kendimden yoruldum takıntılı aşktan kurtulan var mı?

Nesinden kurtulamıyorsunuz mesela?
bu durumdan kurtulamıyorum her şeyi denedim yeni birinide almaya çalıştım hayatıma aklınıza gelecek her şeyi denedim ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu düzeltmek istiyorum ama gücüm yetmiyor. başkasını da hayatıma almayı denedim o kişiye aşık olamadım diye mi unutamadım diğerini bilmiyorum

2020 kasım ayında terapi almaya başladım hala devam ediyorum. hala aynı kişiden kopamadım. bir geliyor sonra kötü kavga edip yine bitiriyoruz. ama her seferinde ben yaşayan ölüye dönüyorum yemeden içmeden kesiliyorum ve sevgim asla azalmıyor
Eeee canım benim. Sen bu adamla hala irtibata giriyorsan , gidip gelmesine müsade ediyorsan niye haline şaşıyorsun ? İyileşmek için kangren yeri kesip atmak gereklidir. Herif senin halinden mutlu oluyordur belki. Niye geri hayatına gelmesine müsade ediyorsun ?

bu durumdan kurtulamıyorum her şeyi denedim yeni birinide almaya çalıştım hayatıma aklınıza gelecek her şeyi denedim ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu düzeltmek istiyorum ama gücüm yetmiyor. başkasını da hayatıma almayı denedim o kişiye aşık olamadım diye mi unutamadım diğerini bilmiyorum
Her hayatına aldığın insana aşık olmak zorunda değilsin. Sürekli hayatına birilerini de almak zorunda değilsin. Aşkı atlatmak zaman alabiliyor. Hayatından çıkart herifi asla irtibat kurma , zamanla kendine gelirsin. Yara deşmesine izin verip iyileşemiyorum diyorsun resmen.

Her hayatına aldığın insana aşık olmak zorunda değilsin. Sürekli hayatına birilerini de almak zorunda değilsin. Aşkı atlatmak zaman alabiliyor. Hayatından çıkart herifi asla irtibat kurma , zamanla kendine gelirsin. Yara deşmesine izin verip iyileşemiyorum diyorsun resmen.
Eeee canım benim. Sen bu adamla hala irtibata giriyorsan , gidip gelmesine müsade ediyorsan niye haline şaşıyorsun ? İyileşmek için kangren yeri kesip atmak gereklidir. Herif senin halinden mutlu oluyordur belki. Niye geri hayatına gelmesine müsade ediyorsun ?
çok denedim ama nasıl oluyor biliyor musınız gün geçtikçe kızgınlığım dinip özlem ağır basıyor ve çokk özlediğim bir gün bana geliyor böyle susuzluktan ölürken su bulmuş gibi oluyorum. bu döngüden çok yoruldum sabahtan beri bişey yiyemiyorum yine kavga ettik bu sefer tamamen hayatımdan çıkarmaya niyet ettim ama nasıl yapacağımı nasıl unutacağımı bilmiyorum hiçbir zaman başaramadım

çok denedim ama nasıl oluyor biliyor musınız gün geçtikçe kızgınlığım dinip özlem ağır basıyor ve çokk özlediğim bir gün bana geliyor böyle susuzluktan ölürken su bulmuş gibi oluyorum. bu döngüden çok yoruldum sabahtan beri bişey yiyemiyorum yine kavga ettik bu sefer tamamen hayatımdan çıkarmaya niyet ettim ama nasıl yapacağımı nasıl unutacağımı bilmiyorum hiçbir zaman başaramadım
Başaramadım, denedim diye bir şey yok. Gerçekten iyileşmek istiyorsanız yapacaksınız. Herif su değil oksijen değil yemek değil. Temel ihtiyaç değil. Direnip iyileşeceksiniz. Tabi iyileşmek istiyorsanız. Melankoli severim diyorsanız böyle ömrünüzü yer gidersiniz o kadar.

Tam bu durumda oldugum icin kafa dagitmak amacli girmisken gordum basligini.
Vedalar konusunda ben de oyleyim, insanlara alistigimda onlara asik olmasam bile birakmakta cok zorlaniyorum. Hatta hic asik olmamama ya da çok sevmememe ragmen her iliskimde cok aglamali, yataktan cikamamali donemler vs gecirmisimdir. Suanda da oyleyim, bak saat 4 olmus gune baslayamadim hala; surekli dusunup duruyorum, dusundukce daha da dramatize ediyorum bu arada. Normalde uzgun degilsem bile kendi kendimi uzgun olmaya ikna ediyorum sanirim farkinda olmadan. Yeni bir favori insan bulana kadar devam ediyor bu durum. Isin komik tarafi bu sefer sevgilim bilr olmayan ama surekli gorustugum, konustugum kisi icin boyle hissediyorum, yani adami zaten cok sevsem sevgili olmaya calisirdim. Bu da sadece aliskanlik oldugunu kanitliyor.

