kendimden şüphe ediyorum :'(

meltem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
1.224
3
46
Ankara
benim sanırım tedaviye ihtiyacım var
birikti sıkıntılarım baş edemiyorum çözemiyorum güvenip kimseye anlatamıyorum
lise yıllarımda babam hastaydı tam ergenlik zamanımda hayal görüyordu doktora gitmiyordu dedemin zoruyla gitti mesela örnek veriyim siz benim çocuklarım değilsiniz diyordu sonra ağlayıp özür diliyordu
birgün bizi salona yatırdı burda uyuycaksınız dedi bende sandım ki boğazımızı kesecek ve herşey bitecek korkmadım üzülmedim bitsin dedim yorganın altında bekledim
ama yok babam sanmışki dışarda adamlar var bizi öldürmek isteyen babam tedavi oldu artık çok iyi ama o olaydan sonra yıllarca ışık kapalı yatamadım
lisedee hep dışlandım suskundum eziktim

lise bitince karşıma biri çıktı benden 6 yaş büyük ona aşık oldum ilgisine şefkatine o benle hep cinsel anlamda yakınlaştı hep yanındaym dedi birlikte olmadı ama benle sadece yakınlaştı
sonra ne mi oldu gitti evlenmiş bu kadar basit oldu ben öldüm sandım ama gene ölmemiştim

sonra bana yıllarca aşığım diyen çıkmam için herşeyi yapan şimdiki sevgilimle tanıştım üniversitede yıllarca hayır dedim aklımda başkası var dedim benden vazgeçmedi
önemli olan sevilmek değilmidir dedim ve sonunda evet dedim sonra bende onu çok sevdim
şimdi ne oldu o adamlada anlaşamıyorum en son tartışmamızda laf anlamıyormusun demişti hallettik barıştık bugün gene o konuyu açtım üzgünüm dedi sadece hallettiğimiz şeyi tekrar açmamam geekiyormuş beni suçlu buldu
belkide suçluyum takıntılı biri oldum ama nedense içimde hep bişiyler eksik mutluluk eksik çocukluğum gençliğim yok sanki direk bu yaşa gelmişim gibi

uzaktan işi olan bakımlı güzel çok çok hanım biriymişim herkes böyle der ama bana ne faydası var bunların içim yanarken ? geçmşimle baş edemezken hergün sevgilimle tartışırken?

babamın beni çağrıyolar diye bağırması gece ve gitmemesi için onu zorla tutmaya çalışmamız
sonra ben ne yapıyorum diyip intihara kalkışması
aklımdan silemediğim şeyler varken sağlıklı insan olmam mümkün mü

yada bu sevgilimde habersizce ayrılmadan evlenirse
insanlardan soğudum

tatlım çocukken yaşadıkların kolay değilmiş gerçekten, ama bunu atlatabılırsın bence.
olumlu düşünmeye çalış herşeyi..artık çocuk değilsin, bir çocuk kadar korkak ve güçsüz değilsin...
öldürmeyen her acı güçlendirir derler inan buna:34:
hayatına çeki düzen vermeye çalış, silkelen ve kendıne gel..bu tarz düşüncelerin kimseye faydası olmamıstır.

babanız hastaymış, kiminin babası şeker hastası olur kimininki kalp sizinki de başka türlü hastaymış. çocukken etkilenmişsiniz evet ama artık yaşananlardan korkmak yerine babam hastaydı ama iyileşti diye bakamaz mısınız olanlara? ki gerçek de bu emin olun.

sevgilinizle yaşadıklarınız da kötü bir tesadüften başka bir şey değil. herkes kötü ilişkiler yaşar, sizin de başınıza gelmiş en az zararla atlattınız belki de bir de böyle düşünmeye ne dersiniz?

hayatta iyi şeyler de kötü şeyler de insanlar için. berbat ve travmatik bir ilişkiden sonra dünyanın en iyi insanıyla tanıştım. öyle olmaya da bilirdi daha kötüsüyle de karşılaşabilirdim. hayatın bizim için seçtiklerini yaşamıyor muyuz hepimiz?

gençliğin verdiği cehalet de vardı belki üstümüzde o dönemde? büyüyor ve değişiyoruz insanlara şans vermek zorundayız belki de gün gelecek bizim de tek bir şansa daha ihtiyacımız olacak, insanlardan umudumuzu kesersek yaşamamızın ne anlamı kalır ki hem?

mantıklı bir insan olduğunuzu düşünüyorum yukarıda yazdıklarımı bir sakin kafayla düşünün bence ve uzman yardımını da ihmal etmeyin.

