• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimden şüphe ettim siz söyleyin takıntı mı bu? kuruntu mu?

bozuk kabloları kullanmak , sahte şarj aletleri bence de tehlikeli, kesinlikle kullanmak istemem

ama mesela şu kırmızı ile işaretlediğim yer bence yanlış.
birincisi 2 saatte yiyeceklerimiz bozulmaz değil. buzluktaki gıdalar azıcık bile çözülse ve tekrar donsa, azıcık çözülse tekrar donsa zehirler sizi. aynı şey mesela buzlukta değil ama buzdolabında duran süt için de geçerli. soğuyup ısınan soğuyup ısınan sütün yarardan çok zararı olur.
ikincisi devamlı fişi çekilip ısı alıp, ardından tekrar yiyecekleri soğutmaya çalışan bir buzdolabı makinesi de çabuk bozulur.
onu örnek olarak verdim, buzluğa gıda koymayız, süt de almayız bilmiyorum ben de sevmem evdekiler de sevmez. zaten her halükarda dolabın fişi çekilmediği için bunu yaşamayacağız muhtemelen. evet çabuk bozulma konusunda haklısınız.

ay bahsettiğiniz şey çok güzel ve güvenli bişeye benziyor ama güvenli ve faydalıysa hayatta bizimkiler yaptırmaz ondan. :) bilmiyorum takıntı bile olsa ben bırakamam bazı şeyleri öyle allah'a emanet gibi yani bu hayata bi kere geliyoruz. şofben berbat kaç kere sorun yaşadık halen daha ondan taktıracakmış da bilmem ne. harddisk ve şarj aleti olayı içime sinmediği için oldu tamam şarj aleti çok tehlikeli değil ama belli de olmaz 6 kişilik odada kimsenin hayatını cimriliği yüzünden tehlikeye atamaz kimse. onun vermediği 3 kuruşu ben verip düzgün bişey aldım ona zaten kendisi samimi arkadaşım.
buzdolabıyla ilgili kötü bişey yaşamadık hiç ama önlem olarak yapmak gerektiğini düşünüyorum ne yazık ki bizimkiler yapmıyor.

Valla kesinlikle yaptirin bizim aklimiz cok rahat o gunden beri :) Mesela benim babam no frosttaki baligi yemez korkar
Ama sohpen taktirmayin gercekten yangin cikan evde baay masraf cikti onu birakin olebilirdik ben zaten cok fena etkilenmistim oluyordum Allah korusun kiytirik bi sohpen yuzunden..Bizde sartel taktirdik simdi tasindik dogalgaz gelecek cok rahatim valla bana normal geldiniz ama dedigim gibi abartmissiniz arada :) Digerleri dikkat edilmesi gereken seyler ama misafirlige giderkende buzdolabini cekmeyin o daha cok zararli cek tak cek tak kontak yaptirirsiniz buzdolabinin motoru yanar dikkat edin
Elektrik kesintisi yuzunden yani habersiz kesinti oldugu zaman esyaniz bozulursa tedas bunu karsiliyor :) Internetten takip edin kesintileri ve cihazlarin fisini cekin elektrik gelir gelmezde takmayin tek tek takin bunlar aslinda uygulamamiz gereken bilgiler ama bazen abest geliyor insanlara :)

bende senın gıbıyım .
asırı hassasım bu tıp konularda ama tek farkımız benım aıleden gelıyor bu takıntı . annemde babamda bu anlattıgın tum konularda cok tıtızdı mesala. bende sımdı aynı durumdayım.
mal canın yongasıdır lafından zıyade delı gıbı calısıp para kazanıyoruz kı bu hayatı yasayabılmek ıcın .
neden zar zor kazandıgım parayı havaya savurayım ..

Sen doğrusunu yapıyorsun..

