• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi alanım dışında geliştirmediğim için yetersiz mi oluyorum?

elfsu00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2025
17
2
1
23
Ben ilköğretim matematik mezunuyum. Bir yere taşındık ve imkanlar kısıtlı. Geldiğim bu yerde de çoğu ilköğretim matematik hocası da kendini lise alanında da geliştirmiş dershane anlayışına aşina olmuş. Bende biraz alan sınavımdan ötürü de hakimiyetim olur diye dershaneye katıldım. Lise dershanesi olunca Tyt kısmından çok zor sorular da geldi. Ben şimdiye kadar sadece ortaokul öğrencilerine özel ders verdim. O yüzden lise alanında hiç geliştirmedim. Ama bulunduğum yerde işveren hocalar matematiğin lisesi ilköğretimi olmaz matematikçiysen hepsini bilmek zorundasın tarzında konuşuyorlar. Bende bir anda stajyer olarak denemek istediğim için çalışmaya vakit oluşturmakta zorlandım. Sonrasında müdürün mobbingine uğradım aslında. Bu tür durumlar özgüvenimi de zedeledi. Ama bulunduğum yerde ilk ortaokula dair hiçbir şekilde kurum yok, öğrenci de bulamıyorum. Kendimi tanıtabilmek için böyle bir yol denedim ama beni gerçekten çok kötü etkilediğini fark ettim. Gelişmeye çalışıyorum ama bu birkaç haftada telaş da olduğumdan ötürü zorlaşıyor. Yani ben merak ettim, bu şekilde ilköğretim matematik mezunu olup da lise konularında yetersiz olmak küçük düşürücü bir durum mu, mobbing uygulanmayı gerektiriyor mu, sonuçta müdür de aslında beni öyle deneyim kazanmam için stajyer olarak bünyesine almıştı. Bana ne öneriyorsunuz yazdığım şeyler hakkında?

Yani bebişim niye yetersiz olasın sen ilköğretim öğretmenisin, lise bilmek zorunda değilsin🙄🙄🙄o kendini gelistirmek olmuyor, iş yokluğuna alakasız bir iş yapmak oluyor. Dersane demişsin, veli olsam tonla para koysam alakasız alanda calışan birinin gelip ders vermesini de ayrıca kabul etmem. Çalişıp atanmaya bak özel okulu da dersanesi de çöp

Ya sen dershanecilik sistemine bakma. Ben atanmadığım yıl özel bir dedshane fizik,kimya,bitoloji,matematik derslerine girip giremeyeceğimi sormuştu alanım sınıf öğretmenliği napsaydım ben kendimi geliştiremedim mi deseydim

Yani bebişim niye yetersiz olasın sen ilköğretim öğretmenisin, lise bilmek zorunda değilsin🙄🙄🙄o kendini gelistirmek olmuyor, iş yokluğuna alakasız bir iş yapmak oluyor. Dersane demişsin, veli olsam tonla para koysam alakasız alanda calışan birinin gelip ders vermesini de ayrıca kabul etmem. Çalişıp atanmaya bak özel okulu da dersanesi de çöp
Buradaki bütün hocalar o şekilde kendinden emin olunca beni garipsiyorlar ve öyle hissettiriyorlar. Bu arada dershane konusunda haklısınız. Ama benim durumum farklıydı derslere hiç katılmadım öğrencilerin sorularını çözmek için duruyordum genelde seviyesi daha düşük öğrenciler geliyordu onların sorularını çözüyordum birkaç kez çok iyi soru getiren de oldu galiba onlardan sonra o şekilde duyuldu müdür de çok kaba davranıyor gerçekten mesleki kimliğime bile söz ediyor o yüzden ayrılacağımı söyleyeceğim. Ücret de almıyordum amacım aslında seviyesi düşük öğrencilerden özel ders teklifi gelir gelişirim şeklindeydi müdür de onu öneriyordu ama bir anda ne olduysa tavırları tamamen değişti istemiyor davranıyor.
Atanma konusunda evet evde çalışacağım başka bir yol görünmüyor ama ailem de özel ders öğrencisi bul diye sıkıştırıyor maddi kaygılar da var

bunlar seni bedava calistirip emegini sömüren insanlar degil mi?
fikirlerini niye ciddiye aliyorsun ki?
ilköğretim matematik öğretmenliği okuduysan o konuda kendini gelistirmen yeterli. Bence sen sadece KPSS'ye calis. bos durmamak para kazanmak icin de parali - gercek isler bul. parttime waikikide bile calissan inan su emek sömürücüsü dersaneden daha iyidir