Eğer kendinden şüphe ediyorsan, geçmişte yaşadıkların yüzünden psikolojinin bozulduğunu düşünüyorsan, bu sadece günlük problemlerle baş edemeyince, " bunları bunları yaşadım ondan böyle oluyor" diye düşünüp, geçmiş dertlerine sığınmandandır. Bana kalırsa gayet aklı başında, psikolojisi düzgün birisin. Sadece birazcık daha hayata sarılman ve sorunlarla baş edebilecek güce sahip olduğuna kendini inandırman gerekiyor. Ancak bunları yapamam diyorsan, bir psikoloğa gitmelisin.

yaşadıkların kolay şeyler değilmiş ama sevgilinlede eski konular yüzünden tartışmayın eskileri bırakın ve tartışmamaya çalışın bu yüzden mutlu olamazsınız hiç bişeyi kafana takmamaya çalış

Eğer kendinden şüphe ediyorsan, geçmişte yaşadıkların yüzünden psikolojinin bozulduğunu düşünüyorsan, bu sadece günlük problemlerle baş edemeyince, " bunları bunları yaşadım ondan böyle oluyor" diye düşünüp, geçmiş dertlerine sığınmandandır. Bana kalırsa gayet aklı başında, psikolojisi düzgün birisin. Sadece birazcık daha hayata sarılman ve sorunlarla baş edebilecek güce sahip olduğuna kendini inandırman gerekiyor. Ancak bunları yapamam diyorsan, bir psikoloğa gitmelisin.

bende daha önceden psikolğa gittim fakat psikolog iyi bi tedavi yöntemi değil sadece sorular sorup gönderiyo bana bi faydası olmadığı için psikoloğu bıraktım pskiyatriye gidiyorum en iyi çözüm psikiyatri bence

Kimsenin hayatı kolay değil ki.
Belki teselli istiyorsun ama ben biraz sert konuşucam.Bi yerden alıntı yapıyorum ne yazmışlar canım iyi oku bak.
KIZ NASIL TAVLANIR ?
KIZLARIN GENEL PSIKOLOJISI

Bir kere sunu kesinlikle ama kesinlikle aklinizdan çikarmayin: kizlar her daim dokunsan aglayacak gibi yasar. Yani sürekli bi sorunlari vardir, ya aileleri onlari anlamiyodur, ya güzel degillerdir, ya abileri sürekli onlari baski altinda tutuyordur yada sirf sorunlu gözükmek için bi sorunu varmis tribi yapiyordur. Peki burda biz ne yapiyoruz? Tabi ki biraz psikologluk oynuyoruz. Biraz sonra Nasil Karizma Yapilir bölümündede inceleyeceğimiz üzere siz zaten kiza karizma yapmak için mutlaka psikoloji ve felsefeyle ilgilendiginizi ona söyliyceksiniz. Bu ilk adim. Sonrada gidip kizi teselli eden centilmen dost tribine yatacaksiniz. Ama centilmen olmaniz bu durumda pek ise yaramaz o yüzden kizin karsisinda zihin okuyan bi tip gibi gözükmeniz lazim. Kizlar çogunuzun sandigi gibi yaksikliliga degil karizmaya önem verir.Yani çok karizmatik bir erkegin kiz tavlama sansi çok yakisikli bir erkekten yüz kat daha fazladir.

Bırakın allah aşkına geçmişle yaşamayı. Neden ömrümü geçmişe kafamı takarak yaşayayım yıllarca bu hatayı yaptım acıdım sürekli kendime yapmayın.Yaşayın yaşayın yaşayın.Bu ömür bize bir kere verildi.Git gözük psikiyatriye korkma ,çekinme .Lütfen şu takıntılarınızdan kurtulun bakın adamlar bile nasıl görüyor yuh dedim.

