kendi ailenizle otururmuydunuz?

yani eşim kendi ailesinede söyledi bizimkilere taşncağımızı.kayınpederim gelim madem altkatta oturun dedi.eve de hala amca babanne ortak yani sadece kayınvalidemlere ait bi ev değil. eşimde babasına bunu dile getirdi.ki biz oraya gitsek kayınpederim bizden geçinmeye çalışır eşimde biliyo bunu

O eve hiç bulaşmayın derim.

canım annenlerin dairesine taşının.gelen giden vs. sebebiyle zorlanırsanız başka bir eve çıkarsınız.madem eşinle ailenin arası da iyiymiş.ben olsam giderdim.

Anne, baba' nın huyu cok önemli.
Bazen iyilik yaptıklarını düsünerek hareket ediyorlar ki iyilik etmiyorlar aslında.
Aynı bina' da olmasa da cok yakın oturan iki kisi söyleyebilirim size ikisi de kendi annelerinden sikayetci.
Birinin babası hala daha üzerinde baskı kurmaya calısıyor 12-13 yıllık evli olmasına ragmen bir digerinin annesi cok karısıyor hala bekarmıs gibi..
2 gün gitmese neden gelmedin, neden bizi hic cagırmıyorsun vs. olayları..
Bir kere arkadasıma gidiyorum diyemiyor deyipte giderse gün boyu tlf' la rahatsız eder artık gel diye.
Siz ailenizden yana sanslı olanlardansınız sanırım..
O zaman tabiki tasının derim..
:ssz:

Son düzenleme:
şahsen ne annemlerle ne de kayınvalidemle oturmak istemem, ama senin durumunda olsam ailemle kalmayı düşünebilirim, birlikte kalmakta değil bu ayrı bi ev neticede dimi, gideriniz çok bu ara, işler azcık yoluna girince başka bişey düşünürsünüz elbet, ama bunu yaparken eşiminde olanların farkına varmasını sağlarım nankörlüğe tahammülüm yok çünkü, yarın benim ailemi atıp vay annem vay babam derse ağzına kusarım öyle adamın, tabi iç güvey gibi yüzüne vurarak seninkiler yapmadı benimkiler yapıyo diyerek değil ama laf arasında ailemin kira gelirinden feragat edip evi bize verdikleri için şanslıyız gibi cümleler kurardım

ne kaynanaya ne de anneye yakın oturulmamalı.bir tanıdığım ev yaptı,kızını da alt katına getirdi.daha çok olmadı ama şimdiden pişman oldu.keşke uzak otursaydı diyor.yine bir arkadaşımın kızı annesiyle aynı binada oturuyordu.niyetleri altlı üstlü ev yapmaktı ama arkadaşımın kızı vaz geçti ve uzağa taşındı:34:

ne kaynanaya ne de anneye yakın oturulmamalı.bir tanıdığım ev yaptı,kızını da alt katına getirdi.daha çok olmadı ama şimdiden pişman oldu.keşke uzak otursaydı diyor.yine bir arkadaşımın kızı annesiyle aynı binada oturuyordu.niyetleri altlı üstlü ev yapmaktı ama arkadaşımın kızı vaz geçti ve uzağa taşındı:34:

hay ağzına sağlık canım yaa kesinlikle ikisinden de uzakta oturmalı bence
yakın oturmanın zorluklarını yaşadığım için çok iyi biliyorum:5:

yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.

inşallah sandığın gibi olur canım:19:
herşey yaşanınca daha farklı oluyo emin ol
görmezden geldikleri biçok şey sonradan
gözlerine batabilir
tabii istisnalar da vardır muhakkak
iyi düşün taşın kararınızı ona göre verin derim
haa şunu da aklının bi köşesinde tut
eğer annenin evine geçersen eşinin ailesi
zaten kira da vermiyorsunuz diye düşünüp
size daha da külfet olabilir
peki eşin senden gizli ailesine para falan yollar mı

koşa koşsa gıderdım walla...kıra vermezsın ara ara ıhtıyaclarını karsılarsın aılenın...hiçç dusunme hemdeee

eşinin ailesi tabi taraftar olmaz, kendi oğulları dünürleri tarafından avuçlarının içine alınacak korkusu var, ama onlar kendi çocuklarına çokmu sahip çıkmışlarki böyle düşünüyorlar...
ben olsam taşınırdım, çocuk olunca rahatlıgını daha iyi anlayacaksın.. tabi aynı apartmanda oturmanın vermiş oldugu zorluklar olabilir ama çok kolaylıklarıda olacak, boşuna kira vermeyin bencede, ailenizde sizin özel yaşantınıza saygı duyup müdahale etmeyecekse taşının bence

