Kendimi Affedemiyorum...

Çok üzüldüm siz de zor şeyler yaşamışsınız. Sağlığına kavuşmuştur inşallah kızınız.
Hem çevre baskısı hem doktorların rahatlığı bir çok annenin emzirmesine engel oluyor maalesef.
Dünya sağlık örgütüne göre bebeğin ayda 500-1000 gr alması normalken 500 gr alan bebeğe mama başlatıyor bir çok doktor :KK43:
Sağlıklı doğumlar:KK68:
Çok şükür iyi, onkoloji takibindeyiz.Kızım 3740 kg doğmuştu,beni emerken de kilo alımı çok iyiydi hatta ama üzülerek söylüyorum ki en çok annem etkiledi beni.Akşam 5-6dan sonra beni emerken ağlıyordu,emmek istemiyordu. Annem ve çevremdeki bir kaç kişi "sütün az,aç kalıyor bilmem ne" diye beynimi yıkamıştı. Tamam mamanın zararı yok ama az da olsa sütüm geliyordu.Bir de çoğu bebekte reddetme dönemi oluyormuş,ben cahil bir anne olarak bunu sonradan araştırınca öğrendim. Sonuç olarak biberona alışınca hepten istemedi. İnş. ikinci de bu hatayı yapmayacağım, çevreye kulağımı kapatmayı geç de olsa öğrendim.Mama vermem gerekirse de kaşıkla vereceğim. İkimiz de ilk bebeklerde acemilik yaşamışız,ikincilerde öğrenmiş oluruz işte. :)

Ilk sut sagma makinasiyla gelmiyomu.
Bak bunu bilmiyordum.
Uzme kendini herseye ragmen vrriyosun sutunu.
Hastahaneye sasirdim.
Kizimi dogurdugumda sutum az geliyo sagma makinaniz varmi dedim hemsire bana carlamisti.
:)
Birak mamayi kendi sutumu biberonda vermemi bile istememislerdi.
Kismet canm daha tecrubelisin insallah 2. Bebisinde kendi istedigin sekilde ilerler.
Ilk gebelikler hep boyle keskeler olur isin icinde
Evet ilk süt makineyle çıkmazmış. Ben de çok sonra öğrendim. Keşke benimde karşıma öyle bir hemşire çıksaydı. Ben bebeğime anne memesine yakın akışlı biberon aldım bu akmıyor biz kendi biberonumuzla besleyeceğiz dediler. Annemde buna çanak tuttu ememiyor çocuk dedi. Bakın yine sinirlendim.

Olan olmuş bundan sonrası için neler yapabilirimi düşünerek hareket edin.

Benim kardeşim yeni doğum yaptı 15 günlük bebek henüz. 5 cm açılma oldu normal doğum görünüyordu. Normalde yana bir hastane olduğu için sabahtan aksama kadar beklediler ama sonra yine sezeryana aldılar çünkü suyu bitti artık. Yani kismet boyleymis öyle düşünün. Bunların hepsine dikkat etseniz de sonuç sezeryana olabilirdi.

Yazdıklarınızı okurken kardeşime çok kızdım. Çünkü sizin bu pismanliklariniz üzerine ablam annem ben hepimiz onu uyarıyoruz ama kendisi dik kafalı, canı da pek tatlı dinlemiyor hiç. En son hepimizi azarlıyor. Gece uyumuyormus diye likir likir emen çocuğa gece mama mi versek diye parlak fikir bulmuşlar kocasıyla. Emzik vermeye başladılar bile.

Neymiş uykusuz kalmismis hanfendi. Göğsü hep yara olmuş da çok aciyormus da. Bebeği de iyi huylu yine demek aksi olsa atacaktı kendini bir yerden.

Artık lohusa depresyonu falan dinlemedim.
Dedim nasıl hamile kalcam diye interneti alt üst ettin aç da biraz yeni doğan bebeği sağlıklı büyütme yollarını oku gerizekalı seni.

Valla dayanamadım artık.
Anne olmayı ne sandı bilmiyorum.

Size de sakin olmanızı ve bundan sonrası için bilinçli olma adına daha çok okumanızı araştırmanızı öneriyorum..
Kusura bakmayın ben de kızdım kardeşinize . İnşallah uyarınızın bir faydası olmuştur. Anne sütü yoksa mamaya eyvallah ama varsa enden içeri sokmasınlar.

