Kendimden utanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak

İnsanın hayatında bazen böyle geçmişte saplanıp kaldığı zamanlar olur, hepimiz insanız yanİ hisleriniz normal utanılcak bişey yok bence.Yalnız bunları düşünmenin size bi faydası yok, evliliğin ilk zamanları önemlidir eğer bu dönemde eşinize karşı geçmişteki konular yüzünden saygınızı kaybederseniz soğursunuz.

Demek istediğim böyle davranmanın,düşünmenin ve eşinize söylediklerinizin pratikte size hiç ama hiçbi faydası yok.Başka şeyler bulun kendinize, gündeminizi değiştirin ya da içinizde yaşayın.

Haklı olarak üzülmüşsün ama hayat eşit değil. Kimse eşit şartlarda evlenmedi veya eşit şartlarda yaşamıyor. Kimi daha zengin daha lüks yaşıyor. Düğününü halim paşa yalısında yapan da var pariste evlenende köşedeki yerin 4 kat dibindeki düğün salonunda evlenende... Hatta sevdiğine kaçıp gelinlik giyemeyen bile var. Önemli olan sevdiğinle mutlu olman. Bunları düşünüp kendini rahatlatabilirisn.

Artik geçmiş gitmiş yapacak birşey yok. Bu şekilde zamanla kocanizi kendinizden soğutur ilerde de sorununuz kocam neden benden uzak duruyo bana neden ilgi gostermiyo olur.aklinizi basiniza alin.değmez basta kabul etmissiniz etmeseymissiniz. Oğlunuz olursa onun sunnetinde istediğiniz gibi süslenir yaparsinuz.şimdiki sünnet anneleri gelin gibiler.bende öyle yapicam içimde ne kaldiysa sunnetimize aakliyorum

Bunları düşünerek anca kendini üzersin ne gerek var ki böyle şeyler düşünüp kendini üzüyorsun

Geçmişe takılmak ne dir hiç anlamıyorum adı üstünde geçmişte kaldı bi daha o günler geri gelmicek

Esinin ailesi bisey yapmadiysa sizin icin ilerde de cok karisamazlar ne yaptilar ki ne gorecekler??
O yuzden icini ferah tut. Bos yere esini de kendini de yipratma o senin kv ile kp ayibi.
Bu arada benim esimin ailesi maddi destekleri cok oldu ama ne oldu suan herseye hadlerinden fazla karisma istekleri oluyo ve hersey onlarin istedigi gibi olsun istiyolar. Ve burnumdan getirdi kp almak istedigim mobilyayi yok o guzel degil yok bu guzel degil diye diye burnumdan getirmisti tum yaptiklari verdigi okadar para gozumde hic degerlerini birakmadilar..

Sana istediğini yapmayanlarin ayıbı bunda utanılacak bişey yok
Eşinlede aranı bozma bu yüzden
Asıl diğerleri utansın yapılanları gorsunlerde
Anlıyorum seni değer verilmediğini hissediyorsun ama artık yapacak bişey yok geçti gitti
Huzurunu kaçırma boşyere bundan sonra

sızınde evlılıgınz çok yeni oldugu için bu üzüntünüz aradan zaman gecmiş olsaydı takılmıyacaktın ...
hayallerın suya düşme sesini duymandan üzüntün ama üzülme zamanla alışıyor ınsan ... sen evindeki mutlulugu düşün eger sevgin varsa mutluysan gerisi onemsiz ... insallah aklında ve kalbinde kalan hersey olur ...

Aynı şeyi hamilelik,doğum,lohusalık sürecinde yaşadım. Tam bir kursak şişmesi, anca bu kadar heves birikir. Berbat bir yoksunluklar süreciydi, acıydı. Halen daha hamile birini görsem imrenir dertlenir ah çekerim. Ama hayat önüne hep şükretmen gereken şeyler çıkartıyor olsun varsın diyorsun zamanla hafifliyor, kabulleniyorsun yani. Sana tavsiyem bunu kesinlikle görümcenin şahsına özelleme, bu senin kendi yoksunluğun senin problemin. 6 ay kısa bi Zaman daha yeni sayılır Zaman'la hafifler. Yani olgunluk bunu gerektirir, kişiliğinde bi pürüz olarak kalmasın bu. Umarım eşin seni başka Zaman'larda Mutlu eder incelik gösterir bu tavır da senin rahatlamana yardımcı olur. Herkes kendi kaderini yaşar ve ben herkesin acı hanesi eşittir diye düşünüyorum. Kimse kimseden daha şanslı veya Mutlu değil esasında....

Sizin için üzüldüm dilruba, kimse eşit şartlarda evlenmiyor. Onun kayınvalidesinin yaptığı düğünü, sizin kayınvalide yapmak zorunda değil. Bence böyle davranmayın. Olgun bir kadına hiç yakışmıyor. Böyle hem kendinizi üzersiniz, hem eşinizle aranız bozulur

herkezin hayatı kendine... o onun nasibiymiş... onu kıskanmana gerek yok bence sen kendi hayatında mutluluğuna odaklan. Yarın belki Allah sana da nasip eder daha iyi imkanlar....öyle düşün bence daha pozitif olursun...

