Kendimi arkamdan bıçaklanmış gibi hissediyorum

yasemin21

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
49
1
16
Ankara
Liseden beri en yakın arkadaşım dediğim insan sevgilisi için sevgilisinin arasını bozmak istemediği ve benden nefret eden, sürekli benle uğraşan bir insanı benim fikrimi sormadan ödev grubumuza soktu. Bunun sonucunda yaptığımız grup ödevinde çocuk bana hakaretler etti ve arkadaşım bu duruma hiçbir şey demedi. Ben daha sonra dayanamayıp gittim ve bu çocuk benim gittiğimi ve ödevi yapmadığımı hocaya şikayet ederek benim dersten kalmam gerektiğini söylemiş. Sizce ne yapmalıyım arkadaşımın uzun zamandır sevgilisi yoktu ve çocuk ne isterse yapıyor şu an ayrılmamak için çok üzülüyorum.

Odevi birakip gidemezsin. Cocuk seni sikayet edecek yer ariyor, eline koz vermissin. Simdi hocana kisisel problemleriniz oldugunu ya da saglik sorunun oldugunu (gerekirse git bir rapor al) ve o yuzden gittigini soyleyeceksin, bir sans daha istedigini de ekle. Sonra da baska bir gruba girmeye calisacaksin. Ne sorunun varsa ogretmenle hallet. Sesini cikarmadan odevini bitir. Sonra da arkadasinla ve de o cocukla bir daha gorusme. Bu senin daha hayirli olacaktir.

öğretmenine durumu anlat ama çok fazla detaya inme, sadece bir sorun olduğunu bilsin.
sonrada başka gruba geçmek istediğini belirt, olmazsada mecburen ödevini tamamladıktan sonra o arkadaşınla görüşmeyi kes.
öyle arkadaşın faydadan çok zararı olur.

En nefret ettiğim şey ispiyonculuk. Hele bunu bir erkek yaparsa midem bulanıyor.ödev konusunda baya bir yol kat ettiniz mi? Bu önemli ya da başka bir guruba girilecek bir durum mu? Yani ödevin kapsamını bilmediğim için grup değiştir vs diyemiyorum. Ama öyle bir durum varsa değerlendir. Bence hoca ispiyoncu bir öğrencinin lafına bakmaz ya da bakmamalı. Hele öğrenci öğrenciye benziyorsa ki normalde kendi istikametinde devam eden öğrenci adam böyle şeyler yapmaz bana göre.. ilk okul çocukları gibi hocayı karıştır diyemeyeceğim ama gerekiyorsa da yapman lazım.

Herkese cevapları için teşşekkür ederim. Ödevde baya yol kat ettik ne yazık ki ve şikayet ettiği hoca da nam salmış biri insanlarla uğraşan pek de sevilmeyen bir hoca. Beni şikayet ettikten sonra arkadaşım beni arayıp seni şikayet etti gruptan atılabilirsin dedi ben de böyle birşey nasıl oldu deyip çok üzüldüğümü söylediğimde şu an konuşamam sonra konuşuruz diyerek telefonu kapattı. En azından arkadaşımı tanıdım diyorum, inşallah bu durum dersten kalmama neden olmaz. Gitmemen gerekirdi fakat çok kötü sözler söyledi ve herkesin içinde suratıma bağırdı sen değersizsin gidersen git diye.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bak ne dicem. okul hayatında bazı şeyleri öğreniyorsun ki ömrün boyunca sana ders oluyor. kıssadan hisse çıkar kendine. ben de öğrencilik hayatımda bir arkadaşıma çok güvendim faturalı GSM hattı aldım nasıl olsa öder diye. ödemedi ben hala iyi niyet bekliyorum öder diye. ödemedi ve kaç yıl öncesinin parasıyla 300 tl oldu 12-13 yıl önce. ve ben okulda orada burada öğrenci asistan olarak çalıştım da ödedim. bu da bana en yakın arkadaşına kefil dahi olmayacaksın kuralını öğretti. iş hayatında belki daha pahalıya mal olacaktı bana bu. ders alman önemli olaylardan biraz da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…