Bende sezeryan oldum süt gelmiyordu. Hemşire afedersinde eliyle uğraştı inek sağar gibi. Kötü bir durum canimda yandı ama o rezillige bile katlandim yeterki sut gelsin diye . Çok duyarsız bir hastane gibi geldi en azından bilgilendirip ne yapman gerektiğini soyleyebilirlerdi . Olan olmuş artik kendini uzersen hepten gider şutun.
Bi tanesi sıktı aslında ve süt geldi ama yine de mama vermeye devam ettiler. Ah salak kafam.

Şımarıklık demiyelim.
Şımarıklık olduğunu düşünmüyorum.
Kendim yaşadım, problemler oluşunca insan kendinde arıyor hatayı "ben nerede yanlış yaptım, niye öyle olmadı da böyle oldu" diye yemeye başlıyor.

Ama bunu yapmak yerine siz bebeğinize odaklanın.
Benim annem bana bu anlamda çok yönlendirici oldu.
Annemin benden sonra 2 ölü doğumu var, onları hatırlattı.
Hamd olsun yaşıyor ve iyi olacak diyerek hep teselli etti.

sonuç: bir sürü hastalık ile uğraştım ben, bebeğimin poposunda yara mı olmadı, cildinde problemler mi çıkmadı.
Neticede 1 yaşına kadar uğraştık ama şimdi dünya güzeli bir oğlum var, Allah herkese nasip etsin evlat sevgisini.
üstüne titriyoruz, ama dur noktasını bilmek lazım.

Kendi elinde olmayan şeyler için kendini hırpalama.
Benim oğlum da katı gıdaya başlayana kadar mama ile büyüdü, bu senin anneliğinden birşey eksiltmez.
Annelik sadece süt üretip emzirmek değildir, örnek verdim annemden.
O kadın ne yapsın? Haram edecek sütü bile olmadı. :-)

Bu işin espirisi tabii.
Çok kurcalamayın kafanızı ve evladınız için elinizden geleni yapın yeterli.
Elinizde olmayan unsurlar hep olacak hayatınızda, bugünlük birşey değil bu.
Rabbim diyorum ya başka dertler yaşatmasın inşallah.
:KK39:
Allah sağlıklı uzun ömürler versin yavrularınıza. Teşekkür ederim desteğiniz için:KK36:

Evet ilk süt makineyle çıkmazmış. Ben de çok sonra öğrendim. Keşke benimde karşıma öyle bir hemşire çıksaydı. Ben bebeğime anne memesine yakın akışlı biberon aldım bu akmıyor biz kendi biberonumuzla besleyeceğiz dediler. Annemde buna çanak tuttu ememiyor çocuk dedi. Bakın yine sinirlendim.

Benim de sutum az oldugu icin zor akisli biberonla mama veriyorum. Bebegim gayet guzel emiyor ve hala meme delisi, asla sogumadi. Nereden uydurmuslar ememiyor diye.

İlk hamileliğimde suyum geldi sancı yoktu. Dr gittim hemen hiç açılma yoktu. Nst ye bağladılar Suni sancı verdiler. 8 saat sonra açılma olmadığı için sezeryana aldılar. Bende sancı tutmamış o yüzden hiç açılma olmadı. Belki de sizin de öyle bir durum oldu. Sonuç da bebeğin suyunun azalması da başka sorunlara yol açabilir.
Doğumdan çıktım sütüm gelmedi. Hastanede 2 gün mama verdiler. Evde makine ile sağdım çünkü bebek memeyi tutamadı. 20 gün sonra silikon göğüs ucu ile tuttu. 3 ay sonra normal tuttu. Benim kızım emziği pek sevmedi. 6 aydan sonra hiç ağzına sokmadı.
2. Bebeğim de sütüm hemen geldi. Sütüm var diye mama vermemek için mücadele ettim 5 günlük iken sarılık dan hastaneye yattık. bebek kendini besleyememiş. Şimdi sütüm olsa bile günde bir defa mama veriyorum.
Kendinize eziyet etmeyin bir damla anne sütü almayan bebekler var. Sizin bebeğiniz 9 aylık olmuş. Dışarı çıkınca nerde emzirecegim nerde süt sağacağım sıkıntısından kurtulmuşsun en güzel zamanları keyfini çıkarın.