Cnm sana en basitinden bisi bahsedim senin duygularini amlayabiliyorum fakat bnm yapimda kiskanclik olmadgi icin ben senin gibi etrafimdakinide kendimide yipratmadim sana tavsiyem sen esinle mutlumusun o seninle mutlumu gerisini salla gitsin benim de kayinvalidem cok soguk gelmez gitmez kizim demez ama bn tam tersi gelsin kalsinlar kizim yavrum desin isterim ama malesef hayeller hayatlar mevzusu burada devreye girer ve bnm annem tam istedim gibi bir kayinvalide oldu kardesimin esine ve bn mutlu oluyorum ha zoruma giden yanlari bazen onun isteklerine daha fazla onem verdigini goruyorum ama kendimide soyle teselli ediyorum aman bn evime girince huzurluyum Allah onlarida daha iyi etsinki bnde mutlu olayim yoksa onlar kotu olsa sonucda biri anam biri kardesim bnm icin yanacak tavsiyem sende kendine ve esine eziyet etme olurmu cnm

Kıskançlığın en büyük düşmanı sanıyorm ki karşıdaki kişi için iyi dileklerde bulunmak.. canın yanarken zor olacaktr ama onun için dua et,onun iyiliğini iste,onunla sevin.. hem bu duygudan kurtulursn hem de Allah sana daha güzel kapılar açar

Canım sana şunu söyleyeyim bende 3 aylık evliyim istediğim bi çok şeyi kendi paramızla yaptık ama şuan boşanmak üzereyim keşke hiçbişeyim olmasaydı da mutlu olsaydım ( bu yeterli olur size bence)

soyle dusun.. esnle mtlu oldgn ama bskalarnda olmayan seyler vardr mtlaka onları dusun ve sukret

Canim bazi seyler vardir ki sahiden yoklugu omur boyu insani kotu etkiler mesela okuyamamak meslek sahibi olamamak gibi seyler cunku bu tarz seylerin sıkıntısını omur boyu yasarsin

Ama senin yasadigin durum gecip gitmis bi durum onun icin hergun yanarsan hayati kendinede esinede iskenceye cevirirsin ve belki gecmis yuzunden gelecektede mutlu olamassin
Gorumceni kiskandigini dusunmuyorum bence seninki tanamen imrenme ama bana sorarsan bunlari artik problem etmekten kacin

Dusunku sana evlenince altin yapan olmadi yatak odan en kotusu bunlar Allah izin verirse ilerde degistirilecek seyler dusunku kv seni dugunden onve aramadi sirmadi sevmedi bunlarida acik acik belli etti
Bunlarda gecip gitmis seyler napsanda o gunleti geri getiremessin onemli olan ailene bak huzurun var mi diye esine bak seni seviyor mu diye

Senin icin onemli olan onlar olsun gorumcene gelecek olursakta bugun mutlu oldugu gelecektede mutlu olacagini gostermez Allah korusun inşallah hep mutlu olur ama kimsenin hayati hep dumduz gitmiyo ki onunda gelecekte mutlulugunun garantisi yok

Bence dusunup kendini yipratacagina yuvanda mutlulugu huzuru nasil devam ettirebilirsin onu dusun boyle böyle esinin sana olan sevgisini kaybetmenden korkarim yoksa

Bana da elti geliyo yakında, Böyle hissetmekten korkuyorum.. çünkü şimdiden herşeyi dört dörtlük düşünmeye başlandı..
İnsanın elinde değil ne desek de.
Senin içinde halletmen gerek,eşinle mutluysan takılmamaya çalış.

Aynı olmasa da yakın olaylar yaşadım ben de,çalışmaya başladıktan bir yıl sonra evlendik eşimin babası yurtdışında çalışıyordu hep anlattılar buradaki den daha çok para kazanıyor o yüzden yurtdışında diye,isimiz gereği koyde kalacağız okulda öğrenci yetersizliğinden ikinci yıl kapanacak tasinacagiz diye eşya almak istemedim parasını kenara koyalım dedim kaynana oğlumu okuttum o halleder dedi, neyse takilmadim nisanliyken para biriktirdi esim,babası da para verdi yarı yarıya hemen, araba aldı, arabaya para odetti diye mi bilmem düğün için bilezik alacağız dediler eşim para yolladı,bilezik aldık para kalmadı dediler eşim yolladı,salonu gelinligi ıvır zıvır kredi çektik de tuttuk aldık,4bilezik takıldı Allah razı olsun yine bir şey demedim laf geldi arabayı babası aldı oğlum tek alamazdı dedi bir şey demedim,şimdi eşimin erkek kardeşi için 6.500liralik bilezik almışlar bana gösteriyordu bi de para gitmesin diye alltin aldık paramız kalmadı oğlum şunları alıver diye istedi biz yardım ettik,kardeşi askerde para istedi düğünde takılan ceyreklerden bozdurup yolladık.eşime söylediğimde sen paranın peşine mi düştün annemle mi yarisiyorsun bilezik almak için diyo ya ben paragozum kaynima yapılan hazırlıkları kiskaniyorum ya da hakikaten sıkıntı var,kaynim okumamış eşim okumuş bunun altında eziliyor diye düşünüyorum bi tane evleri var eşim hakkını kaynima verecekmiş,bu meseleden sıkıntı çıkıyor bizde de ama artık bıraktım. onlar iyi ben kötü oluyorum konuyu açıp tartistikca,siz de düşünmeyin yoksa çekilmez oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…