kendımı çok kötü hissediyorm:(

duru_naz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
32
0
6
35
Kars
Mrb arkadaslar. daha öncede bi kaç konu açmıstm yorumlarınız için çok sağolun. evliliğimde yolunda gitmeyen bişeyler var.5 aylık evliym daha. ama eşimle sürekli tartısıyorz. konuda cok sacma sürekli benim evi düzenli temız tutmamı istiyo. oysa iki kişiyz zaten evim gayet temiz ama ben çok titizm bişeyleri ben demeden yap yatma uyuma ev temizle diyor. ben elimden geleni yapıyor zaten çalışssam da evim asla dağınık pis degildir . Zaten evi kirletecek kimse yok aksamdan akşama evde oluyorz. ama herseyı benden bekliyo şunu yap bunu yap. sende yapabilirsn dedıgm de hayır sen yapacaksın diyor. İnanın evliliğm yolunda gitsin diye çok uğrasiyorm hep onun sevdiği yemekleri yaparm he yorgun olsam bile fazia belli etmem. iş i eve taşımak istemem çünkü. ama ne yaparsam yapaym yaranamıyorm. yapsam da gözüne görünmüyor ne yapıyonda sanki diyoroysa iki gün once dogum günüydü o kadar hazırlık yaptım ki işten izin alıp gittim eve yemekler süprizler hep onun icin yaptm ama görmüyo bunları sanki.ve benım çok zoruma gidiyor. aksam misafir vardı gittikten sonra kavga ettik..neymişte evi b...k götürüyoms. bende benımle yumsak konus sürekli laf etme bıktım artık dedım.. sen iyilikten anlamazsn dedı. Çok zoruma gitti. gittim yattım çok agladm ama. ne yaparsam yapaym beni anlamıyo düşünmüyo eşim de yorgun demiyo ben bu kadar uğrasırken o hiç bişey yapmıyor.. herseyi benım yapmama ragmen göze gözüken hic bişey yok. Ne yapmam lazım peki arkadaslar. kendımı ifade edemıyorm. bana akıl verirmsinzz.. tesekkürlerr

Üzüldüm...
Adam sanki sevmiyor,istemiyor seni...
Yoksa bu kadar acı konuşur mu insan eşine?
Bence oturup bir konuşun,asıl derdi neymiş öğrenin,ev temizliğinden memnun değilse yardımcı tutarsınız halledilir.
Ama eğer sıkıntısı evlilikle ise o zaman bir yol çizin bence.

Canım ya kıyamam ne kada genç ve tecrubesizsin
Bu şekilde ona yaranabileceğini mi sanıyorsun sakın sağlığından olursun hem ruh hem beden sağlığın gider derdine ne ki canını o mu vermiş sen normal yapılması gereken işlerini yap beğenmiyorsa kendisi yapsın kv. Ve görünce ile aran nasıl eğer iyiye onların yanında ac akonuyu seni haklı bulurlar sakın kendini saçma sapan konularda ezdirme haklıysan hakkını savun nasıl alıştırırsan öyle gider taviz verme Allah yardımcın olsun

bir daha böyle yaptığında bezi eline tutuştur. madem beğenmiyorsun daha iyisini buyur yap de.:47:
bu adamın derdi temizlik değil. seni üzmek istiyor sanki.
oturup ciddi ciddi konuşun. derdini sor. bu evliliğin böyle yürümeyeceğini söyle.
gerçekten temizlik takıntısı varsa gitsin tedavi olsun. sana niye çemkiriyor ki:47:

Eşine sinir oldum gıcık şey..
O kadar çok titizse önüne 3 seçenek sunacaksın..

1- Çalıştığın için işlere yeteşemediğini onunda sana yardımcı olmasını isteyeceksin..(işine gelmez)
2- Evle daha çok ilgilenmek için işi bırakman gerektiğini söyle..(erkekler bunu istemez)
3- Temilikçi tutabileceğinizi söyle..

