Kendimden çok ailemi düşünüyorum ama kendimi de dusunmeliyim bazen yoruluyorum

Cilli_begonya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2016
556
440
103
Merhaba arkadaşlar daha önce bunu hiçkimseye dile getirmedim. 4 yıl önce babam vefat etti bende uni yi bitirince calismaya başladım suan devlette muhendisim 3500 tl maaş alıyorum ve ailemle yasiyorum. Ve bu zamana kadar hep kendime bişeyler alırken düşünmek zorunda kaldım. Annem ve 2 kardeşime babamın yokluğunu aratmamak için onları mutlu etmek için çok şey yaptım oturdugumuz evi komple yeniledim bi ton borca girdim sonra 2 kardesimi de dersaneye yazdırdım bi 10binlira da o tuttu. Öğrenim borcum var bi taraftan onu ödüyorum. Şimdide annem umreye gitmek istiyor onu gönderecem. gerçekten bunları laf olsun diye yapmıyorum 27 yaşındayım ve bazen yoruluyorum. Ama tabi ailem onlar onların mutluluğu herşey. Öyle işte suan sanirsam psikolojim bozuk.

Anneciginin o tertemiz kalbiyle ettiği hayır duaları seni bir ömür ihya eder güzelim ne mutlu sen gibi evladı var

Biraz da onlarin sizi dùşùnmesi lazım...senin gelecegin icin para biriktirmen gerekirken annenin umreye gitme durumu da ayrica sacma yani...ben milleti dusunurum millet beni dùşùnùrse:))
Ama hayat kısa onun umreye gitmesi için ben tek şansiyim ve oda gitmek istiyor ben simdi nasil para biriktireyim sanki helal olmaz gibi gelio

Ne guzel seyler yapiyosunuz ailenize.allah ta size verir zaten.hic uzulmeyin bu arada kendinizede birikim yapabilirsiniz.

Ama hayat kısa onun umreye gitmesi için ben tek şansiyim ve oda gitmek istiyor ben simdi nasil para biriktireyim sanki helal olmaz gibi gelio

Ne alaka simdi..calıp cırpıyonda mı helal olmasın yani...evi yenilemißsin kardeslerini okutuyosun zaten bi suru sevap isliyosun cocuk okutup ailene destek olarak...valla ben anne olsam gonlùm el vermez kızımın o kadar harcanmasına yıpranmasına...

Ne guzel seyler yapiyosunuz ailenize bende sizin yerinizde olsam ayni seyleri yapardim.allahta size verir inanin.hic uzulmeyin bu arada kendinizede birikim yapabilirsiniz ilerisi icin.

Allah razı olsun saolun annemin o temiz kalbi bana yetiyor bazen ara ara yoruluyorum bunalıyorum ama o bana sarılın ca daha güçlü kalkiyorum yerimden
elbette ki yorulursun bazen dolarsin insansın çünkü... ama inan annenin bir gülümsemesine değer bence...
Hep böyle kal....

Allah guzel gonlunuze gore bir kismet versin, hayirli guzel kalpli bir es nasip etsin, annenize ogul kardeslerinize abi olsun. O kadar emek o kadar kendinizden odun vermissiniz, insallah kardeslerinizde sizin emeginize layik olurlar egitimlerini guzel sekilde tamamlayip annenizin bakimini sizden devralirlar, sizde ailenizi kendi yuvanizi kurabilirsiniz.
Annenizi gonderecek durumunuz varmi peki ? Anneniz cok mu yukleniyor acaba size ? Tek gecim kaynaginizi sizin maasinizsa buyuk sehirde zaten ancak yeter size kili kilina.

umre yerine hacca yazılsın bir kaç yıla çıkar zaten az az bir kenara para koyarsınız umre farz değil gitmesin bence ayrıca hacca bile kendi parası yoksa gidilmesini doğru bulmuyorum ben .yarın bir gün burda 30 umu geçtim hala evlenemedim moralim bozuk diye konu açmazsınız umarım hayat size de lazım bu kadar fedakar olmayın gerektiği kadar yapın.Anne neyse de kardeşlere yapılan aşırı fedakarlıklar çoğunlukla nankörlük olarak geri döner.siz onları en iyi üniversitelerde okutun yarın bir gün evlenirler eşleri de eğer siz kendi hayatınızı kuramazsanız size fedakar değil evde kalmış kız kurusu gözüyle bakarlar .Lütfen kendinize değer verin

Masallah ailenizin sirti yere gelmemis sayenizde.
Merak ettim veya yazdiniz da kacirdim, tek calisan siz misiniz? Annenizin saglik durumu nasil?

Bu yorumun altına imzamı atarım...ayrıca burda kızcagıza ailesi icin harcama yapsın diye gaz verenler icin diyorum eminim ki kocaları ailelerine o kadar yardım yapsalar cocumun rızkını ailesine yediriyo diye konular acarlr...tek taraflı dūsūnmemek lazım...ayrica ihtiyac cok zaruriyse karşılanmalı...o kadar fedakarligina karsı ailesi de fedakarlık yapıp kiza cok yùklenmemeli...

Sizden de allah razı olsun kalbinize göre versin. Büyük şehirde yaşamıyorm kirada da yaşamıyorm annemede babamin emekli maasi kaldi.kardeşim de allaha şükür aynı şehirde bi üniversite kazandı digeride güzel bi lisede inşallah onlarda böyle kalırlar. Şimdi durum acicaz ama artık bu senede birikim yapamiycam olsun naapiyim

Hepimizden, valla madem cok istiyor bir sene daha idare edin gonderin umreye sonrada artik kendinizi dusunursunuz, geleceginiz icin birikim yaparsiniz...

Ya hacca gidemem çocukların eğitimi umre birazdaha ekonomik en azından biraz daha ucuz diyor kendi kendine dua ediyo şimdi onu zorlasam umreye gönderebilirm nasıl bunu gormemezlikten geleyim allah var yukarda benden hiç istemedi hep en o istemeden one atladim

Arkadaşım bakma sen bazı bencil ve acımasız yorumlara. En iyisini yapıyorsun, daha yaşın 27. İnsanın mezun olduktan sonra ailesine birkaç yıl bir şeyler yapması çok mu? Bazı yorumlara bakıyorum da sanki 20 yıldır bu fedakarlıkları yapıyormuşsunuz gibi yazıyorlar. İçiniz rahat olsun, hayırlı evlatsınız, hayırlı kardeşsiniz. Gerektiği yerde yapmak gerekir.
Hazır yaşınız küçükken ve henüz evlenmemişken bunları yapmanız çok güzel. İleride bunları yapacak durumunuz olmayacaktır, sonuçta hayatın olağan akışı evlenip kendi evinizi alacaksızın, evlatlarınız olacak hayırlısıyla. O zaman ailenize şu an gereken ve yaptığınız yardımları yapamayacaksınız. Vicdanınız rahat olur. Anladığım kadarıyla aileniz de nankör ve gerekmediği halde sizi sömüren bir aile değil. Gönderin anneciğinizi umreye, babanızı kaybetmişsiniz, Allah korusun annenize bir şey olursa sonra üzülürsünüz, keşe yapsaydım dersiniz. Ben evliyim, çalışıyorum, bekarken de aileme kendimce elimden geldiği kadar destek olurdum, şimdi de. Ben de kardeşlerim de okulu bitirip çalışmaya başladık. Hayırlısıyla anne babamızı hacca göndermek istiyoruz. Onlar kahrımızı çok çektiler. Her türlü fedakarlığı yaptılar bizim için. Şimdi rahat edecekken onlara bir şey olmasından çok korkuyorum. Allah başımızdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…