Ama normal insanlar bu kadar dıkkatlı davranmıyor..

mesela abarttığım kısım nedir? abartıyorsam bile tam olarak neyi abarttığımın farkında değilim.
3lü prizin kablosu aşındığında, bantlanarak tamir edilmiş.
Zaten mühim olan bir plastikle yani iletken olmayan bir maddeyle kaplanması.
Bu yapılmasına rağmen çöpe atacağım diyor, abartıyorsunuz.
Çünkü bu alet bozuk değil, onarım görmüş sapasağlam bir priz olmuş artık.

Arkadaşınıza orjinal şarj cihazı alma konusunda haklısınız, diğer çin mallarının ne zaman patlayacağı belli olmuyor.
Termosifon konusunda yine haklısınız, daha güvenilir bir alet.
Bilgisayar konusunda haksızsınız.
Size bir şey olmadığı söylendiği halde güvenmemiş, kendiniz bir şeyler yapmışsınız.
Muhtemelen bir uğraş verdiğiniz için daha iyi çalıştığını düşünüyorsunuz.
Buzdolabı konusunu söylemiyorum bile, hayatımda ilk defa duydum fişini çekme diye bir şey!

Sonuç olarak, kesinlikle bazı şeyleri abartıyorsunuz.
Bu durumun sonu iyi değil, en azından kendinizi frenlemeye başlayın şimdiden.

Valla kesinlikle yaptirin bizim aklimiz cok rahat o gunden beri :) Mesela benim babam no frosttaki baligi yemez korkar
Ama sohpen taktirmayin gercekten yangin cikan evde baay masraf cikti onu birakin olebilirdik ben zaten cok fena etkilenmistim oluyordum Allah korusun kiytirik bi sohpen yuzunden..Bizde sartel taktirdik simdi tasindik dogalgaz gelecek cok rahatim valla bana normal geldiniz ama dedigim gibi abartmissiniz arada :) Digerleri dikkat edilmesi gereken seyler ama misafirlige giderkende buzdolabini cekmeyin o daha cok zararli cek tak cek tak kontak yaptirirsiniz buzdolabinin motoru yanar dikkat edin
Elektrik kesintisi yuzunden yani habersiz kesinti oldugu zaman esyaniz bozulursa tedas bunu karsiliyor :) Internetten takip edin kesintileri ve cihazlarin fisini cekin elektrik gelir gelmezde takmayin tek tek takin bunlar aslinda uygulamamiz gereken bilgiler ama bazen abest geliyor insanlara :)
motor konusunda haklısınız.
bizim buralarda hep habersiz kesilir kısa süre sonra da gelir ben hep söylerim de dayım ciddiye almadı almadı gitti masraf çıktı işte. bu elektronik aletlerle ilgili bi tek şofben hakkında kötü bi anım var ama sizinki kadar ciddi bi durum değildi. ben küçükken girdim yıkanıyorum filan birden pis bi yanık kokusu geldi, çıkan sıcak su buharını da şofbenden çıkan duman sandım nasıl çıktığımı bilemedim o zamanlar çocuk olduğum için çok korktum ama sonra araştırdım ve elektrikli şofbenin benim yaşadığımdan çok daha ciddi boyutta tehlikeleri olduğunu öğrendim daha sonra. bizde doğalgaz yok, kömür sobası kullanıyoruz ve çok şaşırtıcı ama anneannem soba zehirlenmesi olayından korktuğu için o konuda çok dikkatli, herhalde bi tek onu ciddiye alıyor. :) ben de ona o konuda güveniyorum zaten.