Sonuçta sen onunla bir hayatı paylaşmak için evlendin onun evinin işini yemeyini ütüsünü yapmak için değil..
Bencillik etmiş karşısında ağlama bence..dik dur böyle böyle olacak diye söyle taviz verme..
Ne yazık ki iyi niyet bazı insanlarda işe yaramıyor..

Arkadaşım çok üzüldüm, gerçekten zor bir durum.

Yukarıda bir arkadaşın daha dediği gibi bence durum farklı olabilir. İnsan 5 aylık eşine bu kadar acı konuşabilir mi? Üstelik sen temizlemiyorum desen bile iki yetişkinin yaşadğı ve sadece akşamları kullandığı ev ne kadar pis olabilir, ki sen de uyumuyorum yorgunum demiyorum temizliyorum diyorsun.

Bence eşinin bir sıkıntısı olabilir, yahut seninle ilgili kafasında büyüttüğü birşeyler olabilir, söyleyemediği için bu şekilde tepki vererek tatmin oluyor olabilir. Bu yazdıklarım kötü şeyler ama bunlar da ihtimal. Konuşmayı dene, altında yatan bir sebep varsa onları bulmaya çalış.

Kendinden ne kadar fedakarlık etsen de sonu gelmez, göze görünmez. Çözüm olacağına inanmıyorum. Temizlik için yardımcı alabilirsin, ama söylenecek başka bir konu bulur yine.

Çok geçmiş olsun, umarım çabuk atlatırsınız.

benim eşimin zıtıymış vallahi size ne desem.benim eşimde evi b.k getirse umrunda değil.dağıtır ben arkadan toplarım evde temizlık yaptım mı sinir küpü olur.balkonu yıkarım kış mevsimindeyiz yıkama yağmur yıkar der. :9:

sen hep alttan aldığın için o kadar üstüne geliyor bence.Derdinin de temizlik olduğunu hiç sanmıyorum,Allah yardımcın olsun.

Mrb arkadaslar. daha öncede bi kaç konu açmıstm yorumlarınız için çok sağolun. evliliğimde yolunda gitmeyen bişeyler var.5 aylık evliym daha. ama eşimle sürekli tartısıyorz. konuda cok sacma sürekli benim evi düzenli temız tutmamı istiyo. oysa iki kişiyz zaten evim gayet temiz ama ben çok titizm bişeyleri ben demeden yap yatma uyuma ev temizle diyor. ben elimden geleni yapıyor zaten çalışssam da evim asla dağınık pis degildir . Zaten evi kirletecek kimse yok aksamdan akşama evde oluyorz. ama herseyı benden bekliyo şunu yap bunu yap. sende yapabilirsn dedıgm de hayır sen yapacaksın diyor. İnanın evliliğm yolunda gitsin diye çok uğrasiyorm hep onun sevdiği yemekleri yaparm he yorgun olsam bile fazia belli etmem. iş i eve taşımak istemem çünkü. ama ne yaparsam yapaym yaranamıyorm. yapsam da gözüne görünmüyor ne yapıyonda sanki diyoroysa iki gün once dogum günüydü o kadar hazırlık yaptım ki işten izin alıp gittim eve yemekler süprizler hep onun icin yaptm ama görmüyo bunları sanki.ve benım çok zoruma gidiyor. aksam misafir vardı gittikten sonra kavga ettik..neymişte evi b...k götürüyoms. bende benımle yumsak konus sürekli laf etme bıktım artık dedım.. sen iyilikten anlamazsn dedı. Çok zoruma gitti. gittim yattım çok agladm ama. ne yaparsam yapaym beni anlamıyo düşünmüyo eşim de yorgun demiyo ben bu kadar uğrasırken o hiç bişey yapmıyor.. herseyi benım yapmama ragmen göze gözüken hic bişey yok. Ne yapmam lazım peki arkadaslar. kendımı ifade edemıyorm. bana akıl verirmsinzz.. tesekkürlerr

canım çok uzuldum dahaonce kı konuları sorunlarını bılmıorum ama bu temızlık konusunda esını dolduran bırılerımı var

