- 29 Ağustos 2014
- 223
- 916
- 313
- Konu Sahibi __kartanesi__
-
Sınavlara kendiniz çalışmak yerine online bir kursa yazılırsanız daha iyi motive olursunuz.Merhaba. Kendime aşırı derecede sinirliyim. Hiçbir şey yapmak, konuşmak, yemek yemek, hazırlanıp işe gitmek istemiyorum. Geçen sene sonbaharda KPSS’ye hazırlanmaya karar verdim. Kitaplarımı topladım ve başladım çalışmaya. İlk başlarda düzenliydi çalışmalarım sonra yavaş yavaş saldım. Tabi bunda işe gidip gelmenin, insanlara laf anlatıp bedenen olmasa da o ruhen yaşadığım yorgunluğun etkisi vardı biliyorum. Sınav günü geldi çattı ben hiçbir konuyu bitirmedim. Sınava gireceğim nasipse ama büyük fırsatı elimden kaçırdım. Daha önce hazırlanıp 2020’de girmiş ve süreyi yetiştirememiştim.Aslında bir mesleğim var ama sabit, garantili bir iş değil. Bugün çalışıyorum ama yarın ne olacağı belli değil. Bu yüzden KPSS benim son çıkışımdı. Yapmadım, çalışmadım. Dün Kasım ayında açılacak hakimlik sınavına hazırlanayım diye masa başına geçtim kafam hiçbir şeye basmadı. Ders çalışmak bir külfet günüm geliyor. Aslında ders çalışmak değil sadece her şeyi yapmak ağır geliyor. Koltuğumda oturup kalıyorum akşamları elimde telefonla sonra bir bakıyorum uykum gelmiş. Çözümümün olacağını çok düşünmüyorum sadece içimi dökmek ve anlatmak istedim.
Öyle bir isteksizlik ki online kurs alıp çöpe atarsam korkusu var. Aslında gel gitler yaşıyorum. Bir yanım her şeye hazırlanmak, spora gitmek, yabancı dil öğrenmek istiyor hazırım diyor. Diğer yandan da başladığım hiçbir şeyin sonunu getiremediğimi düşünüp başlamıyorum, başlayamıyorum.Sınavlara kendiniz çalışmak yerine online bir kursa yazılırsanız daha iyi motive olursunuz.
Evet özel sektör yorucu gerçekten ama bu yorgunluğun haricinde garantinin olmaması daha da yorucu hale getiriyorElinde bir meslek var en azından bence olumlu yanından da bak. Elbet özel sektör mesleğin için zorlayıcıdır ama zaten özel sektör hepimiz için aşırı zorlayıcı oluyor. Ben de kpss için niyetlendim kitaplar aldım ama olmuyor devamını getiremiyorum. Hem bir işte çalışıp hem de sınavı kazananlara özeniyorum gerçekten. Beni de aşırı yoruyor, işte yorulup evde ders çalışamıyorum.
Birden çok şeyi yapmaya çalışarak kendinizi çok yormuş olursunuz bence. Bu kez zaten yetişmeyecek telaşına kapılıp hepsinden vazgecersiniz. Bu sefer de hiçbirini yapamadım diye olumsuz düşüncelere kapılıp kısır döngüye girmiş olursunuz. Kpss son çıkışım diye düşünmeyip moralinizi bozmamaya calışın. En azından gelecekteki sınavları da bu şekilde kaybetmekten kurtulursunuz. Hakimlik sınavı bu yıl için kontenjan bakımından daha avantajlı diye biliyorum. Kalan vakitte de iyi bir programla yetiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Programı yaparken başlangıçta hedeflerinizi çok yüksek tutarsanız bu kez program yetismeyince modunuz düşer. Ya hep ya hiç gibi mukemmelliyetci bir yaklaşım sizi yorar, yıpratır. Nispeten daha küçük ve sağlam adımlarla başladınız mı gerisi gelir inşallah.Öyle bir isteksizlik ki online kurs alıp çöpe atarsam korkusu var. Aslında gel gitler yaşıyorum. Bir yanım her şeye hazırlanmak, spora gitmek, yabancı dil öğrenmek istiyor hazırım diyor. Diğer yandan da başladığım hiçbir şeyin sonunu getiremediğimi düşünüp başlamıyorum, başlayamıyorum.
Yazacaktım amaÖyle bir isteksizlik ki online kurs alıp çöpe atarsam korkusu var. Aslında gel gitler yaşıyorum. Bir yanım her şeye hazırlanmak, spora gitmek, yabancı dil öğrenmek istiyor hazırım diyor. Diğer yandan da başladığım hiçbir şeyin sonunu getiremediğimi düşünüp başlamıyorum, başlayamıyorum.
