- Konu Sahibi SARI_SEKERM
-
teyzem de evde yapıyo mayaladıktan sonra sarıp sarmalıyo ışık almaması ve ılık ortam da kalması için ayrıca metal malzeme kullanmıyor
Ayrıntılı anlatabilir misin, ne kadar süte ne kadar kefir mayası ilave ediyor?
Ben de kefirimi uzun süre kullanamayacağım için kuruttum.Şimdi uyandırdım ama;oluşan kefir hep yoğurt kıvamında ne yapmalıyım?
kefir mayası arıyorum ama nerden bulcam bilmiyorum.edirnede oturuyorum.bilgisi olan ?
bulabildiniz mi mayayı... ben aktardan buldum en sonunda..
ya hanımlar bi el atın ben kefiri uzun zamandır yapıyordum hastanede kaldım bi kaç gün refakatçi mayalanmış kefiri alamadım öyle kaldı ilk başta sıkıntı yoktu ama sonradan tutmamaya başladı dün öğlenden şuana kadar çoktan yoğurt gibi olması lazımdı ama aynı süt duruyor hep aynı kavanozda yapıyorum miktarla ilgili sıkıntımda yok her zamanki gibi yapıyorum.. off çok canım sıkıldı ya çok alışmıştım.. ölmüşmüdür ki?
kefir bozuk değilse eğer bidahaki denemede sütün miktarını azaltabilirsin eğer yağlı süt kullanıyorsan bir öneri ben kefiri yarım yağlı sütle yapıyorum
bulabildiniz mi mayayı... ben aktardan buldum en sonunda..
ya hanımlar bi el atın ben kefiri uzun zamandır yapıyordum hastanede kaldım bi kaç gün refakatçi mayalanmış kefiri alamadım öyle kaldı ilk başta sıkıntı yoktu ama sonradan tutmamaya başladı dün öğlenden şuana kadar çoktan yoğurt gibi olması lazımdı ama aynı süt duruyor hep aynı kavanozda yapıyorum miktarla ilgili sıkıntımda yok her zamanki gibi yapıyorum.. off çok canım sıkıldı ya çok alışmıştım.. ölmüşmüdür ki?
bulduğum mayayı da bozdum.maya yumurta akı gibi uzamaya başladı.beceremedim bu işi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?