- Konu Sahibi miss_angel
sizin durumunuz neydi canım benim
profilimden açtığım konuya girerek ayrıntılı bakabilirsin canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizin durumunuz neydi canım benim
profilimden açtığım konuya girerek ayrıntılı bakabilirsin canım
mrb arkadaşlar biri yada birileri nolur bana yardım etsin dayanamıyorum artık yaşadıklarıma kısaca anlatayım derdimi yaklaşık 3 senedir evliyiz 2 yıldırda bebek istiyoruz eşimle önce ön muayene olduk bebek için eşimde sperm sayı sorunu vardı aşılama deneyecekken sorun çıktı bende rahmimde yapışıklık varmış olmadı hsg çekildi bi sorun yok dedi doktor 1 yıl daha denedik eşime kullandığı ilaçları bıraktırdım sigarayı bıraktı vs... gittiğim 5 doktor herhangi bişeyimin olmadığını sorunun eşimde olduğunu söyledi tüp bebek denemeye karar verdik.
özel bi merkezden randevu aldık ve gittik eşim sperm testi verdi ben muayene oldum hsg filmimide götürdüm doktor rahim boynumda sorun olduğunu söyledi pzt histeroskopi yapılcak arabada gelirken çok ağladım neden dedim neden isyan ettim kendime eşime istersen boşanalım dedim çok kızdı bu senin elinde olan değil allah dedi sadece eşimi çok seviyorum ve onun bu şekilde mutsuz olduğunu görmek beni hergün öldürüyor arkadaşların çocuklarına bakarken içi gidiyor insanlar hani bebek diyo eşim üzüldüğüm için şuan erken diyor ama biliyorumki içten içten yıkılıyor 2 yıldır her ay kırmızılardan yoruldum utanıyorum kendimden ve canıma kıyma noktasına geldim eşim asla affetmem seni bu bizim imtihanımız diyor neden böyle oldu anlamadım sırf eşim için yaşıyorum şuan affetmeyeceğini bildiğim için yoksa bu kadar dayanamazdım yaşadıklarıma![]()
ya diyorum gerçekten anne olamasam ya eşime o mutluluğu tatıramazsam affetmeyeceğini bilsemde şuanki psikolojim beni bunlara itiyor gelecek ay başlıcak tüp bebek için tabi histeroskopi sonucuma göre beni bu dünyaya allah bu şekilde gönderdi ben istemedim böyle olsun ne yapayım kızlar ne olur bi akıl verin![]()
baktımda benimde şimdi anestezi fobim geldi aklıma çünkü hsgde genel anestezide yaptılar bi on dk uyandıramamışlardı beni uyanıncada baya saçmalamıştım şimdi aklıma geliyo gülüyorum nası oldu diyede pzt gene genel anestezi olacak histeroskopide umarım bukez baya bi saçmalamam alışkanlık haline getirmemişimdir dilerim saçmalamayı
seni okadar iyi anlıyorumki anlatamam
bende senin yaşadıklarını yaşıyorum tam 12 yıldır.evlilimin 11 yılı tedavilerle geçti 6 tüp denememin 4 tanesi gebelikle sonuçlandı ve toplamda 6 bebek kaybettim.en son kaybım mayıs ayındaydı uykumun içinde ağrım yok kanamam yok hiç bir sorun yokken geldi ilk bebeğim normal doğum gibi geldi wc koştuğumda bebeğimi gördüm 13 haftalık hamileydim çığlık atmamla diğeride geldi çamaşırımda iki bebeğim duruyordu elleri kolları ayak parmakları gözleri herşeyleriyle ordalardı o an ölmek istedim bu kabus olmalıydı uyanmak istedim olmadı gerçekti hepsi.bende eşime ayrılmayı teklif ettim bebeklerini taşıyamıyorum doğurup kucağına evlat veremiyorum dedim o ise bu bizim sorunumuz ben olucaksa senden olsun seninle yaşlanayım istiyorum dedi ve bana herzaman destek oldu kalbimdeki acıyı kelimelerle anlatamam rabbim her uzvunu noksansız yarattığı bebeklerime ömür vermemişti.ona inanıp sığınmaktan başka çarem yok ben inandım bu yoldada gidebildiğim kadar gidicem rabbim emeğimin acımın gözyaşımın mutlaka mükafatını verecektir senden isteğim asla pes etme bir sürü forumda umut dolu ne hayat hikayelri okudum hepsi ayrı umut verdi.sürekli söylediğim ise ben bir gün anne olucam aşık olduğum adamın bebeğini doğurup onları oynarken izliycem, olumlu düşün olumlu olsun fikrini benimsedim ama inan defalarca ölmek istedim ama hakkım yok evlat sahibi olamadım diye annemi evladından edemem buna hakkım yok ben nasıl bir bebek için yanıp tutuşuyorsam annemde benim için öyle yanıp tutuşuyor tüm deneme süreçlerinde yanımdaydı annem hamileliklerimden biri 6 ay sürdeü sürekli bendeydi yatağımdan kaldırmadı o bana böle destek olurken ona bu acıyı yaşatamam sende aynı durumdasın düşün lütfen herkezi bi yana bırak anneni düşün hakkın varmı onu bölesi bir acıyla yakmaya?
