• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Listem (Yardım)

Stripped

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
35
0
6
İstanbul
Merhaba yaşım 17 ,bu yaz diyetisyene gidemediğimden bende kendi listemi yarattım. Bana neyi yanlış yaptığımı söyler misiniz?

11:30 = 6 kaşık bulgur pilavı,2 kaşık yoğurt

13:00 = 1 çay bardağı süt ve içine kahve ( metab. hızlandırdığını okumuştum )

14:00 = 1-1.30 saat spora gidiyorum.Ardından hemen spordan sonra 2 jelibon yiyorum.

16:30-17:00 = 6 kaşık bulgur pilavı ve çok az lor peyniri.

20:00 = Yoğurt veya maden suyu

Sizce bulgur pilavını abartıyor muyum ? Ama spora gidiyorum bir yandan önemli olduğunu okudum.Eskiden diyetisyene gittiğimde de öğlen ve akşam bulgur pilavı yazıyordu listemde.

Eksiklerimi ve fazlalarımı söyler misiniz ?

Son düzenleme:
Merhaba,
bence diyet listen çok sağlıksız. Nerede senin en önemli öğünün olan kahvaltın? ara öğünlerin yok, aynı zamanda neden bulgura yüklendin ki?

Hiç karbonhidrat almıyosun hem de spor yaptığın halde? Çok mu kilolusun neden bir anda böyle yükleniyosun? Jelibondan enerji alman da sağlıksız.

Kahvaltıda yumurta yesen yanında ceviz kuru kayısı vs..

Öğlen ya da akşamları bulgur, bugday, mercimek gibi baklagillerle salata hazırlayabilirsin kendine..

Zeytinyağlı taze fasulye, kabak,.. çok çeşitlendirebilirsin öğünlerini. Çok sğalıksız olmuş

17 yaşında olduğunu yeni okudum. Şimdi daha çok kızdım!!!

Merhaba,
bence diyet listen çok sağlıksız. Nerede senin en önemli öğünün olan kahvaltın? ara öğünlerin yok, aynı zamanda neden bulgura yüklendin ki?

10:00 da kalkıyorum,spora da saat 2 de gittiğim için 2 saat beklemem gerekiyor,zaman kalmıyor :/ Spordan önce ve sonra karb. tüketmemi istediler,eski diyet listemde de öğlen ve akşam bulgur vardı. Ara öğünlerde artık kuru kayısı vs yemeye çalışıcam.

Hiç karbonhidrat almıyosun hem de spor yaptığın halde? Çok mu kilolusun neden bir anda böyle yükleniyosun? Jelibondan enerji alman da sağlıksız.

Kahvaltıda yumurta yesen yanında ceviz kuru kayısı vs..

Öğlen ya da akşamları bulgur, bugday, mercimek gibi baklagillerle salata hazırlayabilirsin kendine..

Zeytinyağlı taze fasulye, kabak,.. çok çeşitlendirebilirsin öğünlerini. Çok sğalıksız olmuş

81 kiloydum 1.5 ay önce.10 kilo verdim. Şimdi spora başladım bugun tam 15 gün oldu. Geç kalkıyorum ve kahvaltıya zaman ayıramıyorum,spordan önceden karb. tüketmem lazım ondan bende bulgur yıyorum.Eve 4 de geliyorum. 4.30 da ise yazdıklarımı yiyorum.

Merhaba yaşım 17 ,bu yaz diyetisyene gidemediğimden bende kendi listemi yarattım. Bana neyi yanlış yaptığımı söyler misiniz?

14:00 = 1-1.30 saat spora gidiyorum.Ardından hemen spordan sonra 2 jelibon yiyorum.

