• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi zorla davet ettiren misafir

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.735
158
Sinirden çıldırmak üzereyim. 1 saat kadar önce eltim aradı. Napiyosunuz uzun zamandır gorusemiyoruz filan derken yarın size gelmeyi düşünüyoruz dedi. Yeni tasindigimiz için evi görmek istiyor digerleri bahane. Neyse. Bende zaten cuma günü çağırmayı dusunuyordum ama sadece esinin ve kendisinin gelecegini dusunerek yarin musaitseniz yarin gelin dedim. Tamam o zaman ben ayşe yle fatma ya da haber veriyim yarın akşam gelelim dedi (11 12 kisi).Tabi ben şok. E benim hiç bi hazırlığım yok cuma günü musaitseniz daha iyi olur hem haftasonu dedim. Müsaitim ama cumartesi günü misafirlerim gelecek hazırlık yapmam lazım dedi. Ben hala cuma gunu gelin diyorum ama duymamazliktan geliyor.Neyse baktım bu gelmeyi kafasına koymuş, onlari ben arar davet ederim sen zahmet etme diyebildim sadece..
Calisiyorum ve akşam 5te evde oluyorum. Bunların gelmeleri nerden baksan 7-8. Ben ne ara evimi toparliycam ne ara yemek yiycem ne ara ikramlik hazirliycam ? Cok yorgun ve uykusuzum. Suan biseyler yapmaya hic mecalim yok. Tamam demiş bulundum artık. Bi bahaneyle iptal etsem çok mu ayıp etmiş olurum ?

Bugünden evini topla işten gelirken hazır birşeyler al birde kek yaparsın yanına. Bence iptal etme. Aradan çıksın.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş:) belliki yemek saatine gelmeyecektir.
Ben sizin yerinizde olsam çay koyardım, makarna salatası yapardım kek bide çok içimden geliyorsa hazır yufakyla börek ve yalancı tavuk göğsü tatlısı bitmiştir:)

Bende yazınızın sonunu görmeden iptal edin diyecektim.zaten çalışıyorsunuz,ne ara hazırlanıp ağırlayacaksınız,üstüne üstlük haftaiçi.bir bahaneye iptal edin ve uygun olduğunda ben sizi davet ederim deyin

Keşke o gelmeyi kafaya koyduysa da siz ısrarla ben ikinizin geleceğini dusununce tamam dedim kalabaliksaniz yapamam cumartesi akşamı buyrun deseydiniz mesela.bastan kabuk edip şimdi olmaz derseniz de olmayacak.yemege gelmeyeceklerse bu akşam ikramliklari hazırlayın evi de şöyle bir duzeltin yarın işten geldiğinizde de de iş kalırsa kalanları yaparsınız artik

Bence de arayip iptal edin. Misafir geleceği zaman bir gün önceden hazırlık yapmak gerektiğini bilen eltiniz sizi düşünmek zorunda .kendisi nasıl misafir gelcek diye cuma olmaz diyorsa sizde olmaz diyin.

Keske en bastan soyleseydin o kadar kalabalik kisiyi agirlayacak vaktim yok simdilik diye,
kendisi olmaz diyor ya misafiri gelecek diye. Sen de olmaz deseydin:işsiz:

Yani suç sizde. Cumartesi çaya agirlayacaksiniz insanları. Bu cumartesi işi varsa haftaya cumartesi olsun o zaman deseydiniz ya. Hem lafı cevirememissiniz hem de ben ne yapıcam diyorsunuz. Kendi düşen aglamaz pek.

Cay ve pastaneden alinmis kuru pasta yeterli bence.

Aksam yemegine degil oturmaya geliyorlar. Olmazsa ara iptal et. Yani o kadar zor degil bence musait degilim demek :)

İmalı laflardan anlamıyor olabilir. Böyle kişilere direkt söylemek lazım "Ben müsait değilim başka bir zamana ayarlayalım" diye.

Yarın işyerinde mesaiye kalacağını söyle. Öğlen ara mesaiye kalmam lazım, üzgünüm de :-)

yuh 11-12 kişi nedir yahu.Çadır kurun bari bahçeye.

Yani çağıracaksanız şöyle bir öneride bulunabilirim.Sabahtan bir firma ile görüşün 2 bayan ayarlayın evi temizlesin aksam da siz tatlı matlı yaparsanız.Zor durumda kalırım diyorsanız çağırmayın hep biz mi iyi olucaz:63::63:

Ben olsam lahmacun söylerim. Gelip yiyip gitsinler :) madem öyle işte böyle :halay::halay::halay::halay:

Iptal etmek en mantıklısı ya dedıgın gıbı ısten gelınce hepsını yetıstıremezsın... keske kabul etmeseydın ay gıcık oluyorum spyle dıyecegını deyıpte karsısından bır kelıme koparınca ustune yagdırıyorlar ya terlıkle vurasım gelıyr agızlarına

-huzur- -huzur- canım bu tip bir durumda hakları bir bardak çay ama bunlar bir gün önceden haber vermiş, kuru pasta ve ekler pastada koyabiliriz yanına
Afiyet bal şeker olsun

Sen misafir icin hazirligi düsünüyorsun da bana niye daha onceden haber edip hazirlik yapmama firsat vermiyorsun deseydin...
Yemege gelmezler buyuk ihtimal. Bugun evi bi toparlayin. Yarin da eve gelirken pastaneden tatli, kuru pasta vs alin.

emrivakileri hiç sevmem. niye kabul ettiniz ki ? müsait değilim, müsait zamanımda ben sizi davet edeceğim deyip mevzuyu kapatmalıydınız, en uygun zamanda da ağırlardınız. hayır demeyi bilmek lazım. iptal edecekseniz de eltinizi arayıp işten gelicem yorgun ve de yoğunum hazırlık yapamıycam vaktim yok o yüzden falan gün gelir misiniz diyebilirsiniz. ha bana kalsa açıklama yapmam, müsait değilim derim olay bitmiştir. eğer yarın geleceklerse iptal etmeyecekseniz, marketten hazır bir şeyler alabilirsin.çerez falan da alabilirsin.yeter bence.illa ki börek kek vs. mi olacak. bugün iş çıkışı bir arkadaş davet etti gittim çayın yanında birkaç çeşit bisküvi ve patlamış mısır vardı.çok da hoşuma gitti. misafir bulduğunu yer.takma kafana.

Back
X