kendi sağlığımızı kendi ellerimizle mahfediyoruz..!

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...
hep üzüldüğüm bir konuda üzüntümü paylaşmak istedim... geçen gün pazara uğradım, bizim pazarın iki kısmı var, bir kısım köylülerin pazarı, diğer kısım normal pazar...
köylülerin pazarından alırım ben hep...hormonsuz ve sağlıklı şeyler diye...çünkü kendi bahçelerinde tarlalarında yetiştirdikleri ürünler...
zaten sebzelerinmeyvelerin tipinden belli...eğri büğrü mesela ufak tefek vs....
ama hep şu diyalogları duyuyorum...aman eğri büğrü bu ne yaa, gidelim içerden alalım..salatalıkla dümdüz., domatesler koca koca vs....
belki bazılarınıza çok saçma bile gelebilir böyle bir konuyu neden açtın diye, ama ben gerçekten üzülüyorum...
çünkü sağlıklarımızı mahfediyoruz...
hormonlu gıdalarla beslenmekten hastalıklar kanserler arttı son yıllarda...herşeyin en güzeli düzgünü gösterişlisini alıcaz derken, kendi vücudumuzu bozduğumuzun farkında değiliz...
meyvenin sebzenin tipine görüntüsüne bakmayın allah aşkına, sağlıklı olması önemli...çürük meyveleri bizzat çürük kısmın kesip atın yiyin diyor doktorlar...
oysa bizler çürük diye yüzüne bakmayız elmanın armutun...

slm kızlar...
hep üzüldüğüm bir konuda üzüntümü paylaşmak istedim... geçen gün pazara uğradım, bizim pazarın iki kısmı var, bir kısım köylülerin pazarı, diğer kısım normal pazar...
köylülerin pazarından alırım ben hep...hormonsuz ve sağlıklı şeyler diye...çünkü kendi bahçelerinde tarlalarında yetiştirdikleri ürünler...
ama hep şu diyalogları duyuyorum...aman eğri büğrü bu ne yaa, gidelim içerden alalım..salatalıkla dümdüz., domatesler koca koca vs....
belki bazılarınıza çok saçma bile gelebilir böyle bir konuyu neden açtın diye, ama ben gerçekten üzülüyorum...
hormonlu gıdalarla beslenmekten hastalıklar kanserler arttı son yıllarda...herşeyin en güzeli düzgünü gösterişlisini alıcaz derken, kendi vücudumuzu bozduğumuzun farkında değiliz...
meyvenin sebzenin tipine görüntüsüne bakmayın allah aşkına, sağlıklı olması önemli...çürük meyveleri bizzat çürük kısmın kesip atın yiyin diyor doktorlar...

bizim bırdada organık pazar var cok pahalı maasımın hepsını ona odemem lazım :(

organik gıdalar evet çok pahalı...ama pazarda zaten köylülerin sattığı yerler var....
marketlerden almak yerine öyle yerleri bulup almak lazım....tek tip salatalıklar, aynı renk tonunda domatesler, dümdüz biberler vs...
bunların hormonlu oldukları karşıdan bakınca bile belli...eğri büğrü ufak tefek gıdalar almak lazım....

organik gıdalar evet çok pahalı...ama pazarda zaten köylülerin sattığı yerler var....
marketlerden almak yerine öyle yerleri bulup almak lazım....tek tip salatalıklar, aynı renk tonunda domatesler, dümdüz biberler vs...
bunların hormonlu oldukları karşıdan bakınca bile belli...eğri büğrü ufak tefek gıdalar almak lazım....

Canım kimi ureticiler pazara ayrı kendi yemelerine ayrı üretiyorlarmis.gecen biri anlattı görmüş şunları pazar için yapıyorum demiş gübre filan farklı. Yani ben artık kimseye güveniyorum. .

ben 3 aydır şu mantıkla devam ediyorum. ilerde bu yüyacaklerden kanser olup ilaç parası vereceğime şimdi yediğime para veririm. ilerde de " ahh keşke" demem.
ilk olarak temizlik ürünlerini sil baştan değiştirdim. ersağ adlı ürünleri kullanıyorum. vet pahalı ama üye olunca çok da pahalı gelmiyo.
bi aralar burda bi üye vardı organik ürünler vardı sey_ren. bu hafta ondan siparişlerim geldi. sadece domates salatalık değil inanın çogu şey kanserojen.evinize tuz alın. tuz lambanız olsun. yemek tuzunu değiştirin. aslında dünyanın parasını saçacak kadar da değil durum. her ay birini alın. emin olun süper yaşıyorum. kimyasal olmayan şampuanım, duş jelim, katkı maddesi olmayan cezeryem, eriştem, balım.vücum bile değişti :) daha genç gibiyim :9:

