- 22 Şubat 2017
- 11
- 3
- 86
- 35
- Konu Sahibi nursemanur
-
Merhaba ben simfer albeni plus fırın aldım kabarmış güzel bir kek yapmak istiyorum acaba un da farkediyor mu yani unu hagi marka almalıyım nasıl yapmalıyım yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ay estağfurullah, kekin şahane olmuş bu arada, ellerine sağlık bacımSitede kek uzmanıMune dir.Kekleri dillere destandır.Mutlaka onun söyleyecekleri de vardır
Ben hep bim in efsane marka ununu alirim memnunum fiyatida uygun. Kekte firin cok onemli. Kimi firin cok cabuk isiniyor kizartiyor ici hamur kaliyor. 175 derecede 30 dk kapagi acmadan tek puf noktasi diyelebilecegim bu. Birde ben kek yaparken 2 paket kullanirim kabartma tozunu harika kabariyorMerhaba ben simfer albeni plus fırın aldım kabarmış güzel bir kek yapmak istiyorum acaba un da farkediyor mu yani unu hagi marka almalıyım nasıl yapmalıyım yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ici civik oldugunda ayari biraz dusurun ve neresi kizardiysa firini tersinden kapatin. Mesela benim firinin alti gec kizartiyor. Ustu kapatiyorum alttan veriyorum isiyi.ben dün denedim biraz inatcıyım önce içi cıvık oldu sonrada hamur
Bana kalırsa da fırınla alakalı bir sorun yaşıyorsunuz, bende luxell börekçi var turbo fanlı, fan ayarına getirip 180 dereceye ayarlıyorum, ısınınca keki koyuyorum yarım saat sonra kekim hazır.ben dün denedim biraz inatcıyım önce içi cıvık oldu sonrada hamur
Maşallah kekiniz ben burdayım gelin beni yiyin diyor
Harika gozukuyor. En kisa zamanda bende bir kek pisirip resmini aticam heveslendim
Bende oyle 170 175 derecede alt ust ayarda 40 dakika sonrasinda kekin durumuna gore ya alttan ya ustten veriyorum isiyi.Kaç derecede koymak gerekiyor bn 170 gibi koyuyorum alt üst açarak
Kek, poğaça, börek gibi hamur işlerinin her yerini eşit pişirmesi için fırının markası ne olursa olsun turbo olmasına dikkat ediyorum, sıcaklığı ve pişme süresini ayarlayıp pişirme öncesi fırını ısıttıktan sonra kek ya da poğaça pişene kadar fırın kapağını hiç açmam, birde benim fırın set üstü bir fırın, set üstü rezistanslı fırınlarda fırın sıcakken yerinden oynatılmamalı, rezistanslar kopabiliyor, koptuğunu anlamazsınız üst rezistans ısınırken alt rezistans ısıtmayabilir.Mune Ahh kek uzmanı bulmuşken benim de sorum vaaaaar!
Ben de senin tarifine çok benzer bir tarifle yaptım ama istediğim gibi olmuyor bir türlü.
Fırınla ilgisi olabilir mi acaba, sen neye göre seçtin fırınını???
Ben biraz klasik, eski kafadayım elektrik/elektronik ev aletlerinde, söylediğiniz fırınlar dijital, hafıza/beyin takılan fırınlar, ne kadar çok dijital o kadar çok arıza yapma sıklığı demek, alacaksanız mutlaka yaygın servis ağı bulunan ve servisinden memnun kalınan, muadillerine daha dayanıklı, sorun çıkarmayan markalar bakmanızı tavsiye ederim.Mune Pazar günü dediğin gibi turboda denedim hakkaten eskisine göre daha iyi oldu
Ama yine de gözüm şu kekin böreğin ısısını otomatik ayarlayan tarifli fırınlarda
Büyük kolaylık gibi geliyoor
Var mı o fırınları inceleyen kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?