Canımcım evladın yanında ve sağlıklı çok şükür. Böyle şeyleri düşünerek hayatı kendine zehir etme.

Annelik vicdan azabıdır diye bir söz okumuştum. Çok doğru bir söz. Hiç bitmiyor malesef. Şöyle yapsaydım daha mı iyi olurdular hiç bırakmıyor peşini.
Teşekkürler:KK68:
Gerçekten annelik vicdan azabıymış :) Aslında bir türkü atlatamadığım bir sorunum daha var. Sürekli çocukları düşünüyorum aç kalanları soğukta kalanları şiddet görenleri tacize uğrayanları. Artık haber izleyemiyorum kafamı resmen kuma gömdüm. Bütün çocuklar adına vicdan azabı çekiyorum. Gerçekten sorunlarım var sanırım.

Ben de de oldu böyle canim.ilk sütüm gelmedi.bebegim memeyi tutamadi.meme ucum yokmus?!!!iki üç gün sonra süt geldi bu sefer kizim biberona alisti.zorladim ettim derken cok olan sütüm azaldi kizim emmeyi reddedince.inan seni çok iyi anliyorum.hungur hüngür aglardim kucagimda emmedikce.elimde pompa süt sagardim .cani isterse emerdi.istemezse biberon.süt az oldugu icin cogunlukla da mama.bu sekilde 6 ay emdi emmek denilirse.geceleri sinirlenip memeyi itip de bas bas bagirmaya baslayinca doymadigini anladim iyice kestim.zaten emmiyordu artik reddediyordu.sütüm de yok denecek kadar azaldi.ben ne bicim anneydim.millet 2 sene emziriyor ben dogru dürust besleyemiyorum yari mama yari meme..kendimi cok sucladim.gecelerce agladim.kizim simdi3,5 yasinda masallah.simdi o gunleri hatirlayip neden emzirdigim anlarin tadini cikarmadim da sütüm az mi doydu mu ac mi diye kendime dert ddindim bilemiyorum.

Sen de sagarak da olsa 9 ay anne sütü almasina sukretmelisin bence.zaten bundan sonra gelsin corbalar gitsin meyveler...gittigi yere kadar gitsin.bebeginin saglikli psikoloji de bir anneye ihtiyaci var .unutursun ilerde bu gunleri

Simdi de sabah 4 tane kurabiye yedi.yaptigim gozlemeyi yemedi.amaaan ölmez ya.kilosu da normal.acikinca kedi gibi sürunür bacagima.bu moddayim düşün yani
Teşekkürler:KK68: Annelik işte mükemmel olmalıyız ille :) Allah sağlık versin yavrularımıza.

Merhaba herkese:KK54:
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.

Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.

Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.

Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.

2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.

Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.

Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.

Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.

Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.

Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.

Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?

Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.:KK3:
canımcım. hayat zorluklarla dolu.

sen sağlıkla kucağına almışsın maşallah.

dert etme bunları.

ilk çocukta ben de çok hasta oldum. her şeyi sıkıntı ettim. pişmanlık duydum. sonuçta psikolojim bozuldu.

birak kendini.

zamana , Allah a teslim ol.

su akar yolunu bulur.

keşke deme, o an için onu yaşaman gerekiyordu öyle oldu , de geç. önüne bak.

yardım almanda bi sakınca yok. bunu ihtiyaç görmüşsün ki buraya yazmışsın.

git görüş bi doktorla.

çok iyi gelecektir sana da , hayata bakışına da

Teşekkürler:KK68: Annelik işte mükemmel olmalıyız ille :) Allah sağlık versin yavrularımıza.
mükemmel anne olmaya çalışma sakın.

mükemmel anne sendromu diye bi araştır netten.

oku biraz . tavsiye ederim.

3 çocuğum var . çok şükür. ilk çocuktan sonra yaşadım sizin gibi aynı şeyleri.

2. de sıkıntı yapmadım. oh ne rahatlıkmış . dünya varmış.

