- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
canım allah razı olsun senden rahmetli babacığından maaş alıyormu annenMerhaba arkadaşlar daha önce bunu hiçkimseye dile getirmedim. 4 yıl önce babam vefat etti bende uni yi bitirince calismaya başladım suan devlette muhendisim 3500 tl maaş alıyorum ve ailemle yasiyorum. Ve bu zamana kadar hep kendime bişeyler alırken düşünmek zorunda kaldım. Annem ve 2 kardeşime babamın yokluğunu aratmamak için onları mutlu etmek için çok şey yaptım oturdugumuz evi komple yeniledim bi ton borca girdim sonra 2 kardesimi de dersaneye yazdırdım bi 10binlira da o tuttu. Öğrenim borcum var bi taraftan onu ödüyorum. Şimdide annem umreye gitmek istiyor onu gönderecem. gerçekten bunları laf olsun diye yapmıyorum 27 yaşındayım ve bazen yoruluyorum. Ama tabi ailem onlar onların mutluluğu herşey. Öyle işte suan sanirsam psikolojim bozuk.
Bende sizin gibi düşünüyorum hayat kısa ve babamı kaybettikten sonra anneme daha bi düşkün oldum. Evlenince yapamam çünkü insan ozaman kendi hayat mucadelesine giriyor ama size maşallah evlendikten sonrada el verdinizArkadaşım bakma sen bazı bencil ve acımasız yorumlara. En iyisini yapıyorsun, daha yaşın 27. İnsanın mezun olduktan sonra ailesine birkaç yıl bir şeyler yapması çok mu? Bazı yorumlara bakıyorum da sanki 20 yıldır bu fedakarlıkları yapıyormuşsunuz gibi yazıyorlar. İçiniz rahat olsun, hayırlı evlatsınız, hayırlı kardeşsiniz. Gerektiği yerde yapmak gerekir.
Hazır yaşınız küçükken ve henüz evlenmemişken bunları yapmanız çok güzel. İleride bunları yapacak durumunuz olmayacaktır, sonuçta hayatın olağan akışı evlenip kendi evinizi alacaksızın, evlatlarınız olacak hayırlısıyla. O zaman ailenize şu an gereken ve yaptığınız yardımları yapamayacaksınız. Vicdanınız rahat olur. Anladığım kadarıyla aileniz de nankör ve gerekmediği halde sizi sömüren bir aile değil. Gönderin anneciğinizi umreye, babanızı kaybetmişsiniz, Allah korusun annenize bir şey olursa sonra üzülürsünüz, keşe yapsaydım dersiniz. Ben evliyim, çalışıyorum, bekarken de aileme kendimce elimden geldiği kadar destek olurdum, şimdi de. Ben de kardeşlerim de okulu bitirip çalışmaya başladık. Hayırlısıyla anne babamızı hacca göndermek istiyoruz. Onlar kahrımızı çok çektiler. Her türlü fedakarlığı yaptılar bizim için. Şimdi rahat edecekken onlara bir şey olmasından çok korkuyorum. Allah başımızdan eksik etmesin.
Evet alıyor allaha şükür.canım allah razı olsun senden rahmetli babacığından maaş alıyormu annen
oo iyi tamamen size bağımlı değilEvet alıyor allaha şükür.
Kardeşlerim de okulu bitirip işe girdiler. Her birimiz bir şeyler verince ve bu paralar bir araya gelince anlamlı bütünlük oluyor. Birlikten kuvvet doğuyor Allaha şükür gerçekten. Evli olduğumuz halde hiçbirimizi sarmayacak paralar ama bu paralar bir araya gelince anlamlı bir destek oluyor. İnşallah kardeşlerin de vefalı olur ileride senin gibi hayırlı evlat ve kardeş olurlar.Bende sizin gibi düşünüyorum hayat kısa ve babamı kaybettikten sonra anneme daha bi düşkün oldum. Evlenince yapamam çünkü insan ozaman kendi hayat mucadelesine giriyor ama size maşallah evlendikten sonrada el verdiniz
Estağfurullah. Allah da size kalbinize göre versinAllah hepimize sizin gibi evlat, kardeş nasip etsin.