öncelikle sorunuza kendi açımdan cevap vereyim.
en doğru ve en güzel olanı,
ne ilişkilerin laçkalaşmasına yol açaçacak kadar yakın, ne de görüşmeyelim benden uzak olsun dercesine uzak olmaktır her iki aileye de.
altlı üstlü olmayalım ama gerektiğinde çabuk ulaşabilecek kadar yakın olalım isterdim ben kendi aileme de eşimin ailesine de.
özellikle büyükşehirlerde bu çok sıkıntılı.
ben anneme toplu taşımayla gitmek istediğimde evden çıkıp annemin evine ulaşmam neredeyse 2 saatimi alıyor.
bana ihtiyaçları olsa, benim onlara ihtiyacım olsa gidene kadar ohooo..
ama her anımı bilecek kadar yakın olmaları da eşimle ilişkimin bağımsız ve dengeli olması açısından sorun yaratırdı.
şöyle yürüyerek 15 dk.da gidebileceğim bir mesafede oturmak isterdim.

genel olarak kadının ailesine yakın olmak, kadın kendi ailesinden rahatsız olmadığından pek sorun oluşturmaz.
evliliklerde damatla kayınpeder çoğunlukla resmi olur, kayınvalide de damadını sever, kızı mutlu olsun diye düşünür.
(çoğunlukla diyorum bilimsel tespit yapmıyorum tabi ki :))
ama gelin-kaynana problemleri çok yaygın, burada her gün yeni konular okuyoruz..

eşiniz huzursuz olmayacaksa siz de rahat edeceğinizi düşünüyorsanız oluşabilecek sıkıntıları da tolere etmeyi göze alıyorsanız
neden olmasın..

kızlar daha öncede buraya konu açmıştım. eşimin ailesiyle ilgili.düğündeki altınları almaları eşimin arabasına el koymalar ıeşimin ailesine laf söyletmemsi falan filan.maddi konular yüzünden yani.
ama sizden yorum istycem konu başka.
eşimde bende çalışıyoruz.evimiz kira.kayınpederim arabamıza el koyduğu için kredi çekip araba aldık.(eşim kendi arabasına tekrar para verip geri aldı.)
bide bize toki den ev çıktı. oturduğumuz yerden çok uzak ilçede ve 64 metre kare oraya taşınmıycaz yatırım olsun diye girdik.ama şimdi onuda ödemeye başlayınca hiç bir birikim yapamıcaz durum bunu gösteriyo.benim ailemde boş olan dairemiz için gelin oturun kira vercğinize birikim yapın diyolar. sonra stediğiniz gibi ev alıp taşınırsınız diyolar yani annemlerle altlı üstü oturucaz eşimde kendi ailesinden bişey göremeyince bizimkilerin buteklifini kabul etti.eğer çocukta olursa annem bakıcak zaten yani bu açıdanda rahatlık olucak.
ama ben yinede düşünüyorum siz olsanız ne yapardanız.ki eşimin ailesi buna taraftar değil.

bence eşin doğru olanını yapmış. elinizde böyle bir imkan varken mutlaka değerlendirmelisin. keşke varya o imkan bende olsa bir gram tasam kalmaz heralde. :))

hala neyi düşünüyorsun ki kalkta eşyaları toplamaya başla derim ben çünkü bazı durumlarda gurur olmamalı bu da onlardan biri kendini ezik hissetme bu da yaşamın bir gerçeği bi taraf el uzatmayınca mecburen öteki tarafa meylediyoruz yalnız değilsin merak etme :)

arkadaşımada katılıyorum. sen eşyaları kolilemeye bile başla :) hafta sonuda geliyor taşınırsın bile :))

Normalde asla istemem bu şekilde yakın oturmayı..İki tarafada belli mesafede oturmak gerekiyor; fakat sizin şartlarınız çok farklı ;

Ailesiyle onca olumsuzluklar yaşamışsınız. Maddi anlamda da sıkıntıdasınız.
Çocuğunuzada bakacak anneniz..Artıları değerlendirdiğimde daha avantajlı geliyor bana göre.

Bundan sonraki sizin elinizde.. Yani koruyun birlikteliğinizi, kendi aileniz bile olsa asla hiçbirşekilde müdahale etmelerine izin vermeyin, devamlı birlikte olmayın v.s

bence topla eşyalarını arkadaşım madem böyle güzel bi fırsatın var... değerlendir hzurlu ol ailenle ve eşinle inşallah.

azıcık asım kaygısız basım...
Boyle bır surecten gecen bırı olarak
gun oluyor devran donuyor kı
burası benım evım falan demeye baslıyorlar
ve esınden cok ,onlar mudahale edıyor hayatına...

Iyısı mı aradakı saygı ve sevgıyı korumak ıstıyorsan tasınma o eve,borc harc
bırgun bıter,

ama esınle aılen ın ılıskısı bozulursa,ınan bırdaha hıcbısey eskısı gıbı olmaz.
Sen de aılenden sogudugunla kalırsın...
Ve esıne karsı da mahcup olursun...

Ikı tarafa da uzak olmak gerektıgını ogrettı bana yasadıklarım...