bende senın gıbıyım .
asırı hassasım bu tıp konularda ama tek farkımız benım aıleden gelıyor bu takıntı . annemde babamda bu anlattıgın tum konularda cok tıtızdı mesala. bende sımdı aynı durumdayım.
mal canın yongasıdır lafından zıyade delı gıbı calısıp para kazanıyoruz kı bu hayatı yasayabılmek ıcın .
neden zar zor kazandıgım parayı havaya savurayım ..
evet aynen öyle ben de öyle düşünüyorum

motor konusunda haklısınız.
bizim buralarda hep habersiz kesilir kısa süre sonra da gelir ben hep söylerim de dayım ciddiye almadı almadı gitti masraf çıktı işte. bu elektronik aletlerle ilgili bi tek şofben hakkında kötü bi anım var ama sizinki kadar ciddi bi durum değildi. ben küçükken girdim yıkanıyorum filan birden pis bi yanık kokusu geldi, çıkan sıcak su buharını da şofbenden çıkan duman sandım nasıl çıktığımı bilemedim o zamanlar çocuk olduğum için çok korktum ama sonra araştırdım ve elektrikli şofbenin benim yaşadığımdan çok daha ciddi boyutta tehlikeleri olduğunu öğrendim daha sonra. bizde doğalgaz yok, kömür sobası kullanıyoruz ve çok şaşırtıcı ama anneannem soba zehirlenmesi olayından korktuğu için o konuda çok dikkatli, herhalde bi tek onu ciddiye alıyor. :) ben de ona o konuda güveniyorum zaten.

Zaten bilincalti mesela sizde kucukken elektronik cihazla ilgili sorun yasadiginizdan temkinlisiniz :) Bende oyle hele soba yakarken biz annemler cok korkardi biz gidince sakin ellemeyin diye demek ki insanlar biseyler yasamasi lazimmis:) Bence yine ucuz kurtulmussunuz bir doktorun kizi aylar once haberlerede cikti zehirlenmis bu sohpenden.Bence yasaklansin bu ya cok nefret ediyorum resmen kinliyim:KK53:
Bizimde elektrik kesintisinden iste buzdokabinin motoru yandi Allahtam garantisi varmis valla o kadar borcun icinde rezil olurduk Allah yuzumuze bakti :KK54: Bence siz arastiri zaten ucuz biseymis sordum babama sartel tarzi bisey :) Koca apartmanda bi bizde var malesef keske herkeste olsa :KK43:

3lü prizin kablosu aşındığında, bantlanarak tamir edilmiş.
Zaten mühim olan bir plastikle yani iletken olmayan bir maddeyle kaplanması.
Bu yapılmasına rağmen çöpe atacağım diyor, abartıyorsunuz.
Çünkü bu alet bozuk değil, onarım görmüş sapasağlam bir priz olmuş artık.

Arkadaşınıza orjinal şarj cihazı alma konusunda haklısınız, diğer çin mallarının ne zaman patlayacağı belli olmuyor.
Termosifon konusunda yine haklısınız, daha güvenilir bir alet.
Bilgisayar konusunda haksızsınız.
Size bir şey olmadığı söylendiği halde güvenmemiş, kendiniz bir şeyler yapmışsınız.
Muhtemelen bir uğraş verdiğiniz için daha iyi çalıştığını düşünüyorsunuz.
Buzdolabı konusunu söylemiyorum bile, hayatımda ilk defa duydum fişini çekme diye bir şey!

Sonuç olarak, kesinlikle bazı şeyleri abartıyorsunuz.
Bu durumun sonu iyi değil, en azından kendinizi frenlemeye başlayın şimdiden.
Ben çöpe atarım sinmez içime, atmasam bile kullanmam ben onu.
harddiskler zamanla ilk günkü kadar performanslı çalışmaz, zaman içinde doldukça ve kullanım ömründen de biraz eksildikçe yavaşlar ve performans düşüklüklerine yol açar. ayrıca darbelere karşı çok hassastır en ufak bir güç uygulansa içindeki plaklar zarar görür. klasik 5400 rpm harddisk vardı içinde, gittim yerine wd'nin 7200 rpm'lik black serisinden aldım zaten o seri özellikle laptoplar için performanslı harddisk serisi. uğraş verdiğim için değil yani gerçekten gittim piyasadaki yüksek performanslı disklerden birini aldım araştırabilirsiniz siz de.