lütfen toparlan bebeğini çağır çin inancına göre bebekler anne babalarını seçermiş sende güzel düşüncelerle bebeğini çağır pes etme güçlü ol bir an önce bebeğin seni seçsin
rabbim yardımcın olsun emeklerini boş çevirmesin umarım en kısa zamanda tüm bunları unutursun...........
sanırım ağrı eşiğiniz çok düşük ,ben iki kez hsg çektirdim anestezisiz.ameliyat korkumun sebebi uyanamama ve bayılma korkusuydu çok şükür atlattım ameliyat olalı 2 hafta oluyor.ne kadar stres yaparsan o kadar kötü bir süreç yaşıyorsun.ben çok stres yaptım ameliyathaneye ağlaya ağlaya girdim.şimdi o halime gülüyorum.stres yapacak hiçbir şey yok zaten sakinleştirici yapıyorlar.yapman gereken tek şey moralini yüksek tutman.umarım en kısa zamanda meleğine kavuşursun.sen,ben ve isteyen herkes...rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.amin.
mrb kızlar eşinize sperm testi kaç kere tekrarlandı?
mrb kızlar eşinize sperm testi kaç kere tekrarlandı?
benim eşime 7 kez tekrarlandı 2si tüp bebek merkezinde diğerleri hastanede
şöyle başlayayım ilk bi kaç testte düşük çıktı sonra eşime vitamin takviyesi başladım internetten okudum araştırdım makale falan çevirip uyguladım selenyum çinko evicap trental ace plus gibi ha bide kış olduğundan taze havuç suyu sıkıp içirdim hergün çünkü ben burdaki doktorlara güvenemedim dediğim gibi direk hormon verdi iğne falan kullandırmadım böyle 3 ay falan devam ettik sonra mlde sayı 3 milyon arttı harekettilik canlılık yüzde 85 falan çıktı ama genede 20 milyonun üstüne çıkmadı sayı sonra aşırı kilo aldı 20 kilo kadar ilaçlardan mecbur bıraktırdım yaklaşık 6 aydır kullanmıyor bence en iyi testi tüp bebek merkezinde yapıyolar bence orda yaptırın yaptırıcaksanız
canım birkez yaptırdık acıbadem tüp bebek merkezinde.yalnız eşim testi yaptırıken stresten tam boşalamamış sadece bir iki damla verebilmiş.normal bir şekilde testi yaptıramamış yani.çıkan sonucuna göre direkt tüp bebek dediler.doktor test tekrarlansın dedi.ben de bir umut testin sonucu değişir mi acaba diye sana soruyorum.doktor yarı yarıya ihtimal verdi.kan testi gibi değil sperm testi değişebilir dedi.ama siz kendinizi tüp bebeğe alıştırın dedi![]()
canım erkek testisindeki sperm 72 günde bir yenileniyor yapı olarak unutmamak gerek evet testte eşim hep çok zorlandım der psikolojik olarak çünkü bi uyarılma olmuyo buda etkili sonuçlarda geçirmiş hastalığı varikoseli enfeksiyon öyküsü falan varsa geçmişte etkilidir sperm üretilmesinde renkli doopler karaciğer fonksiyon testi progesteron testi prolokatin testi tsh fsh bu testlerde aslında yapılmalı hiç yaptırdınızmı yoksa direk sperm testimi verdiniz çünkü sperm üretilmesinde bi sorun varsa bu testler bilgi verir