kendı kararlarını vermek sucmu

Bu ülkenin şartlarında aileniz buna karşı ise ayrı eve çıkmanız zor. Sabır diliyorum size. Anne yüreği sonunda yumuşar.

25 yaşında çalışan kadınsan müsade isteme, çık git.çözüm kendinde ama çözmüyorsun.rahatsız ederlerse şikayetçi ol.dişli ol biraz böyle pısıp susma.
urfa gibi bir yerde çıkıp nereye gidicek sizce? ev mi tutacak tek başına. konuşması kolay da gerçekte öyle değil.

Sanırım aileniz laf anlamaz insanlar.Bu saatten sonra da değişmezler iş bulun uzak bir yerde ve ayrılın o evden yaşınız küçük değil.Küçük dahi olsa kimsenin bunu yapmaya hakkı yok.

Benım ailemi ornek vereyim sana senin durumundan daha kotu olan insanlar var mesela ben. Anlatsam roman olur diyebilirim okuluma ksrdesım izin vermedi liseyi bitirdim bıraktım calışmama gene aynı sekilde bende ehliyet alıcam dedım babamı ikna ettim bu sefer amcalarım mudahale oldular o da olmadı. Güvenlik görevlisi olucam dedım kursa gittim belgeyi aldım kart harcını yatırdım kartı almadım onların yuzunden. Kapalıyım evt onda cok sukür kimse bişey demedi hatta sevindiler. Herneyse okulu bıraktım işimi bıraktım Bi markette bile çalışabilirdim mesela en azından kendi ayaklarımın uzerınde durabilirdim. Kendi kendime dusundum r madem okumuyorum calışmıyorım burda baskı altında kalıcagıma bende evlenirim dedim istemeye de cok cok geliyorlardı bu olmaz su olmaz dedim en sonunda birini istedim ve oldu da şukur mutluyum da pişman da olmadım bi de oğlum var. Simdi ise ailem o kadar pişman ki hele ksrdesım diyorlar ki keske okutsaydık senı en azından milletin eline bakmazdın diye bende onlar üzülmesin diye ıyıki okumadım dedım ben bu guzel torununuzu nerden bulurdum diye teselli ederim arada. Yanı anlicagın ondan bundan gezmemden gıydiğim pantolona kadar karısmışlardır bazen bu tarz durumlar görüyorum benden kat kat iyilerdir
[/QUOTEanladım rabbım hep mutlu eder ıns senı omur noyunca
25 yaşında çalışan kadınsan müsade isteme, çık git.çözüm kendinde ama çözmüyorsun.rahatsız ederlerse şikayetçi ol.dişli ol biraz böyle pısıp susma.
işte turkıyede yasıyoruz bı kadın ne kadar korunabılıyor kı

Kaç tane batılı aile tanıdınız bu şekilde merak ediyorum 😂 Tabiki bize hep söyledikleri gibi 18 olduğunun sabahı para diye kapıya gelmiyorlar, ailesiyle yaşayan bi dolu yabancı arkadaşım var benim. Para falan da vermiyolar hatta inanmazsınız anneleri kahvaltı bile hazırlıyor 🤪Kulaktan dolma bilgilerle çıkarsama yapmayalım lütfen. Ortada bi yanlış doğru yok, yanlış da olsa aileler müdahil olmamalı bana göre. Tabi suça karışan mevzuları bunun dışında tutuyorum. Ama biz aileye bağımlı yetiştirildiğimiz için kendi kararlarımızı verebilmemiz bağımsızlığımızla bağlantılı oluyor konuda da gördüğümüz gibi.

Evet bizler aileye bağımlıyız ama onlardaki durumlar buradan baktığınız kadar güllük gülistanlık değil.
Bir yorum yaparken tanımadan görmeden bilmeden aktarmam. Herkesi tanımadığımız bir platformda yargılamadan yorum yapmak lazım.

Ailenizin tutumu cok yanlış yapacağınız fazla bişey yok göz yumup görmezden geleceksiniz veya ayri eve cikicaksiniz ama siz rezil olucak bir şey yapmadınız emin olun

canım sadece kendı karaamla verdıgım 2 seyı hayatıma gecırdım en ufak tartısmada yuzuk attın rezıl ettın sımdı acıldım yıne rezıl olmuş annem kendıne gore zaten sımdıdye kadar hep ona gore yasadım asla kendıme gore yasamama muasede etmedi eger sımdı ayrı ev dıe konu acarsam eve haps edrler benı
Acaba çok mu çevre akraba lafına bakan insanlar öyleyse Allah yardımcın olsun bu böyle gider. Bir insan kapanır kapanmaz kimse karışamaz benım aılemde muhafazakar ıkı taraftada tek açık benim bazen yakın akrabalarım ne zaman kapancan şöyle giy dedikçe ayar oluyor anam babam demiyor ne hadlerineyse. Babama direk derim onlar kim ki senin kıyafetine kapanmana karışırlar ben demiyorum onlar kim der hep sal der sen ister kapanırsın kapanmazsın senin bilceğin iş sadece çok mini giyme kızım der o kadar acaba babanızla iletişiminiz nasıl al karşına güzelce konuş babalar kızlarına farklı bi bağla bağlıdır belki anlar zamanla hem yüzük atmak normal o ara tanışma aşamasıdır tanırsın olmaz ıse atarsın bunları güzelcene bi anlat

Acaba çok mu çevre akraba lafına bakan insanlar öyleyse Allah yardımcın olsun bu böyle gider. Bir insan kapanır kapanmaz kimse karışamaz benım aılemde muhafazakar ıkı taraftada tek açık benim bazen yakın akrabalarım ne zaman kapancan şöyle giy dedikçe ayar oluyor anam babam demiyor ne hadlerineyse. Babama direk derim onlar kim ki senin kıyafetine kapanmana karışırlar ben demiyorum onlar kim der hep sal der sen ister kapanırsın kapanmazsın senin bilceğin iş sadece çok mini giyme kızım der o kadar acaba babanızla iletişiminiz nasıl al karşına güzelce konuş babalar kızlarına farklı bi bağla bağlıdır belki anlar zamanla hem yüzük atmak normal o ara tanışma aşamasıdır tanırsın olmaz ıse atarsın bunları güzelcene bi anlat
Babam annem ne derse ona gore davranır aslında babam ama anneme gore daha rahat ve daha yumusak ama annem onunda bozuyor

Back
X