Kendimden utanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
senın gonlun bazı seyler ıstemıs ve yapabılecekken yapmamıslarsa onların ayıbı
hayat herkese esıt degıl kendını kotu duruma dusurdugunu bıle bıle bazı seylere takılı kalıp hayatı kendıne zından etme daha fazla
allah daha baska konularda daha guzel seyler nasıp edecek belkı sana ?

Bunu düşünerek hayatı kendinize niye zehir ediyorsunuz ki. Herkesin imtihanı farklı farklı sizide kv niz üzmüş ama yapacak neyiniz var. Bazı şeyleri siz ve eşiniz çalışarak yapabilirsiniz bir de bu açıdan bakın kendinizi uzmenizin hiç bir faydası yok

Geçmişi değiştiremezsin ama şuanı değiştirebilirsin.
Önemli olan şuan çünkü geleceği de bilemeyiz.
O halde eşin yanında olduğu için sağlıklı olduğunuz için mutlu olmaya çalış. Elindekilere bak ve elindekileri sev.
Görümcenin düğünü biter yarın eltinin olur dayısının yeğeninin olur düğünler bitmez senin keşkelerinde bitmez böylelikle.
Hem keşke demek şeytandanmış.

Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
Bana kalırsa yaşadığın kıskançlık değil... Sindirememe duygusu yaşıyorsn bence.. Çünkü sana yapılmadı ama kendi kızları konu olunca hepsini yaptırdılar bu yüzden de biraz da değersiz hissetme durumu var burda .. Kafana takmamaya çalış esinle mutlu olmaya bak .. Bi laf vardır geline etme kızında bulursun üveye etme özünde bulursun .. Hiç takma kafana yat uyu bosveeer :)

içinde oldugunuz duygudan utanmayın bence bunları söyleyebildiğinize göre çok güzel bi kalbiniz var
kıskanmaktada haklısınız kıskanmam diyen yalan söyler
burda önemli olan nasıl bir yol çizceginiz iki yol var ya kıskanıp ortalığı karıştırmak yada görümcenin mutluluguna ortak olmak ikinicisini seçerseniz size çok daha iyi kapılar açılır emin olun

Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
sana olmaması: eşinin ve senin aile imkanları dahilinde olan birşey
görümcene olması ise ,görümcenin eşinin ve görümcenin ailesi imkanları dairinde olanlar
eşine sinirlenecek birşey yok eğer onunda imkanı olsaydı oda yapardıı

Açık sözlü açık yürekli ve dürüst bir insansınız bu size yeter. Hayaller hayatlar... Hangi birimiz hayal ettiklerimizi tam 12den yaşıyoruzki...

Onunla beraber sende mutlu ol. Hayat müşterektir,herkes aynı şeyleri yaşamaz. Imtahan dünyası.. sen Allah a dua etmeye devam et.

Ben sizi çok iyi anlıyorum benzer hisler taşıyoruz.içimde kalan bazı şeyler var üstelik maddi durum varken alınmayan olmayan şeyler.ben de görüyorum başka düğünleri nişanları vs.üzülüyorum elimde değil.
Ama ben şöyle yapıyorum şu an mutlu muyum eşim iyi bir eş mi beni mutlu ediyor mu? Bu soruların cevabı evetse geri kalan şeyler önemsiz aslında.çünkü çok paralar harcayıp gösteriş içinde evlenip mutsuz olan insanlar var.

Aslında kv den beklemek doğru değil bence. Ama seni de anlıyorum. Eşin kızacağına seni teselli etse, ben sana çok daha güzellerini yaparım diye belki sen de bu şekilde hissetmezsin.

Evlilik aşması değil sonrası önemli olan. 8 yıllık evliyim bunu idrak ettim. Kimsenin ne fazla malını nede evlenirken yapılan bende olmayanini kıskanmam o yuzden. Geçmişe takılmak yerine bu günümüze sukretmek gerek. Kapımızı kapatınca huzurlumuyuz bitti. Kendinizi huzursuz etmek için malzeme aramayın

Bunun benzerini ben de yaşadım.bana olmayan herşeyi gorumceme istediler. Ama ben çok ah ettim, açık konuşuyorum. Kıskançlık değildi bendeki, gorumcemin karakter olarak da kalitesi yerlerde olduğu için asla kiskanmadim aksine çok kiskanildim onun tarafından. Ama Allah oyle büyük ki, kimsenin hatırlamak istemeyeceği kadar kötü bir düğünü oldu.
Allah çok adil.

