• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çirkin ve yıpranmış hissediyorum

BEYAZ KURT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
3.317
3.842
53
Selam kızlar. Bu, bir dert değil ancak uzun zamandır içimde sinsi sinsi büyüyen bir his sadece. Evliliğim 3 yılı geçti; şu an çalıştığım işte beşinci yılım. Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim. Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı. Evlendikten sonra çok değiştim. Eşimle arada bir yaptığı hödüklükler dışında sorunumuz yok çok şükür. Evin bütün yükü üzerimde; daha bir kere temizlikçi gelmedi evime. Yemeğe makarna yaptığım gün sayısı 5'i geçmez; daima sulu yemek ve çorba bulunur evimde. Yaptığım iş de çok stresli bir iş. Ama günden güne renklerimin solduğunu hissediyorum. Pasaklı görünen biri değilim ama kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum. Müzisyenim aynı zamanda..Ama artık içimden müzik yapmak da gelmiyor. Ruhen ve fiziken çirkinleşiyorum sanki. Bütün mesaimi evin düzenine ve eşimin rahatına harcıyorum neredeyse. Eskiden çok özel hissederdim kendimi. Gitgide anlamsızlaşıyorum kendi içimde. Çok mu yıprandım ben? Bilmiyorum. Eskiden asla tv izlemezdim. Varsa yoksa tiyatro, sinema, kitap, müzik.. Hatta evime tv bile almamıştım bekarken. Dün gece o ses türkiye izlerken buldum kendimi; geçen hafta da müge anlı'ya baktım. Eşim evdeyken akşam 21:00'lere kadar hep mutfaktayım. Ellerim hep soğan kokuyor; saçlarım tereyağı. Keman yayı tutması gereken ellerim porçözden, ciften yıprandı. Çamaşır suyu lekesi olmayan eşofmanım kalmadı .. Kendimi çok iyi bir ev kadını olarak hissediyorum; bundan içten içe gurur da duyuyorum ama içimden farklı bir kadın çığlık çığlığa ağlıyor her gün. Anlamıyorum.

Kendimi okudum sanki,ve dün eşimle tartıştım bu yüzden.sana tavsiyem asla ama aslaaa mükemmel kadın olmaya çalışma,yani herşeye koşup herşeyi yapabilen olma.yaptıkların bir süre sonra görevin olur ve birgün yapmazsan suçlu olursun.incirsin yıpranırsın.ben de çok güzel bakımlıydım.burnum havada gezerken eşim için daha kıymetliydim.şimdi senin yaşadıklarını yaşıyorum.yapma.ben artık o herşeye koşan yetişen kadın olmayacam mesela.inan öyleleri daha kıymetli.önce kendine değer ver canım,gerisi boşşş.canın istemiyorsa yapma yemek yapma temizlik.inan şu ruh şu psikoloji çok önemli.

Selam kızlar. Bu, bir dert değil ancak uzun zamandır içimde sinsi sinsi büyüyen bir his sadece. Evliliğim 3 yılı geçti; şu an çalıştığım işte beşinci yılım. Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim. Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı. Evlendikten sonra çok değiştim. Eşimle arada bir yaptığı hödüklükler dışında sorunumuz yok çok şükür. Evin bütün yükü üzerimde; daha bir kere temizlikçi gelmedi evime. Yemeğe makarna yaptığım gün sayısı 5'i geçmez; daima sulu yemek ve çorba bulunur evimde. Yaptığım iş de çok stresli bir iş. Ama günden güne renklerimin solduğunu hissediyorum. Pasaklı görünen biri değilim ama kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum. Müzisyenim aynı zamanda..Ama artık içimden müzik yapmak da gelmiyor. Ruhen ve fiziken çirkinleşiyorum sanki. Bütün mesaimi evin düzenine ve eşimin rahatına harcıyorum neredeyse. Eskiden çok özel hissederdim kendimi. Gitgide anlamsızlaşıyorum kendi içimde. Çok mu yıprandım ben? Bilmiyorum. Eskiden asla tv izlemezdim. Varsa yoksa tiyatro, sinema, kitap, müzik.. Hatta evime tv bile almamıştım bekarken. Dün gece o ses türkiye izlerken buldum kendimi; geçen hafta da müge anlı'ya baktım. Eşim evdeyken akşam 21:00'lere kadar hep mutfaktayım. Ellerim hep soğan kokuyor; saçlarım tereyağı. Keman yayı tutması gereken ellerim porçözden, ciften yıprandı. Çamaşır suyu lekesi olmayan eşofmanım kalmadı .. Kendimi çok iyi bir ev kadını olarak hissediyorum; bundan içten içe gurur da duyuyorum ama içimden farklı bir kadın çığlık çığlığa ağlıyor her gün. Anlamıyorum.

