Bebek Beslenmesi kendi sütümden yoğurt yaptım yada yapmaya çalıştım :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nimett07

hadi gülümse..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.577
18
158
Antalya
selam kızlar..kendi sütümden yoğurt denemesi yaptım ilk denemem bilmediğim için başarısız oldu..ama ikinci denemeyi yaptım dün,usulüne uygun yaptım bu defa..kaynar suyun içinde sütümü ısttım ve mayaladım..akşam açtım tıpkı ayran gibi bir kıvamı var,kokusu yoğurda benziyor tadıda şekerli yoğurt gibi ama şeker tadı daha baskın gibi sanki...şimdi buzdolabında geceden beri..bunu oğluma yedireyimmi acaba olmuş mudur? kıvamı çok sıvı olduğundan kuşkuya düştüm,deneyen var mı aranızda?

selam kızlar..kendi sütümden yoğurt denemesi yaptım ilk denemem bilmediğim için başarısız oldu..ama ikinci denemeyi yaptım dün,usulüne uygun yaptım bu defa..kaynar suyun içinde sütümü ısttım ve mayaladım..akşam açtım tıpkı ayran gibi bir kıvamı var,kokusu yoğurda benziyor tadıda şekerli yoğurt gibi ama şeker tadı daha baskın gibi sanki...şimdi buzdolabında geceden beri..bunu oğluma yedireyimmi acaba olmuş mudur? kıvamı çok sıvı olduğundan kuşkuya düştüm,deneyen var mı aranızda?

ilk kez duydum ama bence yedirme

bencede yedirmeyin.. madem bu kadar fazla sütünüz eline yüzüne sürün pürüssüz cildi olsun çok daha iyi..anne sütü biraz sallansa bile içindekiler tamamen ölüyor kaldı ki ısıtıyorsunuz..

canım bize de gittiğimiz gebe eğitimlerinde anne sütünden yoğurt yapıp yedirin diye tavsiye etmişlerdi. senin yaptığın gibi tarif etmişlerdi dr ve hemşireler. ama yedirip yedirmeme konusunu bilemiyorum. bozuk mu oldu da şüpheye düştün?

:53::53::53::53::53::53: inanın çok şaşırdım :26:
neden böyle birşey yapmaya çalıştınızki :44:
bebeğinize yedirecekseniz normal yoğurt yedirin
sütünüzüde zaten direk memeden emmesi daha sağlıklı
sayenizde 1 yaşıma daha girdim valla :53:

emzirseniz daha faydalı ne öle insan sütü yogurt tutmaz su oranı içinde cokkkkk fazla ayrıca azcık bekleyince bile süt etkili vitaminlerini kaybeder değil yoğurt olunca sağlıklı mı olcak illa yogurt yedircekseniz doğal süt bulun ama inek sütü onunla yapın yoğurt bunları duyunca bi tuaf oluyorum ben oğlumu 2 yıl emzirdim sütümün tadına bile bakmadım bana iğrenç gelio

:53::53::53::53::53::53: inanın çok şaşırdım :26:
neden böyle birşey yapmaya çalıştınızki :44:
bebeğinize yedirecekseniz normal yoğurt yedirin
sütünüzüde zaten direk memeden emmesi daha sağlıklı
sayenizde 1 yaşıma daha girdim valla :53:

cok hoşsun yaa güldürdün benı
bende ılk defa duydum
ben kendı sutumde olsa tadına bakamazdım vallahı:19:
ılgınc deneyen varsa bende merak ettım sımdı

cok hoşsun yaa güldürdün benı
bende ılk defa duydum
ben kendı sutumde olsa tadına bakamazdım vallahı:19:
ılgınc deneyen varsa bende merak ettım sımdı

canım ama gerçkten çok şaşırdım :26:
bende asla bakama kendi sütümün tadına :25:
sanki annelerimiz bizi kendi sütünden yaptığı yoğurtlamı besledi :44:
şu insanlar entel dantel oluyum deken bazende komik oluyolar :9::9::9:
bırakında emsin memeden çocuk okadar zahmeti çeker sonrada yeirsemmi diye düşünür yedirme bacım yedirme dök gitsin :25:

Nimet07 tebrik ederim. Daha önce ben de başka bir başlık altında bir kaç arkadaş yazışarak denemiştik, başaramamıştık. Bir çok yerli site taradım başardığını yazan pek olmamış, deneyen çok ama, yabancı sitelerde bir sürü bayan yazmış yoğurt, tereyağı, peynir tarifi. Çok besleyici bir şey, muhakkak yedir, aynı mayayı kullanıp tekrar denersen daha koyu kıvamlı da olacaktır, ben de tekrar deneyeceğim, bizim de doktorumuz şiddetle tavsiye etti, inşallah senin gibi tuttururum ben de.