bu temizlik takıntısı olan erkekleri anlamıyorum evdeki işten güçten sanane kadın çalışıyor hem iş hem ev aynı anda yürütmeye çalışıyor işte evde o kadar göze batacak bir pislik dağınıklık olcağını sanmıyorum temizliğe dikkat eden birine benziyorsun çünkü işinle ilgilensene be adam sen karnın tok mu sırtın pwk mi ona bak ama nerde öyle adamlar yardım etmedikleri gibi buldukça kusur bulurlar sanki küfür eder gibi

kimi erkekler böyle oluyor maalesef. ama senin eşin biraz abartmış konuyu canım. kavga edecek kadar büyütmeyesine gerek yok. sonuçta sende çalışıyorsun. onun sana yardım etmesi gerekirken birde şikayet etmesi çok anormal. bana da sırf seni üzmek için bahane arıyor gibi geldi :(

Canım ya kıyamam ne kada genç ve tecrubesizsin
Bu şekilde ona yaranabileceğini mi sanıyorsun sakın sağlığından olursun hem ruh hem beden sağlığın gider derdine ne ki canını o mu vermiş sen normal yapılması gereken işlerini yap beğenmiyorsa kendisi yapsın kv. Ve görünce ile aran nasıl eğer iyiye onların yanında ac akonuyu seni haklı bulurlar sakın kendini saçma sapan konularda ezdirme haklıysan hakkını savun nasıl alıştırırsan öyle gider taviz verme Allah yardımcın olsun

kayınvaliden uzakta aramızda 3 saatlik mesafe var. görümcem yok. kayınvalideme bi ara anlattm bana hak verdi sen akıllısn idare et içinde kötülük yok dedi. zaten önce yapıyo lafı soyluyo sonra pişman oluyorrr ama üzüldügmle kalıyormm işte..

benim eşimin zıtıymış vallahi size ne desem.benim eşimde evi b.k getirse umrunda değil.dağıtır ben arkadan toplarım evde temizlık yaptım mı sinir küpü olur.balkonu yıkarım kış mevsimindeyiz yıkama yağmur yıkar der. :9:

benim kide yagmur yagsa da yıka temiz olsun derr.. heryer tertemız düzzenli olasun istiyo benımde bazen zamanım olmuyo ıste. biraz sgır konusuyo ondan sonra benım umursamadgımı düşünüyo galibaaa. içimi biliyo yaniii kenfimi ifade edemiyormm

Eşin seni sevmiyor gibi
Üzgünüm ama bu böyle
Kötü adam Erol Taş gibi

Senin de iki kolun var onunda
Sen de çalışıyosun o da
Sen de 9 aylıksın o da

Bunları söyle ona
Sen çalışıyosun yoruluyosun da ben yorulmuyo muyum
Hayat müşterek de

Evliligin ilk aylari zaten zor, bizde daha 6 ay evliyiz ve ne yaparsam yapim yaranamiyorum! Benimkiside seninkisi gibi cok bencil, egoist, hep kendi rahatini düsünür ve hep benden bekler... Malesef erkek milleti böylemis!
Allah yardimcin olsun.. Böyle insalar kolay kolayda degismiyor:18:

Begenmiyorsan kendin yap de sakın üzülme, ağlama tatlım. Bilhassa onun karşısında güçlü ol. Çalışan bi kadınım elimden bu kadarı geliyor kendimi mi parcalayayim de.
benim eşim de ilk aylarda bir kere 'şurayı silsek iyi olacak ' dedi. Sert cikistim. Sen nasil yoruluyorsan ben de calisip ayni şekilde yoruluyorum dedim. Bana söyleyeceğine fark ettiğin eksikleri sen tamamla dedim. Şimdi gayet iyi supurge de yapar yer de siler. Yani yüz verme çalışan kadınsın vaktin az bunu anlamak zorunda.

Ben olsam bu davranislarinin ustune hic yapmam .
Sonra ev oyle bilmem ne goturmez, boyle goturulur derim .

Kilimi bile kipirdatmam boyle adama.
Az yesin de hizmetci tutsun beyefendi .