Ben çöpe atarım sinmez içime, atmasam bile kullanmam ben onu.
harddiskler zamanla ilk günkü kadar performanslı çalışmaz, zaman içinde doldukça ve kullanım ömründen de biraz eksildikçe yavaşlar ve performans düşüklüklerine yol açar. ayrıca darbelere karşı çok hassastır en ufak bir güç uygulansa içindeki plaklar zarar görür. klasik 5400 rpm harddisk vardı içinde, gittim yerine wd'nin 7200 rpm'lik black serisinden aldım zaten o seri özellikle laptoplar için performanslı harddisk serisi. uğraş verdiğim için değil yani gerçekten gittim piyasadaki yüksek performanslı disklerden birini aldım araştırabilirsiniz siz de.
Bize soru sormuşsunuz, herkes fikrini beyan ediyor.
Ben 3 konuda abarttığınızı düşündüm ve sebepleriyle açıkladım.
Siz hala bana abartmadığınızı ispatlamaya çalışıyorsunuz.
Eğer öyle düşünmüyorsanız, neden konu açıp da bize soruyorsunuz?
Gidin burnunuzun dikine, bize ne?
Bu ısrarınız ve açıklamanızdan iyice emin oldum ki kesinlikle abartıyorsunuz.
Allah başka dert vermesin...

Buzdolabinin fişi iki saatligine falan cekilmez :)
Onun dişindakilerin hepsine yuzdeyuz hak veriyorum.
Peki soru: ucu azıcık kırılıp kopmuş tabak fincan falan gibi seyleri hemen cope atarmisin?

Buzdolabinin fişi iki saatligine falan cekilmez :)
Onun dişindakilerin hepsine yuzdeyuz hak veriyorum.
Peki soru: ucu azıcık kırılıp kopmuş tabak fincan falan gibi seyleri hemen cope atarmisin?
Tehlike arz etmiyorsa atmam ama neticede cam bu yani elimizi kesebilir. Kesse bile ufak kesikler olur yani önemli bişey değil ama estetik olarak hoşuma gitmezse atarım, kullanmam. Herhangi bir hatırası filan varsa yada çok sevdiğim birşeyse de atmam.

Bize soru sormuşsunuz, herkes fikrini beyan ediyor.
Ben 3 konuda abarttığınızı düşündüm ve sebepleriyle açıkladım.
Siz hala bana abartmadığınızı ispatlamaya çalışıyorsunuz.
Eğer öyle düşünmüyorsanız, neden konu açıp da bize soruyorsunuz?
Gidin burnunuzun dikine, bize ne?
Bu ısrarınız ve açıklamanızdan iyice emin oldum ki kesinlikle abartıyorsunuz.
Allah başka dert vermesin...
uğraş verdiğiniz için daha iyi çalıştığını düşünüyorsunuz dediğiniz için açıklama yaptım siz öyle söyleyince ben sanki kendi kendimi yeni aldığım harddisk daha iyi çalışıyormuş gibi inandırmış olduğum anlamı çıkıyor bundan. sana öyle geliyor demek gibi bişey bu ama ben uğraş verdiğim için daha iyi çalışmıyor o, ben eskisini söküp yenisini taktım ve daha iyi çalışması için gidip eskisinden daha iyisini satın aldım. bunlar çeşit çeşittir, düşük performanslı olanı vardır, yüksek performanslı olanı vardır, daha sessiz çalışanı vardır, daha az ısınanı vardır, tek tip değildir. teknolojiyle yakından alakalıyımdır. teknolojik bir alet biz daha iyi çalıştığını düşündüğümüz için daha iyi çalışmaz, daha yüksek performanslı ya da daha gelişmiş olduğu için daha iyi çalışır. bilgisayarcının bana sorun yok dediği şey bir bilgisayarı çalıştırabiliyor, temel işlevlerini yapabiliyordu ama bir dosyayı oynatırken 20 saniye bekletiyordu açarken, benim yeni aldığım harddisk 5 saniye içinde oynatıyor çünkü daha performanslı. özellikle gittim almışken iyisini alayım dedim.
Amin.