Bu arada yorum yapan arkadaşlar kızmayın ama biraz önyargılı yaklaşmışsınız, anne sütü dünyadaki besin değeri en yüksek gıda, ondan ötesi yok, tamam yapısı farklı ama neden olmasın,olduğunda besin değeri normal inek sütü yoğurdundan çok daha fazla. bir çok doktor da öneriyor. Hem rahatsızlığı nedeniyle fazla sütü olan anneler olabilir, yada bebeği göğüsten emmeyen, yada biberon red eden bebekler, anneler ne yapsınlar ellerindeki fazla sütleri, tamam memeden emdiği gibi olmaz ama besin değerini bozmayacak şekilde pekala böyle değerlendirebilirler (birde anne sütü iğrenç diye nitelendirilmesin lütfen allahın insanoğluna verdiği en önemli nimet)

tüm arkadaşlara yaptığı yorumlar için teşekkürler..en bu yorumlar yazılmadan çıkmıştım ve yoğurdu bebeğime yedirmedim,kıvamı çok sıvı olduğu için içime sinmedi..kendi sütünün tadına bakmakta ne var anlayamadım,bebeğimin nasıl bir tad alacağına bakmadan direk hiçbirşeyi veremem kaldı ki yaptığım yoğurttan emin olmak için tabiki tadına bakacağım,kendi sütüm diye tadına tuzuna bakmadan yedireyem mi? Bebeğini emdir yoğurt yapana kadar demişssiniz emin olun ilginç gelecek belki ama bunu bende düşündüm ve yeterince emdiriyorum yavrumu ama sütüm bazen ağrı yapıyor göğsümde ve sağmak zorunda kalıyorum,zaten bebeğim emiyor bunuda içemeyeceğine göre inek sütü vermektense denemek istedim..benim yüzümden 1 yaş daha yaşlananlardan da özür dilerim..

Nimet07 tebrik ederim. Daha önce ben de başka bir başlık altında bir kaç arkadaş yazışarak denemiştik, başaramamıştık. Bir çok yerli site taradım başardığını yazan pek olmamış, deneyen çok ama, yabancı sitelerde bir sürü bayan yazmış yoğurt, tereyağı, peynir tarifi. Çok besleyici bir şey, muhakkak yedir, aynı mayayı kullanıp tekrar denersen daha koyu kıvamlı da olacaktır, ben de tekrar deneyeceğim, bizim de doktorumuz şiddetle tavsiye etti, inşallah senin gibi tuttururum ben de.

Bu arada yorum yapan arkadaşlar kızmayın ama biraz önyargılı yaklaşmışsınız, anne sütü dünyadaki besin değeri en yüksek gıda, ondan ötesi yok, tamam yapısı farklı ama neden olmasın,olduğunda besin değeri normal inek sütü yoğurdundan çok daha fazla. bir çok doktor da öneriyor. Hem rahatsızlığı nedeniyle fazla sütü olan anneler olabilir, yada bebeği göğüsten emmeyen, yada biberon red eden bebekler, anneler ne yapsınlar ellerindeki fazla sütleri, tamam memeden emdiği gibi olmaz ama besin değerini bozmayacak şekilde pekala böyle değerlendirebilirler (birde anne sütü iğrenç diye nitelendirilmesin lütfen allahın insanoğluna verdiği en önemli nimet)

teşekkürler arkadaşım yazını okumadan yoğurdu (çiçeğimin dibine:17:) döktüm,okusaydım tekrar mayalardım ondan...emin olamadığım için yazmıştım buraya ve eğer sen bana destek olmasaydın tekrar denemezdim ama şimdi deneyeceğim yoğurdu..birkaçkez aynı sütten deneyeyim o zaman kıvamı koyulaşsın..annesütü değerinde mamalar vermek yerine imkan varken sütümden bişey denemek neden bu kadar garip karşılandı bende anlamadım..tekrar teşekkürler..

