kendi açımdan haksızmıyım?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar şuan okadar kırgınım ve o okadar üzgünüm ki durumum şu ben ailesinden uzakta bir yere evlendim ve 13 14 saatlik bir uzaklık , yeni evliyim 3 aylık eşiminde çevresi oldukça kalabalıktır gerek arkadaş gerek ailesi ve ben çalışan bir bayanım her fırsatta her çağırılan yere gitmeyi her gelmek isteyeni ağırlamışımdır hatta bilen bilir yazmıştım daha önce burda okuyan olmuştur belki, hatta sırf eşim ve teyzeleri eltim görümcemleri ben bir cmtsi çalıştığım halde evime misafir olarak kabul ettim sabahın köründe ben işe eşimde ablasını almaya gitit bize getirmek için çünkü kadın ben yokken evime gelen misafirleri ağırlamak için, ben arkadaşalrını sahura bile ağırladım sabahın 5lerine kadar ve hafta içi 5,6 gün sürekli davetlerine gittim birgünde çalışıyorum uykusuzum demedim,ve ben aylardır ailemi görmüyorum kardeşim aradı geçenelrde abla gelebilirim ama belli değil cuma günü belli olucak tamam dedim sabah aradı abla akşama 8 arabasıyla gelicem dedi ve gelicek pazar gecesi gidicek 2 günlüğüne tamam ablacım dedim eşimi aradım söyledim ilk tamam gelsin dedi sonra aradı dedi cnaım yanlış anlama ama bayramda gidicez neden gelip masraf ediyorki ben birşey demdim gülüp şakaya vurdum geçiştirdim en son aradığımda eşimi dedim sabah 9,10 gibi karşılamaya gidicezi başladı bana söylenmeye işte cmtsi cmtsi uycakmıştıda neden daha geç arabasıyla gelip öğlende burda olmuyormuş ta neden ben öyle demiyormuşum da söylendi tek dediğim laf tamam canım ben karşılamaya giderim ne biçim konuşuyorsun dedi eeee dediğin bu laftan sonra ne dememi bekliyorsun dedim,neyse kapattık işteydim şöyle bir düşündüm kendi ailesini ablasını biz sabahın köründe gecenin bir köyünde bırakmaya gidiyoruz hiç ozaman uymak istiyorum demedi,sonra benim yaşadıkalrıma baktım ben de okadar yorulduğum halde hiç uykum var yorgunum gelmesinler yada gitmeyelim demedim, ve gecen gün işten çıktık eve gittim tam kapıda bu akşam kayınvalidemin bizde misafir olduğunu öğrendim şok oldum ve o akşamda başka misafirlerim gelicekti dedim neden hbr vermedin en azından anneni ertesi gün ağırlardık unuttum dedi onun için hoş ben işten gelicem hem annesiyle ilgilenicem hem gelen misafirleriyle neyse onada birşey demdim en iyi şekilde herkezi ağırlamaya çalıştım ama beyfendi kırk yılda bir bana gelen misafir için söylediğine bakın haksızmıyım kızlar ya çok kırıldım hemde çokkk

Zamanında yaşananlara, ani misafirlere, sürprizlere "neyse" dediğin icin bu durumdasın; kimseyi suclama...

arkadaşım 'şöyle ağırladım böyle ağırladım onun için bunları bunları yaptım hiç sesimi çıkarmadım uykusuzum yorgunum çalışıyorum demedim' demişsin ya işte hatan burda hem de çok büyük hata başlarda ben de yapıyordum sesim çıkmazdı ama anladım ki erkekler nezaketten ve hele de fedakarlıktan anlamıyorlar eşimi çok çok ama çoookk sevmeme rağmen malesef bu böyle incelik yok. onun için tek tek sırası geldikçe yavaştan yumuşak yumuşak söylemek lazım ki aşkım teşekkür ederim diyebilsin. sana nacizane tavsiyem ( ben olsam öyle yapardım ) kardeşini iyi kötü bir şekilde alın bu süreçte eşinin bu konu ile ilgili söylediklerinin hiç birini unutma ama asla karşılık da verme. kardeşn gittikten sonra en sakin güzel bir anınızda al karşına senle bir konuyu konuşmak istiyorum de başla. karşılaştırarak anlat ben senin ailene arkadaşlarına böyle davranıyorum ağırlıyorum bunu da severek yapıyorum anahtar kelime bu ama bunu unutma ama sen kardeşimin gelmesine şöle davrandın böyle söyledin çok üzüldüm şöyle kötü hisstettim böyle hisstetim diye duygularını söyle bence. bu şuanki durumu değiştirmeyecek ama bundan sonra ailenden birine böyle yaklaşamayacaktır heralde
bu takdik herkese söker mi bilmem ama benim yöntemim
ailemden birine olumsuz davranılması bemin çok zoruma gittiği için uzun uzun yazdım
ne diyim hayırlısı olsun