Fişleri çekmeye kadar ki bölümde hassassiniz, normal ama fişleri çekmek takintiya dönüşebilir,

takıntı insan hayatını zorlayan, hayat kalitesini düşüren şeydir, dışarı çıkarken cekmem imkânsız da elektrik kesilince bile cekemem koca beyaz eşyaları, fırın buzdolabı bulaşık çamaşır makinesi televizyon, ocak, termosifon, akvaryum hepsiyle ugrasamam, bozulursa bozulur akil sağlığımdan onemli değil, insan hayatında bir kere meydana gelebilecek bir zarar için hayatımı mahvedemem, bizim burada da en az haftada bir elektrik kesilir, bazen her gün, sabah bir kalkiyoruz firinin saat ayarı bozulmuş, gece elektrikler kesilmiş.... İki çocuk ve calisma hayati yeteri kadar zor, daha da zorlastiramam

merhabalar. bendeki durumu sizinle paylaşmak istiyorum bilmiyorum dert midir değil midir de... ailem benim fazla takıntılı olduğumu düşünüyor sebebi de şu: ben bazı konuları çok fazla önemserim. yani ufak tefek şeyleri bile önemserim özellikle can güvenliğiyle ilgili. bu akşam yaşanan olaydan örnek vereyim: hani şu kablolu üçlü prizler olur ya hepinizin evinde vardır. odamda kullandığım kablolu prizin kablosuna bişey olduğunu farkettim. yani böyle üst kaplama kablosu sıyrılmıştı ve içindeki bakır rengi kablosu gözküyordu. belli ki bu hasar yeni olmuştu çünkü farketmemem mümkün değil. ama bu akşam da prize ihtiyacım var yani kullanmak zorundaydım bi şekilde. hemen gittim evdekilere gösterdim, bu akşam kullanmak zorunda olduğum için dayım açıklık olan kısmı bantla defalarca üstünden geçe geçe sardı. ben de bu gitmiş artık, ben yarın çıkıp yenisini alayım ama bu akşamlık idare etmek zorundayım dedim. ben öyle deyince annemler hemen onu çöpe mi atacaksın, bişeyi yok onun, kullanırsın ne olacak, yenisine para mı vereceksin filan dedi. ben de evet atacağım kullanmam ben onu, dedim. anneannem de çöpe atma bana ver, ben kullanırım onu odamda bişey olmaz, dedi. hayır kullanamazsın sonuçta elektrik geçiyor içinden ve sağlam değil, çalışıyor olabilir ama hasarı var ben yarın yenisini alacağım dedim. hemen bana dediler sen çok takıntılısın filan diye. ben bozuk şey kullanmaktan nefret ederim ve kullandırmamaya çalışırım.

