kendı kararlarını vermek sucmu

Ailenizle ipleri tümden koparmak isterseniz, darp raporu alın, abinizi şikayet edin.
Uzaklaştırma kararı çıkarın, bu surecte tehdit edeceklerdir. Telefonunuza ses kayıt programı yukleyin. Sonra ailenizi de sikayet edersiniz, siz de ayri evde kendinize yeni bir hayat kurarsiniz.

Yok bu kadarını yapamam derseniz, dikkat çekmeden yaşayın evde..Çok odanızdan çıkmayın, laf dalaşına girmeyin, cevap vermeyin.
zaten hoyle yapıyorum ama bu sabah kazgımı yırtması makasla benım cınnet gecırmeme sebep oldu

zaten hoyle yapıyorum ama bu sabah kazgımı yırtması makasla benım cınnet gecırmeme sebep oldu

Böyle yasayamazsiniz. Hani geçici süre olsa neyse. Evliliği kurtuluş görüp yanlış kararlar da verebilirsiniz.
Konuşmayı deneyin.
Alın annenizi karşınıza anlatın derdinizi.
Onları çok sevdiğinizi, kırmak istemediğinizi ama nasıl mutluysanız öyle yaşayacağınızı söyleyin.
Bundan da.anlamazlar ama başka ne yapabilirsiniz bilemedim.

Tesettüre kimle evleneceğinize ne giyeceğinize aileniz elbette karar veremez. Ama malesef Türkiye şartlarına göre cevap vermek durumundayım size. Evet kendi kararlarınızı kendiniz vermelisiniz, vermişsiniz de zaten ama sonucunda bi yaptırım görmek istemiyorsanız kendi ayaklarınızın üstünde de durmanız gerekiyor. Ana baba evinde yaşayıp benim hayatım benim kararlarım olmuyor pek çünkü konum Türkiye 🤪

Aslında bunu Türkiye olarak değerlendirmemek gerek. Batıda aileler 18 yaşa gelince bırakıyor çocuğu hala burada yaşayacaksan ücret belirtiyorlar bunun haricinde onlara göre yanlış olan şeylere yine müdahil oluyorlar. Sadece yanlış diye adlandırdıklarımız topluma göre değişkenlik gösteriyor.

Böyle yasayamazsiniz. Hani geçici süre olsa neyse. Evliliği kurtuluş görüp yanlış kararlar da verebilirsiniz.
Konuşmayı deneyin.
Alın annenizi karşınıza anlatın derdinizi.
Onları çok sevdiğinizi, kırmak istemediğinizi ama nasıl mutluysanız öyle yaşayacağınızı söyleyin.
Bundan da.anlamazlar ama başka ne yapabilirsiniz bilemedim.
zaten yapmadan oncede defalarca ona soyledım acılıcam dıe ama pnay vermedı nısan atmak konusunda kendıs bıle defalarca ugradıgım haksızlıga sahıt oluyordu ama bugun yuzume vurunca cok zoruma gıdıyor

Aslında bunu Türkiye olarak değerlendirmemek gerek. Batıda aileler 18 yaşa gelince bırakıyor çocuğu hala burada yaşayacaksan ücret belirtiyorlar bunun haricinde onlara göre yanlış olan şeylere yine müdahil oluyorlar. Sadece yanlış diye adlandırdıklarımız topluma göre değişkenlik gösteriyor.
malesef oyle

İşinizin şehir dışında bir şubesi varsa, sizi oraya yönlendirmelerini isteyebilirsiniz yöneticilerden. Yani iş sebebiyle şehir dışına çıkmak zorunda olduğunuz imajını çizebilirsiniz. Böylelerine yapacak bişey yok.

İşinizin şehir dışında bir şubesi varsa, sizi oraya yönlendirmelerini isteyebilirsiniz yöneticilerden. Yani iş sebebiyle şehir dışına çıkmak zorunda olduğunuz imajını çizebilirsiniz. Böylelerine yapacak bişey yok.
onu dusuunmedım mı patronla konustum ıstanbuldakı subeye gonderecektı ama annem saolsun işten cık lazımd egıl demıstı:)

benı keseerler biçerler :)
iyi de şimdi sen bize 25 yıllık hayatı burada 3 satırda anlatmışsın da. hangi anne durduk yere kahvaltı masasından birden kalkıp kızının kazağını yırtmaya başlar. zaten böyle biri tımarhanede olurdu kusura bakma ne çocuk bakabilirdi. ne de normal hayatına devam edebilirdi.
o yüzden gerçek anlamda yorum istiyorsan dürüstçe herşeyi yazmalısın. yoksa herşey çok hava kalıyor.