tabi ki sen haklısın sıkma canını bizimki de üç aşağı beş yukarı öyle... dün annemler geldi bize iftara kalacaklardı ablamları da çağırayım dedim hayır dedi kabul etmedi ... ablam ağzıyla söylediği halde geçiştirdim çağıramadım öyle utandım ki ( annemlere de surat yaptı ertesi gün hemen ablamlara gittiler.. kendi ailesinde birileri gelsegülüyo konuşuyo napcam ben bunla bilmiyorum.. sen de sıkma canını böyleler işte

hayatın cilveleri...neden biz insanlar tarafsız olamayız...bencillik mi? düşüncesizlik mi? hata mı? belkide bir bütün olmayı beceremeyişimizden kaynaklanıyor...bilemiyorum .bildiğim bir şey varsa bunu sakın kardeşinize yansıtmayın.o gidince yada gelmeden güzellikle konuşmanız...ilk yıllar bu tarz polemikler daha çok oluyor malesef...yıllar geçip ,geriye dönüp bakınca o büyüttüğünüz şeyler aslında ne kadarda basit şeylermiş...(tecrübeyle sabit:))
Rabbim sağlıklı mutlu günler versin,dermansız dertler vermesin hepsi yoluna girer canım .... netice ilk cümlede gizli

zamanında yaşananlara, ani misafirlere, sürprizlere "neyse" dediğin icin bu durumdasın; kimseyi suclama...

aynen canım bunu er geç öğrendim ama artık öyle olmucak malesef bu olaydan sonra bunu da anladım daha yeniyim 3 aylık bunu erken anladım belkide bundan sonra herşey eskisi gibi olmuyacak buna eminim

ev hacı baba tekkesine dönmüş, kim giriyor çıkıyor belli değil..

eşin de cidden ibretlik.. kendi akrabası evden çıkmasın, kardeşin 2 gün kalacak diye tribe girmiş..

valla benim eşim ailem hakkında kötü konuşsa ya da ailemi istemese onlardan rahatsız olsa surat yapsa falan kahrımdan ölürüm herhalde.:18:

Hiç kimse için kendinden bukadar ödün verme..Sürekli misafirlerle ugraşıp duruyosunuz ve daha 3 aylık ewlisiniz..Eşinizin yaptıgı tam bi ayrımcılık..

madem eşinin akrabalarından sürekli misafir olarak gelebiliolar aynı şekilde kendi akrabalarını da çağır..

Ayrıca ben olsam çok sinirlenirdim ..Ne demek ya kardeşin ilk defa gelecek ve demediğini bırakmamış..Bu kadar sinmeyin bu erkekler karşısında ya.Gerçekten sinirlendim..

Sonuna kdr haklsin da bunu bizim solememis hic onemli diiil..onemli olan esinin uykudan uyanip sana hak vermeye baslamasii..erkek milletii nankorrrrrrr nankor

aynen canım bunu er geç öğrendim ama artık öyle olmucak malesef bu olaydan sonra bunu da anladım daha yeniyim 3 aylık bunu erken anladım belkide bundan sonra herşey eskisi gibi olmuyacak buna eminim

daha 3 aylık evlisin ve eşin kardeşinin gelmesine karışıyor öylemi...çok sinir oldum eşine...akşam eşine tavır yapsana üzgün dur biraz.böyle şeyler karşılıklıdır tarzı bir konuşmayla ne hissettiğini anlatsan:2:canım sıkıldı ya.allah yardımcın olsun.
kardeşine de sakın hissettirme bu durumu senden uzaklaşır ister istemez.

Eşim bana böyle dese kesin bağırırdım.Sen nasıl ailemi istemezsin diye.Resmen sizi hiçe saymışl.İnsan saygıdan olsa bile bunu demez.

Artık ailesine verdiğiniz değeri kendi sözleriyle bitirdi.DERDİNE YANSIN:)

Asla erkeklere aile ezdirilmemeli bunu bilir bunu söylerim..

kesinlikle haklısın canım..
seni çok iyi anlıyorum yaşanmışlıklarımla..
herşey çok taviz vermekten oluyor..
kendimizi iyi göstericez,herkesi memnun edicez bizede sanki madalya takacaklar ya..
ben şunu öğrendim..
misafir istemiyorsan uygun bir dille belli edeceksin..
anlayacak..
ama aynı şeyi sen eşine yapsan kıyamet kopar dimi?
bu erkekler neden böyle
sen herşeyi boşverip kardeşinle eğlenmene bak..
canını sıkma..
eğlenemeyecek gibi olursan,eşinin annesi veya akrabalarının sen istemediğin zamanlarda geldiklerinde..sen hiç hoşlanmazken eşinin nasılda neşeli olduğunu hatırla ve 2 kat fazla eğlen