yine mesela geçenlerde bilgisayarımın harddiskinde bi sorun olduğunu düşündüğüm için tamire verdim fakat sorun yok dedi tamirci ama benim içime sinmedi ve gidip bi harddisk alıp kendim değiştirdim, artık daha iyi çalışıyor. yurtta oda arkadaşım telefonunun şarj aleti bozulunca orijinal olmayan çakma şarj aleti alıp kullanıyordu ve bu durum benim içime sinmediği için ona gidip orijinal şarj aleti hediye ettim mesela. tehlikeli olduğunu düşündüğüm konulara çok fazla özen göstermeye çalışıyorum. biz yıllarca elektrikli şofben kullandık ve onlar hep bozulurdu, en sonunda termosifon alıp taktırdık. o cihaz elektrikli ani su ısıtıcı şofbenden daha güvenli ama anneannem yaşlı olduğu için alışamadı ve eve elektrikli şofben taktıracağını filan söylüyor, ben de sürekli karşı çıkıyorum. o her banyo yaptığında bu konu hakkında atışırız mesela. takıntılısın diyor bana. o elektrikli şofben yüzünden kaç kere evin şarteli attı, hatta bi keresinde yangın çıkıyordu az kalsın, son anda önledik tabi hemen ertesi gün elektrikçi çağırdık ve bazı sorunları giderdik. bu aralar mesela evle ilgili bazı problemler var,kiracıyız, ev sahibine haber verelim yaptıralım onaralım filan diyorum ama üstünde durmuyorlar bile, bişey olmaz deyip geçiyorlar. sizce bu durum anormal mi yani bi insanın canının ve ailesinin canının kıymetli olması? bende aman bişey olmaz deyip geçme huyu yok mesela bi sorun varsa muhakkak altını ararım deşerim ama ailem bana takıntılısın diyor. bizim buralarda bu aralar çok elektrik kesintisi oluyor mesela, dayımın bilgisayarı elektrik kesilmesi ve elektriğin geri geldiği anda fazla akımla gelmesi yüzünden bozuldu mesela halbuki kendisine de evdekilere de hep söylerim, elektrik kesildiğinde prizlere takılı fişleri çıkarın diye. mal canın yongasıdır, neden bile bile zarar verelim? neden önlem almayalım?

siz söyleyin takıntılı mıyım, pinpirikli miyim yoksa nedir yani? kendimden şüphe ediyorum artık.

Gördüğüm kadarıyla siz de elektronik eşyalar ve elektrik hakkında biraz hassassınız.
Bence bu takıntı değil, insan bilmediği şeyden korkar. Ben de elektrikten ve onunla çalışan cihazlardan korkarım.
Hatta öğrenci evimde elektrikli şofben kullanıyordum. Her duşa girdiğimde (zaten korkarak girerdim), ayak serçe parmaklarımda bir titreme hissederdim ve birkaç saniye sonra şalter atardı.
Bu 2-3 kez tekrarlayınca eve bi elektrikçi çağırdım, ne dese iyi? Vallahi şalter atmasaymış ölürdünüz. Kaçak varmış yani.

O gün bugündür beni kimse elektrikli şofben kullanmaya ikna edemez.
Gece telefonu şarja takardım, sabah kalktığımda telefon ısınmış olurdu. Bir iki böyle derken, şimdi kesinlikle uyurken şarjda bırakmıyorum. Gün içinde şarj ediyorum. Zira telefonun o sıcaklığı bile beni korkutmaya yetiyor, patlayıverecek zannediyorum. Hiçbir elektrikli aleti prizde bırakmam, kettle bile olsa işim bitince prizden sökerim. Tv'yi kumandadan değil düğmeden kapatırım. Vs. Vs.

Kesinlikle takıntılı olduğunuzu düşünmüyorum, bazıları sadece bu tarz konularda daha hassas ve dikkatli.

Haa bu arada ben bu sıkıntılardan biraz kurtuldum. Sebebi de 2 hafta sonra sevdiceğimle evlencem. Kendisi Elektrik Elektronik Mühendisi. :nazar::nazar: En azından yanımda sürekli soru sorabileceğim ve bana yardım edebilecek birisinin olması fikri çok rahatlatıcı. Bu bi tesadüfle oldu ama güzel oldu :nazar::KK49::KK49:

yani aslında doğru olan sizin yaptığınız,ama çoğumuz bu gibi ayrıntıları kaçırıyoruz ben çok takıntılı bir durum görmedim tedbirli siniz sadece

Tehlike arz etmiyorsa atmam ama neticede cam bu yani elimizi kesebilir. Kesse bile ufak kesikler olur yani önemli bişey değil ama estetik olarak hoşuma gitmezse atarım, kullanmam. Herhangi bir hatırası filan varsa yada çok sevdiğim birşeyse de atmam.

Bence de takıntılı degilsiniz.
Takıntılar daha sacma sapan, mantikli bir açiklamasi olmayan şeylerdir.
Siz sadece garanticisiniz. :)

Back
X