Merhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim
Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyorKeşke veterinere götürseniz, sokak kedilerine ücretsiz bakılıyordu diye hatırlıyorum bilemedim. Gerçi yakalayamiyorsaniz nasil götüreceksiniz degil mi.
tintinn forumumuzun veterineri, belki birşey söyler :))
Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyor(
belki yardimci olamam bu konuda ama davranisiniz cok hosuma gittiMerhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim
Yakalamanız lazım. Yemekle vs kapan kullanabilirsiniz. Belki belediye barınaklarından verebilirler yada dar bir alanda yemek yerken yakalayabilirsiniz. Yakaladığınızda veterinere götürüp fluorescein boyama yapmak lazım. Onun sonucuna göre damlalar kullanmanız gerekir. Genelde duruma göre 6 yada 8 saatlik damlalar kullanırız. Ancak başka virütik bir sorunu da olabilir yavru kedilerde gözü etkileyen hastalıklar var. Muayene olması gerekiyor. Bir an önce yakalayın.Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyor(
Kedi sahibi olarak bildiğim kadarıyla size yardımcı olayım yanınızda hazır vaziyette kediyi koyabileceğiniz bi kutu bulundurun sonra en çok sevdiği şeylerden biri olan süt veya balık koyup oradan uzaklaşın ve kedi yemeye başladığında sabırlı olun hemen yaklaşmayın biraz yemeye koyulsun sonra yavaş yavaş ürkütmeden yanına gidip kıvrak bi şekilde parmaklarınızın ucuyla değil iyice kavrayarak kucaklayın ve sıkmayın sadece kaçamıycak şekilde sarmalayın kedi o hışımla sizi ısırıp tırmalayabilir canınız çok yanacağı için biranda kediyi atabilirsiniz bunu bilerek kucaklayıp ve o birkaç dakikaya dayanmanız lazım sonra kaçamıyacağı kutuya koyup veterinere götürün sizin kremler ilaçlar belki tedavi edemez çünkü iyileşme gösterene kadar hergün kullanılması lazım yani bir günde olacak iş değil hergünde kediyi yakalamanız zor olacakMerhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim
Çok sağolun :)belki yardimci olamam bu konuda ama davranisiniz cok hosuma gitti
Mama ile denediniz mi yakalamayı? Göze müdahale yapılması lazım. Yavru çok hızlı koşamaz aslındaMerhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim
Gozleri duzeldi cok tesekkur ederimMama ile denediniz mi yakalamayı? Göze müdahale yapılması lazım. Yavru çok hızlı koşamaz aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?