Kekim niye kabarmyor??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar.
benim kekimde çok güzel kabarır.
öncelikle unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırırım.
ve en son unu eklerim.
malzemeleri çırparken hep tek aynı yöne doğru çırparım.
keki fırını ısıtmadan soğukken fırına koyun.

bir hafta önce yaptım kekın yarısı kabardı yarısı kabarmadı bugun yıne yaptım kabardı kabardı ve çöktü 150 derecede pişiriyorum ama üstü pişmedi çok sinirlendım acaba fırındakı yerınle alakalı olabılırmı bıraz yukarıdaydı bu akşam dikdörtgen kek kalıbı alıp alt kısım da pişiricem

canım yıllardır yaparım hep kabarır kekim önceden ısıtılmış 180 derecede ve orta katta pişirmeyi dene bir de, 150 derece çok düşük. en önemlisi de ilk 30 dk. sakın fırının kapağını açma.

Son düzenleme:
ilk 15-20 dakika fırını hiç açmamak lazım kızlar kabaran kekeler bile iner fırını açarsanız,birde yumurtaları çok çırpmak lazım:13:

Kızlar 2 paket kabartma tozunu koyun bakın nasıl kabarıyoo. Gerçekten süper Tadında da hiç bi şey değişmiyo.

benim kekimin de ortası pişmiyor. fırınım davul fırın çok özellikli değil ondan mıdır acaba?

Kızlar 2 paket kabartma tozunu koyun bakın nasıl kabarıyoo. Gerçekten süper Tadında da hiç bi şey değişmiyo.

kusura bakma kayınvalidem geldi aklıma 2 paket deyince. Kayınvalidem benim kekim şöyle güzel olur böyle güzel olur diyerek büyük bi tepsi ölçü kullanmadan kek yaptı ama karbonat kattı 2 paket(paketlerde biraz büyük). Sonuç mu:)

Sonuç kek biraz acı olmuş kimse yiyemedi:))

ama daha sonra ispatladı gerçekten güzel yapıyor

browni kekimi bi türlü kabartamıyorum normal kekde kabarmıyor gerçi de, bide kenarları yanıyor ortası normal ben napcam anlamadım

1-2 yıl aradan sonra bugün bir tarçınlı havuçlu kuşüzümlü bir kek yapayım dedim ama yine ve yine kabarmadı
üstü çatladı güzel gözüküyordu
ve tamam bu işi de en sonunda başardım dedim
günler öncesinden başka sitelerden,kadınlar kulübünden hep araştırma yaptım
neyse işlem sırasına gelince ilk önce bütün malzemeleri hazırladım odak sıcaklığında olsun diye biraz beklettim
şeker ve yumurtayı 10-12 dk çırptım
sonra sıvıyağ,yoğurt,vanilyayı koydum 1-2 dk daha çırptım
havuç ve tarçını da koydum bu arada fırını ayarladım 160 dakikaya
tarçın ve rendelenmiş havucu koydum biraz daha çırpıp en son kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırıp karışıma eledim
yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döktüm seri şekilde yapıyorum bütün bunları
fırına koydum,20-25 dk sonra üstü çatlamaya başladı
hemen 5-10 dakika daha pişti kürdan batırıp çıkarttım temiz çıktı
uzun bir süre kapağı açmadım neyse keki bir tabağa aldım ılıktı biraz daha bekledikten sonra açtım
ve baktım ki hamur olmuş

bu bölüme gelip böyle bir konu açacaktım ve başlığı görünce ay evet dedim
pandispanya yapıyorum istediğim gibi oluyor ama kekim neden hamur oluyor
bugünkü yaptım işlemleri sırasıyla anlattım nerde yanlışlık yaptım bana söyleyin lütfen
her seferinde böyle olunca daha da yapmayacağım diyorum
kimine göre kek kolay bir iş ama ben çoğu zaman kaçtım yine aynı sonuç olacak diye

Bulancak bende keki sizin gibi yapıyorum tek fark yoğurt yerine süt kullanıyorum.
Ama kabarma sorunu yaşamadım hiç.

Bulancak bende keki sizin gibi yapıyorum tek fark yoğurt yerine süt kullanıyorum.
Ama kabarma sorunu yaşamadım hiç.

tarifte öyle yazıyordu ben de uydum tarife
geçenlerde biri yoğurt olmaz süt olur yazmıştı yorum olarak
ben de yaparken tarife uygun yapayım dedim ama aklımdan geçmedi değil 1 bardak süt mü koysam acaba diye
neyse artık olan oldu ama bundan sonrakileri güzel yapsam en azından(

Unu eleyerek katın, kabartma tozunu gerekirse 2 tane katın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…