Kendi kendime eziyet mi ediyorum?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
İlla ki hepinizin başına gelmiştir biri size sana da olursa görürsün başına gelirse görürsün işte sende bu olayı yaşa öyle konuşalım demiştir. Ben bu konularda çok takıntısıyım. Birisi bana bir şey dediğinde kafama çok takıyorum ya başıma gelirse diye. Bugün otobüse binerken bir teyze beni ittirdi bende yavaş teyze niye ittiriyorsun deyince söylenmeye başladı sonra benim bacağım sakat sende bu yaşa gelip sakat olunca görürüm seni dedi aşırı canım sıkıldı. Ki genelde insanlarla muhattap olmam böyle şeylerde ama ciddi anlamda beni itekleyince kibarca uyardım. Bu bir örnekti her şeyde bunu yaşıyorum ya başıma gelirse ya dediği olursa tedirginliğini. Bu bir psikolojik sorun mu var mı böyle benim gibi olan ya da olmamak için ne yapmalı ya da tedirgin olmakta haklı mıyım?

kusura bakma kızım bacağım sorunlu ondan oldu dese olay böyle saçma bir hal almayacak teyzenin uslubu kötü

yaşına başına bakmaz der ve düşünürüm köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağar

İlla ki hepinizin başına gelmiştir biri size sana da olursa görürsün başına gelirse görürsün işte sende bu olayı yaşa öyle konuşalım demiştir. Ben bu konularda çok takıntısıyım. Birisi bana bir şey dediğinde kafama çok takıyorum ya başıma gelirse diye. Bugün otobüse binerken bir teyze beni ittirdi bende yavaş teyze niye ittiriyorsun deyince söylenmeye başladı sonra benim bacağım sakat sende bu yaşa gelip sakat olunca görürüm seni dedi aşırı canım sıkıldı. Ki genelde insanlarla muhattap olmam böyle şeylerde ama ciddi anlamda beni itekleyince kibarca uyardım. Bu bir örnekti her şeyde bunu yaşıyorum ya başıma gelirse ya dediği olursa tedirginliğini. Bu bir psikolojik sorun mu var mı böyle benim gibi olan ya da olmamak için ne yapmalı ya da tedirgin olmakta haklı mıyım?
Neden kotumser dusunuyosunuz ki? Yada sadece kotu olaylar icin mi basima gelecekmi kaygisi duyuyosunuz. Cok fazla iyi guzel seylerde oluyor onlar icinde dusunceniz aynimi ayrica karamsar olmak icin hayat kisa ne olacagi hic belli olmaz ama hayati kendinize zindan etmeyin

Yer yer karmaya inanırım yalnız bir takım insanlar sırf karşıdakine suçluluk yaşatmak adına bu durumu kullanıyorlar. Hiçbir şey olduğu da yok.
Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten yaş mama(?) yağardı. Karma genellikle gercekten bile isteye haksızlık yaparsaniz işliyor. Köylü kurnazlığı yapıp durumunu kullanan bedduacı teyzelerin dediği genelde havada kalıyor merak etmeyin.

Yine de bu durum yaşam kalitenizi düşürmeye başladıysa bir psikologa görüşme vakti gelmiştir.

Kötüyü çekmek diye bi şey var, enerji ile alakalı, düşünüp inşa etmek, sonra da kendini gerçekleştiren kehanet oluyor işte.
Tedirgin olman yersiz, belki bi kaygı problemin vardır, her şeyi böyle takıyorsan bir uzman desteği alabilirsin.

İptal iptal iptal diyebilirsiniz

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, her şey göründüğünün tersidir diyebilirsiniz (beyin onu çözmeye uğraşırken diğer cümleyi kaydetmiyor)

Pasta börek gömerken de iptal iptal şeklinde ritüel yapsak göbek yapma ihtimalimiz azalır mı :KK53:

Bence evet,kendine eziyet ediyorsun..
Bu kadar üzerinde durup kafa yorulacak bir durum değil.
Ayrıca o teyzenin yaşına kadar gelebilecegin ne malum.?
Eğer istediğin halde bunu asamiyorsan,yasantini olumsuz bir biçimde etkiliyorsa yardım al bence.

Tüm gün gez toz, toplu taşıma aracına binince yaşlı olduğun aklına gelsin :) oldu canım.. Gençlerden beklediği saygıyı kendi neden göstermiyor? Sakat ayak nezakete engel değil.. Üslubu bozuk hiç bir insanın "acitasyonu" veya "ahı" umrunuzda olmasın. Mutsuzluklarının sebebi siz değilsiniz.

Back
X