• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi bulmak istiyorum. Yok mu çıkış yolu?

MaBigDreams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2017
33
20
38
29
Merhabalar. Umarım okursunuz, birilerine çok ihtiyacım var. Yine düşüncelerimin içinde boğulduğum bir gecede buraya yazmak istedim. Boğazıma bi yumru oturdu insan anlatınca duygusallaşıyor:) 22 yaşındayım, yapı olarak da sakin, çok da konuşkan olmayan biriyim evet. Herkesin yapısı farklı sorun bunlar değil ama bunların üzerine eklenen kök inançlarım, negatif düşüncelerim, kendimi sevmeyişim ellerimden gençliğimi alıyormuş gibi hissediyorum. Özellikle son 5 yıldır böyle.
Utangacım, özgüvenim eksik. Tabi dışardan pek belli olmuyor muhtemelen soğuk , yeni insanlarla tanışmayı pek sevmeyen biri olarak görünüyorum sadece. Bu yıl en azından beraber rahat takılabildiğim 3-4 insan var cevremde bir dostum sayesinde. Ama yetmiyor, o dostum olmasa onlarla da tanısamazdım cunku. Lise yıllarımdan kendim uzaklaştım insanlardan , kötü bir ilişki ve bir dost kazığı sonrası iyice soyutladım kendimi. Şimdi ise eksik hissediyorum. 2 yakınım var, ama ben başka insanlarla da arkadaş olabilmek istiyorum. Son 4-5 yıldır karşı cinsten yaklaşan olmadı, çirkin değilim biliyorum. Ama kötü ilişki sonrası erkeklere karşı daha bariz çekingenlik, uzaklaşma durumları yaşıyorum. Doğal olabileceğim, hata yapmaktan korkmayacağım, hayattan müzikten kitaplardan konuşabileceğim bir sevgili isterdim.. Ama şu halimle utangaçlığımdan kendim olamam bile. SUÇ benim. Gerçekten insanın içindeki enerjiyi dışa vurduğuna, çekim yasasına inanıyorum ben. Bu yüzden ben kötüyken ne arkadaş ne de sevdicek potansiyeli olabilecek kimse yanaşmıyor bana. Ortamlarda görünmez hissetmek istemiyorum mesela. Fotoğraf bile çekmiyorum, sosyal medyadan uzaklaştım yıllardır. Koşarak gidip hayata karışmak, hayatımın merkezine kendimi koymak isteği var içimde. Olduğum gibi olmak.. Psikologu denedim bir ara ama pahalı seanslar ve fazla yavaş işleyiş vee işin bende bittiğini anlamamla bıraktım. Antidepresan öyküm de var geçen seneden. Neyi nasıl yapmalıyım? Böyle dönemlerden geçip aşabilen birileri var mı? Telkin denilen olumlamalar ya da videolar, kitaplar.. Hergün olumlu düşünmek ve minnet duymak için günlük tutmak bunlar birşeyler degiştirir mi ki? Yaşamak istiyorum artık.. En iyi bölümlerden birinde okuyorum, vasıfsız hissettiğim anlar oluyor buna rağmen. Çirkin olmadığımı bildiğim halde çirkin hissetmek istemiyorum. Bir hobim olsun istiyorum mesela. Böyle olmamalı.

Kimse yazmasa bile buraya girip içimi dökebilirim, konum kapanır mı taşınır mı bilmesem de.. Teşekkürler şimdiden ❤

Son düzenleme:
Belediyeye ait Kurslar, gezi turları , dil okulları özellikle..
çevre edinirken bilginizi artırıp pasifliğinizi atacağınız çok güzel yerler.

Antidepresanı çok kullanmayın bağımlılık yapar bırakınca ağır depresyon geçirirsiniz.

Yaşınızda henüz küçük, hayatınızı yaşamaya bakın sonra bu zamanlar gelmiyor.

Merhaba. O kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız ki heslerinizi okurken çoğu yerde kendi aklımdan geçenleri buldum. Kimi zaman bende böyle düşünüyorum. Daha çok insan tanımak arkadaş edinmek sizin tabirinizle hayata karışmak hatta yeni biriyle tanışıp tüm yapmaktan zevk aldığınız şeyleri onunla yapmak vs. Bu gibi istekler bizim yaşımızdakiler için gayet normal aslında bakarsanız. Ancak bazen olmuyor işte. Çevrenizde tanıdığınız ya da tanımadığınız yolda rast geldiğiniz insanlar bile türlü türlü değişimler mutluluklar yaşarken bunlara tanık olmak bile (en azından benim için) insanı karamsarlaştırıyor ne yasık ki. Ama daha yaşımız çok genç ben de 21 yaşındayım :) hayatın devamında karşımıza neler çıkaracağı belli olmaz diyebiliyorum sadece.

