Kendi ailelerimizle evliliğimizin dengesi nasıl kurulmalı?

Her ne kadar sizden taraf olsa da çok fazla üstüne gitmemelisiniz çünkü ailesi ne olursa olsun zoruna gider ve bunu bu şekilde devam ettirirseniz zaman sonra ters teper emin olun artık ailesinden taraf olmaya başlar söyleyerek değil bırakın kendisi görsün bazı şeyleri sürekli annen şöyle ailen böyle derseniz zaman sonra sizi suçlamaya başlıyacaktır ve evlilikte tartışmalarda aile konusu geçince ortam iyice geriliyor ne siz onun ailesi için birşey söyleyin nede o sizin aileniz için söylesin
Evet tam olarak öyle oldu normalde savunmazdı ben biraz söylenince karşı saldırıya geçti orda dedim bir dur iş kötüye gidecek. O yüzden karşılıklı karar aldık ailevi konuları kapatacağız konuşmayacağız bende içimde kapatacağım bu altın konusunu olan oldu bitti. Teşekkür ederim.

Evet tam olarak öyle oldu normalde savunmazdı ben biraz söylenince karşı saldırıya geçti orda dedim bir dur iş kötüye gidecek. O yüzden karşılıklı karar aldık ailevi konuları kapatacağız konuşmayacağız bende içimde kapatacağım bu altın konusunu olan oldu bitti. Teşekkür ederim.
Evet genelde öyle oluyor çünkü çok üstelerseniz sizi sorunlu görüp bu sefer ailesini savunur o yüzden bence yapmayın ailesinde bir sorun varsa bile söylenerek değil bırakın kendisi görsün şahit olsun

İnat değil kaynanam söyleyene kadar zaten benim öyle bir düşüncem yoktu hem altın sevmiyorum gelinliğime de uygun değildi hemde bana hoş gelmedi evden kolunda öyle bileziklerle çıkmak. Takılarımı da altın değil gelinliğime uygun sade şık bir şeyler takmak istedim. Bu benim düşüncem ve isteğimdi. Yani inat etmedim aslında açıkladım da güzelce bunu eşimde ne istersen onu yapabilirsin dedi. Zaten düğünden sonra da eşime takışanları kaynanam almak isteyince biraz huzursuzluk çıktı kendi görüp ertesi gün bana vermek istedi bende kabul etmedim. Gereksiz bir tatsızlık yaşadık o gün. Altınlarla ilgili sorun yaşamak en büyük korkularımdan biriydi öyle de oldu ne yazık ki. Sınır koymadığımız için herkes sınırları ihlal etti sonuç benim için üzücü oldu.
Toyluk onu sevmemekle, olgunluk onu sevmekle başlar: Altın 🤣

Ah ah iki kişi evleniyor koca koca insanlar bunlar yeni evli en güzel günleri aman bizden dolayı aralarında bir problem olmasın demek yerine köstek oluyorlar bizde yaşadık bunları ama ben susmadim eşime dedim ben bu insanlarla yolda gecerken tanışmadım sen kendin hallet konuş ben muhattap olmak istemiyorum dedim tabi bu noktaya gelene kadar çok şeyi alttan aldım birazcık çirkef olup yapılana karşılık vermek lazım aksi halde devamı kat kat geliyor
Bende öyle altınları takmam konusunda çok ısrarcı olunca istemediğimi sevmediğimi gelinliğimle kendi istediğim takıları takacağımı söyleyince eşimde beni destekledi, sonrasında düğün sonu eşimden altınları almak isteyince kendi sayıp vereceğini söyleyince delirdim eşime altınlarımı alıp gel dedim şükür halletti o da ama işte bakın sonrasında ailemin de diline dolandım bende böyle rezil bir olay yaşadığım için üzüldüm başıma gelmez diyordum. Dediğiniz gibi 2 insan evleniyor her şeyi onlara bırakıp kararlarını destekleyip mutlu etmek varken köstek olmaları moralimi bozdu böyle hayal etmemiştim açıkçası.

