- Konu Sahibi bayanturkalp
merhaba arkadaşlar... aranıza yeni katıldım.. ziyaretçi olarak okuyordum yazılanları ama artık aranıza katılma zamanım geldi. kendim bir diyet listesi hazırladım ve kaçamaklara rağmen uyguladım... çok kaçamağım oldu ama 2 gün uyguladım 2 gün sınırsız kaçamak yapıp 2 gün daha uyguladım... sadece 500 g verebildim. ve hemen ardından adet oldum... şişkinlikle alakalı olabileceğini düşünüyorum.. hala ufak tefek kaçamaklarla devam ediyorum. ama pazartesi günü şişkinliklerim de geçer ümidiyle tekrar başlayacağım... şimdi nasıl bir liste olduğunu anlatacağım... bir çok diyet listesini inceledim herkes bir şey söylemiş. ben de aklıma yatan ve canımın istediği listeleri karıştırdım ve bir liste yaptım... bakalım faydası olacak mı? bakarsınız iyi şekilde kilo verirm de bazı arkadaşlar da bana katılır... :)
Sabah: (08:00-08:30)
1.menü
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
3 tane zeytin
Domates, salatalık
50 gr ekmek yaklaşık bir ekmeğin beşte biri
Şekersiz çay (zor da olsa alışmaya çalışıyorum )
2. menü
1 tane haşlanmış yumurta (limon ve baharatlarla salata gibi yapıyorum) ya da çok az tereyağında kırılmış yumurta (tereyağı kaçamağını karatay diyetine dayanarak :))
Maydanoz, marul vb yeşillik
Şekersiz çay
3. menü (bu menü sadece haftanın bir günü)
Tereyağı, Reçel, çikolata, Tahin, bal (bunlardan sadece 1 ya da 2 tanesi sadece ekmek bitene kadar. ekmeğe sürerken diyette olduğumuzu hesaba katarak az az sürüyoruz. vicdanımıza kaldı artık :))
Şekersiz çay
4. menü (bu menü sadece haftanın bir günü)
1 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar peyniri
Acı sos (evde kendi yaptığım acı sos kahvaltıda çok iyi gittiği için ekledi.. kaçamaklardan sayılabilir:))
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tahin Helva (yine çok sevdiğim için eklenmiş bir kaçamak :)) (ya helva ya da kaşar peynirle acı sos tercih edilmeli.. hepsi birden abartılı olur.. sonuçta rejimdeyiz :))
Şekersiz çay
sıra geldi ara öğünlere...
1. menü
1 avuç içini dolduracak kadar meyve (1 elma, 1 armut, 1 muz ya da 1 avuç üzüm, 1 avuş kiraz gibi)
2. menü
1 porsiyon kuru meyve (1 çay bardağı kuru üzüm, 5 adat kuru kayısı ya da 3 adet kuru incir gibi)
3. menü
1 çaybardağı kuru yemiş (leblebi, fındık, ceviz, badem ya da fıstık gibi)
4. menü
5 adet yağsız gevrek (bunu çoğunlukla ikindi ara öğününde çayla yiyorum)
ara öğünlerimin saatleri de şöyle:
1. Ara Öğün: (10:30-11:00)
2. Ara Öğün: (16:00-16:30)
3. Ara Öğün: (21:30-22:00)
Öğle: (13:30-14:00)
öğle yemeğinde çalıştığım için ev yemeği bulma imkanım yok. ben de hem kalsiyum hem de vitamin ve mineral ihtiyacını karşılasın diye (ve asıl sebep çok seviyoe olmam) special k ile sütü karıştırıp yiyorum. içine biraz da lezzet katsın diye coco pops katıyorum.. ölçüm şöyle 35 gr special k 15 gr coco pops ve 200 gr süt...
Akşam: (19:00-19:30)
1. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe et yemeği (servis kaşığıyla olabilir ölçü. ya da 5 köfte, 1 tavuk but, büyük balıklarda 1 adet)
1kepçe makarna, bulgur pilavı, pirinç pilavı ya da 50 gr ekmek (ben genelde ekmeği tercih etmiyorum. ana yemeğin yanına yakışan hangisiyse onu yiyorum. belki balık yanında ekmek yenebilir)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
2. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe sebze yemeği (sebze yemeği ille de yağsız salçasız olacak diye bir şart yok... çünkü zevk alarak yemedikçe bir anlamı yok.. zaten porsiyonları oldukça küçülttüğümüz için o kadarcık yağdan bir şey olmaz:))
1kepçe makarna, bulgur pilavı, pirinç pilavı ya da 50 gr ekmek
1 tabak salata
1 kase yoğurt
3. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe etli sebze yemeği (6-7 sarma, ya da büyüklüğüne göre 2-3 dolma gibi yemekler ya da içine et girmiş sebze yemekleri)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
4. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe baklagil yemeği (nohut, kuru fasülye, barbunya ya da yeşil mercimek gibi)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
günde en az 1-2 litre su
günde yarım saat tempolu yürüyüş ve 100 mekik
not: bu su içme ve spor yapma işini şimdiye kadar yapmamıştım ama bundan sonra dikkat edeceğim :)
bu diyet çok fazla kilo vermek isteyenlere değil de 5 kilo gibi bir fazlalığı olanlara ideal olabilir diye düşünüyorum.. çünkü çok fazla kaçamaklı.. aslında sadece yapılan ekmeği çok fazla azaltmak ve yemek tabaklarını küçültmek.. ama daha fazla vermek isteyenler kaçamakları çıkarıp da yapabilir.. ben pazar günlerini serbest bırakacağım.. çünkü eşimle sabah kahvaltısı yapmaya bayılırım.. abartmadan tabi :)
inşaallah işe yarar çünkü doğumdan sonra kalanları vermem lazım.. çok şekilsiz kilo alıp armuta benziyorum...
