sizi öyle iyi anlıyorum ki
ama anlatacaklarımı iyi okuyun umut olsun size. 2004 te çoook severek evlendik.2 sene istemedik bebek. sonra istedik. hemen hamile kaldım. herkese söyledik. herkes mutlu biz mutlu.. ama malesef dış gebelikmiş. iç kanama ve sezeryan.mahvoldum.1 yıl sonra yeniden dedik. yine hemen hamile kaldım yine dış gebelik

tüp bebek dediler.kendi kendine hamile kalma tüplerin sorunlu ölürsün dediler dr lar.. peki dedik.. 1, 2, 3 kere denedik sonuç hep 0 bhcg.. senin gibi oldum.öleyim dedim, boşanalım dedim, insanlardan uzaklaştım,k,mseyle görüşmemeye başladım...

ama bir şey olumluydu.. eşimle daha çok seviyorduk birbirimizi artık.sımsıkı kenetlendik.dr. dr um polip var histereskopi dedi tamam dedim. 3.tüp bebekten sonra ve 2 rahim filminden sonra dr um bu sefer laporoskopi dedi. tamam dedik.. eşime dedim laporoskopiden önce sonkez normal deneyelim. denedik o ay. laporoskopiye girdim. çıktığımda dr um hamileydin ama yine dış gebelikti aldım bebeği ve tüplerini bağladım dedi

artık kendi kendime asla hamile kalamayacaktım

.. öleyim dedim ama olmadı..anneme ve eşime kıyamadım. laporoskopiden sonra tekrar tüp bebek.. ve ben hamileyim:) ama kısa sürdü sevincim. yine dış gebelik.. nasıl olur dedim tüpler kapalı? bu sefer 10.000 kadında 1 kadının başına gelen servikal dış gebelik.yani bebek rahim ağzında

ve kanama başlarsa rahim de dahil herşeyi alarak beni hayatta tutabiliyotrlar..

allaha çok şükürki erken teşhis ve usta eller sayesinde sadece bebek gitti.. ama ben vazgeçmedim. 2 ay sonra yine tüp bebek ve ben yine hamileyim..herşey çok güzel kese kalp atışı.. :) ama 2,5 aylıkken kalbi durdu:)ve küretaj.dünyam yıkıldı. öleyim dedim ama yine eşim ve annem canlarım.. sonra yine tüp bebek yine hamileyim ama bu sefer kimyasal gebelik kendiliğinde söndü gebeliğim. vazgeçmedim 3 ay sonra yine tüp bebek ve yine kimyasal gebelik yine kendiliğinde sönen gebelik..

bu sefer dr um 3.rahim filmini istedi.rahimde 2 küçük yapışıklık görüldü ve arkasından şinesi denen histereskopi operasyonu ile yapışıklıklar açıldı. 3 ay sonra yine tüp bebek ve ben yine hamileyim.. 2011 ramazan ayı. kese görmeye gittik.kese yok. arife günü karın ağrısı ile acile giitik..

yine dış gebelik

dr diyor açık ameliyat

eşim ağlar bir köşede , abilerim ağlar başka bir köşede.. çünkü ben diyorum ki " bırakın beni ameliyat olmam öleceğim.. istemiyorum kurtarmayın.. bana 1 iğne yaptılar.. sakinleşmem içinde tamam dediler ameliyat yok. ama eşime ve abilerime " sabah ilk ameliyat sizin hastanızın ve gece acil bir durum olursa da bayıltıp ameliyata rızalı yada rızasız alacağız". allah yardım etti ve mucize gibi iç kanamam yapılan methotraxat iğnesinin sonunda sabaha karşı durdu.bütün bayram hastanede geçti. eşim yeter artık dedi."ben çocuk istemiyorum.vermiyor işte allah.ben seni istiyorum çocuk yüzünden seni kaybedemem" ve biz vazgeçtik.
evlat edinmek için başvuru yaptık.ama ben tekrar tüp bebek düşünmeye başladım bu arada.. ve eşim konuyu açtırmamasına rağmen arada ufak ufak onada işlemeye başladım yine.ve aralık ayında yine tüp bebek merkezindeydik.tedavim çok kötü gidiyordu.dr a dedim " yarım bırakalım bu tedaviyi" . hayır dedi toplayalım yumurtaları olmazsa transfer yapmayız. peki dedik. ve şu an 8 aylık hamileyim. :) 1 oğlumuz olacak:)
demem o ki gerçekten istiyorsan sakın vazgeçme ve ne olursa olsun moralini yüksek tut.11 tüp bebek denedim ve bu 9.hamileliğim.tam anlamıyla 9 doğurdum yani.ölmeyi istemeni çok iyi anlıyorum çünkü insansın ve anne olrak doğmuşsun her kadın gibi.bu bir sınav ve çalışınca veriyoruz inan:) sana moral olsun diye yazdım herşeyi.. yazarken kısa sürüyor ama tam 5 yıl sürdü tüm bu yaşananlar.. en çok üzüldüğüm anlar eşimin ağladığı anlardı.. ve hiç birini ailemle dahi paylaşmadım.. sadece son dış gebeliğimden haberi oldu abilerimin..annem bile bilsin istemedim ..eşine sarıl ve yola devam et. pek çok insan var ilk seferde hamile kalan.daha yolun başındasın yıkılman için çok erken ..tek değilsin ve yanlız değilsin..
azmin elinden hiç bişey kurtulmaz.. :) yola devam..