Bende öyle altınları takmam konusunda çok ısrarcı olunca istemediğimi sevmediğimi gelinliğimle kendi istediğim takıları takacağımı söyleyince eşimde beni destekledi, sonrasında düğün sonu eşimden altınları almak isteyince kendi sayıp vereceğini söyleyince delirdim eşime altınlarımı alıp gel dedim şükür halletti o da ama işte bakın sonrasında ailemin de diline dolandım bende böyle rezil bir olay yaşadığım için üzüldüm başıma gelmez diyordum. Dediğiniz gibi 2 insan evleniyor her şeyi onlara bırakıp kararlarını destekleyip mutlu etmek varken köstek olmaları moralimi bozdu böyle hayal etmemiştim açıkçası.
Çok haklısınız inanın ben de böyle asla böyle hayal etmemiştim ailelerimiz akraba gibi olur birbirlerine gelir giderler diye düşünmüştüm hatta çok saçma gelebilir ama evlendikten 1-2 ay sonra birlikte tatile çıkarız bizim yazdığımız var oraya gideriz diye hayal etmiştim ama hayaller hayatlar diyelim geçirmek isteyen her türlü geçiniyor istemeyen de böyle hallede bürünüyor altınları saymak ne demek demek içinden birkaç tane alıp öyle verecekler veyahut da hiç vermeyeceklerdi altınlarınızdan olmamışsınız çok şükür olsaydınız yani düşünemiyorum üzüntünüzü sizin hakkınız çünkü ailenizde yapacak bir şey yok haklısınız insan kendi ailesine böyle şeyler yaşatmak istemiyor ama onlar da sizin üzülmenize üzülüyordur emin olun siz de kendinizi üzmeyin

Çok haklısınız inanın ben de böyle asla böyle hayal etmemiştim ailelerimiz akraba gibi olur birbirlerine gelir giderler diye düşünmüştüm hatta çok saçma gelebilir ama evlendikten 1-2 ay sonra birlikte tatile çıkarız bizim yazdığımız var oraya gideriz diye hayal etmiştim ama hayaller hayatlar diyelim geçirmek isteyen her türlü geçiniyor istemeyen de böyle hallede bürünüyor altınları saymak ne demek demek içinden birkaç tane alıp öyle verecekler veyahut da hiç vermeyeceklerdi altınlarınızdan olmamışsınız çok şükür olsaydınız yani düşünemiyorum üzüntünüzü sizin hakkınız çünkü ailenizde yapacak bir şey yok haklısınız insan kendi ailesine böyle şeyler yaşatmak istemiyor ama onlar da sizin üzülmenize üzülüyordur emin olun siz de kendinizi üzmeyin
İnsan üzülüyor kesinlikle bende hayaller hayatlar oldum dediğiniz gibi ailelerimiz görüşür gelir giderler diyordum. Birbirlerini görmek istemezler bu saatten sonra haliyle. Bende bilmiyorum altınlarla derdi neydi ama hiç hoş olmadı ailemde çok soğudu bende. Eşimde haliyle utandı. Ne diyeyim artık başıma gelmez diyordum böyle şeyler geldi olan oldu. Dilerim sizde bende mutlu oluruz bundan sonra.

Bence biraz da sende var yani bu kadar negatif ve sorunlu olmaya gerek yok düğünde ailelerin hiç mi yardımı yok ya da eşine hiç mi emek vermemiş sanki sana normal zamanda tak demiş düğün ya hani? eski konulara bakınca da anlaşılıyor. Elbisen sadeyse sade takı taksaydın bazı insanlar için altın önemli bazıları gelinin kolu boş olunca konuşur durur. Düğün sadece senin düğünün değil gelen misafirlerin çoğu zaten gelinin damadın anne babası hatrına geliyor. Bundan sonra daha mesafeli ol kendi ailene özellikle dedikodu yapma

Bence biraz da sende var yani bu kadar negatif ve sorunlu olmaya gerek yok düğünde ailelerin hiç mi yardımı yok ya da eşine hiç mi emek vermemiş sanki sana normal zamanda tak demiş düğün ya hani? eski konulara bakınca da anlaşılıyor. Elbisen sadeyse sade takı taksaydın bazı insanlar için altın önemli bazıları gelinin kolu boş olunca konuşur durur. Düğün sadece senin düğünün değil gelen misafirlerin çoğu zaten gelinin damadın anne babası hatrına geliyor. Bundan sonra daha mesafeli ol kendi ailene özellikle dedikodu yapma
Ailelerin hiç yardımı olmadı her şeyi kendimiz yaptık hatta ailem kendi taktı her şeyi ama eşimin ailesinin takılarını da eşim aldı. Düğün dediğiniz şey sadece onların değil eşimle benim özel günüm. Kimin ne dediğini de gösterişi de umursamayız eşimde bende bu şekilde de dile getirdik zaten gösteriş için istemediğim bir şeyi yapmak istemedim. Dediğiniz gibi artık mesafeli olmam ve herkese sınır koymam gerektiğine karar verdim sadece kendi evliliğime ve yeni kurduğum aileme odaklanacağım. Teşekkür ederim🙏🏻

