Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

AylanMcora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
1.342
1.349
133
(Olayla ilgili son durum 19. Sayfada)

Merhaba sevgili bayanlar. Daha once bununla ilgili konu acmadim ama sagda sola yeri geldiginde deginmistim.

Konu esimin yegeni. Bulundugum sehirde bir universiteyi kazandi. Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti. 7 aydir bizde kaliyor.
Bulantili donemlerimde gece gunduz kusuyordum cok agir 2 ay gecirdim. Mutfaga giremedim. Hicbir is yapamadim. Dayisi yani esim soylemeden kesinlikle hicbir is yapmadi. O tavuk artiklari kalmis tabaklar masanin ustunde 3 gun durdu. Bulasik makinesi doldu. Yaninda bir makine daha bulasik birikti. Ogretmenim ve sabah kahvaltida yiyebildigim sadece 1 muz ve biraz yogurttu. Sabah kalktigimda duzgun bir masaya oturcam diyorum bakiyorum masanin ustu leş. onlarin masada geceden kalan bulasiklarini topladim defalarca.

Simdi duzeldim bulantilarim bitti evimin isini yapabiliyorum. Kiza ihtiyacim yok aksine hicbir sey yapmasini istemiyorum. Mutfagima girince bir seyler yapmaya calisinca huzursuz oluyorum.

Aslinda gorunurde bana bir zarari yok. Sabah okula gidiyor aksam geliyor. Yemegini yiyor sofrayi toplamaya yardim ediyor cayini iciyor yatiyor. Onun icin ekstrdan evde is yapmiyorun o olmasa da yapacagim isleri yapiyorum.

Fesat dusundugum icin kendimden nefret ediyorum. Ama kizin varligi beni cok rahatsiz ediyor. O varken odamdan cikmak istemiyorum. O evden gitmeden mutfaga girip kahvalti yapmak istemiyorum. Evin icinde dolasmak istemiyorum. Evimin icinde olan benim yaptigim veya esimle yasadigim her seyi annesine ve kv me anlatir diye tedirgin oluyorum. Sanki evimin icine sokulmus bir casus gibi hissediyorum. Belki anlatmiyordur ama tedirgin oluyorum.

Bu problemimin bir cozumu de yok simdilik. Esinle konus gondersin, gitsin diyeceksiniz biliyorum ama bunu yapamiyorum. Esimle arami bozmak da istemiyorum. Ama artik burama kadar geldi. Kizin bir zarari da yok o yuzden kendime kiziyorum niye fesat dusunuyorsun diye.

Sana sormadilar mi kiz gelirken diyeceksiniz. Evet sordular. Ama benim pasif olmamdan kaynakli sanirim biraz oldu bittiye getirdiler. Esim pasif biri degildir aksine cok dominanttir ama enistesini cok sevdigi icin ve enistesinin ona cok iyiligi dokundugu icin hayir diyemedi. Durumum bu malesef. Su an tek umudum bebegim. Onun dogmasini bekliyorum.

Son düzenleme:
Su an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19

11 yas farki var hem yenge hem ablasiniz. Sizin evinizin kurallarini ufaktan bi hatirlatin zaten hamilesiniz. O evin sahibi sizsiniz. Misafir olan o yegen degil kim olursa olsun o evin kuralini bozamaz. Misafir ki 3 yil daha sizinle o zaman o bulasigada yardim edecek. Ev islerinede cocuk degil yas 19.

hangi şehirde yaşıyorsunuz?_ Zaten o da bir aile yanında kalmak istemeyecektir. Üniversite hayatı sonuçta özgür olmak isteyecektir. arkadaşları ile eve çıkmak isteyecektir.
Yani ben de istemezdim evimde başkasını açıkçası. yaşadım oradan biliyorum. benimki erkekti!
Biraz iş verin sorumluluk alsın. temizlik günğmüz bugün. Sen süpür ben arkandan siliyorum deyin. Veya hadi bakalım bugün ne yemek yapacaksın. E öğren bakalım yarın birgün kendi evin olacak dersin. Biraz zora koş.
Geliş gidiş saatlerine karışsın dayı.

Benim sevdiğim bir arkadaşım, 1 yıl kanka olduğu bekar halasıyla aynı evde yaşadı üniv. 1. sınıfta. kanlı bıçaklı oldular.
yani 1 yıl kalır sonra gider diye düşünüyorum.

aslında bebek doğunca yardımı olur sana. Ama ona bir abla gibi yaklaşıp sourmluluk ver. misafir olarak kabul etme. canım kahvaltıyı hazırlar mısın? çayı koyar mısın? mamayı getirir misin? bez alır mısın? yemeği ısıtır mısın? sofrayı kurar mısın?

ayrıca bebek olunca annen vb de gelir size. hatta baban vb de gelsin kalsın. rahatsız olsun gider.

sana bir zararı yoksa ve sana yardımcı ise kendi kendini doldurma arkadaş olabilirsin oda genç sonuçta yardım isteyebilirsin
ve art niyet düşünüyorsan dene yiğeni gör karşı taraflara birşey anlatıyor mu diye

Merhaba sevgili bayanlar. Daha once bununla ilgili konu acmadim ama sagda sola yeri geldiginde deginmistim.

