Mutfak Püf Noktaları Keklerim güzel olmuyor

güldürdünüz beni ALLAH da sizi güldürsün.eşime söyleyeyim de anlatmasın bari orda burda yalnız 2 bardak şeker benim damak zevkime göre çok tatlı.bu ölçülere göre şekeri bir bardak yapmak sorun olmaz heralde?<

Amın :)) Tabı cnm sekerı kendınıze gore ayarlayabılırsınız..

arkadaşlar benimde bi sorum olacak kekle ilgili cvplarsanız sevinirimbenim kekiminde kenarları yanıyor içi pişmiyor 150 denedim 170 de denedim olmuyor kenarı yanıyor ya bldiğniz simsiyah içi de doğru düzgün pişmiyr keke bayılırım ama yapmıyrm artık hııı bi de bu sorun kek kalıbında yaşıyorum tepside çok fazla sorun olmuyor ama bende şöyle kalıpta dilim dilim kessem tam süper olur yaaaaa

canım tepside güzel oluyorsa eğer kalıbından kaynaklanıyor demek. yeni bir kalıp alıp da dene istersen. o zaman daha iyi anlarsın kalıptan mı fırından mı diye.çünkü bazı kalıplarda kekler güzel olmuyormuş diye yazmış arkadaşlar buraya.

kek ununu mutlaka elemelisin. kabarmasına çok etkili inan bana.
un bayatsa bu yüzden de kabarmaz. kek tam pişmediyse de fırından çıktıktan sonra mutlaka söner.

malesef bu sorun fırından kaynaklanıyor.

Arkadaşlar ben bu sorunu çözdüm Allaha şükür. Sorun tahmin ettiğim gibi fırınmış. Fırının ayarını 130 a indirdim artık keklerim süper oluyor. Kekleri pişmeyen arkadaşlar da aynı şeyi denesinler bence. Bazı fırınlardaki 170- 180 ayarı benimkinde 200-250 gibi sanırım. Çünkü 150 de bile kekin içi hamur dışı yanıktı.Bir de bir arkadaşın vermiş olduğu tarifi denedim iki tane kabartma tozu koydum inanırmısınız kalıbın dışına çıkacak kadar kabardı.

kek hamurunun akışkanlığı da etkiliyor. yaptığınız derece gayet iyi. ama hamur çok katı veya çok cıvık olursa da içi hamur kalıyor.kıvamını tarif edemiyorum

büyük ihtimalle fırının derecesi fazla geliyordur.daha düşük derecede dene...
bi ihtimal kek kalıbıda olabilir....

bende keki çok severim elimde olan malzemeyle hertürlüsünü uydurup uydurup yaparım.bu güne kadar hüsrana uğramadım..maşallah diyim..

malzemelerin oda sıcaklığında olması,şeker ve yumurtanın iyi çırpılması,unun elenerek konulması ve kıvamının çok koyu olmaması bence püf noktaları

ama ben pek dikkat etmiyorum bazen aceleye geliyo çünkü..

Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 vanilin, 1 buçuk su bardağı un..Şeker ile yumurta akını mikserde çırp sonra yağ ve sütü ekle daha sonra un,vanilin ve kabartma tozunu ekle..180 derece'de yarım saat bırak Yumuşacık oluyo ben bu keki yaş pasta yaparken kullanıyorum...

kekin ununu koyduktan sonra çok çırpma bide fırının kapağını kabarana kadar açma bunlar kabarmasını engeller ,2 paket kabartmatozu koyarsan daha güzel kabarıyor bide piştikten sonra fırında bırakma hemen çöküyor ,benim püflerim bukadar

un oranını azalt derim
birde yağlı ve sütlü keklerin hamur olma olasılığı çok yüksek
pandispanya tarzında olanlar yani yumurta şeker undan ibaret olanlar hamur olmuyor
açıkcası ben az çırparım
un koyduktan sonra çırparım
soğuk yumurta ve sütle yaparım sorun yaşamadım
ama annem ne yaparsa yapsın beceremez

Son düzenleme:
işte en güzel yaptığım şey kek :) acil yapmam bile gerekse hemen yumurtaları ılık suda 3-5 dk bekletiyorumki ılısın diye şekerle çırp köpürsün azcık yağını yoğurdunu un k.tozu vanilyasını koyup karıştır ama çok karıştırma hemen kalıbı yağla unla ısıtılmış fırına at ilk 25-30 dk açma sakınnnn kapağını ohh mis gibi kek al sana :) 3 yum-1sb şeker-1sb 2 parmak eksik sıvıyağ-1 sb yoğurt-2 sb un-1 k tozu-1 vanilya standart tarifimdir denemek istersen

Dr. Oetker'in Kek Ununu deneyebilirsin. İlla ki süper kek yapacam diyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…