Bence bu benim için yalnızlıktan kaynaklaniyor. Yalniz biriyim, hadi diyip cikacagim yakin cevrede arkadasim yok, birini bulunca butun duygusal ihtiyacimi ondan karsiliyorum. Gidince de ooyle kalakaliyorum. Herhalde bu üzüyor beni.

Birazdan kalkip biraz kendime geldikten sonra duygularimi ve neden kaynaklandiklarini, nasil cozebilecegimi bir not defterine yazacagim. Biraz daha mantikli bakip daha az duygusal dusunmemi saglayacaktir.

Temelli olarak nasil cozulecegini bilmiyorum.
Basliginda kendimden bahsetmis oldum kusura bakma, kendini analiz etmek iyi geliyor, sen de bunu dene.
sizin ilişkiniz ne kadar sürdü ne zamandır ayrısını?

Başaramadım, denedim diye bir şey yok. Gerçekten iyileşmek istiyorsanız yapacaksınız. Herif su değil oksijen değil yemek değil. Temel ihtiyaç değil. Direnip iyileşeceksiniz. Tabi iyileşmek istiyorsanız. Melankoli severim diyorsanız böyle ömrünüzü yer gidersiniz o kadar.
melankoliden çok daha fazlası bu ben her yaşadığımız olayda hasta oldum hastanelik oldum kimse bu durumlara düşmek üzülmek istemez

sen nasılsın peki canın yanıyor mu
Canım yanıyor tabiki çoğu zaman kendime kızıyorum bana bunları yaşatmasına izin verdiğim için.Psikolog desteği alıyorum irtibatta değiliz işim var çalışıyorum.Muhtemelen zaman alacak unutmak bir süreç.Yeni birini şuan için düşünmüyorum bir iki kere zorladım kendimi görüşsem mi diye ama istemedim.Hani gönül yorgunluğu denir ya beni anlatıyor.

Canım yanıyor tabiki çoğu zaman kendime kızıyorum bana bunları yaşatmasına izin verdiğim için.Psikolog desteği alıyorum irtibatta değiliz işim var çalışıyorum.Muhtemelen zaman alacak unutmak bir süreç.Yeni birini şuan için düşünmüyorum bir iki kere zorladım kendimi görüşsem mi diye ama istemedim.Hani gönül yorgunluğu denir ya beni anlatıyor.
onun hayatında birisi var mı o mu ayrılmıştı senden? umarım en kısa sürede atlatırız

melankoliden çok daha fazlası bu ben her yaşadığımız olayda hasta oldum hastanelik oldum kimse bu durumlara düşmek üzülmek istemez
Dediğim gibi çözüm sizsiniz. 🤷 Dışardan kimsenin yapabileceği bir şey yok. Duygularınızı bu kadar yoğun yaşamak sizi yormak , yaşlandırmaktan başka bir işe yaramaz. Geçen zamanda çabası. Bir gün iyileştiğinizde geriye dönüp ben neler yapmışım diyeceksiniz. Dilerim o günler çabuk gelir sizin için...

2020 kasım ayında terapi almaya başladım hala devam ediyorum. hala aynı kişiden kopamadım. bir geliyor sonra kötü kavga edip yine bitiriyoruz. ama her seferinde ben yaşayan ölüye dönüyorum yemeden içmeden kesiliyorum ve sevgim asla azalmıyor
Malesef o kişinin hayatınıza girmesine müsaade ettikçe tamamen unutmaniz zor görünüyor.
Adam kafasına göre girip cikiyor hayatınıza.
Ben bu şeyin sevgi olduğunu düşünmüyorum.
Kendinizle ilgili halledemediginiz şeylerden kaçmak bence bu.

Benim de hayatımda böyle biri oldu 8-9 ay uğraştım tamamen hayatımdan çıkarttım eline telefonunu alıp kendi numaramı sildim sosyal medyadan ulaşmasını engelledim asla iletişime geçmedim.
Ve zamanla çok daha iyi hissettim.
Kafanızı dağıtacak şeyler yapın hobiler edinin spora gidin bunlar klişe gibi görünüyor ama gerçekten işe yarıyor.
Birde dünyada ondan başka pek çok insan var flört edin erkeklerle illa ciddi bir şey olmasına gerek yok.
Size iyi hissettirecek iltifat edecek insanlarla takılın derim.
Sonra zaten zamanla etkisi azalacak bu insanın.

O kişi olmazsa başkası olur.
Sizin sorununuz tek bir alternatif varmış gibi davranmaniz.
Pek çok balık var denizde yeter ki görmeye çalışın.
İlla cilgincasina da aşık olmaya gerek yok yani size iyi gelen iyi hissettiren biriyle güzelce zaman geçirmeye çalışın.
Ama tabi gerçekten iyi hissetmek istiyorsanız.