Konu esimin yegeni. Bulundugum sehirde bir universiteyi kazandi. Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti. 7 aydir bizde kaliyor.
Bulantili donemlerimde gece gunduz kusuyordum cok agir 2 ay gecirdim. Mutfaga giremedim. Hicbir is yapamadim. Dayisi yani esim soylemeden kesinlikle hicbir is yapmadi. O tavuk artiklari kalmis tabaklar masanin ustunde 3 gun durdu. Bulasik makinesi doldu. Yaninda bir makine daha bulasik birikti. Ogretmenim ve sabah kahvaltida yiyebildigim sadece 1 muz ve biraz yogurttu. Sabah kalktigimda duzgun bir masaya oturcam diyorum bakiyorum masanin ustu leş. onlarin masada geceden kalan bulasiklarini topladim defalarca.

Simdi duzeldim bulantilarim bitti evimin isini yapabiliyorum. Kiza ihtiyacim yok aksine hicbir sey yapmasini istemiyorum. Mutfagima girince bir seyler yapmaya calisinca huzursuz oluyorum.

Aslinda gorunurde bana bir zarari yok. Sabah okula gidiyor aksam geliyor. Yemegini yiyor sofrayi toplamaya yardim ediyor cayini iciyor yatiyor. Onun icin ekstrdan evde is yapmiyorun o olmasa da yapacagim isleri yapiyorum.

Fesat dusundugum icin kendimden nefret ediyorum. Ama kizin varligi beni cok rahatsiz ediyor. O varken odamdan cikmak istemiyorum. O evden gitmeden mutfaga girip kahvalti yapmak istemiyorum. Evin icinde dolasmak istemiyorum. Evimin icinde olan benim yaptigim veya esimle yasadigim her seyi annesine ve kv me anlatir diye tedirgin oluyorum. Sanki evimin icine sokulmus bir casus gibi hissediyorum. Belki anlatmiyordur ama tedirgin oluyorum.

Bu problemimin bir cozumu de yok simdilik. Esinle konus gondersin, gitsin diyeceksiniz biliyorum ama bunu yapamiyorum. Esimle arami bozmak da istemiyorum. Ama artik burama kadar geldi. Kizin bir zarari da yok o yuzden kendime kiziyorum niye fesat dusunuyorsun diye.

Sana sormadilar mi kiz gelirken diyeceksiniz. Evet sordular. Ama benim pasif olmamdan kaynakli sanirim biraz oldu bittiye getirdiler. Esim pasif biri degildir aksine cok dominanttir ama enistesini cok sevdigi icin ve enistesinin ona cok iyiligi dokundugu icin hayir diyemedi. Durumum bu malesef. Su an tek umudum bebegim. Onun dogmasini bekliyorum.

Annelerimizi anneannelerimizi vs hesaba katarsak çoook bencilim ben bu konuda. Kimse öyle gelip evime yerleşemez. Orası benim evim, sadece eşim ve çocuklarımla paylaşmak isterim. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama hamile bir kadının yanına yerleşmek de büyük yüzsüzlük bence. Rahat bırak ya kadını, işe falan yaradığı da yokmuş zaten. Ne diye kendinize yük ediniyorsunuz ki. Nolmuş yani babası eşinize iyilik vs yaptıysa? Bu size yük olabileceği, evinize yerleşebileceği anlamına mı gelmeli? Ha nolur ama siz ısrar edersiniz, eşiniz ısrar eder, ev sahipleri istiyordur o olur. Ama bir tarafın gönlü olmayınca olmuyor... Yerinizde olsam eşimle aramı bozmak istemiyorum vs diye düşünmem, konuyu ona açar çözüm bulmasını isterim. Hani rahatsız olmasanız neyse de...

daha ben arkadaşlarım ile kalayım demiyor mu ya

şahsen dayımların evlerinde o kadar uzun kalamam ben ya

peki akşam giriş çıkış saatinde vs bir sınır var mı

geç vs gelebiliyor mu

yani yaşamı kısıtlayın azıcık da kendi hayatını kursun dışarda

Hayir hicbir kisitlama yok. O yuzden de rahat. Sabah benim kopek saldirisina ugrarim diye korkarak geldigim yollardan kiz aksam saat 10a dogru geliyor. Yurda boyle rahat girip cikamaz belki de.

ilk hatayı sizde buldum böyle bir şeyi keşke en baştan kabul etmeseydiniz ben kv bi hafta gelse bile çok rahatsız oluyorken kız muhtemelen 4 yıl sizde kalacak yani aile hayatı diye bir şey kalmaz ki. hem o aileninkide çok düşücesiz bir hareket kızı yurda vs vermek varken neden sizde kalıyor ki peki yurde yerleştirme gibi bir imkanınız yokmu

Evimin icinde olan benim yaptigim veya esimle yasadigim her seyi annesine ve kv me anlatir diye tedirgin oluyorum.

