Kendime öfkeliyim ..

Dün , köyde oturan bir akrabamızı misafirliğe gittik . Kızım altı yaşında , kapının önünde oturuyorduk.. ben tuvalete gittim . O sıra , başka bir erkek çocuk , orada çişini yapmış ve maalesef kızım da görmüş . Bana , eve dönünce , neden onun özel bölgesi farklı dşye sordu .. sanırım bu konuda hep kendimi suçlayacağım .. çünkü o erkek . Kadın ve erkekler birbirinden farklı dedim kısaca, bana istediğini sorabileceğini söyledim teşekkür ettim sorduğu için . Ama ben neden onu gözümün önünden ayırdım böyle ihtimalleri düşünemedim …. Aptal kötü bir anne miyim ben.. sorsan paketli gıda yedirmiyorum güya çift dilli büyüttüm güya ilgili anneydim kendı gözümde ama bunu öngöremedim …. Düşünemedim , elbet ilerde öğrenecekti ama bu kadar erken olmasına gerek var mıydı …. Neden onu koruyamadım ki bu durumdan …..
Neden abartttınız kızımda 7 yaşına girmek üzere bunu öğreneli çok uuzn yıllar oldu ... Sadece tek sıkıntı oraya çişini yapan büyük biri de olabilir ve olay çiş yapmaktan öte bir duruma da geçebilir. Sizin asıl önlem almanız gereken çocuğu dışaırı tabir edilen ortamda yalnız bırakmamak.

Dün , köyde oturan bir akrabamızı misafirliğe gittik . Kızım altı yaşında , kapının önünde oturuyorduk.. ben tuvalete gittim . O sıra , başka bir erkek çocuk , orada çişini yapmış ve maalesef kızım da görmüş . Bana , eve dönünce , neden onun özel bölgesi farklı dşye sordu .. sanırım bu konuda hep kendimi suçlayacağım .. çünkü o erkek . Kadın ve erkekler birbirinden farklı dedim kısaca, bana istediğini sorabileceğini söyledim teşekkür ettim sorduğu için . Ama ben neden onu gözümün önünden ayırdım böyle ihtimalleri düşünemedim …. Aptal kötü bir anne miyim ben.. sorsan paketli gıda yedirmiyorum güya çift dilli büyüttüm güya ilgili anneydim kendı gözümde ama bunu öngöremedim …. Düşünemedim , elbet ilerde öğrenecekti ama bu kadar erken olmasına gerek var mıydı …. Neden onu koruyamadım ki bu durumdan …..
bu kadar abartmanızın sebebi nedir? çocuk bunlar diğeri de çocuk. abartmayın bu kadar.

Çocuk altı üstü bir erkek çocuk özel bölgesi görmüş. Yetişkin adam olsa tamam da.. Abartmayın isterseniz.

Bu kadar evham çok fazla 🤷🏻‍♀️
Acaba burada tepki alırım kesin çok üzerime gelirler diye düşündüğünüz için mi bu kadar kahrolmuş şekilde yazdınız.

Mevzuyu siz büyütüp , siz çocuğunuza zarar vereceksiniz.
Sürekli dillendirmeyin sakın.

Çocuğunuzun odak noktasi özel bölge değil de,
Dışarıda ulu orta çiş yapmanın çok yanlış , ayıp, olmaması gereken bir hareket olduğu konusu olmalı.

Canım benim 2 dakikalığına tuvalete gitmişsin. Tuvaletede mi gidemeyeceksin çocuğu bırakıp? Ve anladığım kadarıyla kapının önünde otururken başkaları da varmış. Nereden bilebilirsin ki? Çocuk ulu orta işerken çocuğun annesi ne yapmış?

Çocuklar yanlış hareketleri görebilir, yanlış kelimeleri duyabilir. Her zaman siz yanınında olamazsınız böyle durumda çocuğunuza evet kızım-oğlum toplum içinde ya da dışarıda çok zorda kalmadığımız sürece tuvaletimizi asla yapmamalıyız bu doğru bir davranış değil. Arkadaşının yaptığı yanlıs bir hareket olmuş böyle bir durumla tekrar karşılaşırsan gelip bana anlatabilir ve o ortamdan uzaklaşabilirsin diye bir açıklama yapabilirsiniz.
Burada tek olay bence 6 yaşına kadar özel bölgelerini tanıtmış olmanız gerekirdi. Özel bölgelerine kimsenin dokunmaması gerektiğini, aksi durumda size söylemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz.