Ailelerin hiç yardımı olmadı her şeyi kendimiz yaptık hatta ailem kendi taktı her şeyi ama eşimin ailesinin takılarını da eşim aldı. Düğün dediğiniz şey sadece onların değil eşimle benim özel günüm. Kimin ne dediğini de gösterişi de umursamayız eşimde bende bu şekilde de dile getirdik zaten gösteriş için istemediğim bir şeyi yapmak istemedim. Dediğiniz gibi artık mesafeli olmam ve herkese sınır koymam gerektiğine karar verdim sadece kendi evliliğime ve yeni kurduğum aileme odaklanacağım. Teşekkür ederim🙏🏻
Ne onlar ömür boyu unutacak ne sen. Düğünün geneli arkadaşlar mıydı yoksa akraba mı? Bu adamı büyütürken hiç mi emek vermediler? Biraz empati yapabilirdin annen doldurdu muhtemelen

Karşılıklı olarak çok fazla adet gelenek göreneklere bağlı bir düzende ilerlemedik. Bende gelinliğime ve benim tarzıma uygun olmadığı için altın takmak istemedim kimseye gösteriş yapmak da tarzım değil. Saygı duyarım adet böyle deyip takanlara ama ben mutsuz olacaktım bu yüzden istediğim tarzda sade takılar takmak istedim.
Tamam ama esinizin ailesi taktiklarini herkes gorsun istemis ve bence bu cok normal. Cunku sonrasinda geline bisey takmamislar diye laflar soylenicek muhtemelen. Takardiniz takı bittikten sonra cikarip geceye oyle devam ederdiniz

Benzer bir hatayı ben de yaptım. Aileme eşimin ailesinin hatalarını anlattım. Başta çok iyi olan ilişkileri bozuldu. Şimdi iki taraf da birbiriyle konuşmuyor. Ailem eşime düşman gibi ama yüz yüzeyken belli etmiyorlar. Eşimin ailesi kendi içilerinde sorunlular ama ben hiç karışmam 3 maymunu oynarım görüştüğümüzde. Zaten sadece mecbur kaldığımda görüşüyorum nadiren. Görüştüğümüzde de minimum düzeyde konuşurum havadan sudan.
Eşimle bu konuları hiç konuşmayız. Konuştuğumuzda tartışma başlıyor çünkü. Herkes kendine göre haklı.
Siz benim yaptığım hataları yapmayın. Ailenizle eşiniz ve ailesi hakkında hiç konuşmayın. Herşey yolunda imajı verin konuların hepsi kapandı deyin. Eşinizin ailesiyle de aynı şekilde ailenizin konusu açılınca iyiler deyip kapatın.
Eşinizle zaten karar almışsınız doğru karar.
Kendi içinizde de unutmaya çalışın çünkü gerçekten ortada kafaya takılacak bir mesele yok. Kavga dövüş olmamış sonuçta.
Mesafe korunursa düzelmeyecek bir şey yok konunuzda.

Eşine sürekli ailesiyle ilgili şikayette bulunma zaten arkanda durmuş.En aileci olmayan bir erkeğe bile ailesini kötülesen bundan hoşlanmaz.Neticede ağaç kavuğundan çıkmadı.Ailenede her olan biteni yetiştirmezsen evliliğine müdahale edemezler.Karşı taraftada hatalar var ama dengeyi birazda sen ve ailen bozmuş gibi geldi.Başından sınırlarını koymazsanız hem siz hem de evliliğiniz yıpranır.

