Şimdi ablacım listeli diyetlerde zaten çok çok az kalori oluyor, karbonhidratsız geçen öğünler oluyor o şekilde karnın aç zaten max 1 hafta gezebilirsin.
Bence olaya bakış açını değiştir, sağlıklı beslenmeye ve dinç bir bedene sahip olmaya odaklan. Listeli diyeti de yapamıyorsan da yapma. Onun yerine kalori sayma appi indir, bir de bazal metabolizmanı hesapla (internette arayınca hesaplayıcılar çıkıyor), sonra her gün bir bazal metabolizmandan bir miktar kes misal 100 kalori veya 200 kalori. Sonra ilk hafta bak ne kadar yiyince o kalori limiti doluyor.
Her öğünde bir miktar protein, bir miktar karbondihrat bir miktar yağ koy. Günde 2 tane de araöğün yap mesela birer meyve.
Her öğünde sağlıklı beslenmen önemli, tam tahıllara, bakliyata, balık tavuk kırmızı ete yönel her öğün mıtlaka yeşillik veya sebze ye.
Karbonhidrat kalitesi çok önemli, tam tahıldan asla uzaklaşma, beyaz ekmekten de pirinçten de uzak dur. Onun yerine tam tahıllı ekmek veya makarna, esmer pirinç, bulgura yönel. Karbonhidrat yememe yapma yoksam o beslenme düzenini sürdüremezsin asla. Zayıflamanın tek şartı kalori açığı yaratmak, listeli diyetler çok açık yaratıyor o zaman da çok aç kalıyorsun onun yerine her gün 100-200 kalori açık yaratmayı hedefle. Daha yavaş zayıflarsın ama aç kalmazsın.
Bugün bu saate kadar neler yediğimi yazayım mesela:
kahvaltı - yulaf lapası 40gr kadar, üstüne dilimli elma, biraz kuru üzüm
snack - ortaboy 1 muz
öğle yemeği - karides salatası. Bolca marul, domates, salatalık, biraz küp doğranmış mango, küp doğranmış, yarım avocado, marineli kızarmış karides, biraz kruton. sos olarak zeytinyağı, sirke, limon karışımı. Evde yaptım bunu karidesi dondurulmuş aldım 100-150gr kadar.
snack - biraz badem 20gr kadar tahminimce, 1 tane mandalina
Sporu yazmıyorum bile, spor çok önemli her gün çık yürü hiçbir şey yapamıyorsan. Eyyorlanmam bu kadar bol sans dilerim xoxo