Söylemesi kolay ama bir ailenin gencecik yaşınızda yükünü çekmek gerçekten ağırdır.
Zaman zaman yorulmanız çok normal, aileniz bir olduğunda daha da güçlü olduğunuzu bilerek yorgunluğunuz geçecek, azme dönüşecektir.
Ne güzel maşallah size ben nazara falanda inanırım herkese soylemeyin.allah mutlugunuzu daim etsin anneniz babanizla yaşlanmayı nasip etsinKardeşlerim de okulu bitirip işe girdiler. Her birimiz bir şeyler verince ve bu paralar bir araya gelince anlamlı bütünlük oluyor. Birlikten kuvvet doğuyor Allaha şükür gerçekten. Evli olduğumuz halde hiçbirimizi sarmayacak paralar ama bu paralar bir araya gelince anlamlı bir destek oluyor. İnşallah kardeşlerin de vefalı olur ileride senin gibi hayırlı evlat ve kardeş olurlar.
maşallah arkadaşım Allah bereket versin parana . Ama artık seninde yuva kurma zamanın gelmiş bence bu babalık psikolojisinden çıkmalısınMerhaba arkadaşlar daha önce bunu hiçkimseye dile getirmedim. 4 yıl önce babam vefat etti bende uni yi bitirince calismaya başladım suan devlette muhendisim 3500 tl maaş alıyorum ve ailemle yasiyorum. Ve bu zamana kadar hep kendime bişeyler alırken düşünmek zorunda kaldım. Annem ve 2 kardeşime babamın yokluğunu aratmamak için onları mutlu etmek için çok şey yaptım oturdugumuz evi komple yeniledim bi ton borca girdim sonra 2 kardesimi de dersaneye yazdırdım bi 10binlira da o tuttu. Öğrenim borcum var bi taraftan onu ödüyorum. Şimdide annem umreye gitmek istiyor onu gönderecem. gerçekten bunları laf olsun diye yapmıyorum 27 yaşındayım ve bazen yoruluyorum. Ama tabi ailem onlar onların mutluluğu herşey. Öyle işte suan sanirsam psikolojim bozuk.
maşallah arkadaşım Allah bereket versin parana . Ama artık seninde yuva kurma zamanın gelmiş bence bu babalık psikolojisinden çıkmalısın
Amin bacim allah yardimcimiz olsunTeşekkürler canım. Sanirsam evlenene kadar böyle sürecek bu psikolojiyi atamiycagim.aşırı detayci ve seçiciyim yuva kurmakta şimdilik zor gibi allah sonumuzu Hayır etsin
Sizin bu yasiniza kadar kim destek oldu okumaniz icin. Bir hatirlayin. Aileniz sizi okuttu sizinicin calisti.evet bir bayan olarak zordur ev gevindirmek.yuva kurmakta istiyosunuzdur.sabredin.borcu olana umreye gitmesi gerkemez.cok kisi seviyor. Umreye gitmek hacca gitmek istiyor tamam sevap ama illaki gidilecek diye birsey yok.hem okaar borcla tekrar masraf yapmak daha sakincali.annenizle konusun erteleyin. Borclariniz bitsin.yatin birgun kardesleriniz uni kazaninca nolcak daha birsurunmasraf. Ayrica evliligi gecistirmeyin esinizle konusr paranizin bır kismini ailenize ayirirsiniz. Ama illaki herkes kral gibibyasayacak diye birsey yok. . annenizle konusun umre isini sart degil yarin birgun cocuklar okur borclar azlair duEne girere ozman gonderirsiniz
Arkadaşim masalaah yaHer şey gönlüne gore olur insallah.
Çok teşekkür ederimmmAmin. Sizi de allah güzel kalbinize bakıp versin teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?