kendime hic guvenim yok ezik gibi hissediyorum

mrymmrym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
427
160
53
kendime guvenemiyorum bi turlu cok duygusalim mantigimla hareket edemiyorum neye nasil tepki verecegimi bilmiyorum bu yuzden bi tartisma yasasam sessiz kaliyorum bulundugum konumdan hic hosnut degilim hep bi memnuniyetsizlik hali var bende nisanliyim ve bu kadar ozguvensiz oldugumu ona gostermemeye calisiyorum cok icime kapaniyorum bunun gibi bi suru kotu ozelligim var omur boyu boyle yasamak istemiyorum bu durumdan nasil kurtulabilirim

insanin icinde olmali galiba bu ya.
Yada acayip fazla ezilmeliki icindeki kaplan aktif hale gecsin.
Burcun ne senin canim?

Biraz daha acarsan daha faydali yorumlanir. Ozguvenim yok derken? Nasil olumsuzluklar yasiyosun? Nisanlin mi uzuyo seni?

Kendini sevmekle başla. Özgüvensizliğin temel nedeni kendini eksik görmektir. Sana göre eksik olan yönlerin neler?

Bende aynı senin gibiydim ama bazı zorlukları aşmayı öğrenince insanın kendine güveni geliyor. Arada hala aptal ın teki yim dediğim davranışlarI'm var. Ama evlenmek çalışmak çocuk sahibi olmak bunlar insanı yıpransa da kişiliğini oturtu yor. Kendine haksızlık etme

Utanma duygusuyla başa çıkın bence, özgüvenimi öyle aldım. Çok utangaç, haliyle özgüvensizdim. Sonra "Aman nolcakki, ben buyum" dedim ve sesim daha gür cıkmaya başladı =)

Liseden once bende bende ice kapanik ezik hisseden konusamayan biriydim annem baya dertlenmisti noldugunu bende anlamadim ama annemin tabiriyle icimde canavar varmiş uykudan uyanmiş tarzi birsey oldu ve 180 derece dondum suan 21 yasindayim lise donemindeki kadar degilim yine duruldum artik ama eskisi gibide degilim nasil oldu bilmiyorum caba sarf etmedim ama o sessiz zamanlarimda coook aglayarak pisarak eve geldim cok ezildim ses etmedikce yani bu dunyada herkes en sessizine saldirir artik canimami yetti yoksa hakikaten canavar mi uyandi bilmem kendiliginden astim ama buseferde cok sinirli agresif birine dönüştüm herzaman icin olmasada tartismalarda acayip alevlenir oldum iste bigun seninde damarina saglam basildiginda ogrenirsin belki

Kişisel gelişim ve özgüven kitapları okuyun. Sacinizi boyatin, kestirin. Alışveriş yapin içinde kendinizi güzel bulacaginiz kıyafetler alin. Cunku özgüven kendini sevmekten geçer.

Biraz daha acarsan daha faydali yorumlanir. Ozguvenim yok derken? Nasil olumsuzluklar yasiyosun? Nisanlin mi uzuyo seni?
nisanlimla cok buyuk sorunlar yasadik ama atlattik cok sukur ben genelde sosyal iliskilerde boyleyim universitedeyken boyle degildim okul bitti kac senedir evdeyim kazanamiyorum bi turlu ve uzun zamandir ailevi sorunlarim var anlasamiyorum onlarlada boyle oluncada bu sosyal cevremede yansiyo kendime olan guvenimi tamamen yitirmis durumdayim insanlarla konusurken rahat degilim hep cekinerek konusuyorum

Bu tarz problemler genelde "çok ciddi / ağır bi acı yaşayana kadar" oluyor.
Henüz çok büyük bir hayat tecrübesi yaşamamış olmandan kaynaklanıyor gibi senin de.
Büyük bir tecrübe atlattığın zaman, ölüm gibi vs, ister istemez olgunlaşıyorsun ve nasıl atlatabildiğine herkesten önce kendin şaşırıp, kendine biraz daha güvenmeye başlıyorsun. Sanki "bundan sonra nolursa olsun artık" sana koymazmış gibi gelmeye başlıyor.
Bu eşiği atlamak lazım kurtulmak için.

