Kediyle ilgili

bhr995

🌸
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
359
411
18
Merhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim

Merhaba, bizim evin bahçesinde bir yavru kedi var. Gözünün yarısını şeffaf beyaz bir tabaka kaplamış. Yanına yaklaştırmıyor, kaçıyor. Onun için merhem aldım , damla da var. Fakat dünden beri yanına yaklaştığım an kaçıyor. Gözleri kör olabilirmiş eğer müdahale edilmezse. Çok moralim bozuldu, nasıl yakalayabilir hiç bilmiyorum, Antibiyotik karıştırsam yemeğine gözlerine etki eder mi? Bilenler yazarsa çok sevinirim

Keşke veterinere götürseniz, sokak kedilerine ücretsiz bakılıyordu diye hatırlıyorum bilemedim. Gerçi yakalayamiyorsaniz nasil götüreceksiniz degil mi.
tintinn tintinn forumumuzun veterineri, belki birşey söyler :))

Keşke veterinere götürseniz, sokak kedilerine ücretsiz bakılıyordu diye hatırlıyorum bilemedim. Gerçi yakalayamiyorsaniz nasil götüreceksiniz degil mi.
tintinn tintinn forumumuzun veterineri, belki birşey söyler :))
Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyor :((

Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyor :KK43:(

Benim hiç bilgim yok maalesef :(
Bilen birileri yardımcı olur mutlaka.

Büyük bir havluyla yakalayın yemeğine antibiyotik koymayın.

yemegıne koyulmaz gozlerıne damla var bıldıgım veterınere gıdıp sadece sorun yardımcı olurlar

Belki aldiginiz ilacin tablet surup formu vardir. Elinizdekileri sakın yemegine koymayın.

Üzerine battaniye gibi bişey atın hem elinizi tırmalamaz. Hemde yakalamış olursunuz. Ha hayvanın aklı yerinden çıkar o ayrı mevzu. Ama kör olmasından da korkması daha iyi

File veya taşıma çantasına yaş mama koyarak yakalayabilirsiniz belki. Veterinere götürmek önceliğiniz olsun. Ancak götüremezsenizde ağızdan antibiyotik vermeyin, gereksiz antibiyotiğin zararı olabilir. Tarif ettiğiniz 3. Göz kapağı çoğunlukla iç parazit kaynaklı olsa da yüksek ateş gibi sebeplerle de olabiliyor.

belki yardimci olamam bu konuda ama davranisiniz cok hosuma gitti 😊

Antibiyotik karıştırsam yemeklerine gözüne iyi gelir mi? Ah bir yakalasam veterinere götüreceğim zaten ama yanına merhemi süreyim diyorum kaçıyor :KK43:(
Yakalamanız lazım. Yemekle vs kapan kullanabilirsiniz. Belki belediye barınaklarından verebilirler yada dar bir alanda yemek yerken yakalayabilirsiniz. Yakaladığınızda veterinere götürüp fluorescein boyama yapmak lazım. Onun sonucuna göre damlalar kullanmanız gerekir. Genelde duruma göre 6 yada 8 saatlik damlalar kullanırız. Ancak başka virütik bir sorunu da olabilir yavru kedilerde gözü etkileyen hastalıklar var. Muayene olması gerekiyor. Bir an önce yakalayın.

Bebek pisiler bazen çok ürkek olabiliyorlar😍 ama yemeğe karşı koyabilenini görmedim. Bir kutunun içine yemek koysanız o yerken kapısını kapasanız belki yakalayabilirseniz.

Kedi sahibi olarak bildiğim kadarıyla size yardımcı olayım yanınızda hazır vaziyette kediyi koyabileceğiniz bi kutu bulundurun sonra en çok sevdiği şeylerden biri olan süt veya balık koyup oradan uzaklaşın ve kedi yemeye başladığında sabırlı olun hemen yaklaşmayın biraz yemeye koyulsun sonra yavaş yavaş ürkütmeden yanına gidip kıvrak bi şekilde parmaklarınızın ucuyla değil iyice kavrayarak kucaklayın ve sıkmayın sadece kaçamıycak şekilde sarmalayın kedi o hışımla sizi ısırıp tırmalayabilir canınız çok yanacağı için biranda kediyi atabilirsiniz bunu bilerek kucaklayıp ve o birkaç dakikaya dayanmanız lazım sonra kaçamıyacağı kutuya koyup veterinere götürün sizin kremler ilaçlar belki tedavi edemez çünkü iyileşme gösterene kadar hergün kullanılması lazım yani bir günde olacak iş değil hergünde kediyi yakalamanız zor olacak

Büyük bir kutuyu yan çevirin kutuya doğru Mama dizin ya da yemek az az kutunun içine de koyun. Muhtemelen bir süre sonra girecektir. Her belediyenin veterineri var, ona ulaşıp ücretsiz bakımını tedavisini yaptırabilirsiniz.

Yaş mamayla ayartsanız? Kokusunu duyunca hemen gelir başına koyduğunuz kabın. O ara kapar sürersiniz damlasıyla merhemini.

Kedinin gozleri düzeldi, cok tesekkur ederim yardimci olmaya çalışanlara:)

Mama ile denediniz mi yakalamayı? Göze müdahale yapılması lazım. Yavru çok hızlı koşamaz aslında

Back
X