teşekkürler arkadaşım yazını okumadan yoğurdu (çiçeğimin dibine:17:) döktüm,okusaydım tekrar mayalardım ondan...emin olamadığım için yazmıştım buraya ve eğer sen bana destek olmasaydın tekrar denemezdim ama şimdi deneyeceğim yoğurdu..birkaçkez aynı sütten deneyeyim o zaman kıvamı koyulaşsın..annesütü değerinde mamalar vermek yerine imkan varken sütümden bişey denemek neden bu kadar garip karşılandı bende anlamadım..tekrar teşekkürler..

nimet07, dün akşam sana yazdığım cevaptan sonra ben de derin dondurucudan süt çıkardım, denedim oldu valla:46: daha önce yaptığımda tutmamıştı aşırı sıvı olmuştu, mothering diye bir site var bu sefer oranın tarifi ile yaptım, akşam 10 gibi 100 ml sütüme 2 çay kaşığı maya ile yaptım, kaynayan suyun içine süt dolu kavanozu yerleştirdim, bir kapta 2 çay kaşığı oda sıcaklığındaki mayayı hafif sütle karıştırdım plastik kaşıkla, sonra süte yavaş döktüm ve karıştırdım, çok hareket ettirmeden, ağzını sıkıca kapattım ve sarmaladım,9 saat beklettim kıvamı baya yoğurt kıvamı oldu, oğlum uyuyor şimdi uyanınca vericem bakalım:emir_bebek:

nimet07, dün akşam sana yazdığım cevaptan sonra ben de derin dondurucudan süt çıkardım, denedim oldu valla:46: daha önce yaptığımda tutmamıştı aşırı sıvı olmuştu, mothering diye bir site var bu sefer oranın tarifi ile yaptım, akşam 10 gibi 100 ml sütüme 2 çay kaşığı maya ile yaptım, kaynayan suyun içine süt dolu kavanozu yerleştirdim, bir kapta 2 çay kaşığı oda sıcaklığındaki mayayı hafif sütle karıştırdım plastik kaşıkla, sonra süte yavaş döktüm ve karıştırdım, çok hareket ettirmeden, ağzını sıkıca kapattım ve sarmaladım,9 saat beklettim kıvamı baya yoğurt kıvamı oldu, oğlum uyuyor şimdi uyanınca vericem bakalım:emir_bebek:

oo bende hatalı yapmışım o zaman benim maya soğuktu, 6 saatte falan actım ve metal kaşıkla yaptım..birazda dolapta bekletirsen sertlesir diyolar ama emin değilim :) insallah begenerek yer bebeğin..

oo bende hatalı yapmışım o zaman benim maya soğuktu, 6 saatte falan actım ve metal kaşıkla yaptım..birazda dolapta bekletirsen sertlesir diyolar ama emin değilim :) insallah begenerek yer bebeğin..

sağol canım, inşallah:nazar: sitede max. 12 saat bekletin yazıyordu, min 4 saat. ne kadar çok beklerse kıvamlı olurmuş, bir de onlar küçük termos içine kavanozu kayup yapıyorlarmış, bizim gibi sarıp sarmalamadan, ben de küçük termos yoktu, klasik yöntemle beklettim.

Nimet07, sen çıkmadan yazayım dedim ama çıkmışsın. Biraz önce oğluma yedireyim diye dolaptan yoğurdu çıkardım bi de ne göreyim su gibi olmuş, inanamıyorum, sabah 7 den beri dolapta bekledi sadece, nasıl oldu anlamadım. Sabah kapağını açtım baktım gayet kıvamlı idi, hatta eşim sonunda başardın falan dedi, tadına baktım güzeldi, kıvamı koyuydu nasıl böyle oldu anlamadım, tadına metal kaşıkla baktım, o geldi aklıma. Anne sütü çok hassas muamele istiyor sanırım.Ben normalde güzel yoğurt yaparım tutturamama derdim yoktur, sadece bu yoğurdu bebeğime yedirmek bi kısmet olmadı:2:Birde ben bebeğime günlük yoğurt yapıp veriyorum inek sütünden, onu mayaladıktan sonra dolapta bekletmeden yediriyorum hemen oğluma, keşke bunu da öyle yapsaymışım, sana haber vereyim dedim. Kolay gelsin.

