• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Keklerim neden kabarmıyor ? :(

Terminoloji

Lal-ü AŞK
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
169
1
46
Aksaray
artık bu duruma çok sinirlenir oldum nedense keklerim kabarmıyo kaç defa kek yaptıysam sonuç hep hüsran acaba nerde hata yapıyorum diye soruyorum kendime herkesin yaptığını yapıyorum her seferinde farklı püf noktalarada dikkat ediyorum ama yinede olmuyo
Sizce neden ? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum ........

artık bu duruma çok sinirlenir oldum nedense keklerim kabarmıyo kaç defa kek yaptıysam sonuç hep hüsran acaba nerde hata yapıyorum diye soruyorum kendime herkesin yaptığını yapıyorum her seferinde farklı püf noktalarada dikkat ediyorum ama yinede olmuyo
Sizce neden ? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum ........

kek pişerken fırının kapağını sürekli açıyosan ve pişmiş mi diye bıçak çatal vb batırıyosan bu kabarmasını engeller

kek pişerken fırının kapağını sürekli açıyosan ve pişmiş mi diye bıçak çatal vb batırıyosan bu kabarmasını engeller

kek pişip üzeri kızarana kadar hiç açmıyorum fırın camından takip ediyorum, anlayacağın onuda yapmıyorum her türlü püf noktasına dikkat ediyorum ama nedense kabarmıyo :44:

Fırını önceden ısıtıyormusunuz,karıştırma şeklinden olmuyor olabilir yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayrı ayrı çırparak eklemeyi deneyebilirsiniz kabartma tozu eklemiyorsanız kabartma tozundan kaynaklanıyor olabilir,fırın ısısının ayarından kaynaklanıyor olabilir genel olarak pişirme derecesini ben 175-180 arasında tutarım.Fırın kabını elinizdeki malzemeye göre tercih ediyormusunuz daha küçük orta boylarda yapmayı deneyebilirsiniz diğer eklenen malzemeler tariflerdeki gibidir zaten elimden geldigince nerede yanlış yapılabilir deginmeye çalıştım :16:

Konunun başlığını görünce Yoknaz vardı lifi kabarmayan o geldi konu açtı zannettim birden.
Kulakları çınlasın tekrar gelse keşke diyip konuyu dağıtmadan cevap vereyim.

Eskiden kabartma tozu koymadan sırf yumurta çırparak(elde) kek yapardık kabarırdı :))
şimdiki kabartma tozuyla yapılan kekin kabarmaması biraz zor nasıl başardın anlatırsan
neyi yanlış yapıyorsun anlamak yol göstermek daha kolay olur.Yine ben bazı aklıma gelenleri
yazayım bakın bakalım.

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun.
şekerle yumurtayı 3-4 dakika renk beyaza yakın olup köpük köpük kabarana kadar karıştır.
fazla karıştırırsan yumurtanın havası kaçar.
Unu ve kabartma tozunu mutlaka havalandırarak elekten geçir.
sıvı malzemeleri koyduktan sonra unu ilave edip hafif karıştır mikserle çırpma.
kek kalıbın ölçüsü çok büyük olmasın,kek hamurunu sakın bekletme hazırlayınca fırına koy.
180 derecede hiç açmadan 45-55 dk. arası pişir.
Hepsini yapıyorum olmuyor diyorsan Dr. otkerin hazır kek unları var onlardan dene.
Oda olmazsa İzmirdeysen gel beraber pişirelim :1::1:seve seve yardımcı olurum.

aynen anlatılanlar gibi herşeyi uyguladığımı düşünüyorum ama olmuyo maalesef çok kötüyümm yaa sinirleniyorum her iş elimden gelir isteyince yapamayacağım şey yoktur ama görün ki bir keki kabartamadım yaaaa :50:
teşekkür ederim önerilerinizin çoğunu dikkate alıyorum ve yarın bir daha denicemm inşallah bu sefer kabarır yoksa ben sinirden kabarıcammm

bugündee bir kek denedim fakat yine istediğim gibi kabarmadı ..
ilk başta pişerken çok güzel kabartı bir görüntü oluyo fakat sonra sönüyo kekim ..
bu seferde kekim tam kabardı hoş oluyo derken birde baktım ki sönmüş ortası çökük yanlar biraz kabarık :(
ben hiç bir zaman kek yapamıcam galiba
:43:

ıspanaklı kek yaptım daha doğrusu yapmaya çalışmışım desem daha iyi olur
ne yaptığımı sizlerle paylaşayım bi kusurum varsa siz söyleyinnn

iki yumurtayı 1.5 su bardağı şekerle bir güzel çırptım sonra geri kalan malzemelerimi ekledim yarım su bardağı yağ,un kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekledim , püre haline getirdiğim ıspanaklarımıda ekledim bir taşım karıştırdım ve malzememin yoğunluğuna göre kare bir borcam kullandım içini yağladım kek hamurumu döktüm en sonda 170 dercelik önceden ısıtılmış fırına koydum ama yine olmadı işteee
fırınımda bosh kaliteli son model iyi bir fırın hani fırınımdan kaynaklı olduğunuda sanmıyorum

diyorum ki acaba borcamda yaptığım için mi olmuyorr :53: biri bu olaya açıklık getirsin yauuu

şekerle ymurtayı iyice çırpıcaksın . mikser kullanmalısın mutlaka . birde karbonat koymayı dene azcık . karbonat kabartırır keki . ama çok az koy çay kaşığıyla azcıkda limon sık . kabartma tozu zaten koyuyorsundur . birde ymurtayı şekeri çırptın diyelim yağı kakaoyu artık ne koyuyorsan koyduktan sonra unu eleyerek koy . unu ekledikten sonra çok çırpma . çok çırpıyorsan undan sonra oda engeller kabarmayı . şekerle yumurtayı çok çırpıcaksın ...birde sıcak fırına sürüceksin keki önceden ısıt fırını .. kabarmazsa hala gel beni bul . mutlaka kabarır . birde sürekli kabardı mı diye kontrol etme . fırının kapağını açma . bırak pişssin stres yapma .