Son düzenleme:
bende daha önceden psikolğa gittim fakat psikolog iyi bi tedavi yöntemi değil sadece sorular sorup gönderiyo bana bi faydası olmadığı için psikoloğu bıraktım pskiyatriye gidiyorum en iyi çözüm psikiyatri bence

Psikiyatristte ekstra olarak ilaç veriyor işte. Aslında doktorundan doktoruna değişen bir durum.

haklsınız kızlar
benim en çok taktığım ben mi hatalıyım sevgilim mi hatalı göstermeye çalışıyor kendimlede çok sorun yaşıyorum
arkadaşlık ilşkilerimde böyle

Son düzenleme:
Canım benim ilgi istiyorsun ilgi seni en iyi anlayan kişilerdenim şu an.Ama öyle bir erkek yok asla bulamazsın....
Sana 5 ay bir sene o şekil de en fazla davranabilir bu yüzden asla sıkmayacaksın canını.Canını sıkan bir şey oldumu direk başka bir şey bul.Asla düşünme onu.
Mutlu olmak istiyorsan önce karşındakini mutlu etmen gerek bu işler böyle.Sürekli bunalım da olan birisi seni sıkmazmıydı..Neşeli ol keyifli ol şen şakrak ol.

Canım benim ilgi istiyorsun ilgi seni en iyi anlayan kişilerdenim şu an.Ama öyle bir erkek yok asla bulamazsın....
Sana 5 ay bir sene o şekil de en fazla davranabilir bu yüzden asla sıkmayacaksın canını.Canını sıkan bir şey oldumu direk başka bir şey bul.Asla düşünme onu.
Mutlu olmak istiyorsan önce karşındakini mutlu etmen gerek bu işler böyle.Sürekli bunalım da olan birisi seni sıkmazmıydı..Neşeli ol keyifli ol şen şakrak ol.

çok haklısın valla tek taraflı bakmışım
gerçekten bunalımlı biri dahada sıkar herşeyi dert eden hep eski konuları açan
çok teşekkür ederim

Psikiyatristte ekstra olarak ilaç veriyor işte. Aslında doktorundan doktoruna değişen bir durum.

evet ilaç veriyo fakat çok faydası oluyo ilaçların boş yere ilaç vermiyolar psikolog soru soruyo şimdi nasılsın böyle daha mı iyi neyi ne yapsan nasıl olur sence vs vs sonra haftaya yine gel her hafta aynı sorular ben hiç bi faydasını görmedim psikoloğun aynı soruları annemde bana sorar nasılsın nasıl oldun diye

bunalım bunalımı çeker kuzum...
Kesinlikle katılıyorum.
Bir yerden sonra melankolik davranmak zevk vermeye başlar.
Bunlara sığınıp, acını yaşarken içten içe bir zevk alırsın.
Sen de o safhalaradasın işte.
Aynı şeyleri yaşayan çok insan var inan. :)
Bence pozitif ol her konuda herşeye karşı.
Sonuçta pozitiflikte pozitifliği çeker.
Daha mutlu olursun.
Güçlü ol ve kendini güçlü olduğuna inandır. -asıl cümle bu.

Kesinlikle katılıyorum.
Bir yerden sonra melankolik davranmak zevk vermeye başlar.
Bunlara sığınıp, acını yaşarken içten içe bir zevk alırsın.
Sen de o safhalaradasın işte.
Aynı şeyleri yaşayan çok insan var inan. :)
Bence pozitif ol her konuda herşeye karşı.
Sonuçta pozitiflikte pozitifliği çeker.
Daha mutlu olursun.
Güçlü ol ve kendini güçlü olduğuna inandır. -asıl cümle bu.
Ne güzel anlatmış arkadaş.Hakikaten öyle düşünceler eylemi,eylemler de düşünceleri getirir.Ya o şekil de düşünmeye başla yada o şekil de davran her halükarda senin lehine olucaktır.

Evrendeki her şey ve herkes enerji yayıyor. Yaydığımız enerjiyi ise düşüncelerimiz, duygularımız, beklentilerimiz ve inançlarımız belirliyor.
Çekim yasası diyor ki, benzer enerjiler benzer enerjileri çeker. Biz bunu en iyi ''tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş'' deyimiyle Türkçemizde ifade ederiz.

"Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır."
Yunus Suresi 100

Gerçekten de bu ayet çekim yasasını en iyi anlatan ayetlerden biri.
Çünkü hayatımız, aklımızda ne varsa, onun bir yansıması. Aklımızı kullanmayınca, ve düşüncelerimizi oluruna bırakınca, negatif düşünceler otomatik olarak baskın çıkıyor.

Çekim yasası gereği, yaydığınız enerji ''hüzün ve ağlama'' dolu ise, hayatınıza sizi daha da üzecek, ağlatacak insanları ve olayları çekiyorsunuz. Yaydığınız enerji, ''yokluk, parasızlık'' ise, hayatınızda da bu kendini parasızlık, yoksulluk, işsizlik ve yokluk olarak gösteriyor.

Back
X