kpss lisans sınavına girsene cnm şansını orada dene bu arada hangi bölümden mezunsunmerhaba arkadaşlar,allaha şükür çok büyük bir derdim yok,lisans mezunuyum ve işsizim,bıktım artık iş aramaktan.küçük bir yerde oturuyorum ve burada bana uygun iş bulamıyorum,artık kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.küçük bir ilçede oturuyorum burada iç giyim dükkanı açmak gibi bir düşüncem var.1_2 tane dükkan var ama çok küçük kutu gibi,insanlar orada rahat edemiyor.ben büyük şehirlerdeki gibi biraz büyük ve ferah bir dükkan olsun insanlar içinde dolaşıp,beğendiklerini alsın istiyorum.içinde;bay,bayan,çocuk iç giyim,pijama,gecelik,çorap,hamile ve lohusalara da iç çamaşırlar olsun istiyorum.fakat bu iş hakkında fazla bir bilgim yok.nereden toptan alışveriş yapılır,nasıl bir yol izlenir?nasıl mallar bulundurmam lazım?ne kadar sermayem olması gerekir.birde oturduğum yer itibari ile İZMİR ve DENİZLİ'YE yakınım nereden toptan alışveriş yapsam iyi olur?yardımcı olursanız sevinirim.lütfen görüşlerinizi esirgemeyin.kimseden manevi yardım alamıyorum.sizlerden destek bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.inşallah yanlış yere açmamışımdır konumu...
kpss lisans sınavına girsene cnm şansını orada dene bu arada hangi bölümden mezunsun
ne mezunusun cnm merak ettimgirdim canım.puanım düşük.evliyim.3 yaşında bir ğlum var.artık hayata bir şekilde başlamam lazım.tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.ilgin için teşekür ederim.
ne mezunusun cnm merak ettim
himm evli ve cocuklu olmasan derdimki seni baglayan cok muhim birsey yoksa baska bir memlekete git derdim ama seni bulundugun yere baglayan guzel sebeplerin var :) bu aralar ayaklari ustunde durmak kavrami benide cok hirpaliyor. hayalin varsa vazgecemiyorsun gerceklestiriceksin. ama ben derim ki bölgedeki ihtiyaci goz onune al, insanlar nasil bir giyim magazasina ihtiyac duyabilir, hedef kitlen ne, ayirabilecegin sermaye ile en iyi ne yapilir, hem kendin düsün hemde o degilden bir bilene sor derim. sonucta iktisat isletme alanlari bosuna degil. lisans mezunuymusun da bu senin icin avantajdir tabi ama lisans mezunu olmak her zaman ise yaramaz. ozguven onemli olan ve kendine yaptigin ise inanman. insanlar desteklemez ve insanlar asla basarmani da istemez. o yuzden kimseye kulak asma derim. kücük dükkanla kücük ama kaliteyi onplanda tutarak baslayip isim yapmaya calisabilirsin. bu devirde artik isim yapmak onemli oldu.
benim yasadigim eski mahallede kayseride daha hic bisey yokken ufak bi tuhafiye vardi ve yanindada zuccaciye. aradan 14 15 yil gecmistir belki oralar acilali ben kucucuk cocuktm daha hala vizir vizir isliyor kayseri gelistigi halde oyle kucuk yerler hala hayatta.derlerdi ki adamlar karinca duasi mi okumus dukkanlarini acarken diye o da aklinda bulunsun karinca duasini oku as bi yere is yerini acarsan :
ilgilendiğin için çok teşekür ederimdediğim gibi burada iç giyim konusunda sıkıntı oldugunu düşünüyorum.ve dükkanlar çok küçük dükkana girer girmez hemen satıcı bay veya bayan karşında,sen birşey istiyosun o paketten çıkarıyor.ben öyle bir şey istemiyorum.çok büyük olmasada müşteri içinde dolaşabilsin.atıyorum sütyen almaya geldi,aa bu pijamada güzelmiş gibi o anda da bişeyler beğenebilsin istiyorum.bu ilçenin köyleri çok kalabalık onun için hem ekonomik şeyler olmalı,hemde memur ve zengin kısmıda fazla markalı güzel şeylerde olmalı.buradaki orta hal ve üzeri insanlar ile gidiyorlar alışverişe.
innşallah aramızda bu işi yapan çıkarda beni bilgilendirir.çünkü toptancıdan ne kadara almam gerektiğini,nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.inşallah bir dükkanım olursa;karınca duası ve ayetel kursi asmak ilk işim olacak..
insanların en çok uğrak yeri giyim mağazaları oluyo canım o tür bişey açabilirsin imkanların dahilinde ..ama fabrika çıkış yerleri satış yeri neresidir hiç bilgim yok.tam bnlik bir konu deyip atladım geldim bu günlerde bnimde nedense kafamdaki tek şey bir kırtasiye dükkanı açmak..arkadaşlar benide aydınlatırlarsa sevinirim..