3. de de rahattım. mis mis . hayatın anlamı onlar. bunu yaşa sadece. bırak geçmişi keşkeyi sezaryeni normali.

onu yaşaman gerekti , geldi geçti.

evet bazı hatalar yapılmış,
hastanenin size emzirme konusunda hiç destek olmaması gerçekten kabul edilemez,
ki yasak da olması lazım, yanlış bilmiyorsam.

ama üzerinden aylar geçmiş,
çocuk yetiştirmede geçmişe çok takılı kalmak doğru değil,
çocuklar o kadar her şeyi almaya müsaitler ki, evet her hatanın bedeli oluyor ama her hatanın telafisi de var.
uzun dönem anne sütü almış bebeğiniz, ne kadr güzel aslında,
biraz olumlu bakın.

hem anne sütü iyidir güzeldir de bebeğin yegane ihtiyacı değildir. millet 3 yaşına kadar emziriyor diye düşünmek saçma, her annenin ve bebeğin durumları kendilerine özel. sizin bebeğinizle bağınız emzirmekle değil de başka şekilde oluşsun, ama yeter ki oluşsun.
sevgiyle büyüyen her bebek bu tarz ufak tefek hataları tolere edebilir.
en önemli sorun sevgisizlik.
bence kafaya bu geçmişi bu kadar takarak aslında sevginizi gösteremiyor olabilirsiniz, ve bu daha kötü sonuçlar doğurabilir.

boşverin olan olmuş,
şöyle olsaydı, böyle olsaydı, gerçekten hiç bir faydası yok.

sadece anne adayları bence konunuzu okumalaılar,
ben de doğumumdan sonra şöyle düşünmüştüm.
keşke o kadar doğum yöntemine şuna buna kafa yoracağıma emzirmedir, yenidoğan bebek bakımıdır o konularda geliştirseydim kendimi diye düşünmüştüm.
İnsan sanıyor ki, bir tek kendi cahil, çevresi ona yardımcı olacak,
bakın sizin hastanenizde size emzirme eğitimi vermesi gereken hemşireler bile yardımcı olmamış.

doktorunuzun kararını ise sorgulamanız bana doğru gelmedi,
suyunuz gelmiş, üzerinden o kadar zaman geçmiş, bebeği riske atmak gerçekten de doğru olmazdı.
Aslında konuyu birazda yeni anne adaylarına örnek olsun diye açtım. Ben de o alış veriş sitesi senin bu alışveriş sitesi benim dolaştım durdum da emzirmeyi hiç araştırmadım. Normal çoğum için çaba harcamadım.
Doktorumu sorguluyorum elimde olmadan. Sanırım davranışları buna neden oldu.
Teşekkürler yorumunuz için. Sağlıklı doğumlarınız bol bol sütünüz olsun inşallah.

Teşekkürler:KK68:
Gerçekten annelik vicdan azabıymış :) Aslında bir türkü atlatamadığım bir sorunum daha var. Sürekli çocukları düşünüyorum aç kalanları soğukta kalanları şiddet görenleri tacize uğrayanları. Artık haber izleyemiyorum kafamı resmen kuma gömdüm. Bütün çocuklar adına vicdan azabı çekiyorum. Gerçekten sorunlarım var sanırım.

Bu hepimizde her annede var.
Ben sokakta dilenci çocuk görünce hep üzülürdüm içlenirdim.
Ama anne olduktan sonra resmen kahroluyorum.
Aklıma gelince, bir fotoğraf görünce, mahvediyor beni.
Sosyal medya hesaplarımı bile bu yüzden kapatmayı düşünüyorum.
Benim de psikolojim bozuluyor resmen.

kendini suçlama bu birincisi..
bebeğin dogum şeklini biz nasıl istersek isteyelim onemlı olan onun saglıkla dünyaya gelebilmesi..
normal dogum yada sezeryan ne fark eder.sonuç önemli..
sonrasında anladıgım kadarıyla epidural sezeryan olmuşsunuz,bebeği emzirmek için neden getirmemişler bunu anlamadım açıkçası..bebegi temızleyıp giydirip odaya çıkarıp anneye getirdiklerinde 5-10 dk sonra emzirme egitimi vermeleri gerekıyordu..o kısmı anlamadım..
ama emın ol dogar dogmaz nice küveze alınan bebekler var ve anneler kapıda süt sagıp veriyorlar yeterki süt alsın diye,hatta gıdasını düşünmüyorlar yeterki saglıkla çıksın kokusunu içime çekebileyim diye..
öyle düşünmeye çalış..
bu senın suçun değil,şartlar biraz bunu gerektirmiş sen saglıkla kucagına almışşsın ve sonrasında sagarak yada emzirerek 9 ay yavruna anne sütü verebilmişssin..kafana takılacak ve sorun edilecek birşey yok.gönül isterdi ki bebek dogdugu andan itibaren memeden alsın anne sütünü,ama herzaman olmuyor bu..gerek anne,gerek bebek,gerek süt..bir şekılde hepsi tam anlamıyla olmayabılıyor..kısmet deyip,sen anne sütü verebıldım bebegıme diye şükretmelisin..