Çünkü bu şimdiki haliniz siz değilsiniz Sahte bir kimlik oluşturmuşsunuz kendinize
böyle giderse memnuniyetsizliğiniz ve mutsuzluğunuz katlanarak büyüyecek
bir süre sonra sizi istemediğiniz bir kişiye dönüştürdüğü için evliliğinizi suçlayacaksınız
Şimdi önlem almaya başlayın ve içinizdeki asıl benliğinize kulak verin
Her şeye yetişmeye çalışmayın Çünkü ev daha düzenli yemekler 3 çesit diye kimse sizi takdir etmeyecek aksine asıl benliğinizden daha çok uzaklaşacaksınız
Bu kadar fedakarlık gereksiz

Kocan için mi evlendin yapma lütfen,
evini sen temizleyince eşin ahhhh benim vefakar karım diye ektra ultra bagrına mı basıyor.
Ne kadar gereksiz çabalar..
hemen toparlamaya çalış kendini, bir yardımcı bul. çamasır sulu pijamalarını at çöpe :)
bi yerden başla gerisine yardım ederiz :KK53:

evinizin işlerini yapmanız normal elbet ama evlendikten sonra hayat bu kadar değişmemeli, ve işlerde ortaklık olmalı. eşine hizmet ettiğini değil karşılıklı olarak birbirinize yardımcı olduğunuzu hissetseniz daha doğru olacak.

Çünkü bu şimdiki haliniz siz değilsiniz Sahte bir kimlik oluşturmuşsunuz kendinize
böyle giderse memnuniyetsizliğiniz ve mutsuzluğunuz katlanarak büyüyecek
bir süre sonra sizi istemediğiniz bir kişiye dönüştürdüğü için evliliğinizi suçlayacaksınız
Şimdi önlem almaya başlayın ve içinizdeki asıl benliğinize kulak verin
Her şeye yetişmeye çalışmayın Çünkü ev daha düzenli yemekler 3 çesit diye kimse sizi takdir etmeyecek aksine asıl benliğinizden daha çok uzaklaşacaksınız
Bu kadar fedakarlık gereksiz

Ben de yazmışım farzedin :))) :KK19: Jessey Jessey

Son düzenleme:
isyan bardağını çekmelisin artık.

bende 2,5 yıllık evliyim eşim yüzünden 24 saat mesai yapıyorum. çalış eve gel temizlik yemek kocam 10da geliyo hergün o saate kadar aç adamı bekliyorum.
sınra çay faslı meyve faslı kuruyemiş faslı

hoop kocam yine acıjtım diyo yatarken hatta uyandırdığıda oluyo.

son 1 haftadır akşam yemekten sonra hiçbişey yapmıyorum benim mesaim bitti diyorum.

Evlilik ,müşterek hayat kurmak güya.Ama bütün yükü kadınların sırtında.Eşlerde yardıma ihtiyacın var mı demiyor mübarek ler.Sizde yüklenmeyin artık bu kadar.Yardımcı olur musun ? yetişemiyorum demek bu kadar zor değil. Talep edin.Talep emeyi bilin.

Çalışıyorsanız eve bayan çağırın
Her akşam bi kaç çeşit yemek yapıcam sulu yemek olsun diye kendinizi zorlamayın bi kaç gün dışardan sipariş verin.
Haftanın bi günü tiyatroya falan gidin yada ne bilim kendi tarzınıza uygun filmlerin dvdsini alın
Kemandan bahsetmişsiniz arada bi iki saat keman çalmaya başlayın
Eğer imkanınız varsa kendiniz için bişeyler yapmaya başlayın yine

Monotonluktan böyle hissediyorsunuz bence...
Eski halinizi özlemeniz normal ama değişmek kolay aslında bu konuda fazla ev hanımlığı yapmayın daha çok kendinize bakın.

