Kendimi bazen cok ezik hissediyorum..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi Aksamlar Hanimlar,
Aslinda benimki pekte Dert sayilmaz ama sizin önerilerinize ve fikirlerinize ihtiyacim var. Sorunum şuki ben insanlara karşı katı davranmayı, birşeyden hoşlanmadiysam onu söylemeyi, hep o insani kirarim düsüncesiyle SÖYLEYEMIYORUM! Bu ilk basta ne kadar iyi görünsede hic öyle degil cünkü bazen o kadar iyimser oluyorumki insanlar bunu cok güzel kullanabiliyorlar. Mesela biri bana önemli sorsa illa aciklama yaparak cevap veriyorum. Sonrada kendime kiziyorum ya neden acikliyorsunki diye. O kimki ona aciklayasin sanane de gec diyorum icimden..ama olmuyor. Veya biri laf soksa bisey dese kalakaliyorum öyle sonrada kendime öyle kiziyorumki neden vermedin agzinin payini diye ama elimde degil inanin hazir cevap verme kabiliyetim yok hep sonradan aklima gelir.. Düsüncelerimi veya birseye ne kadar cok kizdigimi belli edip söylemem icinde gercekten karsidaki insan sınırı aşarsa söylerim yoksa yapamiyorum bu huylarimi yenmem lazim yoksa daha cok üzülürüm..ama nasil bilmiyorum esim bile bana kiziyor hayir demesini ögren durusunu insanlara belli et diyor. Bide 3 Senelik evliyim neredeyse yolun basinda ögrenmem lazim daha bircok seyi elbet ama nasil hanimlar sinir oldum iyice!

Ben de biraz öyleyim. İş isten geçtikten sonra gece yatarken uyuyamam kafamda binlerce türlü laflarla ağzının payını veririm. Keşke şunu deseydim bunu deseydim ne güzel olurdu diye ama işte...

Bir lafa bakarım lafmi diye,birde söyleyene bakarım adammi diye derler ya hah iste bırakın karşınızdakiler konussun dursun..çünkü ne derseniz deyin bu tip insanların galip gelicek ikinci hatta beşinci yüzleri vardır.Can sıkmaya değmez...

Haklisin canim ama işte o lafk söyleme aşamasına gelince cesaretlenip söylemiyorum.. yapım gereği sessizde degilimdir gayet konuskanimdir sus pus oturmam ama kötü seyleride ne söyler nede belli ederim insanlara karsi net ve katı olamiyorum ya hep iyi nereye kada bu sefer hatalarinida anlamiyorlarki nasil anlassinlar

Vallahi aynen öyle arkadaşım ama inanki öyle bir cirkef olmuş ki insanlar artık kendinden şüphe eder oluyorsun acaba benmi sucluydum diye...Yaw he he diyip geçiyorum artik..yoksa aynı sizin modda sabaha kadar destan yazıyorum kendi kendime...

Dogru ama birseyler yapip bu huyumu degistirmem lazim yoksa cok ezilirim esim hakli, hayir demeyi, bu kadar iyimser olmamayi, yeri geldigindede insanlara haddini bildirmeyi ögrenmeliyim ama nasil orasini bilmiyorum

Bu birazda yapı meselesi canım ya mesela benim annem bir cevap yapistirir karşıdakine yeminle benim icimin yağları erir geneldede ona bırakırım,ben de senin gibiyim ama artık iki çocuktan sonra vallahi kimseye laf yetiştirmek istemiyorum tiksindim insanlardan yeminle,benim doğrularımm var ben millet gibi dansözlük yapmıyorum...sözünün eri degiller,ikiyuzluler,riyakarlar,çıkarcilar...bana tersler,o yuzdende onların seviyesine inmiyorum...Bu hayat başka türlü yasanmaz çünkü.

Haklisin ben herseyi cok ciddiye aliyorum ama diger insanlar seni umursamiyor insan yerine koymuyor resmen ha duvara konusuyorsun ha onlara,insanlarda saygi denen birsey kalmamis. Bende ikiyüzlü olmadigim icin belkide böyleyim arkalarindanda konusmam sadece icime atarim ama oda beni yer bitirir iste. Benim esimin kuzeninin hanimi var lafi yapistirir ama benim tabirimle edepsizdir cünkü ne dedigini bilmez herseye maydonoz olur her konuya atlar cok bilmislikte taslar lafida yapistirir. Sonrada diyorum kendi kendime ay zümra böyle olacagina hic acik sözlü olmayi deneme daha iyi. Ben zaten insanlara laf yetistirmek amacinda degilim sadece tek istegim bana zarari dokunan sevmedigim insanlara haddlerini asmamalari icin yeri geldiginde haddini bildirmek yoksa malesef tepemden toplamak zorunda kaliyorum zira oraya cikarmayi iyi niyetimden dolayi cok iyi beceriyorum. Mesela bazi insanlar surat asar laf söyler sevmedigini belli eder bense yapamiyorum ayyy kirilmasin ayyy zpmra bu kadar katı olma ay yazik diye diye ama yapmam lazim yoksa hayati ben kendime bosuna degmeyen insanlar icin
zorlastirmis olurum.. kusura bakma canim ya seninde kafani sisirdim..