benım dogumum sezeryan olmuştu ve buyuk bebeklerde mamaya daha çok yönlendiriyorlar..4,185 dogdu:)
ama reddettim mamayi..2 gün sütüm gelmedi,kızıma günde 1 kez mama verdım geri kalan zamanda gerekırse 2-3 saat memede tutup emzırdım..o memede uyudu-uyandı vs..ben öyle heykel gibi oturdum..
bebek doktoru ilk muayenede buyuk dogan bebekte kan şekeri düşer mutlaka 2 saat arayla 60 cc mama vereceksın ama bol bolda emzır dedi:)şaka gibi..
daha 2 gunluk bebek bukadar mama alıp doyunca nasıl emebilirki..
mama vermedım ,emzirdim,haftalık kontrolde siz bana boyle boyle dedınız ama ben vermedım ve emzırdım sütüm geldi dedim,,hımm en ıyısını yapmıssın zaten okadar mama alsaydı bıberondan sonra memeni almazdı dedı..
gelde bu adama doktor de şimdi..acaip sinirlerimi bozmuştu..araştırmadan herkesin dedigini yapmamak lazım,bu doktor bile olsa..

Yanlış hastane yanlış doktora düşmüşsün. Senin bi suçun yok. Ha bende noldu sütüm vardı çocuk doğar doğmaz memeyi reddetti:oha: yeni doğan çocuk memeye geldikçe itiyodu kendini. Hemşire kızcağız uğraştı memeyi vermeye çalıştı saat başı geldi gitti. Biraz sağdık verdik 2 çay kaşığı bile almadı. Az mama verdik. 2. Günde bunlar yaşandı derken çocuk sarılık oldu mamayı dayadık sarılık düştü. 1 ay kadar sağdım sütü öyle verdim sonra sütte gitti. Bizim hikayemiz böyle. Ama çokta düşünüp kendimi üzmüyorum şuan.
Hayirlisı böyleymiş evet. Teşekkür ederim❤
İyide benim de hastanede sütüm gelmedi, meme verdim kızıma ama gelmedi. Boş boş çekti ağladı. Normal doğum yaptı ablam onunda gelmemişti. Ben de 3-4 gün mama verdim. Sonra da memeye geçtik ve aldı.

Seninki gibi olan çok bebek var. Memeyi red eden, anne en baştan meme verse de almayan. Bak benim kızım ilk günler mama almasına rağmen memeyi red etmedi ama başka çocuklar meme ile başlamasına rağmen memeyi red ediyor. Yani sen meme versen de memeyi red edebilirdi, nereden bileceksin bunu? Hele sütü çek çek zor gelen anneler var, kimisinin taşar kimisinin vardır ama çocuk çeker çeker zor gelir, çocuğun çenesi yorulunca red edebiliyor. Zorlanıyor emmeye. Senin de bu durumun olmuş olabilir.

Ayrıca sütün var canım, çoğu kadın belki de 10 kadından 5'inin sütü yok ve mama ile büyüyor. Sen süt veriyorsun, nasıl bir lütuf bu farkındasın di mi? Tek bir damla anne sütü olmadan büyüyen çocuklar var. Etrafımda yeni doğum yapan kadınların çoğu mama ile besliyor.

Ayrıca memeye alışması güzel olduğu kadar zor, ahhh neler yaşadım. Kızım meme bağımlısıydı ve bana yapışmıştı resmen. 1 yaşına kadar bağımlı gibi meme ile uyudu, ben yokken ortalığı yıktı. Biberonla beslenen çocuklar daha rahat bu konuda. İşe başlayamadım ben yürüyene kadar, sonra da yok başlasam da olmayacak diye kaldım öyle. Şimdi ablamın kızı memeci, çalışıo ablam arada ben arada annem, ablam falan bakıyoruz resmen mafediyo bizi,meme krizine giriyor. Biberonu red etti ilk başta ve ancak almaya başladı.

