Kedişko

Sabun kokulu bir kum var topaklanan ondan alırsan koku işini halletmiş olursun bi bakim markasına çok memnunum hiç koku olmuyor hoş ben balkonda tutuyorum kumu zamanla sende alıştırırsın ;)

Markası çok da önemli değil sabun kokulu alırsan sorun çözülür bence

Bu arada kedicik daha bebekken bir tavsiyede bulunayım. Yapmasını istemediğin şeylerde tepkini göster ve kız. Mesela masaya çıkması, tezgaha çıkması, siz yemek yerken (bitmek bilmeyen) miyavlamaları gibi.. Özellikle de sofradan yiyecek asla verme. Evet insan zor duruyor, o kadar masum oluyorlar ki, kıyamıyorsun. Ben biraz disiplinli biri olduğum için bu gibi durumlarda kedimi iyi eğittim ve sabırlı davrandım. Ailem kıyamıyordu verelim diyordu ama ben serttim bu konuda. İyi ki de öyle yapmışım, şimdi yanında tavuk didiklesem gelip de istemez, rahatsız etmez. Tezgaha çözünsün diye et koysam gidip de koklamaz bile.. Pek çok kişiye de bu tavsiyede bulundum ama çoğu kıyamadı ve ne olacak ki dedi, şimdi bin pişmanlar. En fazla 1 yaşına kadar öğrenir zaten gidişatı, sen de rahat edersin. :)

Bu arada kedicik daha bebekken bir tavsiyede bulunayım. Yapmasını istemediğin şeylerde tepkini göster ve kız. Mesela masaya çıkması, tezgaha çıkması, siz yemek yerken (bitmek bilmeyen) miyavlamaları gibi.. Özellikle de sofradan yiyecek asla verme. Evet insan zor duruyor, o kadar masum oluyorlar ki, kıyamıyorsun. Ben biraz disiplinli biri olduğum için bu gibi durumlarda kedimi iyi eğittim ve sabırlı davrandım. Ailem kıyamıyordu verelim diyordu ama ben serttim bu konuda. İyi ki de öyle yapmışım, şimdi yanında tavuk didiklesem gelip de istemez, rahatsız etmez. Tezgaha çözünsün diye et koysam gidip de koklamaz bile.. Pek çok kişiye de bu tavsiyede bulundum ama çoğu kıyamadı ve ne olacak ki dedi, şimdi bin pişmanlar. En fazla 1 yaşına kadar öğrenir zaten gidişatı, sen de rahat edersin. :)

bizimki de aynı böyle oldu
asla ne yediğimizi falan merak etmez
rahatsız etmez
istemediğim yerlere çıkmaz tırmalamaz
ben de sizin gibi istenmeyen davranışlarında kızdım

bizimki de aynı böyle oldu
asla ne yediğimizi falan merak etmez
rahatsız etmez
istemediğim yerlere çıkmaz tırmalamaz
ben de sizin gibi istenmeyen davranışlarında kızdım

çook zor oldu ama başardım :halay: ilk hafta eve geldiğinde alışsın diye masaya çıkartıldı, mutfağa da sokuldu, girmemesi gereken her şeye aman bizi sevsin diye izin verdi benim pıtırcıklar.. sonuç olarak ikinci hafta masaya tabak koyamaz hale geldim, baktık ki olacak gibi değil çalışmalara başladık :) masaya çıkmak istediğinde "şşşş hayır" dedik ve indirdik.. bazen günde 100 kere indirdim ve mutfaktan çıkarttım.. bir haftanın sonunda ne mutfağa giriyor, ne masaya çıkıyor ne de biz yemek yerken ayağımızın dibinde geziyor.. tam yemek saati onun da mamasını koyuyorum mama tabağına bize baka baka beraber yiyoruz.. arada ısırıyordu oyun olsun diye, benim hayır dediğimi bildiğinden ben hariç herkesi ısırmaya çalışıyor bana gelince "grrr" diye sevimli moda giriyor :KK70:

şimdi size bir soru sorayım. benim minik Hill's Science Plan yiyor, özellikle ton balıklısına hasta.. ama benim aklımda Acana var.. sormak istediğim ise; Acanayı severse eğer (geçiş sürecinden sonra) iki farklı markanın mamasını dönüşümlü gün aşırı verebilir miyiz? yoksa tek marka ile mi devam etmeliyim?

çook zor oldu ama başardım :halay: ilk hafta eve geldiğinde alışsın diye masaya çıkartıldı, mutfağa da sokuldu, girmemesi gereken her şeye aman bizi sevsin diye izin verdi benim pıtırcıklar.. sonuç olarak ikinci hafta masaya tabak koyamaz hale geldim, baktık ki olacak gibi değil çalışmalara başladık :) masaya çıkmak istediğinde "şşşş hayır" dedik ve indirdik.. bazen günde 100 kere indirdim ve mutfaktan çıkarttım.. bir haftanın sonunda ne mutfağa giriyor, ne masaya çıkıyor ne de biz yemek yerken ayağımızın dibinde geziyor.. tam yemek saati onun da mamasını koyuyorum mama tabağına bize baka baka beraber yiyoruz.. arada ısırıyordu oyun olsun diye, benim hayır dediğimi bildiğinden ben hariç herkesi ısırmaya çalışıyor bana gelince "grrr" diye sevimli moda giriyor :KK70:

şimdi size bir soru sorayım. benim minik Hill's Science Plan yiyor, özellikle ton balıklısına hasta.. ama benim aklımda Acana var.. sormak istediğim ise; Acanayı severse eğer (geçiş sürecinden sonra) iki farklı markanın mamasını dönüşümlü gün aşırı verebilir miyiz? yoksa tek marka ile mi devam etmeliyim?

