kendime saygımı yitiriyorum

Ya o kadar zordalarmis ki mülakatı yapacak kişiyle dalga geçip yüzüne gulecekler haldelermis.. ne zor şartlarda iş arıyorlar acaba. Hele insanları meslek lisesi diye asagilamalari. Ben olsam mudur yapardım onları mudur.

profesyonel şirketlerde konu sahibinin bu yaptığı kendisi açısından en azından uyarı almasına neden olur.sen ne yaparsın onu bilemem.

böyle baktığımızda iş yerinde çalışan insanların birbirlerinin hakkında hiç dedikodu yapmadığını ve çok ahlaklı terbiyeli olduklarını varsaymamız gerekiyor.Mülakat yapan kişinin görevi ahlak terbiye ölçmek değil işe uygun olup olmadığına, adayın profesyonel niteliklerine bakmaktır.Bi aday çok uygun ama dedikoducu ve terbiyesiz de olabilir.Bu durum İK personeline adayı eleme yetkisi vermez.

Profesoynel bir İK'cı da kişisel meselelerini bi kenara koyup hak edene hak ettiği raporu yazar.Ama tabi görüyoruz ki bu sadece filmlerde olur.

Yanlış anlamayın size muhalefet gibi oldum ama üst üste gelince yazmak durumunda kaldım.
Evet İK'cılar profesyonellik ölçer ama şöyle düşünün çok profesyonel ama karakteri sıfır biriyle çalışır mıydınız ?
Ahlaken,mental olarak işe yetersizlik diye bir şey yok mu ?
İşini çok iyi yapan herkes mükemmel mi oluyor ?

Siz kendi saalmisloginizin farkindasiniz peki is gorusmesine gelen kizlarin sizin kilik kiyafetinize guldugune nasil emin oldunuz.
Kizlar egitilebilirken sirf kisisel egonuzu tatmin icin yetersiz diye rapor vermissiniz vijdaniniz rahatmi?
Dis gorunus 2 saatte toparlanir bir dus bir kuafor tamamdir ya iciniz?
Konularinizi biliyorum isinize gelmeuen bisey oldugunda cocuk gibi kaprislisiniz hep sizin istediiniz olsun istiyorsunuz olmaz pembesu hayat senin etrafinda donmuyor her kes senin nazini cekmez dis gorunusunden once kalbini bir toparlamalisin.

profesyonel şirketlerde konu sahibinin bu yaptığı kendisi açısından en azından uyarı almasına neden olur.sen ne yaparsın onu bilemem.
Profesyonellikten bahsedecek kadar profesyonellik yok sizde üzgünüm. Terbiyesizliği onları ilgilendirirmis. O zaman size hakaret ederlerse siz alırsınız ise onlari.

Eğer ban yiyeceksem bence bu söyleyeceklerime değer, içim rahat.
Sen ne biçim insansın?
Hiç utanmıyo musun vicdanın sızlamıyo mu sırf kendi aşağılık komplekslerin yüzünden elin zorda iş arayan insanlarına adaletsizce rapor verirken?
Belki o kadar zordalardı, çok ihtiyaçları vardı.
İnsanlar iş bulmak için ne çekiyolar biliyo musun?
Senin işin insanları ahlaken eğitmek değil mesleki yeterliliklerine bakmak.
Kolay mı bu kadar insanların kaderiyle hayatıyla oynamak?
Sen yarın makyajını yapar üstünü giyer gidersin işine ama o belki hak ettiği halde bi 2-3 ay daha iş bulmak için evinde aranmayı bekleyecek!!!
Bi de utanmadan komik bişi gibi yazmışsın bunu.
Pes doğrusu.

Burcucum konunun ahlakla ilgisi yok, profesyonel olmayan davranislarla ilgisi var bence.

Isgorusmesi profesyonel olur, karsidakinin mesleki durumunu anlamaya calisirsin. Karsidaki de bana benim ne yaptigimla ilgili seyler sorar, ise alinirsa kendisi ne yapacak bunlari sorar, calisacagi yeri mesleki olarak anlamaya , tanimaya calisir.

Oteye beriye laf etmek, sonra da gulmek isgorusmesinde olmamasi gereken seyler ve ahlaksiz degil profesyonel olmayan bir tablo ciziyor. Boyle birini ise alirsan yarin obur gun isini yapmak yerine ortada dedikodu yapar, diger insanlarin da sinirini bozar. Daha isgorusmesinde ise degil baska seylere odaklanan insan yarin ofiste kimseye huzur vermeyen , profesyonellikle alakasi olmayan tipe donusur anlatabildim mi? Burda her gun isyerinde huzur olmamasindan, mobbingden, dedikodudan fesat tiplerden konu aciliyor, ise alacagin kisinin isyerindeki davranislari onemli tabi ki ozel hayati beni ilgilendirmez.

