Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kelebek Kurabiye Resimli

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
Tüm malzemeyi hamur yapın, Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.

Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp dondurucunuzda ya da buzluğunuzda en az yarım saat tutun. (Yoksa düzgün kesemeyiz) Soğuyup şeklini muhafaza eden hamurları şekildeki gibi yanyana getirip, birbirlerine hafifçe yapışmasını sağlayın. Dikkatlice hamuru dilimleyin.

Dilimlediğiniz parçaları tezgahın üzerinde sıralayın ve hepsini şekildeki gibi parmaklarınızla tam ortalarından hafifçe sıkın. Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.

Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz.

Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 165 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harika yapmışsın..........................................
Eline sağlık............................................

aaa çok güzeller ya gıda boyası ile farklı renklerle yapılsa çocukları iyice cezbeder elinize emeğinize sağlık

canlar bunları henüz denemedim
o kadar becerikli eğilim henüz :1no2:

amaneeeeeeeey benim kizim kelebekleri coook sever,yapayim ona hafta sonu,bayilir karakizimŞeniz
tesekkur ederim canim,harika olmus,,,a.s.

guzel fıkır olmuş rulo seknde yapıyoum ben bu kurabıyyeı böelede demk lazım emegıne sağlık

cok guzeller ilk resmi gorunce nasil sekil verilir diye dusunuyordum ama resimli anlatim super ilk firsatta deniycegim resmi eklerim

mükemmel görünüyo..bayıldımm..ilk fırsatta deniyorummmmhihoyyyt

tarifte nişasta ölçüsünü yazmayı unuttunmu acaba?? acemişefin sitesine baktım da..yooksa senin yaptığın farklı bi tarifmi???

tarifte nişasta ölçüsünü yazmayı unuttunmu acaba?? acemişefin sitesine baktım da..yooksa senin yaptığın farklı bi tarifmi???

haklısın dikkat etmemişim
acemişef altına not düşmüş bu hamurdaki ölçülerle hamur tutmadı diye şikayet alıyorum şu hamurla yapın diye.
sanırım nişasta eklenmiyor ya da hamurun tutması için biraz ekleniyor.

ben bunu yapacak kadar becerikli değilim çok beğendiğim ve tüm aşamalrı resimle anlattığı için paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…