Bence dert edeceğin birşey yok, böylesi hayırlıymış, boşver ne koşularda büyüyen bebekler var, hazır mama bile yok inek sütü, un su ile beslenen. Ahhhh ahhh, cidden sen çok çok şanslısın...
Şanlıyım dimi. İnsan içinde bulunduğu durumun hep kötü taraflarını görüyor nedense. Bardağa dolu tarafından bakmayı öğrenmeliyim :)

Merhaba herkese:KK54:
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.

Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.

Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.

Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.

2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.

Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.

Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.

Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.

Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.

Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.

Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?

Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.:KK3:

Siz iyisiniz bebek te iyi bence bu yeterli zamani geri alamazsiniz ve bazi seyleri sizin bilmeniz sart degil doktorlarin sizi dogru yonlendirmesi lazimdi, ben yinede doktorun bebegin sagligi acisindan dogru karari verdigini ummak istiyorum cunku suyum geldi dediniz bazen boyle durumlarda acil sezeryan yapabiliyorlar bebek uzun sure iceride o sekilde kalinca eh sizinde acilmaniz olmamis. Bende dusunup dusunup durmayin.
Sezeryandan sonra hemen emziriliyormu bilmiyorum hani ilaclarin anne bunyesinden atilmasi bekleniyormu falan ama, illaki ertesi gun falan baslayabilirdiniz herhalde emzirmeye kimse mi yoktu size tavsiye verecek anneni kv deniz falan ? Bebeklerde dogal reflekstir emme refleksi dogar dogmaz anneni emzirmesi tavsiye edilirki cocukta ogrensin..
Bence bundan sonra bebeginize ne kadar sut verebilirseniz vermeye devam edin artik emermi biberonla mi olur bence o kismina takilmayin onemli olan sutu almasi bebegin. Ha emzirme de sonucta baya onemli bebegin gelisimi acisindan anneye dokunmasi kokusunu almasi falan ama eminim baska sekilde de siz onu verirsiniz bebeginize. bunlari kafanizda dondurup bosuna psikolojinizi bozmayin, bebek iyi siz iyisiniz, hayata herseyin kontrolu elimizde degil bunu dusunun ve simdiki halinize sukredin.

Elbette bir anne olarak yaşanan keşkeler hep olur akasya ... giderek tecrübeleniriz ve her yeni bilgide tüh keşke diyebiliriz .
Ama takdir edersin ki keşke geçmişi geri getirmiyor .

Bir 6 ay sonra da bugünleri hatırlayıp , keşke o kadar kafama takmasaydım dememek için ne yapıyoruz ? Hooooop bugüne bakıyoruz .

Bebeğinin en çok ihtiyacı olan şey '' mutlu anne '' . :KK51:
Teşekkürler❤

neden kötüleyelim canım.
bir anne bir anneye böyle bir vicdansızlık yapamaz yapmamalı:))
bebeğini sağlıkla büyüt.
gelecek güzel günlerini düşün.
konuşacak ,yürüyecek, büyüyecek annesi.
tek şmdi değil bir ömür annelik yapacaksın ona.
herşey yeni başladı henüz:))
üç çocuk annesiyim.
ikizlerim 15 aylık.
ben seni çoook çoooktan da fazla iyi anladım.
ben de hataya düştüm çok ağladım.
ancak kendi kendimi toparladım.
elimden gelen budur a ikna ettim kendimi.
sen de böyle yap.
ziyan etme günlerini.
bu dediğmi unutma.
bir ömür annelik yapacaksın.
peeek çok geçitten gececek pek çok fedakarlıkta bulunacaksın.
o sebeple kendini yıpratma lütfen.
dediklerimi dikkate almanı umuyorum:))
Alacağım Teşekkürler❤

Ben bekarım ve çok gencim ama annemin söylediğine göre hem kardeşimi hemde beni emzirmiş ama sütü çok kaliteli değilmiş. Yaramıyordu benim sütüm vs dedi. Bununla ilgili bir sorun yaşamadım bende. Kemik vs hiç problemim olmadı. Şükredin bence artık takmayın kendinize zarar.. En azından az çok emmiş hala emiyor. Allah sağlık sıhhat versin..

Back
X