Sizce bulgur pilavını abartıyor muyum ? Ama spora gidiyorum bir yandan önemli olduğunu okudum.Eskiden diyetisyene gittiğimde de öğlen ve akşam bulgur pilavı yazıyordu listemde.

mrb canım
bi kaç sorum olucak
1.neden kahvaltı yok?yani zeytin peynir domates gibi
2. neden pilav yiyosun biraz abartı olmuş sanki
3. diyet dediğin şey bi nevi sağlıklı beslenme,çeşitlerin sıfır nerdeyse yok
4.spordan hemen sonra jelibon yemeni önermiyorum çünkü spordan 30 dakka sonra ancak yenir içilir yağ yapmaması için
bence bu liste sana bişey kazandırmaz cnm benim

mrb canım
bi kaç sorum olucak
1.neden kahvaltı yok?yani zeytin peynir domates gibi
2. neden pilav yiyosun biraz abartı olmuş sanki
3. diyet dediğin şey bi nevi sağlıklı beslenme,çeşitlerin sıfır nerdeyse yok
4.spordan hemen sonra jelibon yemeni önermiyorum çünkü spordan 30 dakka sonra ancak yenir içilir yağ yapmaması için
bence bu liste sana bişey kazandırmaz cnm benim

mrb.spordan hemen sonra 2 tane jelibon alıyorum,spor yapanlar için öneriliyor ama aslında yememekte fayda var.Geç kalktığım ve sporada erken çıktığım için direk bulgur pilavı yiyorum 2 saat bekleyip spora gidiyorum.

Canım sen ne yapıyorsun böyle ? Günde sadece 2 tane ve eksik öğün alıyorsun.
Daha önce diyetisyen bulgur vermiş olabilir ama sadece bulgur değildir mutlaka dengeleyecek birşeyler vermiştir.

Bence sabah azıcık daha erken kalkıp 10 gibi hafif bir kahvaltı yapabilirsin.
Klasik diyet kahvaltısı,diyet veya kepek ekmek,beyaz peynir veya yumurta,domates gibi...

Kahvaltıyı erkene alırsan,öğünleri üçe çıkarabilirsin.
Öğünlerde haşlanmış veya ızgara et-tavuk-balık veya haşlanmış sebze,yanında salata veya cacık
Ve akşam yemeğinden sonra yoğurt yerine meyve yiyebilirsin.
Arada jelibon yerine kuruyemiş,ceviz vs...

Henüz büyüme çağındasın.Eksik öğünler ve tek tip beslenme senin için son derece zararlı.

Bu bir diyet listesi değil. Bu bilgisizce yapılmış kendine eziyet edeceğin ve kilo veremeyeceğin bir liste.
Herkesin günlük kcal ihtiyacı vardır enerji yani. Vücudunu bundan mahrum bırakmadan da kilo verebilirsin.
Bir ayda 8 kilo verdim.

7 günlük her güne ayrı öğünler dengeli olarak dağıtılmalı. Diyetisyenim kuşadasında baya ünlü bir diyetisyen şöyle bir liste verdi bana. Ben buna devam etmiyorum. Ama 8 kilo verdirdi.

Bulgur pilavı yiyerek kilo veremezsin zaten onu at aklından öğütülmesi zor olan bir besin bulgur, pilav.

Diyetisyenin verdiği listeyi paylaşıyorum bakabilirsin konu başlığından.

Bu bir diyet listesi değil. Bu bilgisizce yapılmış kendine eziyet edeceğin ve kilo veremeyeceğin bir liste.
Herkesin günlük kcal ihtiyacı vardır enerji yani. Vücudunu bundan mahrum bırakmadan da kilo verebilirsin.
Bir ayda 8 kilo verdim.

7 günlük her güne ayrı öğünler dengeli olarak dağıtılmalı. Diyetisyenim kuşadasında baya ünlü bir diyetisyen şöyle bir liste verdi bana. Ben buna devam etmiyorum. Ama 8 kilo verdirdi.

Bulgur pilavı yiyerek kilo veremezsin zaten onu at aklından öğütülmesi zor olan bir besin bulgur, pilav.

Diyetisyenin verdiği listeyi paylaşıyorum bakabilirsin konu başlığından.