Ah canım bu erkekler neden böyle bilmem ki. Kendi aileleri olunca akan sular duruyor ne varmış bir sabahta erken kalksa sende çalışıyorsun sende erken kalkacaksın zaten kardeşin için. Ama şimdi surat yapma kardeşinde gelecek ona yansımasın. Hele bir ağırlayın felan kardeşin gitsin o zaman konuşuruzn söylersin. Kırgınlığını ifade eder, kendi yaptığın fedakarlıkları da güzel bir şekilde söylersin ses yükseltmeden seni anlar haralde. Bende başka şehire gelin geldim benim mesafem daha yakın 4 saat ama oluıyor. Benim eşimden yana hiçbir derdim yok herzaman annemi de kardeşiimi de ağırlar ama kaynanamdan yana dertliyim bende. Başından beri annemi sevmedi bunu söylemedi ama herşeyiyle belli ediyor ama neden bilmiyorum. Kadın zaten çalışıyor haftaiçi bir gün izni var haliyle hiç bana gelmiyor. Yazın izninde o da birkaç gün. Geçen sene çağırmadı bile hatta laf arasında işte annen az geliyor siz gezinirsiniz bana gelmeyin bile dedi. Bu sene de kaynım evleniyor yurtdışında ve kızla buraya gelcek burda da yemek vercez otelde. Annemi arayıp davet etmedi bile. Ben eşimi araya soktum dedirttim eşim öle deyince gelsin demiş ama kendisi araması gerekirdi annemi sonuçta bizbir aileyiz ve annem kaynımı hiç görmedi bizim düğünde kaynım izin alıp gelememişti. Hala diyor annem kaynanan aranmadı beni ama eşinin hatrına gelcem dedi. Yengem de gelmek istedi. Tabii ki kaynanamdan tel bekliyor ben dedim gelin diye ama benim dememle olmaz ki. Yengemi de sözde çok sever. Geçen dedimki anne bir arasanız ben gittiğimde gelmek istediğini söyledi dedim. Aman ben bazı yakın akrabalarımı bile çağırmadım onlara göre yengenler uzak kalıyor dedi ama yemeğe zaten 60 kişi katılcak ve yengem annem kadar bile yakın olmayan çok insan var. Yani arayamam demeye getirdi. Bende bozuldum tabi.. Yarın eşimle arıcaz gelin diyeceğiz ama sanmam bizim dememizle gelmezler dayımla. İşte böylee.. Bende bayranda annemde geliyor hazır bayrama birkaç gün kala, bayramda teyzeme gitcem balıkesire eşimi de alıp.. Ben de çok çok fedakarlıklar yapıyorum ama naparsın böyle işte.

kızlar iyi akşamlar şimdi 3 aylık evli kadının kocasının kardeşi gelmeye kalksa 3 aylık yeni evli ne iş denirdi kesin düşüncesizlikle suclanırdı şimdi tam tersi olmuş
konuya yoruma gelince sen kayınvalideni kapıdan geri cevirmiştin ya hatrladınmı _? işte ondan dolayı bence eşinde senin ailene saygı duymuyor yani sap döner keser döner meselesi

haklı olabilirsin ama kabahatin çoğu sende..bu kadar verici olmayın kimseye...
benim evime kimse çat kapı gelemez,yakın akrabam bile...hele eşim asla benden habersiz izinsiz eve kimseyi kabul edemez...
sadece anneler babalar 1.derece yakınlar istediği zaman gelirler onda bile müsade isterler bikaç gün önceden uygunmusunuz gelmek istiyoruz diye...
valla sizde iyi sabır ben hem öyle çalışıpta akşam evime gittiğimde onca misafiri haftanın 3-4 günü hayatta çekemem...
Allah yardım etsin..

Bilmedigin ve kendimi anlatamamdan dolayi bu yorumunuzu saygiyla karsiliyorum evet benim evime geleni ben cevirmedim gecenin 10 11 de misafirlikten donerken pazar gecesiydi sana cikmicazmi dedi bende utum camasirim oldugumu soyledim gulerekte gelirseniz sizi yorarim dedim bu bir dusuncesizliktir 9gunlul gelindim ve pazar gecesi ve bu olaydan esimin hbri yok sorun olmadi da akabindr
Ne oldu ben cmtsi calistigim halde evde yokken sirf kayinvalidem ve ablalri ev gorsun diye anahtari verdim oturdular ben isi cikisida kendi evime misafir gibi gittim ve yasanan bi kac sey daha herseyi anlatamam sizde blimediginizd en bende anlatamadigimdan birsey demiyorum size

Ewet kizlar artik hersey eskisi gibi olmuyacak bunu bana esim ogretti beni kendime getirtti sag olsun dunden beri aglamaktan gozlerim sisti isyerindekiler bile anladi komsularim goren herkez halimden anladi yok cok kirildim uzuldum ama artik kendimi uzmucem aksam halimden oda anladi ben hic muhtap olmadim sesizdim onlada oturmadim kitap okudum ve 1 saat sonra kardesimi almaya gidicez hic caktirmamaya calisicam bu aksamda esimin arkadasinda da davet vardi orayada giicem bir hafta sonumuda artik onun ailesine ve arkadaslarina ayirmicam evime ve kendime ayiricam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…