Kaynanamın nişan takılarını takmam için zorlamalarına ve düğün günü altınlarımı alıp kendi sayıp ertesi gün bana geri vermek istemesine bozuldular. Ama evet ailem biraz büyütyor böyle şeyleri canımı sıkan da o aslında eşim halletti hepsini tercihi hep bana bıraktı ben ne dersem o oldu ama ailem konuyu kapatmıyor büyütüyor hala. Olan oldu bende istemezdim ama yapacak bir şey yok. En son eşimle de böyle tartışınca herkesin önünü kestim artık bu konularda konuşturmuyorum eşimle de böyle bir karar aldık bizde konuşmayacağız. Evet yalnız kalınca da kuruyorum yeni evli olup tek kalmakta üzdü beni biraz.
Aileniz aklı başında insanlar olsalar bu konuları uzatmaz, size duyurmazlar. Sizde gayet yetişkin yaşta bir kadın olarak ailenizi tanıyorsunuz, eşinizin ailesiyle ilgili uzatılmayacak sorunları onları anlatmayacak, konuşmayacaksınız.

Eşimin ailesiyle evliliğimim ilk yıllarında bazı sorunlar yaşadım, kendi ailem bunların çoğundan haberdar değil çünkü bir konuyu ne kadakonuluşur, gündem edersen o kadar çok büyüyor Bunları düşünüp yaptığımda daha 23-34 yaşlarındaydım.

Eşinizin işi gereği dönemsel ayrılıklarımız olacağı da bilinen bir şey değil miydi? Düğün sonrası ilk olduğu için iyi hissettirmemiş olsa da bu da hayatınızın bir parçası olacak. Zamanla alışırsınız.

Eşimle evleneli bir ay oldu. Evlenene kadar ailelerle ayaklı bir sıkıntımız yoktu. Düğün öncesi 2 gün kadar önce eşimin annesi nişandaki takıları düğünde takmamı istedi evden çıkarken bende hoşlanmadığım için böyle şeylerden takmak istemedim. Eşimde beni destekledi ne istiyorsam onu yapmamı söyledi bende takmadım. Annemle anneni biraz gerildi o gün. Düğün günü yine takılarla ilgili eşimin annesi ile önceki olaya dolu olduğu için diye düşünüyorum biraz sıkıntı yaşadık ve canım çok sıkıldı belkide hayatımdaki en özel günlerden birinde. Eşim hep benden taraf ama haliyle ailem onun ailesine karşı artık inanılmaz soğudu görmek bile istemiyor bende etkilendim tabi ki. Saygısızlık asla yapmam ama çok soğudum. Farklı bir şehirde yaşayacağız zaten ailelerimizden. Ama dün bir konusu açıldı haliyle ben de dolu olduğum için sindiremiyorum da çünkü eşime bir şeyler söyledim o da insan olduğu için dayanamadı o da benim aileme bir şeyler söyledi. Daha evleneli bir ay oldu biz tartışıyoruz. Bugün bir karar aldık ailevi konuları konuşmayacağız birbirimizi kırmayacağız ama canım çok sıkılıyor. Keşke böyle sorunlarla başlamasaydık ailelerle iyi olsaydık. Sorun ne derseniz bende bilmiyorum sanırın kendi ailemle de konuşamıyorum çok onlarda dolu ve beni dolduruyorlar eşime de laf edilsin istemiyorum aşırı doldum. Evliliğin basındayım güzel saygılı sevgili bir düzen oluşturmak istiyorum. Eşim zaten ailesine düşkün biri hiç değil. Görümcem ve kayınvalidem sıkıntılı kayınpederim çok iyi birisi şimdilik en azından. Ben sadece nasıl bir denge kurmalıyım ne yapmalıyım? Yapım gereği her şey yolunda gitsin mükemmel olsun isteyen biriyim öyle başlamayınca sanırım bir şeyler çok düştüm oysa yeni evliyim havalarda uçmam çok mutlu olmam gerekiyormuş gibi geliyor. Öyle değilim ama. Eşim işi gereği 2-3 hafta yanımda olmayacak ondan da olabilir yalnız kaldım. Ama tecrübeli evliler sınırlar denge özellikle şu yaşadığımdan sonra hem kendi ailemin evimin içinde eşimle nasıl olmalı ailelerimizle ilgili, hemde onlara karşı nasıl olmalıyım? Evliliğinin başında biri olarak sizlerden tavsiye istiyorum biraz da dertleşmek.
O senin ailene ne dedi ki

Tavsiye istiyorsan bu konulara girmeyin düğün de geçmiş gitmiş

Zaten düğünden sonra da eşime takışanları kaynanam almak isteyince biraz huzursuzluk çıktı kendi görüp ertesi gün bana vermek istedi
bu olaya da kılım.
görüp ne yapacak ki? kendi tarafindan kim ne takti merak ediyorsa alsin video kaydini yavas cekimde izlesin.
alip icinden tirtiklayacak mi ne malum? niye saymadan etmeden veresin yani insan kendini bile bile zan altına sokar mi?alican da ne olacak?
ille sende duracak da sana ne yarari var eger icinden uc beş tirtiklamayacaksan
valla gicik oluyorum.