Bir psikolog ayrılık acısının ölüm acısına çok benzer olduğunu söylemişti hatta ölümde bir daha ulaşamayacağını bildiğin için kabulleniş daha kolay oluyor. Yapmanız gereken ilk şey ayrılığı ve yas sürecini kabul etmek. Kendinizi kötü hissettiğinizde neden bittiğini hatırlayın. Köşenize çekilip güzel zamanlarınızı düşünür anılara tutunursanız beklemediğiniz bir anda yakalanırsınız. Aklınıza geldiğinde beyninize bunu durdurması için komut verin sonrasında etrafınızda bulunan bir nesneyi 5 duyunuzla algılamaya çalışın. Sonsuz ihtimallerle dolu bir dünyada devam edememek hayatınıza haksızlık olur

Lifely hayatımıza girmiş insanları zihnimiz tamamiyle unutamaz sadece eskisi gibi anlam yüklemeyiz. Bazı şeyler geçmişteki insanları bize hatırlatabilir bu çok normal önemli olan senin bu duruma fazla anlam yüklememen artık. O insanı unutucam diye kendinle inatlaşıyorsun akışına bırak. Seninle aynı dönemlerden geçtim bende geçmişe dönüp baktığımda hep şunu diyorum o olayı yaşamasaydım bu düşüncelerde olamazdım. Bana yapılan bir yanlış bana çok fazla doğru öğretti hayatımda sende olumlu düşün ki hayatın düzene girsin.

bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim yolu var mı
Farkına vararak. Durun tahmin edeyim, muhtemelen geçmişte aile içinde veye arkadaşlar arasında baskın karakterli dominant biri vardı. Ebeveyn ya da başka biri... Bu tanıdık duygu ekseninde yaşamak konfor alanımız oluyor. Tanıdık duygu tanıdık davranışlar silsilesi bizi alışık olduğumuz düzeni devam ettirmeye itiyor. Zinciri bir yerde kırmak lazım, sonra her şey yavaş yavaş yoluna girer. Önce kendinize bir bakın ve layık olduğunuz ilişki şekli nasıl ona karar verin..

Bir psikolog ayrılık acısının ölüm acısına çok benzer olduğunu söylemişti hatta ölümde bir daha ulaşamayacağını bildiğin için kabulleniş daha kolay oluyor. Yapmanız gereken ilk şey ayrılığı ve yas sürecini kabul etmek. Kendinizi kötü hissettiğinizde neden bittiğini hatırlayın. Köşenize çekilip güzel zamanlarınızı düşünür anılara tutunursanız beklemediğiniz bir anda yakalanırsınız. Aklınıza geldiğinde beyninize bunu durdurması için komut verin sonrasında etrafınızda bulunan bir nesneyi 5 duyunuzla algılamaya çalışın. Sonsuz ihtimallerle dolu bir dünyada devam edememek hayatınıza haksızlık olur
haklısınız galiba aklıma iyi anılar gelince hemen yaptığı kötülükleri aklıma getirmeliyim

seneler süren toksik ilişki, her gün aklına gelmesi hatta aklından çıkmaması, her şeye rağmen sevginin bitmemesi gibi durumları yaşayan atlatan var mı? terapi alıyorum bu arada. sosyal medya daha da mı zorlaştırdı unutmayı hep karşımda. normaldede ilişkilerimde arkadaşlık bile olsa insanları kolay silemeyen her şeyi alttan alan affeden biriyim insanlarla vedalaşamayan biriyim vedalar sanki vucudumun bir uzvunu kaybetmişim hissi oluşturuyor bu kişiyle olan ayrılık da böyle hissettiriyor. benzer şeyleri yaşayan ve aşan var mı?
kafanızı dağıtıp zamana bırakacaksınız. kesinlikle hiçbir şekilde stalk yapmayıp iletişim kurmaycaksınız. bu işin oluru budur.

seneler süren toksik ilişki, her gün aklına gelmesi hatta aklından çıkmaması, her şeye rağmen sevginin bitmemesi gibi durumları yaşayan atlatan var mı? terapi alıyorum bu arada. sosyal medya daha da mı zorlaştırdı unutmayı hep karşımda. normaldede ilişkilerimde arkadaşlık bile olsa insanları kolay silemeyen her şeyi alttan alan affeden biriyim insanlarla vedalaşamayan biriyim vedalar sanki vucudumun bir uzvunu kaybetmişim hissi oluşturuyor bu kişiyle olan ayrılık da böyle hissettiriyor. benzer şeyleri yaşayan ve aşan var mı?
Cok duygusalsin demekki sadece kendini yipratirsin ve ne yazikki böyle asiri iyimser insanlar toplumda cok ezilenler oluyor asin kendinizi yikin duvarlarinizi var sayalim karsinizdaki insanin mutlu bir hayati varken sizemi kaldi dertlenmek sizde mutlu olun bir defalik bir ömürünüz var bir daha bu dünyaya gelme sansiniz yok yipratmayin kendinizi mutluluk herkesin hakki

Back
X