Kek ve poğaçalarımın üzeri sert oluyor

Benimkilerde öyle olurdu , fırın ayarını bayağı düşürdüm . Sertlik sorununu hallettim fakat bu kez de dış kısımlar pişerken , en iç kısmı hamurumsu kalıyor . Çözüm bulamadım . Sıkıntı bende mi fırında mı bilemiyorum .

Fırını önceden ısıtıyor musunuz? Isıtmadan deneyin bir de öyle güzel pişiyor, arkadaşlar da söylemiş daha düşük ısıda pişirin demek sizin fırın yüksek pişiriyor

tarifle fırınla alakalı değil. piştikten sonra fırını kapatır kapatmaz içinden çıkar.içinde kalırsa kurur üstü.

Isıtmadan olmaz ki cnm hele ki kekte. Kabuk yapar ısı derecesine gelene kadar sadece üstü pişer, üstü kabuk olur içi yumuşak olur sadece. Hata yapmışsın

Daha önceki yenilgilerimde sanırım ısıtıp da denemişliğim de var.
Yine de tekrarlayacağım bunu, teşekkürler.

şekeri iyice çırpacaksın canım. poğaçada tatlı ise pudra şekeri tuzlu ise sadece yumurtanın sarısı olacak. birde ben keki yaparken sarısı ile beyazını ayrı çırpıyorum. mesela sarısını önce çırpıp şeker içinde eridikçe ekliyorum. herkes de bayılıyor kekime

2 su bardağı şeker koyacaksam önce 1 su bardağı şekeri ekleyip mikser ı kendi haline bırakıyorum gidiyorum diğer malzemeleri çıkartmaya ikincisi ekleyip yine kendi haline bırakıyorum toplam 15 dk çırpılıyor şekerle yumurta 3 katına falan çıkıyor krema gibi oluyor beyazlaşıyor çırpınca.
beyazlarınıda tuzla çırpıp en son ekliyorum undan da sonra
ve yağ 1 ölçü ise mesela 1 su bardağı tarifimde yarım su bardağı margarin'e yarım su bardağı çiçek yağ ekliyorum .
unu kabartma tozunu vanilini eleyip koyuyorum

Kek 170, poğaça 180 derece gayet uygun.
Fanlı olarak hamur işi pişirmek yanlış ama siz alt üst ısıtma ile de kuruyor demişsiniz.
Fırınla alakalı bir problem mi acaba?

Benim babaannemlerin fırını da bir tarafı pişiriyor diğer tarafı çiğ bırakıyor aynı tepside.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…