şekerle ymurtayı iyice çırpıcaksın . mikser kullanmalısın mutlaka . birde karbonat koymayı dene azcık . karbonat kabartırır keki . ama çok az koy çay kaşığıyla azcıkda limon sık . kabartma tozu zaten koyuyorsundur . birde ymurtayı şekeri çırptın diyelim yağı kakaoyu artık ne koyuyorsan koyduktan sonra unu eleyerek koy . unu ekledikten sonra çok çırpma . çok çırpıyorsan undan sonra oda engeller kabarmayı . şekerle yumurtayı çok çırpıcaksın ...birde sıcak fırına sürüceksin keki önceden ısıt fırını .. kabarmazsa hala gel beni bul . mutlaka kabarır . birde sürekli kabardı mı diye kontrol etme . fırının kapağını açma . bırak pişssin stres yapma .

mikser kullanıyorum iyice çırpıyorum unuda en son eliyorum dediğiniz gibi çok çırpmıyorumda unu ama olmuyo :26: fırını hiç açmıyorum zaten pişene kadar, camdan kontrol ediyorum,
karbonatlı hiç denemedim
sodalı denedim ama oda olmadı

mikser kullanıyorum iyice çırpıyorum unuda en son eliyorum dediğiniz gibi çok çırpmıyorumda unu ama olmuyo :26: fırını hiç açmıyorum zaten pişene kadar, camdan kontrol ediyorum,
karbonatlı hiç denemedim
sodalı denedim ama oda olmadı

karbonatı dene bak nasıl kabarıcak .... az koy ama tadını bozmasın kekin

yumurtanin beyazini ve sarisini ayri ayri çirp
beyazi krem $anti gibi sarisi mayonez gibi oluyor
sonra $ekerlede çirp, hatta $ekeri ba$tan beyaziyla çirp
cam kap ta çirp mumkunse

kekin alti pi$iyormu? alt goze koyabilirsin pi$me sorunu varsa
son çare denemek için keki çirp al gotur kom$unda pi$ir sorun firindami gormek için :)

ununu fazla koyarsan kabarmayabilir,ben hamurunu cıvık yapıyorum
kekim sünger gibi oluyor...

yakın zamana kadar ben de bu konudan muzdariptim.sizi çoookk iyi anlayabiliyorum.ne denersem deneyeym keklerim kabarmıyordu.hatta kalıpla yapayım kabarık daha iyi derdim kalıpla pişirirdim bu defa içi hamur olurdu.en sonunda bi gün ablama gittim ve bana kek yapmayı öğret dedim.her adımı dikkatle takip ettim veeeee hatamın ne olduğunu anladımm :) meğer ben hamuru çok sulu cıvık yapıyormuşum.eve gittiğimde kıvamın aynısını yapınca kekim de çok güzel kabardı yani çok cıvık olmaması gerekliymiş hamurun diğer bütün kuralları zaten uyguluyorsunuz bir de böyle deneyin :)

fırında problem oldugunu sanmıyorum...
hamuruda normal bir kıvamda ne cıvık nede katı tam ayarında yapıyorum ama olmuyo belli ki bir yerlerde hata yapıyorum ama bulamıyorumm
Birde keki fırından çıkardığımda kabarmamış olmasının yanında birde üzeri sert ve şekerimsi oluyo bunuda anlamış değilim halbuki şeker ve yumurtayı çok fazla çırpıyorumda

fırında problem oldugunu sanmıyorum...
hamuruda normal bir kıvamda ne cıvık nede katı tam ayarında yapıyorum ama olmuyo belli ki bir yerlerde hata yapıyorum ama bulamıyorumm
Birde keki fırından çıkardığımda kabarmamış olmasının yanında birde üzeri sert ve şekerimsi oluyo bunuda anlamış değilim halbuki şeker ve yumurtayı çok fazla çırpıyorumda

canım bende şekeri fazla koyduğumda kekin üzeri şekerimsi oluyor. ıspanaklı kek yapmaya kalkışmışsın. bence bir normal kek yap. Normal kek güzel olursa sonrasında diğerlerini yapmaya geçersin. eğer normal kekin hala kabarmıyor ise fırınında sorun vardır. ben bir kek tarifi paylaştım resimli. istersen bir yap. oda olmaz ise foto gönderirsin bakarız nerede hata oluyor.

linki aşağıya yazıyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=697146

canım bende şekeri fazla koyduğumda kekin üzeri şekerimsi oluyor. ıspanaklı kek yapmaya kalkışmışsın. bence bir normal kek yap. Normal kek güzel olursa sonrasında diğerlerini yapmaya geçersin. eğer normal kekin hala kabarmıyor ise fırınında sorun vardır. ben bir kek tarifi paylaştım resimli. istersen bir yap. oda olmaz ise foto gönderirsin bakarız nerede hata oluyor.

linki aşağıya yazıyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=697146

çok teşekkür ederim cnm uyguladıklarını dikkate alıcam :16:

Back
X