Iste sevgi sadece soylemeyle degil, davranisla gosterilir diye bosuna demiyorlar ...
Sozde degil ozde olacak yani.

En bastan nasil baslarsa oyle gider .
Daha yeni evlisiniz , madem sen yapacaksin diye diretiyor sen de yapma ,
gunluk temizlikci gelsin , parasini da versin bir zahmet!

Sadece ev temiz olsun mu diyor?
Temizlik takıntılı insanlar kendilerine çok dikkat ederler, günde 2 kez duş alırlar, kapı kolunu veya dolap kapağını bile elleyince ellerini yıkarlar, insanları öpmemeye, tokalaşmamaya çalışırlar...vs.
Düzen takıntılı insanlar ise çoraplarını bile belli bir düzende tutup her aldıklarını yerine koyarlar.
Eşinizde bunlar varsa bir OKB hastası olabilir ve tedavi olması şart.
Ama yok tek yaptığı size karışmaksa mutlu değil veya sizi eksik görüyor olabilir..

Bu erkek milletinde kıymet bilen çok az zaten ama insanın içine oturuyor bu lafı 'sen ne yapıyorsun ki' diyen tv karşısında göbeğini kaşıyıp yediklerini hazmetmeye çalışan kocadan. Kendi adıma konuşuyorum;her gün evi dip köşe temizle,yemeği 2 çeşitten aşağı yapma tabi yanında salatası eksik olmaz hergün,ütülü gömleklerin hanisini giyceğini şaşırsın her sabah,çorabına kadar çekmeceler tam bir düzen içinde olsun.çocuğumuza da en iyi şekilde bakılsın.akşam geldiğinde yemeğini yesin arkasından çayı,kahvesi.o da tv karşısında bütün akşam yayılsın .sonraaaaaa bana ne diyor biliyor musunuz? 'sen ne yapıyorsun ki' gel de deli olma şu nankör koca yüzünden... Haaaa bu arada ben mutfak konusundaki tek eksiğim hamur işleri ama güzel mantı yaparım.sadece kete,bişi gb geleneksel şeyleri yapamıyorum.eşim bunları yapoamıyorum diye beni beceriksiz ilan etti.Alllah'ım bana sabır ver,kendisinin kusurlarını görmemezlikten gelirken o kusur arar.offff en güzeli bekarlık...

Canım benım kıyamam ben sana evlılıgın ılk baslarında benım esımde aynıydı sureklı ev temız tertemız oldugu halde evı b.k goturuyo demıstı:27: bende 3gun elımı bırseye surmedım ozaman anladı herseyı ve özür dıledı.
ogunbugundur pek karısmaz bana hele bı karıssın:47:kı ben calısmıyorum sen calısan bır bayansız ya sana yardımcı olacak yada cenesını kapayacak hıc sacını supurge etme canım benım ınan bana erkek mılletıne sacını supurge eden kadın yaranmıyor sacını supurge etmıceksın sacına balyaj attıracaksın:9:bunuda faceden duymustum :18: herseyı takmıcaksın aman esımı mutlu edeyım dıye kosusturmucaksın boylesının degerı bılınıyo:31: bunları zamanla anlıyacaksın.
ısten yorgun gel mesela kendını at bıyerlerde uyuya kal:27:bız kadınlar kole degılız:kkk::19:cok ıstıyolarsa evlerıne hızmetcı alsalardı nıye evlenıyolar kı:ssz:nedemek sen mecbursun sen yapıcaksın:47:oyle bır mecburıyetın yok calısan bayanların oyle bır mecburıyetı yok altını cızerek soyluyorum :47:bu konulara cok sınırlenıyorum ya:19:kadın hem butun gun işte çalışsın eve gelsin dinlenmek yok koşuştursun bıde ustune eş en namkorunden evı b.k goturuyo desın:20:calısan bır bayanın evı cok temız olmaz zorunda degıl bence yazık gunah yetebıldıgı kadarıyla yapmalı robotmuyuz ayol bız

Back
X