Kendim ustesinden gelebilir miyim?

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.106
4.820
373
Merhaba, aslinda bu konuyu acmak icin cok dusundum. Kendimden bahsedecek olursam, soğuk biriyim durusumda soguktur. Feci bir özgüven eksikligi yasamaktayim. Bu konusmalarimada yansimakta fazla arkadasim yok. Kisa tabirle evden ise isten eve bir tipim. Rahatsiz oldugum ne varsa yavas yavas duzeltmeye basladim bedenen. Fakat soyle bir sıkıntim var. Birine baglandigimda ondan kopmam yillarimi aliyor. Sevdigim birinin karakterini anlamam uzun sürüyor. Benim tanidigim gibi degiller gozlerime perde iniyor tabiri caizse. Bunun adi ne oluyor bilmiyorum. Eskiden böyle biri degildim. Daha neseli sicakkanli herkese kendimi sevdiren bir insanken artik insanlara tahammulu olmayan negatif soguk nevale biri oldum sürekli depresyona girip girip cikiyorum. Kitap okuyorum, disari cikiyorum pek etki ediyor mu biliyorum. Genel olarak bir sorunumda yok aslinda. Bunlar icin uzman destegi almali miyim yoksa kendi basima bu durumun ustesinden gelebilir miyim?

Karşılaştığınız karakteri bozuk insanlar yüzünden bu duruma gelmiş olabilirsiniz. Zira ben de bu durumları yaşadım zamanında. Birine değer verince, sevince abartıyorum ama insanlar ne yazık ki kendilerin çok değer verilince karşısındakini tabiri caizse aptal yerine koyuyorlar. Bunu en başta anlayamıyoruz, ne zaman ki kendilerini bulunmaz hint kumaşı sandıklarını fark ettiriyorlar, o zaman dur orda dedirtip uzaklaştırıyorlar kendilerinden. Tabii bunu anlayana kadar bizim paramparça olmamız, insanlara karşı güvenimizi yitirmemiz kaçınılmaz son oluyor. Kendiniz de üstesinden gelebilirsiniz ancak çok ağırsa sizde bu durum, uzman yardımı alabilirsiniz. İnsanlarla en başından mesafeli olmak, sonradan kırılmamak için en iyisi. Bu da zamanla oluyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.

ben her bireyin bu kadar dıs faktor varken en önemlisi kendi nefsimiz varken destek alması gerektigine inanıyorum her zaman . gerçekten konuşmak ve bilgili birinin ufak yonlendirmeleri ile güzel sonuclar elde edilebiliyor. ama tabi her uzmanın her dedigini de degil cunku kişinin kendi deger ve inanc yapısı oncelikli olandır

Karşılaştığınız karakteri bozuk insanlar yüzünden bu duruma gelmiş olabilirsiniz. Zira ben de bu durumları yaşadım zamanında. Birine değer verince, sevince abartıyorum ama insanlar ne yazık ki kendilerin çok değer verilince karşısındakini tabiri caizse aptal yerine koyuyorlar. Bunu en başta anlayamıyoruz, ne zaman ki kendilerini bulunmaz hint kumaşı sandıklarını fark ettiriyorlar, o zaman dur orda dedirtip uzaklaştırıyorlar kendilerinden. Tabii bunu anlayana kadar bizim paramparça olmamız, insanlara karşı güvenimizi yitirmemiz kaçınılmaz son oluyor. Kendiniz de üstesinden gelebilirsiniz ancak çok ağırsa sizde bu durum, uzman yardımı alabilirsiniz. İnsanlarla en başından mesafeli olmak, sonradan kırılmamak için en iyisi. Bu da zamanla oluyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Oncelikle tesekkur ederim Aslinda agir olup olmadigini bilmiyorum.Kendim ustesinden gelmek istiyorum ama uzman destegi daha mi iyi olur bilemedim.nerden baslayacagimi bilmiyorum.

ben her bireyin bu kadar dıs faktor varken en önemlisi kendi nefsimiz varken destek alması gerektigine inanıyorum her zaman . gerçekten konuşmak ve bilgili birinin ufak yonlendirmeleri ile güzel sonuclar elde edilebiliyor. ama tabi her uzmanın her dedigini de degil cunku kişinin kendi deger ve inanc yapısı oncelikli olandır
Tesekkur Ederim iyi bir uzman arayisinda olacagim

bana psikiyatr bilişsel davranışçı terapi önerdi. psikolog arıyorum ben de..

