Kefirim neden tutmuyor :( bir yardım etseniz

SARI_SEKERM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
217
1
46
Ankara
Merhaba bayanlar aktardan kefir mayası aldım tarife görede uyguluyorum ama kefirim tutmuyor kefir mayasımı az geliyor acaba yarım litre süte 2 fındık büyüklüğünde katıyorum ama olmuyorr

O zaman bir bardak süt ile denemelisin..İlk yaptığın kefiri döküp,ikinci yaptığını içmeye başlayabilirsin..

biz eskiden marketten aldığımız kefiri 1 litre süte karıştırıp 2 gün oda sıcaklığında karanlıkta bekletiyorduk... sonucu fena olmuyordu

Kefiri bir türlü ben de tutturamamıştım

Şimdi tekrar alacağım kefir mayası.

Eminönünden almayı düşünüyorum, baharatçılar çarşısından.

Son düzenleme:
teyzem de evde yapıyo mayaladıktan sonra sarıp sarmalıyo ışık almaması ve ılık ortam da kalması için ayrıca metal malzeme kullanmıyor

Konu içeriğinden dolayı ilgili bölüme taşınmıştır.Bilginize..

kefir mayası arıyorum ama nerden bulcam bilmiyorum.edirnede oturuyorum.bilgisi olan ?

bulabildiniz mi mayayı... ben aktardan buldum en sonunda..

ya hanımlar bi el atın ben kefiri uzun zamandır yapıyordum hastanede kaldım bi kaç gün refakatçi mayalanmış kefiri alamadım öyle kaldı ilk başta sıkıntı yoktu ama sonradan tutmamaya başladı dün öğlenden şuana kadar çoktan yoğurt gibi olması lazımdı ama aynı süt duruyor hep aynı kavanozda yapıyorum miktarla ilgili sıkıntımda yok her zamanki gibi yapıyorum.. off çok canım sıkıldı ya çok alışmıştım.. ölmüşmüdür ki?

kefir bozuk değilse eğer bidahaki denemede sütün miktarını azaltabilirsin eğer yağlı süt kullanıyorsan bir öneri ben kefiri yarım yağlı sütle yapıyorum

kefir bozuk değilse eğer bidahaki denemede sütün miktarını azaltabilirsin eğer yağlı süt kullanıyorsan bir öneri ben kefiri yarım yağlı sütle yapıyorum

zaten çok fazla yapmıyorum bi tek ben içtiğim için en fazla iki bardaklık kefir çıkıyor sulandırdığımda :) sıkıntıyı sonunda anladım meğer yeterince karanlıkta bırakmıyormuşum yerini değiştirince düzeldi.. bu ara fazla sık kullanılıyormuş koyduğum dolap nerden bileyimdimdi... bende yarım yağlı sütle yapıyorum çokta güzel tutuyor vallahi koyu koyu oluyo ohh miss...

bulduğum mayayı da bozdum.maya yumurta akı gibi uzamaya başladı.beceremedim bu işi.

bulduğum mayayı da bozdum.maya yumurta akı gibi uzamaya başladı.beceremedim bu işi.

o bndede oluyo normal bişi o böle sümük gibi iğrenç duruyo ama kendi yapısından o yıkayınca falan azalıyo uzaması...
bende uzun zamandır mayalamıyordum önceki gün hadi yapayım dedim eskisi gibi olmuyor niyeyse geç oluyor acaba çok büyüdüğünden midir... zaten geç oluyo diye bırakmıştım mayalamayı bayadır suyun içinde bekliyordu bozulmamıştır inşallah... bugün ilk kefiri aldım ama fırsat bulupta içemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…