• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kel mı kalacak benim yavrum :(

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Merhabalar. İlk başlarda çok sorun yapmiyordum, zamanla çıkar diyordum ama 11 ayı bitti, 12. Ayına girdi ve hala azıcık saçı var oğlumun. Hiç doktora sormadım. Belki aynı durumu yaşayan vardır aranızda diye sizlere danışmak istedim.

Genetik olabilir diye merak edenler icin, benim saçlarım da seyrek ve ince telli. Babasının saçları gençken baya iyiymiş ama sonra dökülmüş. Gerçi şu an 32 yaşında, yaşlı sayılmaz :)

benim oglumda kel dogdu.16 ayda çıktı saçları.Once ön kisimlar sonra tepesi en son enselerde cikti.Simdi 5.5 yasinda normal saclari var.Kocam kel kalmak üzere kocsmdan 2yas kücük oglumun dayisi kel.Dedeler kel.Kendisi kel adayi ogluşum.Cani sag olsun sağligi yerinde olsun diyorum.Üzülmeyin keller çekici oluyor

Benim esimin 20yasindan beri kafası kel neredeyse saç yok gibi oğlumunda saçları iki yaşına geliyordu yer yer keldi simdi lapıska saçlı maşallah ı var diyeceğim o ki daha erken çıkar inşallah

Benim de hiç saçım yokmuş bebekken,hatta annem saç bandı takıyormuş ki kız olduğum anlaşılsın :KK48: Beni herkes erkek bebek sanıyormuş.Annem de sıklaşsın diye sıfır numara traş yaptırıp durmuş.

Sahiden çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum bebekken hiç saçım yok,5 yaşında up uzun güzel saçlarım var..

Bunda saçlarımın kazıtılmasının bir etkisi olduğunu sanmıyorum :) Zamanla sıklaşır bence..

Benim de saçım yokmuş bebekken. Annem badem yağı sürmüş hep. Gerçi bizim aile hep gür saçlı, benim de inçe olmasına rağmen gür. Geç çıkmış saçlarım. Benim kızımın da saçı çok azdı bebekken. Şimdi çok gür. Genetik esas belirleyici. Siz yine de annem gibi destekleyebilirsiniz yağ ile.

Yorumlarınız rahatlattı biraz, teşekkür ederim. Kazitmanin faydası yokmuş sanırım ama badem yağı sursem bir zararı olmaz herhalde. Benim gibi seyrek olmasın en azından, biraz da olsa gür olsun istiyorum. Tabi önemli olan sağlıklı olması ama işte saç da güzel birşey sonuçta :)

Merhabalar. İlk başlarda çok sorun yapmiyordum, zamanla çıkar diyordum ama 11 ayı bitti, 12. Ayına girdi ve hala azıcık saçı var oğlumun. Hiç doktora sormadım. Belki aynı durumu yaşayan vardır aranızda diye sizlere danışmak istedim.

Genetik olabilir diye merak edenler icin, benim saçlarım da seyrek ve ince telli. Babasının saçları gençken baya iyiymiş ama sonra dökülmüş. Gerçi şu an 32 yaşında, yaşlı sayılmaz :)
Bebekken bende gram saç yokmuş :KK70:ilk yaşımda goren erkek çocuk zannediyormus küçük tel tel olunca şu an da saçım ince telli ve az ama var merak etmeyin çıkar ama icinizin rahat etmesi için götürdüğünüz doktora da sorun

Yorumlarınız rahatlattı biraz, teşekkür ederim. Kazitmanin faydası yokmuş sanırım ama badem yağı sursem bir zararı olmaz herhalde. Benim gibi seyrek olmasın en azından, biraz da olsa gür olsun istiyorum. Tabi önemli olan sağlıklı olması ama işte saç da güzel birşey sonuçta :)
Badem yağı uzamasına yardim eder gürleştirmez zeytinyağı daha iyi olur nacizane tavsiyem

Kel olsa ne olacak? Neden dalga geçilsin? Eğitim ve değer ailede başlar. Siz çocuğunuz için “kel mi kalacak” diye endişelenmezseniz kellik de normal bir durum olarak görülür ve kimse de dalga geçmez.
Önce bunun kötü bir şey olmadığına anne olarak kendiniz inanın ve sonra başkalarından saygı bekleyin.
Kanserden dolayı bütün saçları gitmiş çocukların anneleri ne kadar güçlü değil mi? Çünkü orda saç değil, evlatlarının sağlığı önemli.