Allah yardımcımız olsun...
Sabah: (08:00-08:30)
1.menü
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
3 tane zeytin
Domates, salatalık
Şekersiz çay (zor da olsa alışmaya çalışıyorum )
2. menü
1 tane haşlanmış yumurta (limon ve baharatlarla salata gibi yapıyorum) ya da çok az tereyağında kırılmış yumurta (tereyağı kaçamağını karatay diyetine dayanarak :))
Maydanoz, marul vb yeşillik
Şekersiz çay
3. menü (bu menü sadece haftanın bir günü)
Tereyağı, Reçel, çikolata, Tahin, bal (bunlardan sadece 1 ya da 2 tanesi sadece ekmek bitene kadar. ekmeğe sürerken diyette olduğumuzu hesaba katarak az az sürüyoruz. vicdanımıza kaldı artık :))
Şekersiz çay
4. menü (bu menü sadece haftanın bir günü)
1 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar peyniri
Acı sos (evde kendi yaptığım acı sos kahvaltıda çok iyi gittiği için ekledi.. kaçamaklardan sayılabilir:))
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tahin Helva (yine çok sevdiğim için eklenmiş bir kaçamak :)) (ya helva ya da kaşar peynirle acı sos tercih edilmeli.. hepsi birden abartılı olur.. sonuçta rejimdeyiz :))
Şekersiz çay
sıra geldi ara öğünlere...
1. menü
1 avuç içini dolduracak kadar meyve (1 elma, 1 armut, 1 muz ya da 1 avuç üzüm, 1 avuş kiraz gibi)
2. menü
1 porsiyon kuru meyve (1 çay bardağı kuru üzüm, 5 adat kuru kayısı ya da 3 adet kuru incir gibi)
3. menü
1 çaybardağı kuru yemiş (leblebi, fındık, ceviz, badem ya da fıstık gibi)
4. menü
5 adet yağsız gevrek (bunu çoğunlukla ikindi ara öğününde çayla yiyorum)
ara öğünlerimin saatleri de şöyle:
1. Ara Öğün: (10:30-11:00)
2. Ara Öğün: (16:00-16:30)
3. Ara Öğün: (21:30-22:00)
Öğle: (13:30-14:00)
öğle yemeğinde çalıştığım için ev yemeği bulma imkanım yok. ben de hem kalsiyum hem de vitamin ve mineral ihtiyacını karşılasın diye (ve asıl sebep çok seviyoe olmam) special k ile sütü karıştırıp yiyorum. içine biraz da lezzet katsın diye coco pops katıyorum.. ölçüm şöyle 35 gr special k 15 gr coco pops ve 200 gr süt...
Akşam: (19:00-19:30)
1. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe et yemeği (servis kaşığıyla olabilir ölçü. ya da 5 köfte, 1 tavuk but, büyük balıklarda 1 adet)
1kepçe makarna, bulgur pilavı, pirinç pilavı ya da 50 gr ekmek (ben genelde ekmeği tercih etmiyorum. ana yemeğin yanına yakışan hangisiyse onu yiyorum. belki balık yanında ekmek yenebilir)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
2. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe sebze yemeği (sebze yemeği ille de yağsız salçasız olacak diye bir şart yok... çünkü zevk alarak yemedikçe bir anlamı yok.. zaten porsiyonları oldukça küçülttüğümüz için o kadarcık yağdan bir şey olmaz:))
1 tabak salata
1 kase yoğurt
3. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe etli sebze yemeği (6-7 sarma, ya da büyüklüğüne göre 2-3 dolma gibi yemekler ya da içine et girmiş sebze yemekleri)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
4. menü
1 kepçe çorba
1 kepçe baklagil yemeği (nohut, kuru fasülye, barbunya ya da yeşil mercimek gibi)
1 tabak salata
1 kase yoğurt
günde en az 1-2 litre su
günde yarım saat tempolu yürüyüş ve 100 mekik
not: bu su içme ve spor yapma işini şimdiye kadar yapmamıştım ama bundan sonra dikkat edeceğim :)
bu diyet çok fazla kilo vermek isteyenlere değil de 5 kilo gibi bir fazlalığı olanlara ideal olabilir diye düşünüyorum.. çünkü çok fazla kaçamaklı.. aslında sadece yapılan ekmeği çok fazla azaltmak ve yemek tabaklarını küçültmek.. ama daha fazla vermek isteyenler kaçamakları çıkarıp da yapabilir.. ben pazar günlerini serbest bırakacağım.. çünkü eşimle sabah kahvaltısı yapmaya bayılırım.. abartmadan tabi :)
inşaallah işe yarar çünkü doğumdan sonra kalanları vermem lazım.. çok şekilsiz kilo alıp armuta benziyorum...

Allah yardımcımız olsun...
Son düzenleme: