• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kefil konusu!

Kardeşe kefil olunur elbet. Nasıl hayır denir. Abartmayın. Ancak sahtekarsa borcuna sadık bir adam değilse. Mantıksız işler yapıyorsa kabul edilmez. Ayrıca ben mi çok safım ya. Eşimin ailesiyle arasındaki bu para muhabbetlerine asla ağzımı açıp bir şey diyemem çok ayıp geliyor. Sizde para mevzusu da yok sizden para çıkmayacak.

şu an özel sektörde çalışıyor ve yan geliri de var biraz.Maaşı vs düzenli ama krediyi en az 3 yıllığına çekerse diyelim bu sürede neler olur neler.hiçbişeyin garantisi yokki.yardımcı olmak isterim ama biz de yüklü borç ödüyoruz şu anda.nakdi destek veremeyiz malesef.Anne baba ayrı olunca yıllardır eşim üstlenmiş çoğu şeyi tabi memurda olunca.Ama artık ona da senin bir hayatın var önce kendi ailemizi düşünmek zorundayız diye belirttim.

Kardeşi ödeyemezse, borcu size takıp kaçar mı tabiri caizse? Sizi mağdur mu eder? Arabasını satıp borcunu ödemez mi? Böyle ahlaksız biri mi sizce?

Bu sadece güven meselesi değil dünyanın bin türlü hali var. Kardeşi işten çıkarılır sağlık sorunu olur ödeyemez. Boşuna zarar ziyan. Araba elzem ama olmayan da ölmüyor sonuçta. Evlisiniz artık ve sizin de borcunuz varmış. Kefillik dönemi bitmiş yani :)

Kardeşime kefil olurum. Hiç düşünmem. Ama eşim mesela kardeşine kefil olmaz benim kardeşlerime kefil olur.
O yüzden mesele kardeşlik değil sadece. Güveniyorsanız kefil olmayı düşünebilirsiniz.

Bir de araç kredilerinde kefile ihtiyaç yok diye biliyorum. Ödeyememe durumunda arabaya el konuyor. Acaba ihtiyaç kredisi mi çekecek?

Kardeşe kefil olunur elbet. Nasıl hayır denir. Abartmayın. Ancak sahtekarsa borcuna sadık bir adam değilse. Mantıksız işler yapıyorsa kabul edilmez. Ayrıca ben mi çok safım ya. Eşimin ailesiyle arasındaki bu para muhabbetlerine asla ağzımı açıp bir şey diyemem çok ayıp geliyor. Sizde para mevzusu da yok sizden para çıkmayacak.

Ben katılıyorum yahu. Düzgün biriyse, sabit geliri varsa kefil olurum. Kardeşime kefil olurum ben. Kardeşine güvenmeyecekse insan kime güvenecek :KK51:

kardeşime güvenmem demezki eşim.aksine düzenli ödeyeceğini düşünüyorum diyor.ama varsayımlarla olur mu yaklaşık 70 80 bine kefil olacaz.oldu da ödeyemedi dedim.senin ödeyecek gücün var mı yok.ya da taksitlerinde sıkıntı oldu diyelim bir ödeyebilecek miyiz yok ee ne olacak o zaman?

Kardeş arabayı satar bankanın borcunu kapatır.

Ben katılıyorum yahu. Düzgün biriyse, sabit geliri varsa kefil olurum. Kardeşime kefil olurum ben. Kardeşine güvenmeyecekse insan kime güvenecek :KK51:
İşte miss , kardeş var kardeş var. 😬 Benimkine olsam mesela kesinlikle ödemez üstüne üstlük yapmasaydın der çıkar. 😬

Vallahi kefillik beni korkutuyor, hiç iyi hikayeler duymadım maalesef.

İnsan borç verirken ister istemez bütçesine göre veriyor, karşı taraf ödemezse canlar sıkılıyor ama aile ilişkileri genelde devam ediyor.

