Yanlış anlamayın size muhalefet gibi oldum ama üst üste gelince yazmak durumunda kaldım.
Evet İK'cılar profesyonellik ölçer ama şöyle düşünün çok profesyonel ama karakteri sıfır biriyle çalışır mıydınız ?
Ahlaken,mental olarak işe yetersizlik diye bir şey yok mu ?
İşini çok iyi yapan herkes mükemmel mi oluyor ?
Ben calistim ne yazik ki. Eski sirketimdeki takim lideri cok zeki ve yetenekli bir muhendisti, ama cekilmez bir insandi. Herkese cok saygisizca davranir, sirket ici yazismalarda dalga gecer, hakaret eder, yeri gelir bagirir cagirir...sirkettekiler de cok iyi muhendis oldugu icin katlaniyordu zaten cekilecek dert degildi bu abimiz.
Sonuc olarak herkes stresli, adam bugun ne diyecek diye diken ustunde, herkes mutsuz ve tabi ki bu verimliligi de cok etkiliyor.
Turkiye'de degil ama yurtdisinda, takim lideri/sef pozisyonlari icin karakter cok onemli mesela. Iyi muhendis cok sayida var, ama insanlarin saygi duydugu kisiler lider olarak seciliyor. Yani onemli olan mesleki yeterligin yaninda
ego kaynakli karar vermemek
sefim diye havalara girmemek
calisanlara saygili olmak
sabirli, ilimli olmak; insanlari strese sokmamak
insanlarin kolayca yaklasabilecegi, soru sorabilecegi, problem soyleyebilecegi biri olmak
cozum odakli olmak
Takim nasil gidiyor kontrol altinda tutmak
motive edici olmak
bunlar da cok cok onemli. Seften/patrondan muzdarip olmak, ise ihtiyacin oldugunu bilerek seni ezen, sindiren yildiran biriyle calismak kadar kotusu yok. Insanin omrunden omur goturuyor.
İşini çok iyi yapan herkes mükemmel mi oluyor ?
Olmuyor, dunyanin en super muhendisi de olsa, bana kotu davranan , beni strese sokan herif b.ktur , bu kadar. Herkes adam olsun duzgun davransin, isyeri kimsenin babasinin ciftligi degil.