Selam arkadaşlar, ne kadar kek yaptıysam bazıları hariç genelde hep kötü oluyorlar. her şey gayet güzel süper olacak diyorum ilk etapta iyice kabarıyor ama fırından çıkardıktan sonra kek sönüyor ve içi hamur kalıyor.fırınımdan mı kaynaklanıyor acaba? revaninin kekini de aynı fırında 150 derecede yapıyorum süper oluyor. daha önce keklerimi 170 derecede yaptığımda daha çok hamur kalıyorlardı. o nedenle şimdi ne yaparsam 150 derecede pişiriyorum. pohaça börekler revani mükemmel ama kekler neden hamur anlamıyorum. kekte dikkat edilmesi gereken başka bir püf nokta mı var acaba benim bilmediğim? yumurtaları keke başlamadan önce bir yarım yada bir saat oda sıcaklığında da bekletiyorum. e bu mübarek kekler niye hamur kalıyor ya?
arkadaşlar keke koyacağınız kabartma tozunu dolapta mı dışarda mı saklıyorsunuz?
arkadaşlar keke koyacağınız kabartma tozunu dolapta mı dışarda mı saklıyorsunuz?
ben dolapta saklamiyorum normal kasada duruyor zaten alisverismerkezlerinde de dolapta degilki normal raflarda...
Selam arkadaşlar, ne kadar kek yaptıysam bazıları hariç genelde hep kötü oluyorlar. her şey gayet güzel süper olacak diyorum ilk etapta iyice kabarıyor ama fırından çıkardıktan sonra kek sönüyor ve içi hamur kalıyor.fırınımdan mı kaynaklanıyor acaba? revaninin kekini de aynı fırında 150 derecede yapıyorum süper oluyor. daha önce keklerimi 170 derecede yaptığımda daha çok hamur kalıyorlardı. o nedenle şimdi ne yaparsam 150 derecede pişiriyorum. pohaça börekler revani mükemmel ama kekler neden hamur anlamıyorum. kekte dikkat edilmesi gereken başka bir püf nokta mı var acaba benim bilmediğim? yumurtaları keke başlamadan önce bir yarım yada bir saat oda sıcaklığında da bekletiyorum. e bu mübarek kekler niye hamur kalıyor ya?
selam twety hosgeldin ne oldu sana seker yaaa
ben disarda sakliyorum.cok sukur benim keklerimde guzel olur zaten kendimde kek hastasiyim.ben once yumurtayi sonra sekeri ekleyip cirpiyorum.malzeme siralamasi tarife gore degisebilir mutlaka siralamaya uyarim ben ama bazen olculerle oynarim damak tadima gore.eger ici hamur kaliyorsa:bence once 170 derecede kabarana kadar pisir daha sonra dereceyi dusur ben bazen 120-110 a dusurup pisirmeye devam ediyorum.icide guzelce pisiyorarkadaşlar keke koyacağınız kabartma tozunu dolapta mı dışarda mı saklıyorsunuz?
bicakla falan kontorl ediyormusun ici pismis mi pismemis mi diye...
yoksa disinin pistigini gorunce cikaryormusun hemen...
birde firini derecesini kapattiktan sonra keki icinde birak ici pissin diye...:44:[/QUOT
içinin piştiğini kontrol ediyorum ilk etapta pişmiş görünüyor.hatta eşim sıcakken yemişti süper dedi.ama soğuduktan sonra hamurlaşıp söndü.acaba fırın içerisinde mi nemleniyor anlayamıyorum ya.pişirdiğim her şeyi fırında saklıyorum ama bu kek işi canımı sıkıyor artık ya.
ben disarda sakliyorum.cok sukur benim keklerimde guzel olur zaten kendimde kek hastasiyim.ben once yumurtayi sonra sekeri ekleyip cirpiyorum.malzeme siralamasi tarife gore degisebilir mutlaka siralamaya uyarim ben ama bazen olculerle oynarim damak tadima gore.eger ici hamur kaliyorsa:bence once 170 derecede kabarana kadar pisir daha sonra dereceyi dusur ben bazen 120-110 a dusurup pisirmeye devam ediyorum.icide guzelce pisiyor
arkadaşım benim kekimde çok güzel olurçkalıpta yaparım hemen çıkar.çevremdede duydum bazı fırınlar keki bazı fırınlarda poaçayı iyi pişirmiyormuş.üzerini pişirip içi hamur kalıyormuş.senin fırında mı öyle acaba.
bazilari folyo sariyor yada kekin uzerine baska bir tepsi falan kapatip pisirmeye devam ediyor ama ben bu yontemden cok memnunum.birde kullandigin kalip bence firindan daha onemli.cok hararetli -eski davul firinlar gibi-degilse inan dilini cozersinhım bu derece düşürme işi mantıklı aklımda olsun bunu da yaparım.150 de pişiriyorum dahada düşürücem bende.
içinin piştiğini kontrol ediyorum ilk etapta pişmiş görünüyor.hatta eşim sıcakken yemişti süper dedi.ama soğuduktan sonra hamurlaşıp söndü.acaba fırın içerisinde mi nemleniyor anlayamıyorum ya.pişirdiğim her şeyi fırında saklıyorum ama bu kek işi canımı sıkıyor artık ya.
kekin hamurunu koyumu yapıosunki acaba :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?