Bu bi karakter ozelligi degil midir? Ozguvense bambaska birsey.. ben gayet kendime guvenirim, alcak gonullu olmaya calisirim ve ozguvenli oldugumu dusunurum hep

Bende kolay sevemezdim asik olamazdim ama oldugumda uzun zaman iskence cekerdim resmen. Ki normalde cogu konuda iradeliyimdir. Bu saplanti haline mi geliyo bilmiyorum o anda. Unutmam 2-3 yili alabiliyo. O da hic gorusmezsem asik oldugum kisiyle. Yoksa daha uzun surer. Geciyor ama..

Bu bi karakter ozelligi degil midir? Ozguvense bambaska birsey.. ben gayet kendime guvenirim, alcak gonullu olmaya calisirim ve ozguvenli oldugumu dusunurum hep

Bende kolay sevemezdim asik olamazdim ama oldugumda uzun zaman iskence cekerdim resmen. Ki normalde cogu konuda iradeliyimdir. Bu saplanti haline mi geliyo bilmiyorum o anda. Unutmam 2-3 yili alabiliyo. O da hic gorusmezsem asik oldugum kisiyle. Yoksa daha uzun surer. Geciyor ama..

Zamanla icime dondum. Soguk yapim hep vardi. Ozguven eksikligi olabilir psikolojik siddetin alasini yasadim. Göğüslerimle alay eden agzimla burnunla dalga gecen ozellille kilo konusunda cok takintili olmustum. Gene fazlaligim var ama 7 8 kilo kadar 20 25 kilo kadar degil. Sevdiklerimle ilgili olarakta adlarini duydukca nefesim kesiliyor icim o kadar daraliyorki suan bu durumu biraz daha astim. Goz gormeyince gonuldende irak olursun meselesi iste.

İnsan bence hayatta hep yaşadıklarından kötü psikolojiye bürünüyor ve bazen yardım almadan kurtulamıyor. Anlattıklarınızı yaşayan bir görümcem var ve hayatını mahvediyor. Bence destek alın bilen birisi herzamanhe iyidir

Sizde benim gibi misiniz ben 1 sene boyunca antidepresan kullandim. Ilaclara bagimli hale gelmek istemiyorum.

ben sosyal değilim pek ve sosyalleşemiyorum. depresyondayım bi süredir, ilaç kullanmıyorum bana hafif bi antidepresan yazmıştı dr ama kullanmadım. bir doktor da iyi hissetmek adlı bi kitabı önerdi, onda da bdt te kullanıldığı mı yazıyordu ne ben tavsiye ederim yeni aldım okuyacağım.

İnsan bence hayatta hep yaşadıklarından kötü psikolojiye bürünüyor ve bazen yardım almadan kurtulamıyor. Anlattıklarınızı yaşayan bir görümcem var ve hayatını mahvediyor. Bence destek alın bilen birisi herzamanhe iyidir

Tesekkur ederim, gorumceniz kendini degistirmeye calismiyor mu peki?

ben sosyal değilim pek ve sosyalleşemiyorum. depresyondayım bi süredir, ilaç kullanmıyorum bana hafif bi antidepresan yazmıştı dr ama kullanmadım. bir doktor da iyi hissetmek adlı bi kitabı önerdi, onda da bdt te kullanıldığı mı yazıyordu ne ben tavsiye ederim yeni aldım okuyacağım.

Tesekkur ederim kitabi bende edinecegim hemen :KK16:

Tesekkur ederim, gorumceniz kendini degistirmeye calismiyor mu peki?
Yok öyle bir isteği bile yok. Hatta bu durumunun normal olduğunu düşünüyor. Sürekli taktığı insanlar var. Mesela 15 yıl önce nişanlanmış ve nişan döneminde yaşadıklarını her şeye genelliyor. Hiç arkadaşı bile yok artık. Çok güvenmiş ve güveni boşa çıkmış şuan kimseye güvenmiyor ya da bazı olaylara inanmıyor.

Yok öyle bir isteği bile yok. Hatta bu durumunun normal olduğunu düşünüyor. Sürekli taktığı insanlar var. Mesela 15 yıl önce nişanlanmış ve nişan döneminde yaşadıklarını her şeye genelliyor. Hiç arkadaşı bile yok artık. Çok güvenmiş ve güveni boşa çıkmış şuan kimseye güvenmiyor ya da bazı olaylara inanmıyor.
Iste bende oyle olmaktan korkuyorum. Iyi iki arkadasim var onlarlada evlenince baglarimiz eskisi gibi olmayacak sonucta evin sorumlulugu is sorumlulugu vs. Herkes bir hayat kosturmasinin icinde dalacagiz. Hem bu sehirde kimsem yok. Insanlari takinti yapmamayi ogrenmem lazim.

Back
X