Kefillikte ise meblağlar çok büyük olduğu için bir ödenemezse çok ağır bedeller ödeniyor. Zaten bildiğin vakalarda borçlu taraf direkt telefondan engelledi, bu durumu atlatabilen bir durum görmedim. 😔

merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.ben henüz 2 aylık evliyim eşimle birlikte ikimizde memuruz.Eşimin erkek kardeşi özel sektörde çalışıyor kendisi mühendis.araba almak istediğini söylemiş.Eşimden de kefil olmasını istedielr.kredi için.Ben onay vermedim açıkçası.Hem şu an yüklü miktarda borç ödüyoruz hem de zamanın ne göstereceğini nerden bilebilirz ki.Açıkçası risk almak istemiyorum diyelim.Eşimin annesiyle babası ayrılar.Dolayısı ile eşim büyük olduğu için abi değil de baba yerine kondu bir nevi.Yani böyle bir kefiiliği isteyecekleri kimse de yok açıkçası.Ben e eşime olmaz dedim.Kefil olunca o sorumluluğu o borcu biz de üzerimize alıyoruz dedim.Yanlış mı yaptım?
Asla olmamalisin araba snein uzrine olsun o zaman diğer arkadaşın dediği gibi bakalım ne diyecek

merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.ben henüz 2 aylık evliyim eşimle birlikte ikimizde memuruz.Eşimin erkek kardeşi özel sektörde çalışıyor kendisi mühendis.araba almak istediğini söylemiş.Eşimden de kefil olmasını istedielr.kredi için.Ben onay vermedim açıkçası.Hem şu an yüklü miktarda borç ödüyoruz hem de zamanın ne göstereceğini nerden bilebilirz ki.Açıkçası risk almak istemiyorum diyelim.Eşimin annesiyle babası ayrılar.Dolayısı ile eşim büyük olduğu için abi değil de baba yerine kondu bir nevi.Yani böyle bir kefiiliği isteyecekleri kimse de yok açıkçası.Ben e eşime olmaz dedim.Kefil olunca o sorumluluğu o borcu biz de üzerimize alıyoruz dedim.Yanlış mı yaptım?
Kefilsiz de kredi alabilir , demek ki miktarı çok fazla ben de olmam kusura bakmasın. Kefilsiz çekebildiği kadar çeksin

Şaşırdım, ne çok 'insan kardeşine de kefil olmayacaksa' diyen çıkmış.
Arkadaşlar hicbirinizin mi çevresinde kardeşi tarafından kefil olduğu borç üstüne kalan insan olmadı? Benim hem yakın çevremde hem kulak misafiri olduğum nice kefil pişmanlık hikayesi var.
Zaten insan en yakın kişiye kefil olur. Onlar da aradaki samimiyete güvenip (nasılsa polise falan gitmez-is cirkinlesmez diye yani) takar borcu.
En basiti kefil bile değil, yıllar önce teyzem ikametgahini bizim ev göstermiş,kendine saçma sapan bir sürü şey almış. Almış almış ödememiş. Bizim eve haciz kağıdı geldi. Kadın odicem dedi,öyle dedi böyle dedi,göz boyamak için ilk taksidi verdi derken tamamını biz ödedik,rezillik olmasın diye.
Var yani böyle örnekler.
Benim param kıymetlidir, kuruş kuruş da biriktiririm. Babam hariç kimseye -anneme, öz ablama bile kefil olmam , sağlık işi vs çıkmazsa.
Yani birine bin lira borç verirken bile 'yüz yirmi dolar vereyim,böyle ödersin' diyen bir insanım zarar etmemek için. Hayatta izin vermezdim kocamın böyle saçma bir şeye girişmesine.
Ayrıca denilene katılıyorum, kefil istiyorlarsa demek ki ödeyeceğine inanmiyorlardir. Koca bankanın bir bildiği vardır yani, acaba kredi puanı mi düşük zamanında kredi kartı aidatını/eski kredilerini ödemedi diye??? Çünkü eğer böyle bir şey varsa bu krediyi de saklayabilir.
Çünkü 80 bin lira dediniz, verilmeyecek bir kredi değil ki. Ben de bu yaz bir şeye niyetlenmistim, elli bin TL kredi çekebilir miyim diye hesap kitap yapmıştım. Yalandan başvuru yaptım bir sürü bankaya.
Mesela Denizbank biraz yüksek faizle (2.09) hemen o saniye imzasız biseysiz 33.000 kredi vermeyi kabul etti, ing (1.39 faizle) 19.500 vermeyi kabul etti.
Yani ben kardeşi yerinde olsaydım ona buna ağız eğene kadar gider birkaç ayrı bankadan ihtiyaç kredisi öderdim.

Back
X