Herkese cok tesekkur ederim, okadar guzel yorumlar okudum ki .. birilerinin beni anladigini hissetmek cok guzel .. tesekkur ederim

cogunlukla herkes maddi beklentiden yana anlamis evet maddi olarakta olmasina ragmen yapmadilar ama maddiyat bir yana, manevi olarak daha cok hayal kirikligi yasadim ben her konuda.. telefonda bile bir eksik var mi, herhangi bir konuda yardim edebilecegim bir durum var mi diye sorsa tek bir kez okadar mutlu olacaktim ki .. musaitmisiniz bir aksam size gelelim konusuruz ne olur nasil olur deseylerdi tek bir kez, yedi kat el gibi, baskasinin evladi evleniyormuscasina degilde ........ herneyse boyle kursagima kadar doluyum, bogazimda koskoca tas yutkunmaya calisiyorum sadece.. elimde degil neden kafama takiyorum bilmiyorum.. simdi gorumcemin kayinvalidesi her isine nasil kosuyor, icten kizim diyor .. icim sizliyor cunku bende boyle davranilmayi hakediyordum ...

dediginiz gibi hayaller hayatlar... hayat insana adil davranmiyor iste

insallah bu duyguyu yenebilirim ve mutlu olurum, tesekkurler

Belki onun da çok kötü bir evliliği olacak esi anlayissiz olacak o zaman da sevinecek misin ? Onemli olan huzur bosver gerisini.belki esinin imkanı yoktu elinden o kadarı geldi, çok fazla da huzursuzluk çıkarıp eşini kendinden soğutma, sonra buraya eşim benden uzaklaştı diye konu acabilirsin

Bana kalırsa bunları düşünerek kendine dert etme düğün dediğin 1 günlük şey ama sonrasında eşinle geçimin daha önemli eşinin sana karşı davranışları ilgi alakası iyiyse gerisinin hiç önemi yok :) bazı aileler kendi kızlarının herşeyi olsun isterler ama gelinlerine almak yapmak istemezler aynı dertler ben de dahil olmak üzere çoğu kişinin başına gelmiştir.Aksine şükrettim evlenebildik diye..Sen kendinle ilgilen eşinle ilgilen gerisi fasafiso

Herkesin evliligi kayinvalidesi vs ayni degil maalesef. Hem daha dur evlenmemisler bile. Bu dugun dernek meselesi isin eglenceli kismi, esas bundan sonrasi onemli. Sen kocana kendi ailene sıkı sıkı tutun, mutlu evlilik kendi icinizdeki huzur canim. Gorumcen icin mutlu ol. Maddi manevi bizlerden cok iyi olanlar var hepsini oturup gozlemlemeye kalksak kafayi yeriz.

Eşinle huzurluysan geçmişi boşver. .

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bunu ancak yaşayan bilir. Bende evlenirken düğün istememe rağmen eşim düğün yapmaya durum olmadığını ama eğer çok istiyorsam kredi vs ile halledeceğini söyledi kıyamadım zor da mesleği var bunları düşünüp kafasına takmasını istemedim nikah yaptık herşeyin en ucuzu yapıldı edildi ama mutluydum ben çünkü aşık olduğum insanla evleniyordum. Gel gelelim bundan yedi yıl sonra kaynıma çok ama çok zengin bir gelin buldular. Gelin tarafı yemekli düğün pahalı takılar eşyalar vs vs baya bişey istediler. Kayınpederim bunlar için arsa satıp yarısı kadarını karşıladı diğer yarısınıda kaynım kendi parasıyla ödedi. Ve ben bu düğün aşamasında hep boğazımda bir yumruyla gezdim sürekli suratım düşük ağlamaklıydım . Eşim farketti durumu ve ben ağlayarak ben zengin olmadığım için mi düğünü haketmedim diyebildim. Ben seni sevdiğim için sana kıyamadığım için düğünden vazgeçtim dedim. Eşim de bende seni seviyordum evlenmek istiyordum eğer diretseydin bende ne yapar eder düğün yapardım dedi. Yapardım ederdim demeler çok afaki ama bjnu demesi bile yetti kendimi iyi hisettirdi. Ama buda bana ders oldu içimde kalmasını istemediğim şeyleri şimdi diretiyorum eşime :))

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bunu ancak yaşayan bilir. Bende evlenirken düğün istememe rağmen eşim düğün yapmaya durum olmadığını ama eğer çok istiyorsam kredi vs ile halledeceğini söyledi kıyamadım zor da mesleği var bunları düşünüp kafasına takmasını istemedim nikah yaptık herşeyin en ucuzu yapıldı edildi ama mutluydum ben çünkü aşık olduğum insanla evleniyordum. Gel gelelim bundan yedi yıl sonra kaynıma çok ama çok zengin bir gelin buldular. Gelin tarafı yemekli düğün pahalı takılar eşyalar vs vs baya bişey istediler. Kayınpederim bunlar için arsa satıp yarısı kadarını karşıladı diğer yarısınıda kaynım kendi parasıyla ödedi. Ve ben bu düğün aşamasında hep boğazımda bir yumruyla gezdim sürekli suratım düşük ağlamaklıydım . Eşim farketti durumu ve ben ağlayarak ben zengin olmadığım için mi düğünü haketmedim diyebildim. Ben seni sevdiğim için sana kıyamadığım için düğünden vazgeçtim dedim. Eşim de bende seni seviyordum evlenmek istiyordum eğer diretseydin bende ne yapar eder düğün yapardım dedi. Yapardım ederdim demeler çok afaki ama bjnu demesi bile yetti kendimi iyi hisettirdi. Ama buda bana ders oldu içimde kalmasını istemediğim şeyleri şimdi diretiyorum eşime :))
Merak ettım zengin gelin napıo babası para mı veriyo kızına ev falan almıstır

Kıskançlık değil bu,imrenme. Kendini suçlu hissetme çünkü sen o mutlu diye değil,aynısını sen yapamadın diye üzgünsün. Bu seni kötü biri yapmaz

Back
X