Kendimden yoruldum !!

Hazalesma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
111
61
48
23 yaşında bir genç kızım 1 sene önceye kadar 73 kiloydum (163boy) kilom yemekten çok abur cuburdandı abur cuburu hamur işini kesince 53 kiloya düştüm ama ben hala ne kilomdan ne de dış görünüşümden mutlu değilim etrafımdaki herkes zayıflıktan çelimsiz olduğumu söylüyor eski yüzümün çok daha güzel olduğunu söylüyor tabi ki bu da beni mutsuzluğa itiyor.
53 bana göre çelimsiz duracak bir kilo değil açıkçası daha fazla kilo verme derdinde de değilim ama bir insan kendini nasıl sever? Bu sorunun cevabını bilemiyorum ...
vücudum çok deforme oldu spora gidiyorum 1 aydır daha bir değişim gözlemleyemedim hala istediğim kıyafetleri giyemiyorum kendime yakıştıramıyorum kendimi güzel güzelden de öte cirkin görmekten vazgeçemiyorum :’(

Kendini sevmekten geçiyor herşey
Ama paranız var ise dolgularla kendinizi destekleyin

Kendinle barışık ol kimseyi duyma , sağlıklıysan en güzeli sensin , emin ol

ah şu insanlar, yıllarca kilon olur kilo ver derler, verirsin çok verdin derler. kimseyi memnun edemeyiz, kendimizi sevmeli, önce kendimizle barışmamız gerekir. sağlıklı olduğumuz sürece istediğimiz bedende olabiliriz, siz boyunuza göre normal standartlara göre normal bir aralıktasınız, bedeninizi spora giderek de toparlayabilirisniz ama 1 ayda olmaz ve sporunuz kardiyodan çok kas çalıştırma üzerine olmalı bence. yine de sağlıktan şaşmayın ve diyet yaparken beslenmeye sağlıklı beslenme ile bakın,kendinizi aç bırakmayın. giydiğiniz kıyafetlerle aynaya baktığınızda mutluysanız sorun yok. kimseyi mutlu edemezsiniz ve etmek zorunda değilsiniz unutmayın, kendinizi sevin. çünkü her insan biricik ve güzeldir, özeldir.

İnsanların kilosu hakkında yargı dağıtanlardan nefret ediyorum.
Biraz kilo alsanız kilolusun derler.
Ne güzel zayiflamaya karar verip sağlıklı yaşamı secmisssiniz şimdide çelimsiz diyorlar.
Kendileri doyumsuz haberleri yok.
Siz en mükemmel forma da girseniz kusur bulmak isteyen birşey bulacaktır.
Kendinizi sevin
Sağlığınıza önem verin

Bir insanı güzel yapan karakteridir.Bazı insanlar çok güzel öyle itici davranıyorlar ki gerçekten göze hiç güzel gelmiyor..Kişiliğinize önem veren insanlarla arkadaş olun.Yoksa görünüşle kimseyi memnun edemezsiniz..Mutlaka eleştirecek birşeyler bulurlar..Sizin eleştirilerden etkilendikçe daha çok yaparlar..
Krndinizi sevin ve etrafa da bunu hissettirin.O zaman kimse birşey diyemez..
Takıntılı olan kişilerin hep üstüne giderler.
Benim önceden her eleştiride kendimi savunur açıklama yapardım..Ben savundukça onlar saldırıya geçerler di..Şimdi bende kendimi savunmak yerine onları eleştiriyorum..O zaman bisey demeye çekiniyorlar...Demek ki savunma sanatı yerine dövüş sanatı bilmek gerekiyormuş
Kendinizi sevin çok sevin ..Siz kendinizi sevmezseniz kimse sevmez

53 bence de çelimsiz duracak bir kilo değil boyunuza göre iyi. İnsanlar her zaman bir şeyler söyler. Herkesi memnun edemezsiniz. Spora başlamanız güzel. Zamanla değişimi görürsünüz.

Kilo alinca ay çok kilo almışsın derler
Zayıflarsın çökmüşsün derler.
Bekarsan evde kaldin derler.
Evliysen çocuk yok mu doğur derler.
Derler de derler...
Umursama.

Öncelikle yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Elbette bir mucize olup kendimle bir anda barışık olamayacağım ama yazdıklarınız gerçekten iyi geldi
Çünkü artık bende kendime “sorunlu” gözüyle bakmaya başlamıştım
Yakın çevremden kimine göre psikoloğa gitmeliyim zayıflamayı takıntı yapmışım kendimi hala kilolu görmem rahatsızlıkmıs vs vs...
oysa ben yorucu diyetler yapan bir insan değilim spora gittiğim için oradaki hocam protein diyeti verdi disiplinliyim ve diyet dışına çıkmıyorum bu da insanlar tarafından ne yazık ki yanlış anlaşılıyor inşallah spor işe yarar da istediğim bir görünüme ulaşabilirim
Gerçekten rakamlardan çok sıkı bir vücut önemliymiş bunu çok geçte olsa anladım ... :)

Canım konu sahibi, siz komple altın da kaplatsanız kendinizi, heeeer zaman bir kulp takan olacak.

ben farkındayım evet kendini sev vb diyince insana klişe geliyor, bir işe yaramıyor gibi hissediyorsunuz ama aslında öyle değil.