iyi yapmışsınız
kişiye göre muamele ediyorlar
mesela bizimki eşime kendini sevdirirken daha sert oynuyor ısırıyor falan
ama bugüne kadar bana öyle bir şey yapmışlığı yok
en fazla yalar elimi :D

eşim ben yokken mutfak masası üzerine çıkarmış alıştırmış ki bizim mutfak salon birleşik
ama ben kontrolü ele alınca bazen çıkmak istiyor önce benim gözüme bakıyor hemen vazgeçiyor
artık gözlerimle kontrol ediyorum :D

ben tahılsız mama hiç yedirmedim.
royal canin kullanıyoruz şu an ama onu bile isteksiz yiyor
mamanın yanında uyduruk bi marka deneme boyu vermişti
ben de sokak kedilerine verecektim ama bizimki onun başından ayrılmıyor

tek bildiğim mama değişimini yavaş oranlarda arttırarak yapmak gerekiyor
yani bir gün onu bir gün diğerini verirseniz ishal falan olabilir diye düşünüyorum

kızlar selam..

bugün itibariyla 3 aylık bir minnoşun sahibiyim.. ama aklıma takılan bazı şeyler var, malum neredeyse 15 senedir kedi ile ilişkim yok, teknoloji çok değişmiş :KK53:

kızlar şimdi, yaş mamayı haftada kaç kere vereyim? bir de 85 gram olan paket yaş mama çok geldi, onu ne şekilde muhafaza edeyim ve ne kadar vereyim?

malt diye bir şey varmış tüylerinin dışkısıyla çıkması için, onu ne zaman vereyim? yoksa bunun için daha küçük mü?

gerçi veterinere soracağım ama vermem gereken bir vitamin ya da herhangi ek bir şey varmı? aklınıza gelirse şu garibe iki çızıktırın sevabına :KK53:
yaş mama haftada 1 hatta 0 günde 1 verin. ben proplan kuru mama alıyorum. biraz pahalı ama kaliteli tüy dökümünü azaltıyor.malt vermiyorum ben. onun yerine kedi çimi aldık suluyoruz. kendileri arada yiyor. 6aylıktan sonra kısırlaştırın mutlaka...

En iyisini yapmışsın yoksa başa çıkılmıyor yaramazlıklarıyla.. Hemen şımarıveriyorlar :) Neden 2 mama kullanmak istiyorsun? Elindeki bitsin diyeyse karıştırıp verebilirsin. Zaten başta alıştırırken karıştırılıp veriliyor zaten biliyorsundur.

En iyisini yapmışsın yoksa başa çıkılmıyor yaramazlıklarıyla.. Hemen şımarıveriyorlar :) Neden 2 mama kullanmak istiyorsun? Elindeki bitsin diyeyse karıştırıp verebilirsin. Zaten başta alıştırırken karıştırılıp veriliyor zaten biliyorsundur.

Aslinda tamamen kafa karisikligim yuzunden.. arkadasim tahilsiz olan Acana yi kullaniyor cok ovdu ama bir diger arkadasim da hep ayni mamayi verirsen sikiliyorlar arada bir degistir dedi.. ama degistirirsem de bagirsaklari zaten hassas daha da kotu olur endisem var o yuzden bir sorayim dedim..

iyi yapmışsınız
kişiye göre muamele ediyorlar
mesela bizimki eşime kendini sevdirirken daha sert oynuyor ısırıyor falan
ama bugüne kadar bana öyle bir şey yapmışlığı yok
en fazla yalar elimi :KK70:

eşim ben yokken mutfak masası üzerine çıkarmış alıştırmış ki bizim mutfak salon birleşik
ama ben kontrolü ele alınca bazen çıkmak istiyor önce benim gözüme bakıyor hemen vazgeçiyor
artık gözlerimle kontrol ediyorum :KK70:

ben tahılsız mama hiç yedirmedim.
royal canin kullanıyoruz şu an ama onu bile isteksiz yiyor
mamanın yanında uyduruk bi marka deneme boyu vermişti
ben de sokak kedilerine verecektim ama bizimki onun başından ayrılmıyor

tek bildiğim mama değişimini yavaş oranlarda arttırarak yapmak gerekiyor
yani bir gün onu bir gün diğerini verirseniz ishal falan olabilir diye düşünüyorum

Cok fenalar ya akilli bidiklar :27:
Royal canin i bizimki agzina bile surmedi, ama Hills i guzel yiyor aslinda hic risk almasam mi acaba, tuy dokulme sorunu yok, kakasi de normale dondu.. ishal olunca cok zor toparliyoruz :(

Aslinda tamamen kafa karisikligim yuzunden.. arkadasim tahilsiz olan Acana yi kullaniyor cok ovdu ama bir diger arkadasim da hep ayni mamayi verirsen sikiliyorlar arada bir degistir dedi.. ama degistirirsem de bagirsaklari zaten hassas daha da kotu olur endisem var o yuzden bir sorayim dedim..
Acana kullanıyoruz biz de 2,5 aylıktan beri.. Daha hiç sorun yaşamadık. Çok memnunuz. Aynı mamadan sıkılırsa diye düşünüyorsan bir balıklı alırsın bir kuzulu bir tavuklu.. Ben normalde tavuk alıyorum en çok onu seviyor ama yaz aylarında balıklı olandan alıyoruz mantar olma ihtimaline karşı..

Back
X