Bundan tedirgin olmayın, aksine eğer böyle bir durum yaşanır ve karı-koca meseleleriniz görümce ile kvnin ağzına düşerse işte o zaman o yeğeni karşınıza alıp adam akıllı konuşma fırsatına ve evinizde istemeyecek reel bir sebebe kavuşmuş olacaksınız.

Kendinizi odalara kapatmayın, orası sizin eviniz, hamilesiniz ve rahat etmek en çok sizin hakkınız. Madem baştan itiraz edemediniz ve yeğen evinize yerleşti, o halde artık ona evin içinde görevler vermekten çekinmeyin. Onun arkasını toplamak zorunda değilsiniz. "Tatlım hadi bugün çorbayı sen pişir, senin elinden içelim" "Canım çarşaflar yıkanacak, toplayıver, kuruyunca da seriver" vb.

Bu dönem böyle idare edelim, şehirdeki yabancılığını atsın yeğenin, diğer dönem apart baksınlar diyebilirsiniz eşinize. Odalara kaçınca sorununuz çözülmeyecek, evinizin ve ailenizin başına geçin.

Kiz hangi bolumu okuyor? Dersleri falan agir mi is yapmiyor...
Hatayi en bastan kabul ederek yapmissiniz. Acilen yurtta kalmasi gerek. Gittigi okul evinize cok mu yakin?

İnsan kendi evinde adı üstünde kendi evi,kendisi ve kendi ailesi olsun ister.
Hamilelik vs gibi gerekçelere de gerek yok.
Eşinle de konuşmuyorsun,daha ne kadar kendini yiyeceksin.
Bak bu yorumda bile ne kadar çok kendi kelimesi geçti.
Kendinden daha fazla başkasını düşünürsen anca böyle sıkılırsın.

Artık pasifliği bırakıp aktif olma zamanınız gelmiş...
bence geç kalınmış.şu saatten sonra diyeceği herşey ters tepip kötü yenge konumuna düşecek.
başta tavrını koysa başta biraz kırılır mırılırlar unutulur giderdi..
aynısı basima geldi.3 gün sustum eşimi kirmayim diye baktim kendini yiyorum.
içimdeki herseyi döktüm.destek ol amenna ama ayni evde olmaz.1 ay değil 2 ay değil 4 koca yıl dedim.
ben kendime ancak yetıyorum dedim.
ne o rahat edebilir ne biz v.s v.s
eşim önce sok oldu.bana tepki verdi.
sonra ise gitti.bende rahatlamış olamanin verdiği etkiyle 3 gündür uyuyamadığım uykuyu uyudum.
aksam tamamen bana hak veren bir sekilde geri döndü.
erkekler herseyi düşünemiyor.bazen kafalarına sokmak anlatmak lazım
sonra sıkıntıyı yaşayan biz oluyoruz en çok.
o yüzden bu konularda konuda en çok söz hakkının ev sahibi kadin olduğunu göstermek lazim.
kendi akrabamda olsa cok zaruri durumlar dışında böyle şeylere hiç sıcak bakmıyorum..

kaç yaşında olursa bu çok büyük bir sorumluluk bu sorumluluğu kaldıramıyorum diyeceksiniz. başına bir iş mi geldi , eve geç gelince falan korkuyorum diyeceksin..

birgün yemek yapasım gelmiyor o var diye kalkıp yemek yapıyorum diyeceksiniz..

kocamla başbaşa cilceleşemiyorum diyeceksiniz... bunu en azından önce eşinizle sonra kayınvalidenizle paylaşabilirsiniz..

siz paspas olursanız basanınız çok olur üstünüze..

yurtta kalsın haftasonları tatillerde gelsin ziyaretinize ama bu kızın vizesi finali olacak.. evde çocuk ses olacak bu gerçekten mantıksız

Eet cok haklisiniz. Hata bende. Benim pasifligim ve korkakligimdan hayir diyemiyor olmamdan kaynaklaniyor. Okul eve uzak. Yol 2 saat. Annem babam da gelip kaldi bizde. Bilmiyorum rahatsiz oldu mu. Mutfagima girip is yapmasini istemiyorum. Bu sefer mutfagimi daha cok benimser. Evimde otorite bende olmali misafir oldugunu unutmamali diye dusunuyorum. Arkadaslari eve cikmayi teklif ediyormus. Esim normalde asla boyle bir seyi onaylamaz ama bana belli etmese de kizin asiri serbestliginden rahatsiz. Olabilir arkadaslariyla cikabilir dedi.
Bebek dogunca gider diyor herkes. Bana da aksine bebek evin nesesidir bebegi gorecegim diye daha cok kalmak ister gibi geliyor.

Back
X