Sen oraya is icin gittiysen, kendini mesleginle sunarsin karsindakinden de aynisini beklersin , bu kadar.

Hormonal dengesizlikler toparlanır geçici bir dönem.

Fakat aslında işe alınabilir bir elemanı (sizin beyanınız bu) sırf canınız sıkıldı diye almamak iş ahlakına ters.

Düzgün davransalardı falan hikaye kızlar yapmayın allah aşkına, resmen konu sahibinin duygusal dalgalanmalarına kurban gitmişler. Başka zaman olsa işe alınabilirlerdi.

bir kız kendisine mülakat yapacak kimseye hakaret etmez. belli ki siz kendinizden mutlu değilsiniz onların da güzel giymiş olması zaten fazlaca canınızı sıkmış. size bile gülmemiş olabilirler. burda yazılan konulardan artık neyin taraflı yazıldığını az çok anlayabiliyorum. biraz empati yapın. siz bakımsızsanız bütün bakımlılar kötü değil. bir duş almalısınız . kolum tutmuyor diye bir şey olmaz. işe gidiyorsunuz sonuçta. bir duş 5 dk. kıyafetinizi akşamdan seçin. ama en önemlisi vicdan.

Eğer o iki kız şimdi karşıma gelse, asla işe almam. İş mülakatı yapacağı kişinin duyabileceği bir şekilde ''Meslek liseliler mi yapıyor mülakatı'' diye gülüyorsa demek ki profesyonellikleri yokmuş, zor durumda iş arayan biri böyle yapmaz. Haketmişler, az bile.
Hamileyken de almazdım, değilken de almazdım, şimdi de almazdım. Duygusal dalgalanmayla ilgisi yok. Ayrıca işe alacağım kişi profesyonel ama terbiyesizse yine almam, iş yerinin ahlakı profesyonellik ve TERBİYEDİR.

Pembecim, ilk trimesterda beni görmen lazımdı, bir fondöten sürerken uyuyakalıyordum. Başka makyaj yapmadan gidiyordum işte. Geçiyor 1 aya merak etme...

sadece kendime de değil eşime işime evime..

öyle bir bitkinlik boşvermişlik..

tam 2 haftadır saçımı toplayıp üstüme ne geçirirsem çıkıyorum evden. ne ayakkabı çanta uyumu kaldı ne yüzüme gözüme bişey süreyim.. o kadar saldım ki kendimi.. saçlarım kabus gibi.

iş yerine yeni personel alımı var bu sabah resim mülakatını yapmak için odaya girdim kızlar kendi arasında endüstri meslek lisesi çıkışlılar yapıyor sınavı nasıl bi yer ya burası diye gülüştüler..
bende bayanlar haddinizi bilin diye uyardım .
mülakata gelirken bizde manken gibi giyinmiştik tabi kız bi kendine baktı bi bana skandal ya..

ama benim tipi görseniz apaçiler halt yemiş yanımda öyle bir kayıklık.. neyse kızların ikisine de sırf söyledikleri laf ve gülüşmeler yüzünden yetersizdir raporu yazdım..
aslında eğitilebilir de derdim ama uyuz oldum. hala bile sinirliyim.
pişman değilim :KK53: aaa aynı buna benziyor bu ara tipim :KK53::KK53::KK53:

neyse bozuldum tabi acaba eşim ne düşünüyor diye aradım hemen işe girmeye çalışan kızlara madara oldum diye anlattım boşver halin yok nasılsa takılma 2-3 haftaya düzelirsin hem böylede güzelsin falan dedi ama yalan böyle kimse olamaz.

kendime gelmem lazm ama gelemiiiyorum. yemek yiyip yatıyorum yok kremmiş saçmış bir sonraki güne hazırlıkmış falan yalan oldu.

psikolojikte değil üstelik yataktan çıkamıyorum iş yerinde bile uyuyasım geliyor.
personelim sürekli hasta mısınız neyiniz var çok bitkin görünüyorsunuz diyor.

hepsinden öte eşim de içinden belki bu kız kendini saldı ya bir daha eskisi gibi olmazsa diye geçiriyor mu acaba?

nasıl vakit ayırıyorsunuz kendinize en kısa yoldan şu tipimi düzeltelim ya aynalara küstüm.
iş yerinde hamile arkadaşlar gayette mis gibi şıkır şıkırlar. kırmızı ayakkabıyla sarı çanta taktım düşünün boşvermişliği..

birde çocuk eklenince b.klu gömlekler bile giyer gelirim heralde.. niye böyle oldum ben ya. :kızgın:

1-2 gun izin alin kendinize gelin, bunlar hep hormonal seyler

Hormonal dengesizlikler toparlanır geçici bir dönem.

