- 18 Temmuz 2008
- 725
- 2.328
- 638
- 45
- Konu Sahibi binhuzunluhaz
Ben gittiğim yerde bulaşıkları toplamaya yardım ederim, eli boş gitmem kendi yaptğım bir şeyi götürürüm veya dışardan hediye vs. ama evime gelen biri bulaşıklara yardım etmezse aşırı rahatsız oluyorum, terapistimle konuştuğumla alma-verme dengesi üzerine konuşalım haftaya dedi...sizde durumlar nasıl?
Birinin arayıp kahvaltıya geliyorum, yemeğe geliyorum, yatılı geliyorum demesi de beni geriyor. Ben de kimseye böyle davetsiz gitmem.
Bir yandan da çok yalnızım. Bir söz duymuştum 40 yaştan önce dost çevremizi tamamlamalıyız, sonrasında çok zor diye, acaba diyorum benim yukarda yazdıklarım bencilce şeyler de ondan mı dost bulamıyorum, yoksa zamanı mı gelmedi?
Merhaba, muhtemelen beklentileriniz ile alakalı durum, ben elim boş gitmemeye çalışırım ama gelen kişilerde ellerinin boş olması beni çok etkilemez. Aslında şöyle herhangi bir art niyetle eli boş gelmişse (ki artık evime kabul etmiyorum dediğim kişiler bunlar mesela ) bunu da hissettirmişse üzülürüm. Ama mesela bugün kuzenlerim eli boş geldi, beni hiç rahatsız etmedi. Öyle güzel sohbet muhabbet ettik ki, eminim araba ile gelirken duramadıkları için bugün öyle geldiler, birisi rahatsız olduğu için kek-börek tarzı yapamadı. Samimiyetlerini hissediyorsun bir şekilde.
Yada arkadaş grubumuzdan birisi de eli boş gelse rahatsız olmam, mesela geçen gün arkadaşım başka arkadaşım ile bana iyi geleceğini düşündüğü için krem göndermiş. Bu kişi bana gelirken eli boş gelse yada o an mutfağa yardıma kalkmamış olsa da ben önemsemem.
Birinin arayıp kahvaltıya geliyorum demesi, eğer ki ben müsaitsem ve o kişi ile görüşmek istiyorsam olur. Yoksa nazikçe reddederim. Bu konularda çok netimdir.
Arkadaşlık ilişkileri anladım ki çok bıçak sırtı konular. Biri ile sırrını, derdini, güzel bir haberini paylaşmak gerçekten sınav gibi birşey.
Sana iyi geliyor mu o kişi? Direk ona bakıyorum ben. O kişi ile vakit geçirdiğimde, akşam eve geldiğimde hala o anların muhasebesini yapıyorsam sorun var demektir. Ama gülümseyerek anımsıyorsam görüşmeye devam ediyorum.
İlişkiler emek istiyor, emek vermeden, derinleşmeden samimiyet kurulmuyor maalesef.
Rabbim iyilere denk getirsin hepimizi.