Ilerıde cocugunuz olursa annen bakar,al ıste buda sıze yardım sayılacaktır,bu da buyuk bır fedakarlıktır cunku...sevgıler.

hayır sakın öle bişey yapma.
annen baban ne zorluklarla almıştır o evi tamam çocukları için yatırım yapmış ama eşiniz hakediyor mu sizce?
o daha kendi malına sahip çıkamamış ailesine vermiş ayıp ya kayınbabanızın yaptığı.
siz annenizin evine oturursanız kendinizden kısıp mal mülk alırsanız kayınbabanız elnizden alabilir boşverin o eve otrmayın bence.:S
aynı şeyler yaşandı tecrübeyle sabit yani.
siz ne kadar kazandıkça eşinizin tarafı alma ihtimali yüksek

daha evleneli bir buçuk yıl oldu birbuçuk yıldır kavgalarımızın tek nedeni eşimin ailesinin sömürüleri.hıncımı eşimden alıyorum.herşeyi söylüyorum artık sinirlerim laçkalaştı çünkü istiyorum ki eşim ailesine yaptıklarının doğru olmadığını söylesin hakkını,hakkımızı yedirmesin ama yok annesi üzülür babası darılır ağzını açmıyo.bende eşimden çıkarıyorum.
sanki babası evlatlarını çok düşünürmüş gibi bi işi olur babamlagidip öğrenelim der.bugün bile çıldırttı beni toki sözleşmesini imzalamak için babasıyla gitsinmiş bankaya lafa bak.
baban vercekse peşinatı babanla git dedim bende. sanki tek başına gidemez.
yani aslında sırf kayınvalidemleri sinir etmek için anemlere taşınmakistiyorum.intikamımı böyle alıcağımı düşünüyorum.ben hala daha ağlıyorum ya onlarda çatlasınlar istiyorum.
yani birebir duygularımı yazdım affedin ama hayat insanı nası düşümeye itiyo.
hala kararsızım bilemiyorum.

arkadasim , tamam ailen cok iyi dusunmus. siz tasindiniz diyelim, kayinbaban nasil olsa kira vermiyorsunuz diyerek durmadan para isterse ? bence tasinmayin.

azıcık asım kaygısız basım...
Boyle bır surecten gecen bırı olarak
gun oluyor devran donuyor kı
burası benım evım falan demeye baslıyorlar
ve esınden cok ,onlar mudahale edıyor hayatına...

Iyısı mı aradakı saygı ve sevgıyı korumak ıstıyorsan tasınma o eve,borc harc
bırgun bıter,

ama esınle aılen ın ılıskısı bozulursa,ınan bırdaha hıcbısey eskısı gıbı olmaz.
Sen de aılenden sogudugunla kalırsın...
Ve esıne karsı da mahcup olursun...

Ikı tarafa da uzak olmak gerektıgını ogrettı bana yasadıklarım...

Ilerıde cocugunuz olursa annen bakar,al ıste buda sıze yardım sayılacaktır,bu da buyuk bır fedakarlıktır cunku...sevgıler.

tüm bu doğrultudaki yorumlara katılıyorum... aileniz ne kadar iyi olursa olsun en ufak sıkıntıda arada siz kalırsınız, eşiniz ailenize karşı hep biraz mahçup kalacak... maddi durumunuzu siz bilirsiniz ama bir çok soruna karşı da hazırlıklı olmalısınız....

arkadasim , tamam ailen cok iyi dusunmus. siz tasindiniz diyelim, kayinbaban nasil olsa kira vermiyorsunuz diyerek durmadan para isterse ? bence tasinmayin.

tam da bu sebebten dolayı bence hiç düşünme..iyilikten maraz doğar..
kocanızın elini rahatlatmak için hem siz hem de aileniz çok yıpranıcak..
üstelik bu rahatlama eşinizin ailesine olan maddi yardımını kesecek mi?
hala sömürülme devam edecekse, neden siz ailenizin bu durumda "kullanılmasına" izin vereceksiniz ki?
Ben olsam, eşimi adam etmek istiyorsam..
Ona artık ailesinin bizden ibaret olduğunu anlatmak istiyorsam daha çok borca sokardım ki onu, kendi ailesine yardım edemesin..
Kolay elde edilen hiçbir şeyin kıymeti olmazmış..
Bazı durumlar olacak ki, eşinle ailen arasında kalacaksın, denge sağlayayım derken yıpranacaksın..
Bütün bunların sonunda laçkalaşan ilişkiler sonunda eşin bir de üstüne tüm borçlarınız bittikten sonra keşke taşınmasaydım bile derse hiç şaşırma..
tüm bunların sonunda eline kocaman bir sıfır geçecek..
sen yapırancaksın..
ailenin kira geliri kesilcek.
eşin de bu rahatlamayla daha çok yardım edecek belki de ailesine...
Yerinde olsam şunu yapardım, ailenizin evine taşınmak yerine kiraya verip, kira gelirinden bi kısım parayı adıma hesap açıp gizli gizli biriktirirdim..
ya da kişisel harcamalarıma felan kullanırdım..
Hayatın ne getirip ne götüreceği belli olmaz..

Back
X