İkinci kurtulma yolu ise, "kendini gerçekleştirmek".
Büyük bir idealine, hedefine ulaşman gerek yani, bunun için tabii önce bir hedefin, hayalin olması gerek. Eğer yoksa, buradan başla.
Ve eğer ulaşman zaman alacaksa, kendine küçük küçük hedefler koy, onlara ulaş, ulaştıkça kendine güvenin ister istemez gelecektir.

yengec burcuyum belki bundanda kaynaklaniyo olabiir

hmm.. evet asiri alingansin.
benim bi arkadasimda oyledir.
Kizi ezerler hic sesini cikarmaz.
kendini savunmak bi tarafa, ben savunurum arkadasim hoslanmiyor yaptiginizdan diye.
Arkadasim: ¨'bi sorun yok hoslanmama felan yok' der.
Burda haksiz olan ben olurum, o gunden itibaren hic bi zaman daha arda cikmadim ona kusura bakmasin .

Senin ( ve o arkadasimin) yapmasi gereken: kabugunu kirmak.
Cok dusunmemelisin insanlari kiricagindan.
Geri bide derki arkadasim yok ben kizmam onlara: obur dunyada nasil olsa Allah hesabini sorucak.
Nasil sinir olurum off. Tm Allah sorucakta, bu dunyani cehnneme cevirmek niye?

Kendini sevmekle başla. Özgüvensizliğin temel nedeni kendini eksik görmektir. Sana göre eksik olan yönlerin neler?
universiteyi bitireli uc yil oldu ama ise giremedim hep bunun ezikligini yasiyorum sanki atansam butun dertlerim biticekmis gibi ama olmuyo ve bu sosyal cevremede cok yansiyo insanlarla dogru iletisim kuramiyorum buda yetmezmis gibi nisanlimin ailesi benim ailem cok canimi sıkıyorlar

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Ben de istediğim gibi bir iş bulamıyorum. Şu an eğitimini aldığım işle alakası olmayan bir iş yaparak özel ders veriyorum. Ama bunu hiç bir zaman kendi eksikliğim olarak görmedim. Bu tamamen sistemin yanlışlığı ve bu ülkenin yamukluğundan kaynaklanıyor. Sen de böyle görmeye çalış. Senin bir hatan ya da eksikliğin yok bu konuda.

tatlım belliki vkti zamanında biraz bastırıldın o yüzden böylesin, ama unutma her yerde karşındakinin davranışını sen ayarlarsın kontrol sende olsun başkalarında değil ok
sen eğildikçe karşındakide eğilmez, sen eğildikçe üstüne çıkarlar, omuzuma çıkın dersin yok tepene çıkcaz derler bunuda unutma, o yüzden kimsenin karşısında basılma

O kadar okudu boşa okudu bos bos evde oturuyor diye düşündüklerini sandigindan oluyor bunlar kuzenimde de vardı ise başladıginda herşey duzelcektir umarım.bazen oturup acaba benim hakkımda bununu diyor boylemi düşünüyor diye kuruyoruz ama kurdugumuzla kalıyoruz dese nolcak demese nolcak bence başkaları için yaşadığımızdan bunların hepsi sadece kendin için yasa kim ne derse desin düşünürse dusunsun kimse kimseden cekinecek kadar ustun değildir bence sadece saygı duymamiz gereken makamlar kişiler vardır umarım asarsin bu durumu en kısa zamanda

haklisin ama ne ailemden ne nisanlimdan hic destek gormeyince yalniz hissediyo insan bazen nisanlimla paylasiyorum bosver benim param ikimizede yeter diyo gecistiriyo ben mutsuz olduktan sonra ne yapayim onun parasini ama benim su anki psikolojimi anlayan bi allah kulu yok cevremde inan insanlarla iletisim kuramiyorum bi turlu

bunu nasil yapicagimi bi bilsem

haklisin bende sinir oluyorum bu halime ama bunu nasil yenecegimi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…