Canım kimi ureticiler pazara ayrı kendi yemelerine ayrı üretiyorlarmis.gecen biri anlattı görmüş şunları pazar için yapıyorum demiş gübre filan farklı. Yani ben artık kimseye güveniyorum. .

satıcılara güvenmeyecez zaten, ama diyorum ki sebzeleri alırken bi göz ucuyla inceleyip geçmeyin...aynı kalıptan çıkmış gibi salatalıklar, aynı boyutta domatesler, hepsi bi ayar patlıcan kabak vs...
bunlar resmen bağırıyor ben hormonluyum diye...
sebze meyve alırken biraz eğri büğrü ufaklı tefekli, olmasına dikkat edelim..çünkü uzmanlar diyorki hormonlu olmayan sebzeler tipinden belli olur, dikkat ederek seçerek alın diyorlar...
birde zaten gidip de kış ayında yaz sebzesi alırsak zaten yüzde yüz hormonludur...
ben mesela koca kış geldi geçti, ne bir patlıcan kabak salatalık vs aldım, nede meyve olarak çilek karpuz vs aldım...
sebze olarak pırasa ıspanak karnıbahar vs...
meyve olarak zaten portakal mandalina tarzı...
köylülerden almaya çalışıyorum...

ben 3 aydır şu mantıkla devam ediyorum. ilerde bu yüyacaklerden kanser olup ilaç parası vereceğime şimdi yediğime para veririm. ilerde de " ahh keşke" demem.
ilk olarak temizlik ürünlerini sil baştan değiştirdim. ersağ adlı ürünleri kullanıyorum. vet pahalı ama üye olunca çok da pahalı gelmiyo.
bi aralar burda bi üye vardı organik ürünler vardı sey_ren. bu hafta ondan siparişlerim geldi. sadece domates salatalık değil inanın çogu şey kanserojen.evinize tuz alın. tuz lambanız olsun. yemek tuzunu değiştirin. aslında dünyanın parasını saçacak kadar da değil durum. her ay birini alın. emin olun süper yaşıyorum. kimyasal olmayan şampuanım, duş jelim, katkı maddesi olmayan cezeryem, eriştem, balım.vücum bile değişti :) daha genç gibiyim :9:

bende erişte tarhana gibi şeyleri kv köyde yapıyor sağolsun veriyor bizede...
tereyağını köylülerden alıyorum mis gibi bir koku ve lezzet yaa..20 lira kilosu ama napıyım mecbur alıyorum...margarin yemekten damarlarımız tıkanacak allah korusun...sütüde köylülerden alıyorum kendim pişirip yoğurt mayalıyorum..oh mis gibi...
temizlik ürünü olarak geçen bir topikte de yazdım...banyoda beyaz sabun, lavaboda normal kalıp el sabunu durunun onları kullanyorum...şampuanım bile öyle pahalı kimyasal dolu bir şampuan değil..normal durunun sade şampuanı...

Nerden bilecegiz ki ben anlsmiyorum ben de cok dikkat etmeye calisiyirum ama insanlar cok art niyetli
biraz dikkat edince anlıyor insan...dümdüz yusyuvarlak kalıptan çıkmış gibi sebze meyveleri almayacaz...
daha ufaklı tefekli daha eğri büğrülüğü olanları seçecez...

Tojum genetigi ile oynuyorlar. Organik diye de birsey yok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Mevsimi olmayan hiç bir meyve sebzeyi almadım henüz, annemden gördüğümü uyguluyorum. Ama kayınvalidemin evinden domates, salatalık, biber eksik olmadı kış boyu :53: arada fazla almışsa bana da getiriyor, biraz bekledikten sonra çöpe gidiyor:50: Aldıkları meyvelerde öyle hepsi kusursuz oluyor, bizde ise alışverişi eşim yapıyor genelde ama şükür biraz duyarlı öyle meyveleri almıyor :1:

bende birazdan pazara gıtcem..artık pazarlarda bozuldu sankı yaaa..

kışın gırla domates satılıyor pazarda..

mevsım sebze ve meyvelerını almak bıraz daha mantıklı..

bu konuda çok hassas ve dikkatliyimdir. köyde öğretmenlik yaptığım için yumurta,süt,tereyağ ve ekmeği köylülerden alıyorum. salçayı bi baharatçıdan aldım geçen ev yapımıymış. her şeyi mevsiminde tüketirim, yoğurdumu kendim yaparım. ha bir de tavuğu çok çok az tüketirim. böyle olunca<da ne vitaminsizlik oluyor ne bir şey.. bu kış 1 kez bile hastalanmadım.