Fakat aslında işe alınabilir bir elemanı (sizin beyanınız bu) sırf canınız sıkıldı diye almamak iş ahlakına ters.

Düzgün davransalardı falan hikaye kızlar yapmayın allah aşkına, resmen konu sahibinin duygusal dalgalanmalarına kurban gitmişler. Başka zaman olsa işe alınabilirlerdi.

Katılmıyorum.
Benle mülakat yapacak aday benim görüntümle alay edecek şekilde konuşursa onun toplumda nasıl davranması gerektiğini bilmediğini düşünür ve sadece bu işe değil genel olarak çalışmaya yetersiz olduğunu düşünürüm.
Neden acımasızlığı tek taraflı görüyorsunuz ?
Sizinle aynı şekilde dalga geçilse yüzde yüz eminim siz de sinir olurdunuz.
İnsanız sonuçta zayıf anlarımızda zayıflıklarımızın kötücül şekilde eleştirilmesinden hoşlanmayız,ki hoş bir şey değil zaten

Yanlış anlamayın size muhalefet gibi oldum ama üst üste gelince yazmak durumunda kaldım.
Evet İK'cılar profesyonellik ölçer ama şöyle düşünün çok profesyonel ama karakteri sıfır biriyle çalışır mıydınız ?
Ahlaken,mental olarak işe yetersizlik diye bir şey yok mu ?

Ben calistim ne yazik ki. Eski sirketimdeki takim lideri cok zeki ve yetenekli bir muhendisti, ama cekilmez bir insandi. Herkese cok saygisizca davranir, sirket ici yazismalarda dalga gecer, hakaret eder, yeri gelir bagirir cagirir...sirkettekiler de cok iyi muhendis oldugu icin katlaniyordu zaten cekilecek dert degildi bu abimiz.

Sonuc olarak herkes stresli, adam bugun ne diyecek diye diken ustunde, herkes mutsuz ve tabi ki bu verimliligi de cok etkiliyor.

Turkiye'de degil ama yurtdisinda, takim lideri/sef pozisyonlari icin karakter cok onemli mesela. Iyi muhendis cok sayida var, ama insanlarin saygi duydugu kisiler lider olarak seciliyor. Yani onemli olan mesleki yeterligin yaninda

ego kaynakli karar vermemek
sefim diye havalara girmemek
calisanlara saygili olmak
sabirli, ilimli olmak; insanlari strese sokmamak
insanlarin kolayca yaklasabilecegi, soru sorabilecegi, problem soyleyebilecegi biri olmak
cozum odakli olmak
Takim nasil gidiyor kontrol altinda tutmak
motive edici olmak

bunlar da cok cok onemli. Seften/patrondan muzdarip olmak, ise ihtiyacin oldugunu bilerek seni ezen, sindiren yildiran biriyle calismak kadar kotusu yok. Insanin omrunden omur goturuyor.

Olmuyor, dunyanin en super muhendisi de olsa, bana kotu davranan , beni strese sokan herif b.ktur , bu kadar. Herkes adam olsun duzgun davransin, isyeri kimsenin babasinin ciftligi degil.

tam 2 haftadır saçımı toplayıp üstüme ne geçirirsem çıkıyorum evden. ne ayakkabı çanta uyumu kaldı ne yüzüme gözüme bişey süreyim.. o kadar saldım ki kendimi.. saçlarım kabus gibi.

iş yerine yeni personel alımı var bu sabah resim mülakatını yapmak için odaya girdim kızlar kendi arasında endüstri meslek lisesi çıkışlılar yapıyor sınavı nasıl bi yer ya burası diye gülüştüler..
mülakata gelirken bizde manken gibi giyinmiştik tabi kız bi kendine baktı bi bana skandal ya..

ama benim tipi görseniz apaçiler halt yemiş yanımda öyle bir kayıklık.. neyse kızların ikisine de sırf söyledikleri laf ve gülüşmeler yüzünden yetersizdir raporu yazdım..

neyse bozuldum tabi acaba eşim ne düşünüyor diye aradım hemen işe girmeye çalışan kızlara madara oldum diye anlattım boşver halin yok nasılsa takılma 2-3 haftaya düzelirsin hem böylede güzelsin falan dedi ama yalan böyle kimse olamaz.

kendime gelmem lazm ama gelemiiiyorum. yemek yiyip yatıyorum yok kremmiş saçmış bir sonraki güne hazırlıkmış falan yalan oldu.

psikolojikte değil üstelik yataktan çıkamıyorum iş yerinde bile uyuyasım geliyor.

hepsinden öte eşim de içinden belki bu kız kendini saldı ya bir daha eskisi gibi olmazsa diye geçiriyor mu acaba?

nasıl vakit ayırıyorsunuz kendinize en kısa yoldan şu tipimi düzeltelim ya aynalara küstüm.
iş yerinde hamile arkadaşlar gayette mis gibi şıkır şıkırlar. kırmızı ayakkabıyla sarı çanta taktım düşünün boşvermişliği..

birde çocuk eklenince b.klu gömlekler bile giyer gelirim heralde.. niye böyle oldum ben ya. :kızgın:
hamilesin çok normal:)
doğurunca toparlarsın;)

Merak etme 13. Haftadan sonra özüne dönüyorsun. Normal hamilelikten vucudun 9 ay boyunca bir misafir ağırlıyor.

