Nimet07 tebrik ederim. Daha önce ben de başka bir başlık altında bir kaç arkadaş yazışarak denemiştik, başaramamıştık. Bir çok yerli site taradım başardığını yazan pek olmamış, deneyen çok ama, yabancı sitelerde bir sürü bayan yazmış yoğurt, tereyağı, peynir tarifi. Çok besleyici bir şey, muhakkak yedir, aynı mayayı kullanıp tekrar denersen daha koyu kıvamlı da olacaktır, ben de tekrar deneyeceğim, bizim de doktorumuz şiddetle tavsiye etti, inşallah senin gibi tuttururum ben de.
Bu arada yorum yapan arkadaşlar kızmayın ama biraz önyargılı yaklaşmışsınız, anne sütü dünyadaki besin değeri en yüksek gıda, ondan ötesi yok, tamam yapısı farklı ama neden olmasın,olduğunda besin değeri normal inek sütü yoğurdundan çok daha fazla. bir çok doktor da öneriyor. Hem rahatsızlığı nedeniyle fazla sütü olan anneler olabilir, yada bebeği göğüsten emmeyen, yada biberon red eden bebekler, anneler ne yapsınlar ellerindeki fazla sütleri, tamam memeden emdiği gibi olmaz ama besin değerini bozmayacak şekilde pekala böyle değerlendirebilirler (birde anne sütü iğrenç diye nitelendirilmesin lütfen allahın insanoğluna verdiği en önemli nimet)