Ya sen dershanecilik sistemine bakma. Ben atanmadığım yıl özel bir dedshane fizik,kimya,bitoloji,matematik derslerine girip giremeyeceğimi sormuştu alanım sınıf öğretmenliği napsaydım ben kendimi geliştiremedim mi deseydim
Dershanelerde bu durumlar da oluyor ben pek bilmediğim için şuanki durumdan çok farklı geliyor. Peki o şekilde olunca veliler tepki göstermiyor mu. Dershanecilik sadece bireysel çıkarlar üzerine ilerliyor sanırım. Dershane olmasa özel öğrenci de bulamıyorum genelde tanınmış hocalara gidiyorlar.

müdür de çok kaba davranıyor gerçekten mesleki kimliğime bile söz ediyor o yüzden ayrılacağımı söyleyeceğim.
müdür insan olsa zaten kimseyi zor anindan yararlanip bedava calistirmazdi.
hayvan heriften de hersey beklenir.
zaten is dunyasina girersen anlarsin bazi seyler birbiriyle alakalidir. misal bedava calistirmak isteyen serefsizdir, baska serefsizler de yapar. "sgkni yapmayayim elden ödeyeyim" diyen hukuk bilmez biridir senden yarin baska hukuka aykiri seyler de ister ya da hamile kalinca, beğenmeyince hukuksuzca kovar, 45 saati asan calisma sisteminde hala asgari ucret teklif edenin tek amaci sömürmektir sana ekstra isler çıkartır fazla mesaiye kaldirir parani vermez...
hepsi baglantili, patron hakkinda basitce fikir veren seyler zaten.

Dershanelerde bu durumlar da oluyor ben pek bilmediğim için şuanki durumdan çok farklı geliyor. Peki o şekilde olunca veliler tepki göstermiyor mu. Dershanecilik sadece bireysel çıkarlar üzerine ilerliyor sanırım. Dershane olmasa özel öğrenci de bulamıyorum genelde tanınmış hocalara gidiyorlar.
Veli bilmez ki. Ki bu teklifi yapan da kurumsal bir dershaneydi diploma soran kaç tane veki var

bunlar seni bedava calistirip emegini sömüren insanlar degil mi?
fikirlerini niye ciddiye aliyorsun ki?
ilköğretim matematik öğretmenliği okuduysan o konuda kendini gelistirmen yeterli. Bence sen sadece KPSS'ye calis. bos durmamak para kazanmak icin de parali - gercek isler bul. parttime waikikide bile calissan inan su emek sömürücüsü dersaneden daha iyidir
Evet. Ama bedava olmasına rağmen müdür çok kötü davrandı geçen gün kurumda, sanki hiçbir şey yapmıyor boş duruyorum gibi. Halbuki 10 tane öğrenci geldi yaklaşık soru sormaya, hiçbirini görmedi. Neyse öğretmene ihtiyacı olmadığını düşünüyor zaten ama çok kırıcı şekilde konuşunca ben kendimi kötü hissettim. Kpss başlayacağım evet. Kendi hatalarımdan dolayı 2 yıldır sınav sürecinde atılım yapamadım puanım hep 75 civarı. Ailem de inanmıyor evde de sorunlar yaşıyoruz. Maddi olarak da çalış öyle evde çalış diye düşünüyorlar biraz. Hem mesleki açıdan da geliş diyorlar. Özel öğrenci de bulamıyorum. Evde oturmak laf dinlemek dershanede tanımadığım insanların kırıcı sözlerinden daha iyidir ama

Evet. Ama bedava olmasına rağmen müdür çok kötü davrandı geçen gün kurumda, sanki hiçbir şey yapmıyor boş duruyorum gibi.
ragmen degil tam da bu yüzden
müdür insan olsa zaten kimseyi zor anindan yararlanip bedava calistirmazdi.
hayvan heriften de hersey beklenir.
zaten is dunyasina girersen anlarsin bazi seyler birbiriyle alakalidir. misal bedava calistirmak isteyen serefsizdir, baska serefsizler de yapar. "sgkni yapmayayim elden ödeyeyim" diyen hukuk bilmez biridir senden yarin baska hukuka aykiri seyler de ister ya da hamile kalinca, beğenmeyince hukuksuzca kovar, 45 saati asan calisma sisteminde hala asgari ucret teklif edenin tek amaci sömürmektir sana ekstra isler çıkartır fazla mesaiye kaldirir parani vermez...
hepsi baglantili, patron hakkinda basitce fikir veren seyler zaten.
hic cikiyorum falan da deme gitme bence sgkya da şikayet et
alo 170 ilgilenir ihbarinla. ya da cimerden yaz adamla olan mesajlarini orada calistiginij kanitlarini da iste g.tünden kan alsinlar belki baskalarini sömürmez
görür kötü davranışı