Bir anne sadece yüzük atıp örtünü actigin için bunları yapmış olamaz. Kolay kolay bir anne beddua edemez. Ayrı eve çık, onlar karışamaz diyenlere sözüm yarın sizin evladinizda asi bir birey olup sizi dinlemediginde bu şekilde ona birileri dinleme aileni ,ayrı eve çık derse anlarsınız halden. Etrafımda çok aile görüyorum evlada göre ailesi anlayissiz kendisi dört dörtlük ama aile kendisini özgürlüğünü kısıtlıyor falan. Kendini doğurup büyüten anne babasına cahil zihniyet diyen birisinin sözlerine inancım kalmaz malesef. Birde aileyi dinleyin bakalım bu kadarcık mı olaylar..

iyi de şimdi sen bize 25 yıllık hayatı burada 3 satırda anlatmışsın da. hangi anne durduk yere kahvaltı masasından birden kalkıp kızının kazağını yırtmaya başlar. zaten böyle biri tımarhanede olurdu kusura bakma ne çocuk bakabilirdi. ne de normal hayatına devam edebilirdi.
o yüzden gerçek anlamda yorum istiyorsan dürüstçe herşeyi yazmalısın. yoksa herşey çok hava kalıyor.
canı kapalıydım acıldım bu sabahta ustum kısa gıymeyeceksın dedı bende gıyıcem dıye ttuturunca oda makas alıp yırttı

Aklın yolu bir aynı şeyleri düşünmüşüz

kabullense sorun olmaz ona gore onu yaptıkları cok dogal ben asabı bı kızmısım asla mutlu olmamzmısım hep annemın ahını aldıgım ıcın bıde bana bu lafları kullanıyor
Sen annene zarar vermiyorsun. Sen kendi kararlarını almaya çalışıyorsun. Bak şimdi kötü örnek olmak istemem. Bizde de bazen ufak tefek olurdu. Senin karıştırmaman lazım kararlarına. Ne kadar susarsan tamma dersen o kadar üstüne gelirler. İstemiyorsan at kendini yerlere çirkeflik yap bağır çağır mahalleyi ayağa kaldır. Utanırım deme ayıp oldu deme. Zaten insan başına ne gelirse ya ayıp olur yapamam demekten geliyor. Polisi çağır ne olacak ki. Sen mutsuzsan onlar da mutsuz olsun.

Çocukken bana da kapan kapan diye tutturdular. Ya çocuğum ben kapamayı ne bilirim. Saçımı kestirdim diye laf ettiler. Daha lisede bile değilim o zamanlar. Anlıyorum seni

Bir anne sadece yüzük atıp örtünü actigin için bunları yapmış olamaz. Kolay kolay bir anne beddua edemez. Ayrı eve çık, onlar karışamaz diyenlere sözüm yarın sizin evladinizda asi bir birey olup sizi dinlemediginde bu şekilde ona birileri dinleme aileni ,ayrı eve çık derse anlarsınız halden. Etrafımda çok aile görüyorum evlada göre ailesi anlayissiz kendisi dört dörtlük ama aile kendisini özgürlüğünü kısıtlıyor falan. Kendini doğurup büyüten anne babasına cahil zihniyet diyen birisinin sözlerine inancım kalmaz malesef. Birde aileyi dinleyin bakalım bu kadarcık mı olaylar..
Siz ütopya damı yaşıyorsunuz böyle aileler çok gördüm çevremde ailemde inanın sandığınız daha var bu aileler

Bir insan kapanacaksa bunu baskı altında olduğu için değil istediği için yapmalı.

Sen annene zarar vermiyorsun. Sen kendi kararlarını almaya çalışıyorsun. Bak şimdi kötü örnek olmak istemem. Bizde de bazen ufak tefek olurdu. Senin karıştırmaman lazım kararlarına. Ne kadar susarsan tamma dersen o kadar üstüne gelirler. İstemiyorsan at kendini yerlere çirkeflik yap bağır çağır mahalleyi ayağa kaldır. Utanırım deme ayıp oldu deme. Zaten insan başına ne gelirse ya ayıp olur yapamam demekten geliyor. Polisi çağır ne olacak ki. Sen mutsuzsan onlar da mutsuz olsun.
yan ben asla annem babam uzulsun ıstemem ama annem cok kuralcı ıstıyorkı bı kız okumasın gezmesın acık gıyınmesın evde otursun temzılık yapsın kısmetı geldıgındede evlensın ve ne olursa olsun o evlılık bozulmaz dusuncesınde

Back
X