yurtdisindayim ve buraya geldigimde ilk dikkatimi ceken butun sebze ve meyvelerin bir fabrikadan cikmis gibi birbirinin kopyasi olmasiydi. bir de organik yazili posetlerde satilanlarin da cok farki yok. mecbur yiyoruz yani, allaha emanetiz artik.
koylu pazari vs yok burada.
sebze meyve tavuk misir su bu diye herseyi de hayatimizdan cikaramiyacagimiza gore en iyisi fazla takmamak. yoksa vucut hastaligindan once psikolojik hastalik gelir bulur bizi.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulu&#776;bu

Kanser aile geçmişinde varsa daha çok görülüyor.Günümüzde bu tip gıdalardan kaçmak imkansız.Bakıyorsunuz hayatında hiç sigara içmemiş adam akciğer kanseri oluyor.Kanser bu tip şeylere bakmıyor.Tek gıda değil,deterjan da kullanmayalım,pc telefon kullanmayalım.İmkansız

Son düzenleme:
sağlık gidiyor elden ...:19:
kısırlık yapıyo yediklerimiz..:25:
ooff ooffffffff .. :26:
Allahım sonumuzu hayır eyle .. :16:

slm kızlar...

Canım ben akdeniz de yaşıyorum akdenizi duymuşsundur sebze ve meyve yönünden şimdi bizim buralarda çilek hasadı başladı misal biz çilek küçük olunca daha lezetlidir hormonsuzdur deriz ama çilek üreticileri tam tersini söylüyor büyük çileklerden korkmayın yada küçük dallı maydanoz hormonsuzdur diyoruz ama onu üreten kişiler tam tersini söylüyor büyük dallı maydanozlar hormonsuzdur diyorlar.Pazardan eğer köy yumurtası alıyorsan dikkatli ol canım geçen haberlerde izledim çiftlik yumurtasını köy yumurtası diye satıyorlarmış samana bulayıp.

Benim nefes darlıgım var acaba gerçekten faydalı mı tuz lambası yani rahatlatıyor mu Akdenizde yaşıyorum hava burda yazın cok kötü oluyor bunaltıcı rahatlatırmı biraz? :)

annem anlatmıştı; bir arkadaşı salatalık üreticisi bir dostunda bir gece kalıyor, bahçeyi dolaştırıyor adam daha salatalıklar minicik ertesi gün toplanacak diyor, bunlar nasıl büyür daha ufacıklar diyor annemin arkadaşı, sen rahat ol yarın büyümüş olurlar diyor adam, gece sanki bebek ağlaması, bağırması gibi ama inceden sesler duyuyor, korkudan uyuyamıyor, ertesi sabah soruyor neydi bu sesler sen de duydun mu diye, gel diyor adam bahçeye götürüyor, salatalıklar hepsi yetişmiş kocaman olmuş. bahçe sahibinin anlattığı durum da şöyle; çabuk büyüsünler diye ilaç veriyolarmış, bir gece büyüme kat sayıları normalin çok üzerinde olunca o sesleri çıkartıyorlarmış, bir nevi bağırta bağırta büyümüşler salatalıklar. bir de civcivleri bir gecede şişirip piliç haline getirenleri biliyorum, verdikleri yem sayesinde ama eğer piliç olduklarında kesilmezlerse vücutları büyüme basıncına dayanamayıp patlıyormuş.
yabancı birinden duysam belki inanmazdım ama bunlara şahit olan insanlardan dinlemek ödümü kopartıyor. ne yicez ki biz herşey zararlı herşey...:26:

Benim nefes darlıgım var acaba gerçekten faydalı mı tuz lambası yani rahatlatıyor mu Akdenizde yaşıyorum hava burda yazın cok kötü oluyor bunaltıcı rahatlatırmı biraz? :)

Yani ben sana duyduğumu anlatayim. Ben arkadasimin akrabasından almistim. Adam yemin etti bi müşterisi tesekkure gelmiş. 2 büyük tuz lambasi almus adam esi simdi daha iyiymis. Bu onun anlattigi gibivtabi

Yani ben sana duyduğumu anlatayim. Ben arkadasimin akrabasından almistim. Adam yemin etti bi müşterisi tesekkure gelmiş. 2 büyük tuz lambasi almus adam esi simdi daha iyiymis. Bu onun anlattigi gibivtabi

Burayada geldi satıcılar türkiyede tek üreticileriymiş ama rağbet görmedi arkadaşım bu tuzların sahte oldugunu falan söyleyince cesaret etmedim ama alasım vardı aslında :/

Back
X