Nimet07, sen çıkmadan yazayım dedim ama çıkmışsın. Biraz önce oğluma yedireyim diye dolaptan yoğurdu çıkardım bi de ne göreyim su gibi olmuş, inanamıyorum, sabah 7 den beri dolapta bekledi sadece, nasıl oldu anlamadım. Sabah kapağını açtım baktım gayet kıvamlı idi, hatta eşim sonunda başardın falan dedi, tadına baktım güzeldi, kıvamı koyuydu nasıl böyle oldu anlamadım, tadına metal kaşıkla baktım, o geldi aklıma. Anne sütü çok hassas muamele istiyor sanırım.Ben normalde güzel yoğurt yaparım tutturamama derdim yoktur, sadece bu yoğurdu bebeğime yedirmek bi kısmet olmadı:2:Birde ben bebeğime günlük yoğurt yapıp veriyorum inek sütünden, onu mayaladıktan sonra dolapta bekletmeden yediriyorum hemen oğluma, keşke bunu da öyle yapsaymışım, sana haber vereyim dedim. Kolay gelsin.

tüh ya..o zaman dolapta bekletmemek gerekiyor demekki..benimkide öyle oldu dolaptan sonra suyu dibine çöktü..benimde ilk yoğurt denememdi:17: yoğurt nasıl yapılır hiçbir bilgi yoktu,bebeğim sayesinde öğrenmeye çalışıyorum :)

tüh ya..o zaman dolapta bekletmemek gerekiyor demekki..benimkide öyle oldu dolaptan sonra suyu dibine çöktü..benimde ilk yoğurt denememdi:17: yoğurt nasıl yapılır hiçbir bilgi yoktu,bebeğim sayesinde öğrenmeye çalışıyorum :)

bir de ben derin dondurucudan çıkarıp yaptım, sen taze sütle yapınca daha iyi olabilir, dolaba koymadan yedirmek lazım taze taze.Ben tekrar deneyeceğim yılmak yok, yapan nasıl yapmış yedirmiş:1:

şaka gibi :1: Anne sütünden dondurma yapıp yiyenlerde duymuştum gerçi bu yoğurt neselesi ikinci şokum olsun bari :30:

Nimet07 ve anne sütü ile yoğurt yapmak isteyen arkadaşlar deneyin oluyor. Bugün nihayet oğlum ilk anne sütünden yoğurdunu yedi:emir_bebek: geçen yaptığım gibi kıvamlıydı, biraz sıvı puding gibi, dolaba koymadan yedirdim, tabi 100 ml lik yapmıştım benim ki 5-6 kaşık anca yedi ama yedi:emir_bebek: zaten ek gıdaları o kadar yiyor en fazla. Bir daha yaparsam daha az ölçekte yapacağım. Ancak biraz zahmetli yahu, bir standartımız yok,dün yine yapmıştım tutmamıştı, bugün kısmet oldu sonunda:16:

İlk defa duyup şaşıranlar kervanındanım bende.. Biraz baktımda birçok doktorda artık öneriyormuş.

Yakında giderek yaygınlaşır.

Helal olsun, bebeğiniz için faydalı olabileceğini düşündüğünüz için çabalıyorsunuz.

Ayrıca bebeğin içebileceği birşey nasıl iğrenç olabilir ki ? Dünya'da en eşsiz gıda.

İğrenç olduğunu düşündüğüm bir yiyeceği bebeğime asla vermem.
Tadını bilmekte bilinçli olma gayretinden geçer.

Üniversite hastanelerinin bu konuda araştırması var mı acaba, yoksa bile başlamalılar bence.

....

Tam anlamadım tarifinizi, cahilliğime verin.. Mayadan kastiniz nedir ? Önceden yaptığınız yoğurttan mı ?
Daha ayrıntılı yazar mısınız ?
Benim bebeğim yok ama bir arkadaşımla deneyeceğim inşaallah.

İnternetten tarife baktım ama sizin ki en azından denenmiş tarif.

Son düzenleme:
Back
X