Yaa yerim ben onu aynı benim bebekligim:)) bebeklik fotoğraflarımda 2 yaşına kadar kel bir haldeyim, dördüz dünyaya geldim diğer 3 kardeşim maşallah saçlı başlı iken ben kelaynak şekilde ortalikta gezinmişim. Ama büyüdükçe saçlarım gürleşti ve çoğaldı, liseden beri ara makas attırırım düşün :D şimdilerde diğer kardeşlerimim saçı hep seyreldi ama benim saçlarım gür halini korumaya devam ediyor, ki anne babamın saçı da ince tellidir :))

Kel olsa ne olacak? Neden dalga geçilsin? Eğitim ve değer ailede başlar. Siz çocuğunuz için “kel mi kalacak” diye endişelenmezseniz kellik de normal bir durum olarak görülür ve kimse de dalga geçmez.
Önce bunun kötü bir şey olmadığına anne olarak kendiniz inanın ve sonra başkalarından saygı bekleyin.
Kanserden dolayı bütün saçları gitmiş çocukların anneleri ne kadar güçlü değil mi? Çünkü orda saç değil, evlatlarının sağlığı önemli.
Dalga geçilmesinden endişelendigimi nereden çıkardınız? Bir de Allah bütün kanserli çocuklara şifa versin. O durumla bunu neden bağdaştırdiniz ki? Ben sadece merak ettiğim bir konuyu tecrübeli annelere sormak istedim.

Kel olduğunu zannetmiyorum :D bende bebekken çok geç çıkmış saçlarım korkmayın çok örnek var bu şekilde :) benim kaşım bile yokmuş doğru dürüst ..

Sizin ki en azından erkekmiş benim ki kız kafasının üstünde iki tüy var sadece 9. Aya yaklaştı çıkmadı hala..
Pembe giydirmeyince erkek sanıyor herkes bu ara saç bandınada izin vermiyor
Saçlı hali nasıl olur eşimle merak ediyoruz kel haline öyle alıştık sevdik ki..

Dalga geçilmesinden endişelendigimi nereden çıkardınız? Bir de Allah bütün kanserli çocuklara şifa versin. O durumla bunu neden bağdaştırdiniz ki? Ben sadece merak ettiğim bir konuyu tecrübeli annelere sormak istedim.
Farketmez ki. Önemli olan anne olarak bu durumdan endişenlenmemeniz. Çünkü siz endişelenirseniz çocuğunuz, saçı çıkmadığında sırf kel olduğu için özgüven duymayacak, eksik hissedecek. Belki bu başarılarını ve hayatta gerçekleştirecek önemli adımların önünü kesecek. Einstein, Newton, İbni Sina, Edison, Tolstoy, Marie Curie vs vs. Bunlar kel miydi acaba? Elimizde hiçbir bilgi yok. Ama insanlığa faydaları çok ve yaptıkları konuşuluyor. Eminim ki aileleri onların dış görünüşleri sebebiyle hiç üzülmedi.
Bırakın kel olsun hiç önemli değil, yeter ki bunun için üzülmeyin. Benim demek istediğim bu.

Yaa yerim ben onu aynı benim bebekligim:)) bebeklik fotoğraflarımda 2 yaşına kadar kel bir haldeyim, dördüz dünyaya geldim diğer 3 kardeşim maşallah saçlı başlı iken ben kelaynak şekilde ortalikta gezinmişim. Ama büyüdükçe saçlarım gürleşti ve çoğaldı, liseden beri ara makas attırırım düşün :KK70: şimdilerde diğer kardeşlerimim saçı hep seyreldi ama benim saçlarım gür halini korumaya devam ediyor, ki anne babamın saçı da ince tellidir :))

Dördüz mü

Babanız beden eğitimi öğretmeni mi

Annemin bir arkadaşı vardı onun da dördüzleri vardı

Birisi rahatsızdı küçükken yürüyemiyoruz sonra görüşemedik hep merak ederdim ne yapıyorlar diye

Dördüz olmak da değişik bir durumdur herhalde

Back
X