şöyle örnek vereyim, zaman zaman kiloma taktım, canım istedi zayıfladım. Ama bayağı zayıfladım sizden çok daha fazla düşünün.

hayatımdaki insan olsun ailem olsun aşırı zayıf olduğumu , kilo almamı söylediler ama ben takmadım. Çünkü aynaya bakınca kendimi nasıl beğendiğim önemli. Tabi bu patolojik bir takıntı boyutuna gelmemeli ondan bahsetmiyorum.

saçlarımı uzun sever hayatımdaki insan mesela, ama ben kendimi kısa saçlı beğeniyorsam o dönem kestiririm. Kimseyi dinlemem. (Ha asla çirkin olmuş kestirme falan demez, ama hani sorsan sence kısa mı olsun uzun mu kalsın, uzun kalmasını tercih ederim der)

sivilcem çıkarsa elaleme çirkin görünmekten değil, aynaya baktığımda kendimi beğenmediğimden moralim bozulur mesela.

gerçekten her türlü giyinme, bakım vb şeyini kendimi beğenmek için yapıyorum.

demem o ki gerçekten nasıl mutluysanız öyle yaşayın

Kime göre neye göre kilolusunuz veya zayıfsınız. Kim belirliyor bu kıstası acaba oldum olası merak etmişimdir. Eleştirenler kilo konusunda uzman mı, bilir kişi mi... değilse takmayın. Gerçekten insanın psikolojisini bozmaya çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kendim de bu durumları yaşadım. Azcık göbeğim çıktıysa hemen yüzüme vuranlar vardı. Kilo verdim, bu sefer de bu ne zayıflık diyenler oldu. Üstelik çoğu aynı kişilerdi. Muhabbeti sürekli kilo aldın verdin olanlarıda gördüm. Bence bu kilo muhabbeti yapanların kendilerinde ciddi kilo takıntısı ve kompleksi var. Senide kendileri gibi yapmaya çalışıyorlar. Kendinizden memnunsanız ve sağlıklıysanız hiç önemli değil kimin ne dediği. Her denilene kafayı takarsanız, böyle kafanız karışır. İlk önce kendi içinizden gelenin farkında olun lütfen

İdeal kilonuza gelmişsiniz. Spora gidiyormuşsunuz, sıkılaşmaya da başlarsınız yakında. Zamanınız varsa yoga da öneririm sonrasında (kendinizi çok huzurlu ve iyi hissettiriyormuş , pandemi sonrası ben de istiyorum ) Maddi durum iyiyse kuaföre gidin ve saçlarınızı istediğiniz modelde şekillendirin, çıkışta yeni bedeninize göre şık bir şeyler alın ve eve gidip hafifçe, tatlı bahar renklerinde bir ruj sürün, bir rimel bir allık. Hıh şöyle saçlarınızı savurarak bir bakın aynadaki fısstıkk gibi kıza şimdi.. 23 yaşında genç bir kızın güzel olmadığına iii naaannn mıı yooo ruuuuummmm En fazla bakımsızlıktır o, kendini bırakmışlıktır.. Paranız yoksa evde de söylediklerimin yüzde doksanı yapılır,bahane istemiyorum, en kısa zamanda kendinize bunları yaparak ne kadar güzel olduğunuzu ispatlayacaksınız. Yoksa bir daha yorum yapmam size!

Kilo alırsın: sen kilo mu aldın hiç yakışmamış bence kilo ver, popon çok büyümüş vsss
Kilo verirsin: kilo al,çelimsiz olmuşsun,hasta mısın, bir deri bir kemik kalmışsın vss diye uzar gider bu liste.Siz kendinizi sevin size iyi gelen kiloda kalın. Boyunuza göre kilonuz da gayet iyi. Hafif dolgun olayım dersende 60 kiloya kadar çıkarsın.Ama başkalarına göre yaşamayın.

Kilo veren insanlara hep söylenen şeyler bunlar. İnsanlar maalesef hiç düşünmüyor karşısındaki üzülür mü diye. Hatta kilo verince ilk söylenen şeylerden biri ne oldu yüzün çökmüş, hasta mısın falandır. Bizim toplumumuzda yaşı ilerlemiş kadınlara göre kilolu olmak, sağlıklı olduğun anlamına geliyor gibi şey aslında. O yüzden siz hiç takılmayın. 53 kiloya kadar düşmüşsünüz. Eminim taş gibi olmuşsunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…