Öyle valla borç yapmaya korkar hale geliyor insan, büyük borçlara giremiyorum ne olur ne olmaz diyeEvet özel sektör yorucu gerçekten ama bu yorgunluğun haricinde garantinin olmaması daha da yorucu hale getiriyor
Ben de bugün online hakimlik kursuna yazıldım gec kalmış sayılmazsın bence. Sıkı bir çalışmayla halledilebilir sinav kısmı , mülakatlarsa allaha kalmış biraz:)Merhaba. Kendime aşırı derecede sinirliyim. Hiçbir şey yapmak, konuşmak, yemek yemek, hazırlanıp işe gitmek istemiyorum. Geçen sene sonbaharda KPSS’ye hazırlanmaya karar verdim. Kitaplarımı topladım ve başladım çalışmaya. İlk başlarda düzenliydi çalışmalarım sonra yavaş yavaş saldım. Tabi bunda işe gidip gelmenin, insanlara laf anlatıp bedenen olmasa da o ruhen yaşadığım yorgunluğun etkisi vardı biliyorum. Sınav günü geldi çattı ben hiçbir konuyu bitirmedim. Sınava gireceğim nasipse ama büyük fırsatı elimden kaçırdım. Daha önce hazırlanıp 2020’de girmiş ve süreyi yetiştirememiştim.Aslında bir mesleğim var ama sabit, garantili bir iş değil. Bugün çalışıyorum ama yarın ne olacağı belli değil. Bu yüzden KPSS benim son çıkışımdı. Yapmadım, çalışmadım. Dün Kasım ayında açılacak hakimlik sınavına hazırlanayım diye masa başına geçtim kafam hiçbir şeye basmadı. Ders çalışmak bir külfet günüm geliyor. Aslında ders çalışmak değil sadece her şeyi yapmak ağır geliyor. Koltuğumda oturup kalıyorum akşamları elimde telefonla sonra bir bakıyorum uykum gelmiş. Çözümümün olacağını çok düşünmüyorum sadece içimi dökmek ve anlatmak istedim.
Birden çok şeyi yapmaya çalışarak kendinizi çok yormuş olursunuz bence. Bu kez zaten yetişmeyecek telaşına kapılıp hepsinden vazgecersiniz. Bu sefer de hiçbirini yapamadım diye olumsuz düşüncelere kapılıp kısır döngüye girmiş olursunuz. Kpss son çıkışım diye düşünmeyip moralinizi bozmamaya calışın. En azından gelecekteki sınavları da bu şekilde kaybetmekten kurtulursunuz. Hakimlik sınavı bu yıl için kontenjan bakımından daha avantajlı diye biliyorum. Kalan vakitte de iyi bir programla yetiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Programı yaparken başlangıçta hedeflerinizi çok yüksek tutarsanız bu kez program yetismeyince modunuz düşer. Ya hep ya hiç gibi mukemmelliyetci bir yaklaşım sizi yorar, yıpratır. Nispeten daha küçük ve sağlam adımlarla başladınız mı gerisi gelir inşallah.
Cevaplarınız, düşünceleriniz için çok teşekkür ederimYazacaktım amatherewillbeaday yazacaklarımı yazmış gördüğüm kadarıyla. Yazdıklarına tamamen katılıyorum. Herşeyi yapmaya çalışmayın, küçük adımlar, kendinizi bunaltmayacak bir programla istediğinizi başarabilirsiniz.
Ben üniversite bitsin, staj bitsin hemen para kazanmalıyım, çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durmalıyım düşüncesindeydim. Hiçbir şekilde kendimi geliştirmedim. Öyle dümdüz okudum. Tek hedefim yaz okuluna kalmadan büte kalmadan geçmektiBen de bugün online hakimlik kursuna yazıldım gec kalmış sayılmazsın bence. Sıkı bir çalışmayla halledilebilir sinav kısmı , mülakatlarsa allaha kalmış biraz:)
Ben de genelde bir enerjiyle bir işe başlayıp sonra hevesi kacanlardanim. Yuksek lisansta ilk yilimi tamamladim gel gor ki tez icin hic motivasyonum yok.Bazen öyle bir motivasyon güç geliyor ki her şeyi yapabilirim gibi geliyor, sonra bir an oluyor kolum kanadım kırılıyor sanki:)
Bence bu çok normal ama keşke ben de kendi kafamda biraz huzuru bulabilsem.
Çok iyi anlıyorum. Çünkü şuan ben de geç kalmış hissiyleyim. Daha beş dakika önce çok farklı olabilirdi her şey bu kadar geç kalmasaydim diye düşünüyordum. Ama ileriye bakmak dışında yapacak başka bir şey yok. Bu şekilde devam ederse gec kalma durumu yine devam edecek. Siz çalışsanız da calismasaniz da kasim ayı gelecek. Bunu değiştiremezsiniz, sınavı erteleyemezsiniz. Ama sınava çalışırsanız kazanma ihtimaliniz hâlâ var. Yeterli vakit var konular için. Bir program hazırlayıp başlayın devamı gelecektir inşallah.Cevaplarınız, düşünceleriniz için çok teşekkür ederimaslında birden fazla şey yapma isteği her şeye geç kalmış olduğumu düşünmemden kaynaklanıyor galiba
Haklısınız. Hep ya kazanamazsam kursa boşa para vermiş olacağım düşüncesindeydim. Ama galiba bir onlüne kurs alacağım.Çok iyi anlıyorum. Çünkü şuan ben de geç kalmış hissiyleyim. Daha beş dakika önce çok farklı olabilirdi her şey bu kadar geç kalmasaydim diye düşünüyordum. Ama ileriye bakmak dışında yapacak başka bir şey yok. Bu şekilde devam ederse gec kalma durumu yine devam edecek. Siz çalışsanız da calismasaniz da kasim ayı gelecek. Bunu değiştiremezsiniz, sınavı erteleyemezsiniz. Ama sınava çalışırsanız kazanma ihtimaliniz hâlâ var. Yeterli vakit var konular için. Bir program hazırlayıp başlayın devamı gelecektir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?