Teşekkürler ama spora gittiğim içinde karb olarak bulgur öneriyorlar :/

Canım sen ne yapıyorsun böyle ? Günde sadece 2 tane ve eksik öğün alıyorsun.
Daha önce diyetisyen bulgur vermiş olabilir ama sadece bulgur değildir mutlaka dengeleyecek birşeyler vermiştir.

Bence sabah azıcık daha erken kalkıp 10 gibi hafif bir kahvaltı yapabilirsin.
Klasik diyet kahvaltısı,diyet veya kepek ekmek,beyaz peynir veya yumurta,domates gibi...

Kahvaltıyı erkene alırsan,öğünleri üçe çıkarabilirsin.
Öğünlerde haşlanmış veya ızgara et-tavuk-balık veya haşlanmış sebze,yanında salata veya cacık
Ve akşam yemeğinden sonra yoğurt yerine meyve yiyebilirsin.
Arada jelibon yerine kuruyemiş,ceviz vs...

Henüz büyüme çağındasın.Eksik öğünler ve tek tip beslenme senin için son derece zararlı.

Anlıyorum,öyle yapmaya çalışıcam. Peki buna devam etsem aksine kilo mu alırım? Düzeltmeye calısıcam listeyi fakat bulgur pilavı öneriyorlar spor yaptığım için.

Bulgur çok besleyici de neden çeşitlendirmiyosun diyetini. Böyle kilo versen bile ömrünün sonuna kadar bu şekilde beslenemiceğine göre bıraktığın iki mislini geri alıcaksın. Başka tahıllar ekle. Salata koy. Etli tahıllı yemekler yiyebilirsin. Spor yaptığın için bulgur öneriyorlar da bütün gün bulgurla karnını doyur dmeiyolar. Priniç pilavı yiyeceğine bulgur yersin. Kısır falan yaparsın arada :) Eziyet etmeden daha güzel kilo ver :) Bu arada ne alemdesin yapıyo musun bu diyeti?

Bulgur çok besleyici de neden çeşitlendirmiyosun diyetini. Böyle kilo versen bile ömrünün sonuna kadar bu şekilde beslenemiceğine göre bıraktığın iki mislini geri alıcaksın. Başka tahıllar ekle. Salata koy. Etli tahıllı yemekler yiyebilirsin. Spor yaptığın için bulgur öneriyorlar da bütün gün bulgurla karnını doyur dmeiyolar. Priniç pilavı yiyeceğine bulgur yersin. Kısır falan yaparsın arada :) Eziyet etmeden daha güzel kilo ver :) Bu arada ne alemdesin yapıyo musun bu diyeti?

Yok tam değil, yani sabahları 1 yumurta , lor peyniri,4 zeytin (tuzsuz),1 dilim kepek ekmeği yiyorum.Spora gitmeden bir saat önce 2 çay kaşığı kahve atıyorum sütüme.Sonra spora gidiyorum geldiğimde de bulgur(yağsız ve tuzsuz) yiyorum. Bu hafta böyle geçsin diğer hafta da çorba vs tüketicem. Bu perş. ölçülerim alınıcak.

Bulguru çok sevdiğim için sorun olmuyor ama artık değiştirmem lazım,farkındayım. Artık ne yersem kilo yapar mı diye soruyorum kendime. Psikolojik olarak da diyetimi abartmıştım. Şimdi arttırmaya calısıyorum :/ Bu perş. ölçülerim alınıcak tekrardan. 24 gün olmuş olucak spora başladığım günden itibaren,sonra tatile çıkıcam. Kollarımda sarkma var sanırım,yüzme iyi gelir.Sağlıksız beslendiğimin farkındayım. yaşım 17 psikolojik olarak çok takıntılı oldum bu konuya.

Son düzenleme:
Umarım istediğin kiloya ulaşırsın ama kendine sıkıntı yapma bunu. Tuz, şeker ve ekmekten kaçınman güzel de kalanını abartma. :)

Back
X