Haklısınız. Sene başında bir dil kursu denemem oldu ama ortama ısınamadığım için bıraktım. Kendim çalışayım dedim ama dediğiniz gibi pasiflik, erteleme gibi kötü huylar da ekleniyor insan özgüvensiz olunca. Yeniden deneyip bu sefer sağlam girişmeliyim belki de.. Müziği güzel dinlerim ama üretmeye çalmaya gelince sıfır bilgi. Acaba bir müzik aleti öğrenmeye başlamak için yaşım çok mu geç :)

Evet bir de başkalarının yaşantılarını izleyip karamsarlaşmak var. Unutmuşum:) Kimsenin hayatı mükemmel değil desek bile iyisiyle kötüsüyle dolu dolu yaşamak istiyor insan. Umarım bunları atlatabilen birileri tecrubelerini bizimle paylaşır :)
Merhaba. O kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız ki heslerinizi okurken çoğu yerde kendi aklımdan geçenleri buldum. Kimi zaman bende böyle düşünüyorum. Daha çok insan tanımak arkadaş edinmek sizin tabirinizle hayata karışmak hatta yeni biriyle tanışıp tüm yapmaktan zevk aldığınız şeyleri onunla yapmak vs. Bu gibi istekler bizim yaşımızdakiler için gayet normal aslında bakarsanız. Ancak bazen olmuyor işte. Çevrenizde tanıdığınız ya da tanımadığınız yolda rast geldiğiniz insanlar bile türlü türlü değişimler mutluluklar yaşarken bunlara tanık olmak bile (en azından benim için) insanı karamsarlaştırıyor ne yasık ki. Ama daha yaşımız çok genç ben de 21 yaşındayım :) hayatın devamında karşımıza neler çıkaracağı belli olmaz diyebiliyorum sadece.
T

Hayatin cok guzel 22 yasindasin gencsin guzelsin cok iyi bir bolumde okuyorsun daha ne olsun ki.Okulunuzu bitirmeye calisin .Bu devirde iyi arkadas bulmak zor.Boylesi daha iyi bence kendine yet kendini sevmekle basla sonra ozguvenin olur.Yeni nortamlara katiıl kurslara git yada ek is yap part time gibi ordada cok arkadasin olur gerisi gelir zaten.

Hayatin cok guzel 22 yasindasin gencsin guzelsin cok iyi bir bolumde okuyorsun daha ne olsun ki.Okulunuzu bitirmeye calisin .Bu devirde iyi arkadas bulmak zor.Boylesi daha iyi bence kendine yet kendini sevmekle basla sonra ozguvenin olur.Yeni nortamlara katiıl kurslara git yada ek is yap part time gibi ordada cok arkadasin olur gerisi gelir zaten.

En önemlisi kendime yetebilmek haklısınız. Önce kendimi sevebilmeliyim ki insanlarda benden pozitif enerji alabilsin. Son 1 yıldır işin aslında bende bittiğini daha iyi anlıyorum. Tüm bu problemlerimi halletmek hem çok kolay geliyor hem de cok zor. Yorumlar uzerinde dusunecegim okuyup okuyup. cok tesekkurler

En önemlisi kendime yetebilmek haklısınız. Önce kendimi sevebilmeliyim ki insanlarda benden pozitif enerji alabilsin. Son 1 yıldır işin aslında bende bittiğini daha iyi anlıyorum. Tüm bu problemlerimi halletmek hem çok kolay geliyor hem de cok zor. Yorumlar uzerinde dusunecegim okuyup okuyup. cok tesekkurler
Ben tesekur ederim canim yardimci olabiliyorsak ne mutlu bize:KK200:sana kucuk misal veriyim basta kendi sev diyoruz ya hani ben mesala evde kimse olmazsa bile oturur makyajimi yaparim.aynaya bakarim kendimi overim cunku icimden geliyor Sonra arkadaslarimi cagirim cafede bir cay icer geri geliriz bu sefer onlar sizi cagirir arkadaslarini getiri yeni insanlar tanimis olursunuz daha cok ornek var aslinda amaa en onemlisi kendini cok cok sevv hayat cok guzel kiymetini bil gunesli bir gunde cimlerde tek yurumek bile sana yeter:KK200:

Ben tesekur ederim canim yardimci olabiliyorsak ne mutlu bize:KK200:sana kucuk misal veriyim basta kendi sev diyoruz ya hani ben mesala evde kimse olmazsa bile oturur makyajimi yaparim.aynaya bakarim kendimi overim cunku icimden geliyor Sonra arkadaslarimi cagirim cafede bir cay icer geri geliriz bu sefer onlar sizi cagirir arkadaslarini getiri yeni insanlar tanimis olursunuz daha cok ornek var aslinda amaa en onemlisi kendini cok cok sevv hayat cok guzel kiymetini bil gunesli bir gunde cimlerde tek yurumek bile sana yeter:KK200:

Ne güzel hep böyle mutlu olun en iyisini yapıyorsunuz. Bu yorum bana da enerji verdi. Ertelemekle pasiflikle hiç birşey hallolmuyor ben de bi yerden dalar başlarım inşaallah . hala umudum var :)

Kendine küçük bir hediye alarak başla deniz kabuğundan küçük bir bileklige ne dersin?
Sonra nisan yagmurlari başladı yağmur altında sahil e çıkıp dolaş sıcak bir çay al kendine,bi tanede kağıt helva ooohhh miss.
Bisiklet kirala yada alabiliyorsan al hafta sonları korudu bisiklet parkurunda gez bağıra bağıra şarkılar söyle,okula giderken roman ablalarimizdan bir buket çiçek al sonra gözüne kestiğin herkese tek tek dağıt ama öncesinde bi kokla buketi

Bence bi challenge baslat kendi kendine.
Arkadaslarina " kizlar gezmeye tozmaya giderken benide cagirin/ yakinlarda etkinlik varsa benide cagirin" gibisinden.
Ve onlardan gelen "hadi sende gel" tekliflerine hayir deme sansin olmasin.
Hayir demek yasak.
Bu " benide cagirini" tabi dogru kisiye soyle. Tinercilere giden arkadasa bu ricada bulunma basini belaya sokma.

Ne güzel hep böyle mutlu olun en iyisini yapıyorsunuz. Bu yorum bana da enerji verdi. Ertelemekle pasiflikle hiç birşey hallolmuyor ben de bi yerden dalar başlarım inşaallah . hala umudum var :)
Basla canim hata bugun basla :))sevdigin bir muzigi ac makyanini yap bir guzel giyin bir arkadasini cagir caya boyle basla bence guzelsin saglikliksin herseyin en guzrli bulur seni merak etme sonra yeni asklar yeni heyecanlat gelir:KK37:

Kendine küçük bir hediye alarak başla deniz kabuğundan küçük bir bileklige ne dersin? Sonra nisan yagmurlari başladı yağmur altında sahil e çıkıp dolaş sıcak bir çay al kendine,bi tanede kağıt helva ooohhh miss. Bisiklet kirala yada alabiliyorsan al hafta sonları korudu bisiklet parkurunda gez bağıra bağıra şarkılar söyle,okula giderken roman ablalarimizdan bir buket çiçek al sonra gözüne kestiğin herkese tek tek dağıt ama öncesinde bi kokla buketi

Ne güzel dediniz.. Özellikle kendime hediye almak, her baktigimda bu olumlu cumleleri hatirlatacak bir bileklik alıp takmak cok guzel fikir :) yorumunuz icin sağolun

Basla canim hata bugun basla :))sevdigin bir muzigi ac makyanini yap bir guzel giyin bir arkadasini cagir caya boyle basla bence guzelsin saglikliksin herseyin en guzrli bulur seni merak etme sonra yeni asklar yeni heyecanlat gelir:KK37:

Bunlari kendime hep hatirlatacagim başa dönmemek icin ❤ tesekkur ederim

Terapi alırsanız faydası olabileceğini düşünüyorum. Psikiyatriden alınan ilaç tedavisiyle karıştırmayalım bunu. (Terapiye/Psikologa gittim ilaç yazdı diyen oluyor çünkü) Bazen hayatımızda yönümüzü şaşırabiliyoruz, inanın çoğu kişinin başına gelmiştir. Terapi kendinizi keşfetmenize ve hayattan zevk alacağınız yönleri bulmanıza yardımcı olabilir.

Terapi alırsanız faydası olabileceğini düşünüyorum. Psikiyatriden alınan ilaç tedavisiyle karıştırmayalım bunu. (Terapiye/Psikologa gittim ilaç yazdı diyen oluyor çünkü) Bazen hayatımızda yönümüzü şaşırabiliyoruz, inanın çoğu kişinin başına gelmiştir. Terapi kendinizi keşfetmenize ve hayattan zevk alacağınız yönleri bulmanıza yardımcı olabilir.

Psikolog deneyimim ve ilaç kullanışım ayriydı. Bilişsel davranışçı terapi uygulayacaktı psikologum ama gereğinden daha yavaş işlemesi ve enerjimin tam uyuşmaması sebebiyle bırakmıştım. Hata ettim belki de.. Haklisiniz çoğunluk hayatinin bir döneminde de olsa yaşıyor bunu galiba. Yorumları tekrar tekrar okuyacagim bana yardimci olacak tesekkur ederim

Genc yasta bu karamsarlik olmamis. Aile yapin nasil bilmem tabii o da etken faktor bence
Tabii ki aile yapısı cok önemliymiş buyudukçe anladım. Kabuklarimi kirabilecek şekilde yetiştirilmedim maalesef. Beni cok sevdikleri için minnettarim ama en kucuk olarak hala fazlaca korumaciliga maruz kaliyordum son zamanlarda, simdi biraz daha iyi tabii durum

Back
X