Eşimle evleneli bir ay oldu. Evlenene kadar ailelerle ayaklı bir sıkıntımız yoktu. Düğün öncesi 2 gün kadar önce eşimin annesi nişandaki takıları düğünde takmamı istedi evden çıkarken bende hoşlanmadığım için böyle şeylerden takmak istemedim. Eşimde beni destekledi ne istiyorsam onu yapmamı söyledi bende takmadım. Annemle anneni biraz gerildi o gün. Düğün günü yine takılarla ilgili eşimin annesi ile önceki olaya dolu olduğu için diye düşünüyorum biraz sıkıntı yaşadık ve canım çok sıkıldı belkide hayatımdaki en özel günlerden birinde. Eşim hep benden taraf ama haliyle ailem onun ailesine karşı artık inanılmaz soğudu görmek bile istemiyor bende etkilendim tabi ki. Saygısızlık asla yapmam ama çok soğudum. Farklı bir şehirde yaşayacağız zaten ailelerimizden. Ama dün bir konusu açıldı haliyle ben de dolu olduğum için sindiremiyorum da çünkü eşime bir şeyler söyledim o da insan olduğu için dayanamadı o da benim aileme bir şeyler söyledi. Daha evleneli bir ay oldu biz tartışıyoruz. Bugün bir karar aldık ailevi konuları konuşmayacağız birbirimizi kırmayacağız ama canım çok sıkılıyor. Keşke böyle sorunlarla başlamasaydık ailelerle iyi olsaydık. Sorun ne derseniz bende bilmiyorum sanırın kendi ailemle de konuşamıyorum çok onlarda dolu ve beni dolduruyorlar eşime de laf edilsin istemiyorum aşırı doldum. Evliliğin basındayım güzel saygılı sevgili bir düzen oluşturmak istiyorum. Eşim zaten ailesine düşkün biri hiç değil. Görümcem ve kayınvalidem sıkıntılı kayınpederim çok iyi birisi şimdilik en azından. Ben sadece nasıl bir denge kurmalıyım ne yapmalıyım? Yapım gereği her şey yolunda gitsin mükemmel olsun isteyen biriyim öyle başlamayınca sanırım bir şeyler çok düştüm oysa yeni evliyim havalarda uçmam çok mutlu olmam gerekiyormuş gibi geliyor. Öyle değilim ama. Eşim işi gereği 2-3 hafta yanımda olmayacak ondan da olabilir yalnız kaldım. Ama tecrübeli evliler sınırlar denge özellikle şu yaşadığımdan sonra hem kendi ailemin evimin içinde eşimle nasıl olmalı ailelerimizle ilgili, hemde onlara karşı nasıl olmalıyım? Evliliğinin başında biri olarak sizlerden tavsiye istiyorum biraz da dertleşmek.
Evliliğin ilk baslari tartismalar normal ne kadar iliskiniz olsada önceden aynı eve girince farklı durumlar yasanabiliyor bence bundan sonrası için ne olursa olsun ailelerin izle ikili ilişkilerimizi açmayın siz unutursunuz ama anne babalar unutmaz ailenizde söylense kayinvalidenizde onlar konuşsun siz taraf tutmayın hatta aksine aile yanında daha çok yakinlasin ki demekki mutlu ediyor kızımı oğlumu diye korkudan ağız acamasinlar esinizlede konusun siz kendi ailenize o kendi ailesine karşı hep yanınızda olsun böyle olunca aileler pasiflesiyor meydan size kalır😂 Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah nazende ufak şeyleri görmeyin yeri geliyor annemizle bile tartisiyoruz