[TABLE="align: left"] [TR] [TD="align: left"] |
Merhabalar, İzmir'de biryerde KOMPEDAN'ın toptancısı vardı yanlış hatırlamıyorsam, buradan pekçok markayı ucuz-pahalı alabilme imkanınız olur. Bir de küçük ilçelerde genelde içgiyim dükkanlarında bayan satış elemanı olması tercih edilir, eleman alacaksanız bayan olsun. Daha sık ve rahatça gelir müşteriler.
iyi günler arkadaşım esnaflık bir bakıma zor iştir ama kendi ayakların üzerinde durmak istiyorsun bu çok güzel birşey işletme mezunu imissin belki avantajı olabilir kosgeb başvuru yapabilirsin onlar çalışmak isteyen ev hanımlarına kredi veriyorlar
[TABLE="width: 575"]
[TR]
[TD="class: xl73"]Giyim eşyalarının imalatı[/TD]
[TD="class: xl74, width: 231, bgcolor: transparent"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl75, width: 89, bgcolor: transparent"]14.1[/TD]
[TD="class: xl75, width: 557, bgcolor: transparent"]Kürk hariç, giyim eşyası imalatı[/TD]
[TD="class: xl76, width: 231, bgcolor: transparent"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.11[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]Deri giyim eşyası imalatı[/TD]
[TD="class: xl77, width: 231, bgcolor: transparent"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.12[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]İş giysisi imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.13[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]Diğer dış giyim eşyaları imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.14[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]İç giyim eşyası imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.19[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]Diğer giyim eşyalarının ve giysi aksesuarlarının imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl76, width: 89, bgcolor: transparent"]14.2[/TD]
[TD="class: xl76, width: 557, bgcolor: transparent"]Kürkten eşya imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.20[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]Kürkten eşya imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl76, width: 89, bgcolor: transparent"]14.3[/TD]
[TD="class: xl76, width: 557, bgcolor: transparent"]Örme (trikotaj) ve tığ işi ürünlerin imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl77, width: 89, bgcolor: transparent"]14.31[/TD]
[TD="class: xl77, width: 557, bgcolor: transparent"]Örme (trikotaj) ve tığ işi (kroşe) çorap imalatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl78, width: 89, bgcolor: transparent"]14.39[/TD]
[TD="class: xl78, width: 557, bgcolor: transparent"]Örme (trikotaj) ve tığ işi diğer giyim eşyası imalatı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
desteklenen sektörler daha bir çok sektor var sen giyimle ilgili oldugu için bunu ekledim
[/TD]
[/TD]
[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="align: left"]
[TD="class: newsHeader"]Yeni İş Kurana KOSGEBden 30 Bin TL Hibe[/TD]
[TD="class: DateTime"]
Oluşturulma Tarihi : 07.04.2012[/TD]
[TD="class: content"] KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TLye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek.
Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programında önemli değişiklikler yapıldı.
Buna göre; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 27.000 TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 30.000 TLye çıkarıldı. Ayrıca 60 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, işini kurmak isteyen girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saate çıkarıldı.
YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 27.000 TLden 30.000 TLye ÇIKARILDI.
Kendi işyerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen hibe desteği 27.000 TLden, 30.000 TLye çıkarıldı. KOSGEB İcra Komitesinde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteğinin 30.000 TLsi geri ödemesiz, 70.000 TLsi de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TLye çıkarılmıştır.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN SÜRESİ ARTTIRILDI.
İş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler, özürlüler gibi tüm grupların yeni bir iş kurması amacıyla, gerek KOSGEB olarak, gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak verilen 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de 70 saate çıkarıldı. Alınan kararla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek.
ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK DERSİ ALANLAR DA, KOSGEB DESTEĞİ ALACAK .
Alınan kararla, üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik derslerinin bir akademik yıl içerisinde en az 56 saat olarak uygulanması kararlaştırıldı. Bu dersleri alan girişimci öğrenciler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alıp, hibe şeklinde verilen 30.000 TLlik girişimcilik desteğinden de faydalanacak. Faizsiz 70.000 TLlik geri ödemeli destekten de yararlanabilecektir.
Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilerin tüm gücünü kullanmak ve başarılı işletmelerin kurulması için destek mekanizmaları kurmanın gereklilik olduğunu vurgulayan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; ''Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklarını bildiğimiz için 2010 yılında başlattığımız KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları aza indirmek için verdiğimiz bir destek niteliğindedir. Bu kapsamda, girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 27.000 TLden 30.000 TLye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70.000 TLyle birlikte bu desteğimiz 100.000 TLye çıkmıştır. Yeni Girişimci Desteğinde, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için %70tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir. dedi.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
alıntı
inşallah bizi bir bilgilendiren çıkar canım.hiç kimsenin,eşi,annesi,babası veya bir tanıdığı yok galiba esnaf.artık ümidim kalmıyor.kimden bilgi alacağım benbir kadın desteğine ihtiyacım vardı oysa
inşallah bizi bir bilgilendiren çıkar canım.hiç kimsenin,eşi,annesi,babası veya bir tanıdığı yok galiba esnaf.artık ümidim kalmıyor.kimden bilgi alacağım benbir kadın desteğine ihtiyacım vardı oysa
ha birde arkadaşım benimde konum var iş kurma üzerine orda bi arkadaş sağolsun çok yardımcı oldu açıp bakabilirsin koskeble ilgili bilgiler verdi..purofilimden girip bakabilirsin canım..
tamam canım şimdi bakarım.burası küçük bir yer kimse kendisine rakip istemez diye düşünüyorum.öyle samimi olduğum iç giyimcide yok açıkcası ben buralı değilim,ya kendi memleketimden alışveriş yapıyorum yada ile gidiyoruz.burada bir eksik var yani
Bence hiç sorma arkadaşım sonuçta kendilerine rakip istemezler ki sorsanız da söylemezler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?