Oğluma 2 yıldır her seferinde özel bölgelerini anlatıyorum. Şuan 3 yaşında, birisi poposunu ellese sevmek anlamında (dede, anneanne, teyze vb.) popo ellemek, çok yanlış o benim özel bölgem diye cevap verip hemen gelip bana söylüyor.

Mesela geçen tükürmeyi öğrenmiş okulda.
Oğlum bunu kim yaptı okulda dediğim de Mert yaptı dedi
Annecim, tükürmek çok yanlış insanları çok rahatsız eder. Mert tükürdüğü zaman ona tükürmenin çok yanlış olduğunu anlat olur mu dedim ve tamam dedi
Aradan 1 hafa geçti ve o günden sonra tekrarladığını görmedim.

Demem o ki.. çocuklar istemediğimiz seyleri görecekler, duyacaklar bizler o şeylerin ona yanlış olduğunu defalarca anlatarak bu işin içinden çıkabiliriz

Canım benim 2 dakikalığına tuvalete gitmişsin. Tuvaletede mi gidemeyeceksin çocuğu bırakıp? Ve anladığım kadarıyla kapının önünde otururken başkaları da varmış. Nereden bilebilirsin ki? Çocuk ulu orta işerken çocuğun annesi ne yapmış?
Sordum
Hep öyle yaptığı için alışmış diyor

Çocuklar yanlış hareketleri görebilir, yanlış kelimeleri duyabilir. Her zaman siz yanınında olamazsınız böyle durumda çocuğunuza evet kızım-oğlum toplum içinde ya da dışarıda çok zorda kalmadığımız sürece tuvaletimizi asla yapmamalıyız bu doğru bir davranış değil. Arkadaşının yaptığı yanlıs bir hareket olmuş böyle bir durumla tekrar karşılaşırsan gelip bana anlatabilir ve o ortamdan uzaklaşabilirsin diye bir açıklama yapabilirsiniz.
Burada tek olay bence 6 yaşına kadar özel bölgelerini tanıtmış olmanız gerekirdi. Özel bölgelerine kimsenin dokunmaması gerektiğini, aksi durumda size söylemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz.

Oğluma 2 yıldır her seferinde anlatıyorum 3 yaşında birisi poposunu ellese sevmek anlamında (dede, anneanne, teyze vb.) popo ellemek, çok yanlış o benim özel bölgem diye cevap verip hemen gelip bana söylüyor.

Mesela geçen tükürmeyi öğrenmiş okulda.
Oğlum bunu kim yaptı okulda dediğim de Mert yaptı dedi
Annecim, tükürmek çok yanlış insanları çok rahatsız eder. Mert tükürdüğü zaman ona tükürmenin çok yanlış olduğunu anlat olur mu dedim ve tamam dedi
Aradan 1 hafa geçti ve o günden sonra tekrarladığını görmedim.

Demem o ki.. çocuklar istemediğimiz seyleri görecekler, duyacaklar bizler o şeylerin ona yanlış olduğunu defalarca anlatarak bu işin içinden çıkabiliriz
Çocuğum özel bölge ne demek gayet biliyor
Kimsenin dokunmaması gerektiğini vs
Zaten şaşırdığı konu şu
Nasıl açar başkalarının yanında diyor çünkü kendısı farklı öğrendi

Çocuğum özel bölge ne demek gayet biliyor
Kimsenin dokunmaması gerektiğini vs
Zaten şaşırdığı konu şu
Nasıl açar başkalarının yanında diyor çünkü kendısı farklı öğrendi
Kendi bölgesini biliyor fakat karşı cinsiyetin bilmiyormuş işte 6 yaşına kadar bu sürecin tamamlanması gerekir çünkü zaten zorunlu eğitime başlayacak bunlar okul öncesi tamamlanması lazım.
Belki çok daha olmamasi gereken şeylerle karşılasacak örneğin okula gittiğinda çok farklı davranış sekilleriyle, belki de akran zorbalıklarıyla karşılasacak burada dedigim gibi sizin yapacağınız şey neden yalnız bıraktım diye üzülmek yerine, o arkadaşının yaptığının yanlış olduğunu anlatmak.

Keşke dışarıdaki tüm çocuklar aynı eğitimlerden geçse ama malesef böyle değil. Her türlü karaktere sahip çocuklarla aynı ortama girecekler çocukları buna hazırlamak lazım.

Back
X