Evet. Ama bedava olmasına rağmen müdür çok kötü davrandı geçen gün kurumda, sanki hiçbir şey yapmıyor boş duruyorum gibi. Halbuki 10 tane öğrenci geldi yaklaşık soru sormaya, hiçbirini görmedi. Neyse öğretmene ihtiyacı olmadığını düşünüyor zaten ama çok kırıcı şekilde konuşunca ben kendimi kötü hissettim. Kpss başlayacağım evet. Kendi hatalarımdan dolayı 2 yıldır sınav sürecinde atılım yapamadım puanım hep 75 civarı. Ailem de inanmıyor evde de sorunlar yaşıyoruz. Maddi olarak da çalış öyle evde çalış diye düşünüyorlar biraz. Hem mesleki açıdan da geliş diyorlar. Özel öğrenci de bulamıyorum. Evde oturmak laf dinlemek dershanede tanımadığım insanların kırıcı sözlerinden daha iyidir ama

Iyi sittirsinler o zaman ... hem emek somur, hem surat yap Boyle bir şey olabilir mi?? Gitme bir daha , o serefsizi de her yerden engelle. Yengecin dediği gibi KPSS calis.

Online platformlarda hesap açıp öğrenci arasanız, ilkokul/ortaokul seviyesinde? Ne kadar talep var bilmiyorum ama belki çıkar bir şeyler. Kurumda da size para bile vermeden iş bekleyen adamın yorumunu takıp modunuzu düşürmeyin. Adı üstünde stajyer, maaşlı öğretmen değil. Başvururken sizin de herhalde ben çok süperim diye bir beyanınız olmamıştır?

öncelikle müdürü memnun etmek zorunda değilsin çünkü orda maaş bile almıyosun. şuan orda duruyor olman tamamen zaman kaybı, ücretli yapsan daha iyi,bir dönem yaptım ben tecrübe anlamında bana bir şeyler kattı. bulunduğun ilin tel...gram uygulamasından ücretli gruplarına gir, bazen boşluk olduğunu bildikleri okulları yazıyor, özel okul ilanları da yazılıyor hepsine bakabilirsin. en kötü asgari alabilirsin burda hiç maaş almıyorsun + özel ders için öğrenci bulabileceğinin garantisi de yok burda. Bir de eğer evde durmak istemiyorsan kütüphaneye gidebilme durumun var mı, sabahtan akşama kadar ara vererek sınava çalışırsın hem etkilenmezsin de evdekilerden.

Buradaki bütün hocalar o şekilde kendinden emin olunca beni garipsiyorlar ve öyle hissettiriyorlar. Bu arada dershane konusunda haklısınız. Ama benim durumum farklıydı derslere hiç katılmadım öğrencilerin sorularını çözmek için duruyordum genelde seviyesi daha düşük öğrenciler geliyordu onların sorularını çözüyordum birkaç kez çok iyi soru getiren de oldu galiba onlardan sonra o şekilde duyuldu müdür de çok kaba davranıyor gerçekten mesleki kimliğime bile söz ediyor o yüzden ayrılacağımı söyleyeceğim. Ücret de almıyordum amacım aslında seviyesi düşük öğrencilerden özel ders teklifi gelir gelişirim şeklindeydi müdür de onu öneriyordu ama bir anda ne olduysa tavırları tamamen değişti istemiyor davranıyor.
Atanma konusunda evet evde çalışacağım başka bir yol görünmüyor ama ailem de özel ders öğrencisi bul diye sıkıştırıyor maddi kaygılar da var
Sizin kaçırdığınız bir nokta daha var.lise talebesi demek tipik ergen demektir.onlarla nasıl baş edilir orası apayrı bir konu ve tecrübe.
Heleki sizin yeni ve acemi olduğunuzu anladiysalar,özellikle yapamayacağınız veya çözümsüz sorulari getirip önünüze koyarlar.
Cevapda veremediyseniz dillerine duşmussunuzdur açıkçası. Bu nedenle ergenlerle baş edebilmek için önce siz kendiniz soru çözümüne başlayın. Mecburen ders çalışır gibi tekrar etmek lazım.

Back
X