Evliliğin ilk 1 senesini ben de bu süreci çok kötü yönettim. Bizim hiç kavgamız yoktu kişisel olarak ama ne zaman onun annesi veya benim annem gelse birbirimize giriyorduk. Canım cicim ayları böyleyse ilerleyen zamanlarda nasıl olacak diye çok korkutuyordu beni. Bir sınır çizmeye kalkıyorsun kendi ailen bir şey yapıyor çıkıyor bu sefer karşı tarafa da karışma hakkı doğuyor falan filan. Ben de senin gibi mükemmeliyetçiydim çok güzel anlaşacağız, birbirimizi seveceğiz, hiç sorun olmayacak diyordum. Öncelikle bu fikri kafandan at. İnsanlarla iletişim kurduğun her alanda sorun yaşayacaksın ve ilişkiler hiçbir zaman mükemmel olmayacak. Onlar öyle biri de ve öyle kabul et. Eşinle onlar için tartışma hele ki arkanda duruyorsa hiç huzurunu bozma. Kayınvalidenle tartışabileceğin potansiyel konularda da bire bir diyaloğa girme. Bırak oğlu uğraşsın onunla. Sen nasıl kendi anneni tanıyor onu bir şekilde kontrol edebiliyorsan oğlu da onun için öyle. Verdiğiniz örneği tam anlamadım. Nişandaki takıları kendi düğününüzde mi takmanızı istedi başkasının düğününde mi? Kendi düğününüz içinse takarsınız gönlü olur mesela yarım saat sonra çıkarırsınız. Başkasının düğünü için de eşimin ailesinde de o adet var benim kv paraya çok düşkün ben ona şey demiştim mesela annecim ben bana aldığın takıları çok beğeniyorum ama hırsız çekmekten korkuyorum. Kötü niyetli insanlar da var evde kalsın daha güvenli vs vs.

Çok uzatmak ve sıkmak da istemiyorum ama evliliğin ilk yılları roller ve rollerin getirdiği görevler nedeniyle ortalık biraz karışık oluyor. Sakin kalın ve gözlemleyin. Bir süre sonra hem eşinizi hem kendi ailenizi hem de onunkini idare etmeyi öğreniyorsunuz.

İnat değil kaynanam söyleyene kadar zaten benim öyle bir düşüncem yoktu hem altın sevmiyorum gelinliğime de uygun değildi hemde bana hoş gelmedi evden kolunda öyle bileziklerle çıkmak. Takılarımı da altın değil gelinliğime uygun sade şık bir şeyler takmak istedim. Bu benim düşüncem ve isteğimdi. Yani inat etmedim aslında açıkladım da güzelce bunu eşimde ne istersen onu yapabilirsin dedi. Zaten düğünden sonra da eşime takışanları kaynanam almak isteyince biraz huzursuzluk çıktı kendi görüp ertesi gün bana vermek istedi bende kabul etmedim. Gereksiz bir tatsızlık yaşadık o gün. Altınlarla ilgili sorun yaşamak en büyük korkularımdan biriydi öyle de oldu ne yazık ki. Sınır koymadığımız için herkes sınırları ihlal etti sonuç benim için üzücü oldu.
E tamam ne var bunda gayet normal bir durum yaşamışsınız. Dolacak edecek bir şey yok. Bana da kv şunu yap diye bir sürü şey demiştir, çoğunu yapmayıp hayır demişimdir. Bazıları da mantıklı gelmiştir tamam demişimdir. Sınır ihlali konusunu yanlış anlamışsınız. Kimseler bana öte git demeyecek sanmayın, diyecekler normal olarak hatta siz de onlara diyeceksiniz. Hayır dediğiniz yerde sınır çizmiş olursunuz zaten. Gelin her şeyi kabul etmeyebilir, istediğini yapacak düşüncesi uyanır karşı tarafta. Annenize evde olanı biteni anlatmayın. Eşinize de her şeyi yansıtmayın. Oyşş evlilik muhteşem bir şey, hayallerimdeki hayata adım attım olayına girmeyi beklemeyin. İnsanların abartması bunlar. Evlilik zor bir müessese. İdareci olmayı öğreneceksiniz.

Son yıllarda gelin ve gelinin ailesi sanki daha çok problem çıkarıyor artık.Nişanda takılan ziynet elbette düğünde takılır.Kadın yanlış bir şey istememiş ki sizden.

Problemi siz çıkarıp nasıl karşıdan soğuyorsunuz.Eşlerde kadına destek vermenin suyunu çıkardı.Sorgusuz sualsiz anasını dinleyen eekeklerden sorgusuz sualsiz kadını dinleyen erkeklere geçtik.Yok mu doğru davranışı kim olursa destekleyecek erkek?

Ailenizi de konuşturmayın ,eşinize de ailesiyle ilgili siz kknuşmayın.Yoksa başınız çok ağrır,çok kavga edersiniz.

Back
X