siz izin vermezseniz kimse sizi aşağılamaz.yeri geldiğinde lafınızı söylemekten çekinmeyin insan edebinden sustukça karşıdaki şımarır.

sende de sosyal fobi olabilir bir araştır derim bu konuyu.Artık günümüzün psikolojik rahatsızlıgı çogu kşi de var Alah yardımcın olsun

Insanlara hayir diyememek cok kotu bir durum, malesef bende ayni sorunla muhattabim
Baskalari uzulmesin, aman kalpleri kirilmasin diye, cok kez istemeden hep iyi davranmis, istemeden bir suru seye katlanmisindir.
Fakat bazi konularda kendimlwe mucadelemle yenmeye calisiyorum bu durumu.
Sizde kendinize kistaslar koyun su konulardan asla taviz vermeyecegim gibi ve uygulamaya calisin.

Bak canim nasıl yapıyorsun biliyor musun önce en değerli kişinin kendin olduğuna karar veriyor, kendine saygı duyuyorsun. Bencillikten bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Tabi ki insanları kırmamaya çalışıyorsun ama iş benliğini rahatsız edecek bi duruma giriyorsa tepkini gosteriyorsun. İlla kavga edip cirkeflik yapman, hazır cevap olman da gerekmez "hayır" cevabı çoğu şeyi halleder. Yani temelde karşındaki insanlara duyduğun saygıyı kendine de duyman gerek.
Boşver diğerlerini en çok kendini mutlu et çünkü o hep seninle

Bende sizin tam tersinizim :) insanlara gayette katı davranabiliyorum ve açık açık her şeyi ayarında söyleyebiliyorum.tabi bu da çoğu kişinin hiç hoşuna gitmediğinden sizden uzak duruyorlar.
Bakın ben lisede bir kız arkadaşımın bu hayır diyememe ve herkesle iyi olma çabası yüzünden nasıl suistimal edildiğine ve ailesiyle ne sorunlar yaşadığına şahit oldum.bazı insanlar değerle hakikatlidir,onlara karşı istesekte öyle davranamayız.ama bazıları "ben dobra konuşurum" havalarında milleti kırıp geçirirler siz onlara öyle davrandığınızda verdikleri tepki gülünesi olur.
Size tavsiyem insanları kırmamak için ezilip büzülmeyin,ne ise o olsun.yoksa çok yıpranırsınız.

genelde öyle bir annen varsa insanları kırmak istemeyen sende öyle oluyorsun
benim annemde genel olarak şartlardan ve hep yaşadığı talihsizliklerden çok tepki göstermemiştir hatta hiç
ondan bende öyleydim ama iş hayatı sağolsun eğdi büktü yeniden şekil verdi bana

bak şanslısın eşin ezmeye çalışmamış seni

Bende öyleyim de benimki cevap verememekten değil.karşımda laf sokan,bana imalı konuşan veya kendine bakmadan baskalarını eleştiren insanlara cvp veresim gelmiyo...
O kadar değersiz görüyorum ki onları cvp bile vermeye değer bulmuyorum.sanki cvp verirsem onun gibi olurum gibi geliyo

Bende oyleyim yaa. bunun bi cozumu yok heralde ne kadar yapacam desekte ayni olayla tekrar karsilasinca yok yqpamiyoruz .ozguven eksikligi midir nedir artik ?

Bende oyleyim yaa. bunun bi cozumu yok heralde ne kadar yapacam desekte ayni olayla tekrar karsilasinca yok yqpamiyoruz .ozguven eksikligi midir nedir artik ?
Olabilir ama bence insan istedikten sonra degisebilir bu elbette zaman alir ama imkansiz degil. Bugünden itibaren karar aldim degisecegim insanlara hakettikleri muameleyi ve lafi söyleyecegim baskalari icin degil kendim icin yasamayi ögrenecegim, kimsenin beni kırıp ezmesinde izin vermeyecegim! Hayat felsefem herkese hakettigi muameleyi yapmak gerekiginde sert ve katı olmak bundan sonra böyle

Esimden Allah razi olsun beni düsünür ezdirmezde ama bunu ona birakmadan kendim yapabilmem lazim kücük cocuk degilimki sürekli beni korusun biyere kadar yani. Anne konusuna gelince düsündümde haklisiniz annemde öyle sessiz sakindir kendinide zamaninda cok ezdirmistir malesef demekki bende ona cekmisim. Ama mesela ablam benim tam tersim özeniyorum bazen ona. Ben annem gibi olmayacagim! Degismem lazimmmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…