Hmm soylemeden gecemeyecegim, beni de eml cikisli biri sinav yapsa ben de gulerim ;) bu ayri bir konu
Bazi kadinlar hamilelikte cok halsiz olur. Daha da cok yenisiniz takmayin bu durumu, biraz zaman gecsin,guzellesmeye de haliniz vaktiniz olur bence.
Verdiginiz adaletsiz rapora gelince, ayip etmissiniz.

Ben calistim ne yazik ki. Eski sirketimdeki takim lideri cok zeki ve yetenekli bir muhendisti, ama cekilmez bir insandi. Herkese cok saygisizca davranir, sirket ici yazismalarda dalga gecer, hakaret eder, yeri gelir bagirir cagirir...sirkettekiler de cok iyi muhendis oldugu icin katlaniyordu zaten cekilecek dert degildi bu abimiz.

Sonuc olarak herkes stresli, adam bugun ne diyecek diye diken ustunde, herkes mutsuz ve tabi ki bu verimliligi de cok etkiliyor.

Turkiye'de degil ama yurtdisinda, takim lideri/sef pozisyonlari icin karakter cok onemli mesela. Iyi muhendis cok sayida var, ama insanlarin saygi duydugu kisiler lider olarak seciliyor. Yani onemli olan mesleki yeterligin yaninda

ego kaynakli karar vermemek
sefim diye havalara girmemek
calisanlara saygili olmak
sabirli, ilimli olmak; insanlari strese sokmamak
insanlarin kolayca yaklasabilecegi, soru sorabilecegi, problem soyleyebilecegi biri olmak
cozum odakli olmak
Takim nasil gidiyor kontrol altinda tutmak
motive edici olmak

bunlar da cok cok onemli. Seften/patrondan muzdarip olmak, ise ihtiyacin oldugunu bilerek seni ezen, sindiren yildiran biriyle calismak kadar kotusu yok. Insanin omrunden omur goturuyor.

Olmuyor, dunyanin en super muhendisi de olsa, bana kotu davranan , beni strese sokan herif b.ktur , bu kadar. Herkes adam olsun duzgun davransin, isyeri kimsenin babasinin ciftligi degil.
Türkiye nin en büyük hukuk bürolarından birinde çalışmıştım. Soyle diyim sana, en az 30 avukat, her avukatın stajyeri, 3-4 katibi vardi. Departman olarak ayrilmistik herkes belli tur davalara bakiyordu. Orda benim eski patronun bir sozunu hic unutmuyorum. Dogum gununu kutluyorduk, işe ilk başlama hikayesini gecirdigi zor zamanlar anlatiyordu. Bu kadar basarili olma nedenim sizlersiniz, profesyonellik sadece nasil savunma yaptigi dilekce yazdigi, kac dil bildigi, hangi uni mezunu oldugu degil, profesyonellik takım oyununa ne kadar uyumlu olduğunuzdur ayrıca ve siz bu işte çok başarılısınız demişti. O ekip ona vergi dairesinden plaket kazandırdı, vergi odeme 1.si olmuştu. Onun yolundan gidiyorum saygısız kimseyi yanımda barindirmiyorum, huzurlu insan daha verimlidir benim için.

Valla kizlardaki cesarete bak. Hem is gorusmesine gelip hemde is görüşmesi yapaxaginkisiye gulmeleri :) yurek yiyip gelmisler konusmaya ama yurekleri bogazlarinda kalmis :)
Iyi yapmışsın. Ben olsam bende yetersiz yazardim.
Hicte pişman olmazdim. Birde yeterli yazsaydin is yerinde birde onlarla ugrasmak zorunda kalirdin.

Toparlanman umidi ile.

Bemce konuda kendi furumunuz kadar yaptiginiz hatayada yer vermeniz lazimdi diye dusunuyorum tamam onlarin yaptiklarina hakveriyor degilim ama bi nevi hakka girmissiniz bence

Kızım takma kafana ya duzelırsın gebeşlıkde olur byle seyler cok dert edyrsan ıae gderken gırıver bı kuafre bı fon bı hafıf makyaJ yeter ya

Back
X