İlginç...
Mutsuz olduğunuzu bile bile neden bu hayata devam ediyorsunuz?
Eve yardımcı çağırmak,yemek ve temizlikle kendinizi bu kadar helak etmemek sizin elinizde...
Haklısın canım. Ama maddi durumum kötü olmamasına rağmen bir takım nedenlerden dolayı birikim yapamadım (kardeşimin üniversitesi, düğün masrafları vesaire). Şimdi de kendimize ait bir evimiz olsun istiyoruz. Yaşadığım yerde temizlikçiler çok pahalıya geliyor. Bir de ben çok titizim. Yani ayda bir gelsin, haftada bir gelsin, olmuyor. Toplama vurunca da neredeyse bir kira parası ediyor. Tasarruf etmek zorundayım canım.

Kendimi okudum sanki,ve dün eşimle tartıştım bu yüzden.sana tavsiyem asla ama aslaaa mükemmel kadın olmaya çalışma,yani herşeye koşup herşeyi yapabilen olma.yaptıkların bir süre sonra görevin olur ve birgün yapmazsan suçlu olursun.incirsin yıpranırsın.ben de çok güzin yılel bakımlıydım.burnum havada gezerken eşim için daha kıymetliydim.şimdi senin yaşadıklarını yaşıyorum.yapma.ben artık o herşeye koşan yetişen kadın olmayacam mesela.inan öyleleri daha kıymetli.önce kendine değer ver canım,gerisi boşşş.canın istemiyorsa yapma yemek yapma temizlik.inan şu ruh şu psikoloji çok önemli.
Maalesef geç kaldım. Yaptığım herşey artık görevim oldu :KK61:. Eşim sadece ay sonlarında eve gelebiliyor. Eve geldiğinde, 5- 7 gün arası kalıyor ve dinleniyor. O evde yokken de hem bizim taraftan hem onların taraftan gelenim gidenim çok oluyor. Yani eşim olmasa bile tempoya devam. Eşim evdeyken üst düzey bakım ve ilgi istiyor. Ama ben 18:10'da işten geliyorum, yemekti bulaşıktı, ertesi günü yemeğiydi, saat 21:30u buluyor. Bir de tabi beraberinde getirdiği bir çuval kirlinin yıkanıp ütülenmesi de o hafta yapılmak zorunda. Geçenlerde, sadece gece yetiştirip meyve ve kuru yemiş koyamadığım için "sen bana bakmıyorsun" dedi. Yani benim asli görevim oldu bunlar.

çalışıyor musunuz ev hanımı mısınız onu anlayamadım ben
Çalışıyorum canım. Benimle aynı işi yapan kadınlar gerçekten daha farklı bir hayat yaşıyorlar. Yani nasıl söyleyeyim? Temizlikçi (aynı zamanda akşam yemeğini de yapan gündelikçi diyelim)+ çocuk bakıcısı+ dadı (bu ayrıca çocuğun eğitimi için).. Çalışıyor olmasam gerçekten şikayet etmeyeceğim.

Haklısın canım. Ama maddi durumum kötü olmamasına rağmen bir takım nedenlerden dolayı birikim yapamadım (kardeşimin üniversitesi, düğün masrafları vesaire). Şimdi de kendimize ait bir evimiz olsun istiyoruz. Yaşadığım yerde temizlikçiler çok pahalıya geliyor. Bir de ben çok titizim. Yani ayda bir gelsin, haftada bir gelsin, olmuyor. Toplama vurunca da neredeyse bir kira parası ediyor. Tasarruf etmek zorundayım canım.
Ooooo bir kira parası çokmuş,her gün mü çağırmayı düşünüyorsunuz nedir?
Bence şu temizlik takıntınızdan vazgeçin.
Haftadabir kadın gelip evi toparlasa siz de idare etmelisiniz.
Kendinizi heba etmenin anlamı yok.
Siz kendinize vakit ayırdığınızda daha çok mutlu olacaksınız,kloraklı pijamalarla değil.

isyan bardağını çekmelisin artık.

bende 2,5 yıllık evliyim eşim yüzünden 24 saat mesai yapıyorum. çalış eve gel temizlik yemek kocam 10da geliyo hergün o saate kadar aç adamı bekliyorum.
sınra çay faslı meyve faslı kuruyemiş faslı

hoop kocam yine acıjtım diyo yatarken hatta uyandırdığıda oluyo.

son 1 haftadır akşam yemekten sonra hiçbişey yapmıyorum benim mesaim bitti diyorum.
Senin işin daha zormuş canım :110:Gece 22:00'den sonra birşey yapılmıyor.

Back
X